Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

Pozdrav, ne mogu juce ceo dan da dobijem nikog iz globatela da dobijem informacije oko ove promocije za 200gb ako preneses broj a promocija im istice 31.10....... Probao i na live chat 2 puta, i poziv, cak i ostavio broj na sajtu da me zovu i nista...

Dakle, kada dobijem 200gb, ako sam dobro shvatio, ja moram da obnavljam svaki mesec "racun" (da uplacujem nesto)? Koliko je minimalno koliko moram da uplatim svaki mesec da bih zadrzao 200gb? Globatel kartica mi je neophodna samo zbog tih 200gb interneta zbog nekog IoT uredjaja koji ce biti nakacen na nju i ni za sata drugo tako da me zanima najmanja moguca uplata mesecno da bih zadrzao (preneo) tih 200gb u sledeci mesec...
Možda samo bacaš pare, koliko god smešne. Kad ih MTS uzme pod svoje, misliš da će ti ostati 200GB uz prenos nepotrošenog? Teška posla...(n)

Demantovaću samog sebe. Korisnička podrška radi, uspeo sam posle puno pokušaja, kad sam se već ubedio da tamo nema nikoga.

Hm, uzeo bih to sa rezervom. Trebalo je da pređu u mts od 1. avgusta, pa od 1. septembra, takođe prema informacijama iz A1, pa se nije desilo.

@aca faca Kakve veze ima prenos brojeva sa jedne mreže u drugu sa radom? mts je već preuzeo Globaltel i očigledno ustrojio kako će raditi nadalje.

@aca faca Kakve veze ima prenos brojeva sa jedne mreže u drugu sa radom? mts je već preuzeo Globaltel i očigledno ustrojio kako će raditi nadalje.
Preuzeo je ali ne i prebacivanje na njihovu infrstrukturu, jel Globaltel ima ugovor sa A1 za korišćenje nihove infrstrukture mreže do 31Oktombra e sada dali će oni da pređu na mts ili ce i dalje da plaćaju zakup na A1 ostaje nam da vidimo posle 31

Supernova ne zavisi od mts-a, jer da zavisi ne bi ste mogli movengo da koristite na wifi mreži drugog operatera.
Probao kod druga koji ima sbb da se ulogujem na kompu na supernova movengo, i gle čuda, radi.
Probao sam bilo koji kanal, radi.
A eon ne da kad si na supernovinom netu da gledaš ni video klub ni ništa, jedino kad ideš sa telefona.
Što se tiče prelaska globaltela na mts infrastrukturu, sad možemo da samo nagađamo, neki kažu da će to biti početkom iduće godine, neki eto od prvog novembra, biće to na njihovom sajtu.
Sa freepaidom sam zadovoljan, za sad ne kasne poruke ni ništa.

Pa da tako ni globaltel ne zavisi od mtsa uopšte, da zavise aplikacija i virtuelni brojevi ne bi mogli da se koriste na wifi drugog operatera...
Baš sam se lepo nasmejao...
🤣

Supernova ne zavisi od mts-a, jer da zavisi ne bi ste mogli movengo da koristite na wifi mreži drugog operatera.
Probao kod druga koji ima sbb da se ulogujem na kompu na supernova movengo, i gle čuda, radi.
Probao sam bilo koji kanal, radi.
A eon ne da kad si na supernovinom netu da gledaš ni video klub ni ništa, jedino kad ideš sa telefona.
Što se tiče prelaska globaltela na mts infrastrukturu, sad možemo da samo nagađamo, neki kažu da će to biti početkom iduće godine, neki eto od prvog novembra, biće to na njihovom sajtu.
Sa freepaidom sam zadovoljan, za sad ne kasne poruke ni ništa.
Postoji paket "EON za druge mreze", i on radi.

Iiiiiiiiiiii.........
Nista🤣
Osećam da si čekao i da su mnogi drugi čekali kao zapete puške. ✌️☺️
Možda se desi ujutru, možda u 2024, bitno je da se Globaltel cene i uslovi ne menjaju.

I sami znamo da MTS ne zna šta hoće. Napravili banku, kupili preskupe bankomate, radili im nekoliko meseci i onda sve prodali i bankomati im služe kao info pult-ovi! 🤪
Ne zaboravite da je Telekom i dalje većinom od "narodnih para", ja sam njihov akcionar i svake godine dobijem dividendu.

Meni stigla nova kartica, bili su ažurni. Sad još samo da ih ponovo dobijem da aktiviraju stari broj.
I sami znamo da MTS ne zna šta hoće. Napravili banku, kupili preskupe bankomate, radili im nekoliko meseci i onda sve prodali i bankomati im služe kao info pult-ovi
Možda hoće da preprodaju Globaltel nekome za veće pare? Možda je probni balon za ulazak novih operatera? Makar i virtuelnih?

U svakom slučaju ako ne budu dirali uslove i cene kao Žeks nije ni bitno u čijem je sastavu.

Poz!
Da ne odgovaram na sto poruka, odgovoriću sve u jednoj.
Znam za eon pakete van sbb,a al nemam od koga da uzmem šifru da bih isprobao nego samo ko koristi sbb a prvenstveno zbog milionera.
Što se tiče kartice, ja kad sam je naručio bio je ponedeljak, u četvrtak sam je dobio, i kad sam im javio da je kartica stigla, u petak uveče su mi prebacili broj na nju. Posle 2-3 dana su me zvali da mi jave da je broj prebačen i da provere jel sve u redu, i ja sam im odgovorio da je sve ok.
Što se tiče prelaska na mts infrastrukturu biće to na sajtu ili kako god al će da obaveste svakako.

"Globaltel, koji je bio u vlasništvu kompanija „Pink Media Group“ i „Procescom“, će kada ga Telekom preuzme prestati da postoji."

Da li Globaltel "resetuje" konekciju posle par sati? Imam globaltel karticu u TCL MW42V ruteru za potrebe IoT uredjaja (cela tema se razvezlva ovde) i primecujem da na svakih 4-5 sati mi pukne taj IoT uredjaj sa neta... Na VDSL-u (u danima kad radi, posto obicno ne radi) veza nije pucala i po 12+ sati ali na ovom Globaltel netu nikad nisam uspeo da predjem peti sat - vec 4 dana testiranja (od ponedeljka vece) izgura do 4:xx:xx uptime...

Konekcija se resetuje svaka 4 sata. Mozes sat da podesavas po tome.

"Globaltel, koji je bio u vlasništvu kompanija „Pink Media Group“ i „Procescom“, će kada ga Telekom preuzme prestati da postoji."
Vidim uveliko reklamiraju Freepaid i Globaltel, već su imenovali novog direktora, šta će biti sa brojevima ako mt:s gasi Globaltel, vidim kartice regularno i dalje prodaju, da li će morati da se menjaju kartice ako Globaltel prestaje da postoji?(dosta nas je kupila karticu na kojoj je zamenjen broj, da li će biti problem zadržati željeni broj)Ko zna kakva će biti ponuda ako ih mts pripaja....

Gasi se firma Globaltel - to ne znači da se gasi i brend i ponuda usluga. Zaposleni će dobiti otkaze uz otpremninu ili će biti preuzeti od neke druge firme (možda MTS, možda XYZ...). MTS može da zadrži ponudu usluga/proizvoda pod istim imenom, ili pod drugim brendom, ili da ugasi, ili šta već hoće. O tome ništa nije rečeno.
Pozdrav

Vrh Dno