Slični su oba, maximalium ima više grama proteina u 100g, 82 naspram 73 ako sam dobro video, maximalium ima više filera koji nisu nužno loši ali eto, basic ima jednostavniji sastav sad držim kutiju jer nema na netu - basic whey ima samo whey koncentrat (verovatno ispod 80%, maximalium ima wpc 80) ima maltodextrin, ukus vanile i sukralozu.
Maximalium ima mnogo više sastojaka, čak i malo kreatina i kazeina, tako da tehnički gledano bolji je, ali neko voli što manje sastojaka, pa je njemu bolji basic.
Evo sastava maximaliuma u poređenju sa basicom:
Sastav
Koncentrat proteina surutke (WPC80%), pojačivač arome – glicin, skrob iz tapioke, kreatin monohidrat, aroma, kalcijum-kazeinat (mleko), emulgator – natrijum karboksimetil celuloza, praškasta mešavina na bazi proteina surutke i rafinisanog palminog ulja- Palmlat 26/10 (protein surutke, rafinisano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), zaslađivači: sukraloza, natrijum ciklamat, acesulfam K, natrijum saharin, izomalt, boja – tartrazin*, vanila u prahu (0,1%), stabilizator natrijum glukonat.
Ima dosta dodataka, možda nekome ne odgovara. A možda je i basic prećutao neke stabilizatore i konzervanse na sastavu, nisam siguran da može bez njih da se napravi whey koji stoji.
Elem, ja lično mislim da je, pod uslovom da su kvaliteti slični, ukus najbitnija stvar. Meni se ukus basic vanila i ne sviđa. Ovaj drugi nisam probao.