Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

Ja sam probao, unesu se samo podaci o kartici i prođe, nema onoga da stigne kod na telefon pa da se kodom potvrdi, za mene kao laika bi to bilo bolja zaštita?

Stvarno im je podrška vrhunska, razmenili smo više mejlova, ispalo je ista situacija kao kod tebe, PayPal odbio. Sad čekam PayPal da vidi o čemu je reč, do sad nikad nisam imao problema sa njima
Rešiće se to, ne brini. PayPal je svakako za izbegavanje.
Treba mi preporuka za preparat za oporavak jetre dostupan u našim apotekama.
Recimo Ostrovit Liver Aid (u Pansportu je trenutno najjeftiniji, ako se ne varam). Možeš i sam da pakuješ pojedinačne komponente - NAC, Taurine, Silymarin itd.

Poslednja izmena:
Došlo je do operacije bruha i sad neko vreme nema fizičke aktivnosti, ishrana je solidna.
Bilo je tu dosta lekova i mislio sam da malo pomognem jetri nekim suplementom na prirodnoj bazi jer ne bi trebalo da može da naškodi.

Mom ocu je gastroenterolog nakon korone zbog nekih povecanih vrednosti u krvi kao i nekoliko lekova koje redovno pije prepisao Lagosu, prirodni lek koji regulise i potpomaze rad jetre.

Livorex ili Hepalife.

Imam manjih problema sa jetrom i imam svog gastroenterologa koji mi je dao tu terapiju. Pošto sarađujem sa doktorima a najviše sa gastroenterolozima, sa dosta njih sam razgovarao na temu mog problema i svi su mi potvrdili da se držim te terapije. Nisam oboje pio u isto vreme.

Svakako je moj savet da je bolje da se posavetuješ sa nekim gastroenterolog.

Hepalife ima dobar sastav. Ni sa jednim nećeš da pogrešiš, možeš da kreneš sa jednim i onda drugi itd. Zavisi sve od budžeta, koji konkretno problem imaš. Uvek kreni od "low hanging fruit", a to je ishrana/aktivnost, pa onda suplementi.

Ima milion proizvoda za jetru i svi u principu rade i imaju komponente koje se preklapaju. Mogu da ti ih listam i da te samo više zbunim (recimo Tudca).

Hvala svima na predlozima, uzeo sam u pansportu liver aid. Vidim da je sastav kod svih sličan tako da to je to.

Da li je proizvođač The Nutrition promenio naziv u Basic Supplements?
Jednom sam uzeo THE Basic 100% Whey protein, 5,4kg i on mi se baš svideo, a sada ga nema nigde. Nalazim info o drugom pakovanju (BS). Čak ne mogu da nađem ni sliku da negde piše The nutrition.
Ogistra i dalje ima nutrition kao porizvođača i imaju njihove proizvode (recimo amino hydro koji mi se ne sviđa).
Neki sajtovi imaju sliku na kojoj piše BS, a u opisu stoji nutrition.

Nije, Basic supplements je nova firma bivšeg eksluzivnog uvoznika The Nutrition.

Skapirali su da mogu da imaju 100% profita ako naprave svoj brend.

Da li je proizvođač The Nutrition promenio naziv u Basic Supplements?
Jednom sam uzeo THE Basic 100% Whey protein, 5,4kg i on mi se baš svideo, a sada ga nema nigde. Nalazim info o drugom pakovanju (BS). Čak ne mogu da nađem ni sliku da negde piše The nutrition.
Strpi se jos malo ide crni petak bice popusta. Prošle godine je Ogistra davala popust 20%(inace je dnevni popust (kod ili vreme) 15%)
Ode mi post u matematiku

Pozdrav ljudi, godinama uzimam amino whey hydro(bounty) ili scitec 100% whey proffesional(takođe bounty). Pansportov je ukusniji dosta, ali je ovaj jeftiniji. Sad vidim da postoji ova varijanta basic 100% whey 4300 gr, kakav je on ako je neko probao, koji vam je omiljeni ukus?
I da, ako može preporuka za omegu 3, do sad sam uzimao one najeftinije iz dm i lilly ali kontam da su upitnog kvaliteta pa bih uzeo nešto bolje ali opet ne preskupo..

Poslednja izmena:
Strpi se jos malo ide crni petak bice popusta. Prošle godine je Ogistra davala popust 20%(inace je dnevni popust (kod ili vreme) 15%)
Ode mi post u matematiku
Vec uzeo. Na ovaj stavljaju da nema dodatnog popusta (dnevn). Mozda bi bilo za crni petak, ali sta sad da se radi.
Pozdrav ljudi, godinama uzimam amino whey hydro(bounty) ili scitec 100% whey proffesional(takođe bounty). Pansportov je ukusniji dosta, ali je ovaj jeftiniji. Sad vidim da postoji ova varijanta basic 100% whey 4300 gr, kakav je on ako je neko probao, koji vam je omiljeni ukus?
I da, ako može preporuka za omegu 3, do sad sam uzimao one najeftinije iz dm i lilly ali kontam da su upitnog kvaliteta pa bih uzeo nešto bolje ali opet ne preskupo..
upravo gore napisao da mi se vise svidja basic. Poredjenje cookies and cream izmedju basic (sada pro whey) i amino hydro, amino mi smrdi kada se napravi, a ovaj prvi mirise. Sada sam uzeo duplu cokoladu. Nije skroz cokoladan i oseca se da je razvodnjeno, ali je ukusan. Definitivno se vracam na cookies za narednu turu.

Koliko para toliko i muzike. Nije loš basic, ali uzmi u obzir da je to protein većinski dobijen iz soje, pa će ti se dešavati da ti nadima stomak i stvara gasove.
Po meni je čokolada jedan od boljih ukusa, pogotovo ko meša sa ovsenim. Trenutno uzimam kolači i krem, ali je ukus bljutav kada se pomeša sa ovsenim.
Možda je izolat bolje rešenje.

Onda najbolje da ostanem pri amino wheyu, jeste da s vodom nije lep ali ne smeta mi za stomak, a i koristim ga samo kao dodatak ovsenoj i ostalim jelima da pojačam proteine. Hvala na info

Sto se tice Omega 3, od mene preporuka za ovaj: M.E.V. Feller Super EPA

Ja sam sad kupio Möller's Omega 3 ulje (prijatan ukus limuna), jedna bočica traje 50 dana (2200din), ali zato ima 1000mg omega 3 + dnevna doza vitamina D.
Čitao sam da je bolji izbor ulje od kapsula, neka neko upućeniji demantuje ako nije tačno. 🙂
Edit:
Na internetu ima raznih istraživanja, čak i onih da omega 3 suplementi ne pomažu mnogo koliko ih hvale... Ali kupih ovo i zbog vitamina D, ipak do aprila neće biti dovoljno sunca...

Efikasnost omega 3 suplementacije zavisi prevashodno od ukupnog EPA sadržaja, jer EPA ima izraženo protivupalno svojstvo koje je uglavnom neophodno u svakodnevnom životu odraslog čoveka. Doza treba da bude bar 1000mg epa, realno 2000mg.
Pravi način da se precizno utvrdi doza jeste saturacija ćelija omega 3 mastima, ali tog testa koliko znam još nema kod nas.

DHA nije beskoristan, ali je više za decu - razvoj mozga a kod odraslih pomaže sprečavanje demencije - dugoročno.

Većina ribljeg ulja ima jako mali sadržaj EPA, obično 180mg. Takođe, veliki problem sa svim mastima jeste oksidacija - što duže stoje to je veća verovatnoća da užegnu - a trenutni konsenzus je da je veća šteta od užegle omege 3 nego korist... Tako da držite svoje ulje u frižideru i kupujete sveže.

Ja već godinama koristim samo NOW omega 3 ultra, ima pojačan sadržaj EPA, ima neku opnu "enteric coated" koja čini mi se pokaže da smanji oksidaciju i sa Iherba je ekstra svež zbog velikog turnovera, to preporučujem i drugima. Naravno, ima i drugih dobrih a ako ćemo realno ko jede ribu (sitnu, bez teških metala) redovno, njemu verovatno i ne treba. To jeste najbolji izvor.

Kako znati da li je riblje ulje užeglo? 🙂 U apoteci nije u frižideru i rok je do 2025, ali čim sam ga doneo odmah sam stavio u frižider... Za jednu dozu piše 400mg EPA, 600mg DHA...
Slažem se da je prava hrana uvek bolje rešenje od suplemenata, prethodnih meseci sam jeo redovno sardine umesto suplemenata. Problem kod sardina je to što imaju dosta purina, koji utiče na pojačano stvaranje mokraćne kiseline, pa sam zato malo stao sa sardinama i kupio ulje (i zbog vitamina D).

Sto se tice Omega 3, od mene preporuka za ovaj: M.E.V. Feller Super EPA
Zbog toga sam ja uzeo ovaj jer ima 330mg EPA i 220mg DHA. Nisam nasao neki omega 3 proizvod kod nas da ima vise od ovoga po kapsuli, a da ne kosta dosta vise Ja sam prvenstveno poceo da pijem omega 3 zbog problema sa ocima, tacnije na poslu je led svetlo jako blizu glave i nakon par meseci, oci su pocele jako da me iritiraju i da se suse. Najgore od svega je sto mi to onda ostane i nakon posla, pa uvece kad vozim, smetaju mi svetla.

Stavljao sam vestacke suze ali one pomazu kratkorocno. Pijem omega 3 malo jace od 2 meseca i vremenom mi se poboljsalo sve, nemam problem sa svetlom vise i nisu mi suve oci.

Poslednja izmena:
Kako znati da li je riblje ulje užeglo? 🙂 U apoteci nije u frižideru i rok je do 2025, ali čim sam ga doneo odmah sam stavio u frižider... Za jednu dozu piše 400mg EPA, 600mg DHA...
Slažem se da je prava hrana uvek bolje rešenje od suplemenata, prethodnih meseci sam jeo redovno sardine umesto suplemenata. Problem kod sardina je to što imaju dosta purina, koji utiče na pojačano stvaranje mokraćne kiseline, pa sam zato malo stao sa sardinama i kupio ulje (i zbog vitamina D).
Mislim da nema sigurnog načina da znaš, bar za kapsulu.

Pozdrav svima, ako bih mogao zamoliti za pomoć u odabiru proteina. Odmah da navedem da ne bih uzimao izolat, već jedan od ova dva. Zanima me koji protein je kvalitetniji? Cena je skoro pa ista, to mi nije faktor u odabiru. Maximalium sam probao i mnogo mi se sviđa, ovaj drugi nisam ali sam od svih čuo pohvale. Voleo bih da pijem sa vodom većinski a ponekad sa mlekom. Maximalium se može piti sa vodom, isto sam čuo i za Basic. Ispod šaljem linkove:
Maximalium Whey: https://www.maximalium.rs/suplement/whey-protein-vanila-41
Basic Whey: https://www.ogistra-nutrition-shop....-supplements.html#/177-ukus-ice_cream_vanilla

Voleo bih da me neko posavetuje koji da uzmem gledajući kvalitet/sastav proteina.

Slični su oba, maximalium ima više grama proteina u 100g, 82 naspram 73 ako sam dobro video, maximalium ima više filera koji nisu nužno loši ali eto, basic ima jednostavniji sastav sad držim kutiju jer nema na netu - basic whey ima samo whey koncentrat (verovatno ispod 80%, maximalium ima wpc 80) ima maltodextrin, ukus vanile i sukralozu.

Maximalium ima mnogo više sastojaka, čak i malo kreatina i kazeina, tako da tehnički gledano bolji je, ali neko voli što manje sastojaka, pa je njemu bolji basic.
Evo sastava maximaliuma u poređenju sa basicom:
Sastav
Koncentrat proteina surutke (WPC80%), pojačivač arome – glicin, skrob iz tapioke, kreatin monohidrat, aroma, kalcijum-kazeinat (mleko), emulgator – natrijum karboksimetil celuloza, praškasta mešavina na bazi proteina surutke i rafinisanog palminog ulja- Palmlat 26/10 (protein surutke, rafinisano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), zaslađivači: sukraloza, natrijum ciklamat, acesulfam K, natrijum saharin, izomalt, boja – tartrazin*, vanila u prahu (0,1%), stabilizator natrijum glukonat.
Ima dosta dodataka, možda nekome ne odgovara. A možda je i basic prećutao neke stabilizatore i konzervanse na sastavu, nisam siguran da može bez njih da se napravi whey koji stoji.

Elem, ja lično mislim da je, pod uslovom da su kvaliteti slični, ukus najbitnija stvar. Meni se ukus basic vanila i ne sviđa. Ovaj drugi nisam probao.

Slični su oba, maximalium ima više grama proteina u 100g, 82 naspram 73 ako sam dobro video, maximalium ima više filera koji nisu nužno loši ali eto, basic ima jednostavniji sastav sad držim kutiju jer nema na netu - basic whey ima samo whey koncentrat (verovatno ispod 80%, maximalium ima wpc 80) ima maltodextrin, ukus vanile i sukralozu.

Maximalium ima mnogo više sastojaka, čak i malo kreatina i kazeina, tako da tehnički gledano bolji je, ali neko voli što manje sastojaka, pa je njemu bolji basic.
Evo sastava maximaliuma u poređenju sa basicom:
Sastav
Koncentrat proteina surutke (WPC80%), pojačivač arome – glicin, skrob iz tapioke, kreatin monohidrat, aroma, kalcijum-kazeinat (mleko), emulgator – natrijum karboksimetil celuloza, praškasta mešavina na bazi proteina surutke i rafinisanog palminog ulja- Palmlat 26/10 (protein surutke, rafinisano palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551, antioksidans E306), zaslađivači: sukraloza, natrijum ciklamat, acesulfam K, natrijum saharin, izomalt, boja – tartrazin*, vanila u prahu (0,1%), stabilizator natrijum glukonat.
Ima dosta dodataka, možda nekome ne odgovara. A možda je i basic prećutao neke stabilizatore i konzervanse na sastavu, nisam siguran da može bez njih da se napravi whey koji stoji.

Elem, ja lično mislim da je, pod uslovom da su kvaliteti slični, ukus najbitnija stvar. Meni se ukus basic vanila i ne sviđa. Ovaj drugi nisam probao.
Hvala puno. Verujem da cu ici na sigurno jer sam ovaj vec probao pa mi odgovara (Maxi)

Ja ga ovoliko platio u avgustu sa 15% popusta nisam propratio da je poskupeo 5% u medjuvremenu,medjutim koristim ga za kase i spremanje hrane pa cu ga kupiti. Inace danas sam kupio bas povoljno UN i QNT u S.S.Ko planira kupovinu nije lose iskoristiti popust. U kombinaciji sa Amino Whey miran sam godinu dana

Pozdrav ljudi prvi put poručujem pa me interesuje da li na ovaj iznos ide i 20% carine kad stigne?

Prilozi

• Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    195.7 KB · Pregleda: 30
Preko LocalPost sam imao nekoliko paketa od 50 i nešto evra i naplaćivali su PDV, bez carine.
Проблем је што путује страшно дуго. Могу да ти задрже на царини код нас, мање или више. Раније је било 25% трошак ако је испод 50 евра.
Pozdrav ljudi prvi put poručujem pa me interesuje da li na ovaj iznos ide i 20% carine kad stigne?
Није то царина, то је ПДВ. Требало би око 25%
Ако је у року не бригај. Само нек је у фрижидеру.
Ја сам узимао Мумио па сам решио недостатак витамина D.

Nazad
Vrh Dno