Ne znam ali kada sam preko ceta pricao sa ovima iz banke odmah me je pitala da mi nije kartica stigla bez koverte kao sto i jeste znaci da su u startu to znali.kartica ubacena u komsisko sanduce neko otvorio nije gledao i kada je video da je tudja posta ubacio u pravo sanduce. problem je sto je neko mogao da zapise broj kartice i cvc i da ceka da kartica bude aktivna kako bi je zloupotrebio. a mozda je neko probao da je zloupotrebi dok jos nije bila aktivna pa su u banci odmah blok i narucili novu. ja trazim da mi se dostavi u najblizu telenor poslovnicu.
Nije Pošta cela, koliko znam, već samo određeni broj poštara, kurira, radnika generalno. Ali sve šljaka i dalje. Meni stižu paketi sasvim normalno. Videćemo u narednih par dana. Mada možda varira i od grada do grada.Čuh na vestima da je Pošta u generalnom štrajku, tako da je i taj faktor prisutan.
Pitanje za kreditnu karticu. Imao sam nekada u Rajfajzenu jednu kreditnu, radila je na prioncipu kada podignem novac, karikirano drugog u mesecu, onda isti taj iznos mora da uplatim do 16. tog u mesecu ali ne tog kada sam uzeo novac vec tek sledeceg meseca, a uplacivao sam bas na dan tog preseka. (bio je kalendar, tipa, ovog je 15, sledeceg je 19-tog, pa sledeceg 16-tog i td,).
Ovde je navodno 15 tog, ali da li vazi isti princip kao u Rajfazanu, da ako na primer, danas 29.10. prebacim novac sa kreditne na tekuci racun, isti iznos uplatim tek 15.12 na kreditnu kako ne bih imao kamatu? Ili mora da se uplati 15.11.
Hvala Vam unapred na odgovoru.
Hvala. A da li postoji ona fora, da kada podignem na primer novac 16.11. dug isplatim tek najkasnije 15.12. Tako sam imao u Rajfajzenu mogucnost. Sve je islo bez kamata. Dakle bukvalno 30 dana, da ako podignem novac 03.11, uplatim tek 15.12. a ne 15.11.Nude 4% po viđenju, a ne oročeno, što jeste jedinstveno u ovom trenutku ili barem značajno ispred drugih.
Tako funkcioniše praktično svaka kreditna. Tih 15 dana se zove grejs period, tje period u okviru koga, ako otplatis sve obaveze, nemas kamatu. Sve obaveze nastale u toku tekuceg meseca ako otplatis do 15 sledeceg meseca, nemas kamatu. Konkretno, za 29.10 morao bi da otplatis do 15.11. Izuzetak moze biti poslednji ili pretposlednji dan u mesecu jer se kao datum nastanka obaveze uzima datum knjizenja koji, u zavisnosti od transakcije i trgovca, moze biti dan-dva-tri nakon placanja.
Inace, to da nemas nikakve troskove se odnosi samo na POS i internet placanja. Podizanje novca sa kreditne i prebacivanje novca sa kreditne imaju svoje posebne troskove koje mozes videti u tarifniku. Ali kamate nema do 15.
Mora kroz bankomat ili neka transakcija uživo na POS-umora da prodje i kroz bankomat da bih mogao da je koristim na Aliexpressu?
Ali obavezno da se ubaci!!!Mora kroz bankomat ili neka transakcija uživo na POS-u
To je ok, samo što i u radnji npr često i kasiri sami odrade preko paypass umesto da ubacuju.. kažem samo da ne bi došao u neprijatnu situaciju kao ja koja nisam znala za foru, u sred vikenda i nakon radnog vremena call centra 🤣Da ja jedino tako i koristim karticu,***a mator covek nisam vise za novotarije![]()
Ni tu uskoro nećeš morati, jer već na mnogim većim pijacama sada na tezgama imaju POS terminale.Keš samo koristim na pijaci
Imao sam isti problem, resio ga tako sto umesto Master kartice ubacis Dinu. Dina radi na svim bankomatima, tj na onima kojima sam porbao a gde nije radila Master, to je Adiko banka, i Postanska stedionica i obična Pošta. Nosi obe kartice sa sobom.Pozz!
Ko ima u paketu podizanje novca na bankomatu bez provizije - u Posti, prilikom placanja karticom (tj. Paysend u Posti se tretira kao podizanje novca s Postinog bankomata) nema provizije.
Drugo - da li je neko primetio da nije moguce podici novac na Addiko bankomatima? Igrom slucaja pokusano je podizanje na 2 razlicita Addiko bankomata u rasponu od par dana i ne prihvata
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari