Šta je novo?

iPhone 13

Ma bh ko bh nebitan podatak skroz u prve 2 godine zivota telefona, posle toga i ima smisla, razne kalibracije, novi softveri, i generalno tu moze da se izvuce neki zakljucak ko je kako punio/koristio, itd, ali i tad je smesno jer svi ovi telefoni mogu 3-4 godine komotno da se koriste. BH gledanje i generalno sve to ima smisla samo ako neko planira da telefon koristi i duze od toga, pa da cedi suvu drenovinu sto bi se reklo (sto ja generalno podrzavam i treba vecina da radi, da nas ne bi klepali po usima i prodavali 11ice u 2023, skoro 2024. godini)

Da li je neko postavljao foliju iz Mobileoutfitters? Valja li to icemu?

da i da, jedino sto sam skinuo sa ekrana posle mesec dva, jer sam shvatio da mi je cist ekran bez ikakvih folija, stakala i sl najbolji feedback.

mat pozadina mi i dalje stoji vec dve godine, cini mi se

To za feedback si apsolutno u pravu, ali 2 puta sam skinuo masku i staklo sa telefona i oba puta razbio. Uskoro idem do BG, pa sam kontao to staviti na telefon. Koju si ti stavljao onu fusion ili nesto drugo?

uh zaboravio sam :) pokusacu da nadjem kuci kutiju, mislim da je obicna i pozadi mat

13 pro, azuriran na 17.0.3, evo vec par dana se koristi, malcice primetni lagovi ponekad ali se restartom sve sredi, nisam vidjao vise od dvaput (i cini mi se da je na prelazu iz LPM nazad na full).
Cudno, ali dobro, jedini maltene problem izazvan apdejtom na ovom telefonu za godinu dve.
85% BH, a koriscen maltene od launch daya, 480 ciklusa, a ni ne oseti se da je nesto previse oslabio. Best buy ubedljivo ko voli manje telefone a nece vise od 700e da daje.

Zvanicno nakon nesto vise od 6 meseci koriscenja, bh 99%, iOS 17.0.2. Nov, A1.
Mahom je koriscen za neke light stvari, mnogi servisi su pogaseni na kontu raznoraznih tutoriala sa youtubea, samo je dva ili tri puta ostavljen da se puni preko noci. Zaista sam vodio racuna, ali kapiram da je normalno, pogotovo kad je u pitanju godina proizvodnje i verzija sistema.
Oko 2 nedelje, 97%, strmoglavo pada nakon prelaska na 17. Iako fon stvarno radi mnogo bolje i stabilnije, nerealno je da za dve nedelje izgubi 3%

Ja, kada sam kupio svoj iP13 bio je na 16.7, ili tako nešto, verziji iOSa i bh99%. Nakon apdejta na iOS17.03 čim je bio dostupan kad nas, bh je i dalje 99% i gotovo sve fercera besprekorno osim bagova samog iOSa i ovog Vibera koji me je zafrkavao a neophodan mi je...

Oko 2 nedelje, 97%, strmoglavo pada nakon prelaska na 17. Iako fon stvarno radi mnogo bolje i stabilnije, nerealno je da za dve nedelje izgubi 3%
Ok, i???

Kod mene 87% kupljen u maju 2022. 11 PM prodao sa 87% nakon 25 mjeseci… Zenu 11 Pro mislim tri i po godine, 85%. nema to pravila nikakvog. Samo uzivaj u uredjaju i ne gledaj BH.

Ja sam i vise nego zadovoljan. Punim ke jednom dnevno kada je na oko 40% do nekih 75 do 78 %.

BH nakon 6 meseci jos uvek stoji na 100%

@narogRS kako si zadovoljan običnim ip 13, prvenstveno trajanjem baterije?
Mislim da je na 13tici najbolja baterija (ne znam sada za 15 seriju). Inace sam prezadovoljan. Nekada ga punim do 80% a nekada do 100%. Kako mi se cefne. E, sada, kod mene izgura ovako: danas punim fon pa sutra ili prekosutra u isto vreme. Nisam zahtevan korisnik. Uglavnom razgovaram klasicno.
Kada bi se zahtevnije koristio, ne znam kakva bi bila baterija.

Vama sve smeta
Ko da su svi rodjeni i srasli sa telefonom pa moraju znati sve sto i vi o telefonu bateriji softweru ili bilo cemu drugom znate to se svakako podrazumeva ?

Vama sve smeta
Ko da su svi rodjeni i srasli sa telefonom pa moraju znati sve sto i vi o telefonu bateriji softweru ili bilo cemu drugom znate to se svakako podrazumeva ?
ne moraju, zato postoji tehnicka podrska i servisi

Da se pohvalim sa dvogodišnjim modelom😂
Dosta mi bilo androida posle bezbroj telefona, merkao sam ovaj iPhone 13 PM nedeljama. Još u garanciji, očuvan kao nov. Za sada prijatno iznenađenje, samo da se naviknem malo na iOS ali progutao sam jako brzo promenu u roku od par sati.

Prilozi

• IMG_0001.jpeg
    IMG_0001.jpeg
    93.4 KB · Pregleda: 80
Imam problem sa hotspotom. Gotovo svaki drugi put kada hocu da sherujem net, drugi uredjaj ne nalazi telefon. Nebitno da li je u pitanju PC ili drugi telefon, non stop zabada i svaki put moram da radim reset network settings i posle toga radi. Zbog cega se ovo desava i jel ima neko resenje?

Posto Apple kad shareuje mreza je "savremenija i bolja" mislim da je cak i WPA3 protokol, neki ne mogu da vide (naravno ne zbog WPA3 to je primer sigurnosti). Imas opciju da ukljucis maximize compatability i naci ce sigurno. Inace kad shareujes uvek je 5Ghz i posebna frekvencija, a kad se ukljuci kompatabilnost onda je 2.4...

Aj bas cu da probam. Racunar vidi mrezu uvek nakon sto uradim reset i onda se konekcija u medjuvremenu izgubi i tako u krug… Isto se desava kada hocu da se povezem sa drugim iphonom

Iskreno nula problema sa hotspotom, a pre davno davno, Android telefoni su se mučili sa Apple hotspotom. To je rešeno ima par godina.

Mene samo izludjuje agresivno iskljucivanje hotspota. Cim par minuta zakacen telefon ne vuce net odmah se ugasi
Je l' ti uključen maximize compatibility u onim opcijama za hotspot? Drugar mi reče jednom prilikom da to treba da bude uključeno, mislim da se ne gasi sam hotspot posle toga

Koliko se sećam isto mi je bilo i sa ukljucenim i ukljucenim. Moraću da probam onda ponovo

Imam problem sa FID. Odjedanput telefon nece da me prepozna kada ukljucim i moram da ukucavam sifru. Pokusavam da resetujem FID. Ali jednostavno nece da mi skenira lice. Krene onaj krug ali iz nekog 5 pokusaja ali i onda se ne zavrsi skroz. Iskljuci se. Sta moze da je problem? Tesetovao sam telefon. I dalje je isto kada mi je lice u ramu nece da se pokrene pocetak skeniranja lica.

Vrh Dno