Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vreme je da i Avax trzne, mada je to sve još uvek u debelom kanalu, ali malo zeleniša nije na odmet.

Treba razmisljati o re-buy na BTC/USD ali kapiram da su mnogi stop loss-ovi stavljeni malo ispod 32K pa verujem da vredi rizikovati i cekati te likvidacije.

Da, moj je tu negde takođe. Možda treba da ga popnem malo, pa rebuy kad padne ispo d 32k.

Biće mu teško da padne, mnogi očekuju tu veću korekciju samim tim i otvaraju se shortovi, a znamo kako je kada se nešto očekuje, opasno je.
A vidim i nezaposlenost je veća od očekivanog, ima šanse da dolar kapitulirati i preokrene trend.

nemojmo jos da se radujemo. to sto je dolar u sada u malom padu , ,mozda odgovara jer sada dosta energenata izvozii. tankeri na sve strane , a 4 nosa4a aviona od kojih 2 usa super su na isto4nom mediteranu (1 italijanski i 1 fr). Karte se polako name6taju.
bi4e to duzi proces , nego 6to mozda zelimo.
baj d vej i nama je dinar jak pa od toga vajde bas i nemamo jer imamo jak uvozni4ki lobi.

Da se "pohvalim" jednim tuznim trejdom. 😀

Nesrecni ARK divlja i skocio je za 40% pre par dana i resio sam da ga prodam na 0.76$ jer sam ocekivao da ce bar malo pasti da ga dokupim. Sada je 1.5$. 😀

Ima bas velike oscilacije, cak i na Binance-u stoji Risk Warning za njega i DYOR.

Ako neko hoce da se zeza i pokusa da uhvati te swing-ove neka baci pogled.

Vracam se na moj STRAX.

Skoro svi su se mrdnuli osim LTC, deluje mi nekako logično prebaciti deo iz ostalih altova upravo u LTC. Naravno kod njega ništa ne mora da bude logično a i imao je svoj rally pre halvinga tako da sada ništa ne mora da bude "logično" :)

sve ispod $400 je davlenje (ronjenje) :)

@dzigi12

Gde ti je buy zona za Strax? Oko 0.7-0.75 ili mozda pokisati nize nesto iznad 0.4

To je dobro pitanje ali trenutna situacija kod mene je sledeca. Imam 3 postavljena ordera. Dva ordera su sell orderi koje sam kupio na 0.76 i 0.89 ( to su orderi sa kojima se igram ovih par nedelja ) i njih sam postavio na 1.27 i 1.42 i sto je neka short term strategija da probam brzinski da zaradim nesto. Malo optimisticno ali videcemo. Buy order imam na 0.51 i to je trenutno medium/long term order jer ne ocekujem da cemo pasti toliko nisko jer se za 6-8 nedelja desava chain swap ( STRAX->STRAT u odnosu 1:10 ) i verujem da ce to pozitivno uticati na cenu i da ce FOMO rasti kako se budemo priblizavali krajnjem roku i da ce nakon toga biti dump jer po meni to nista konkretno ne menja short term sto se chain-a tice ali dugorocno moze biti svasta. ATH STRAX-a je oko 22$ i on je bio Top 10 coin davnih dana. Nesto kao LTC :). I da nakon swap-a ostanem u USDT-u verujem da ce cena otici dole i da cu moci da kupim vise STRAT-a za USDT nego da swap-ujem STRAX za STRAT. Realno je ocekivati da ce cena nakon swap-a biti 10x manja jer se supply uvecava za 10x ( a postojeci holderi STRAX-a dobijaju 10x vecu kolicinu STRAT-a ). Sve zavisi koliko ce ga napumpati pre swapa. Ne bi valjalo samo da se prodao prerano ali ko ce ga znati gde je top. To je rizik koji moramo da prihvatimo ako hocemo da se zezamo kroz trejding.

Da li je rano da se kaže da se trend menja posle skoro 3 godine?
Ne znam da li je neko bacio pogled na Cake ovih dana, otišao je x2.

Da li je rano da se kaže da se trend menja posle skoro 3 godine?
Ne znam da li je neko bacio pogled na Cake ovih dana, otišao je x2.
Pa ako pogledas godisnji chart mi smo tehnicki u bull-u od pocetka godine jer stalno idemo na gore. Svasta je otislo x2-x5. Znas kako kazu "Stairs Up, Elevator Down". Ja nisam nesto ubedjen da cemo nastaviti na gore i da najgore tek sledi i time se vodim kada trejdujem jer ocekujem da cu dokupiti sve i svasta kasnije kada padnemo. Ali ja sam neko ko ne prati chartove, grafikone i ostalo i trejdujem po osecaju. Ako i ne padnemo opet je dobro jedino sto cu imati vise USDT-a od planiranog.

Svašta je u igri, bull trend jeste run nije. Nije isključeno da se bull run desi u narednih 6 meseci i da sledeceg leta imamo vrhunac i početak novog beara i velike krize što morbius najavljuje, a doćiće sigurno kad tad.

Svašta je u igri, bull trend jeste run nije. Nije isključeno da se bull run desi u narednih 6 meseci i da sledeceg leta imamo vrhunac i početak novog beara i velike krize što morbius najavljuje, a doćiće sigurno kad tad.
Upravo to. Jedino sto ja ne vidim nijedan razlog za bull run. Ovo polovljenje je verovatno jedini razlog zasto BTC vuce na gore. Bull run ne vidim u najavi jer ne vidim nikakvu akumulaciju. Ekonomija je globalno u bunaru tako da nema nikakvog razloga da kripto skace.

Upravo to. Jedino sto ja ne vidim nijedan razlog za bull run. Ovo polovljenje je verovatno jedini razlog zasto BTC vuce na gore. Bull run ne vidim u najavi jer ne vidim nikakvu akumulaciju. Ekonomija je globalno u bunaru tako da nema nikakvog razloga da kripto skace.
Ni ja iskreno ne verujem u taj scenario ali šta smo sve doživeli u kriptu nije isključeno. Mislim da je ETF veći okidač od polovljenja i on je tu iza ćoška, i predpostavljam da će početi masovno povlačenje btc-a sa menjačnica da bi popunili investicione fondove za klijente jer im treba btc "fizički". To se neće baš svideti menjačnicama i cena bi od tog trenutka trebala samo da raste. I dump je moguć ali ne verujem da će ispod nivoa od kada objave vest jer ce onda u momentu skočiti od 5% do 10%. Sve u svemu bul market je krenuo, i čekali smo ga 3 godine. Po meni sada treba reagovati i na vreme puniti korpe jajima jer dok se setimo i osvestimo, ode voz. Da ne bude posle eeee gde sam bio. Kada budemo rekli evo ga bull run onda treba početi izlaziziti a ne kupovati a sa čim ću izaći ako nisam kupovao na vreme.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno