Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Krenuo je i STRAJK u Posti Srbije

Divota, i ovako su kasnile posiljke a tek ce sad kasniti kad se ovaj strajk rasiri...

Do sad najduže čekanje: UA255691836HU, naručen 16.09, "arrived at local delivery center" 09.10, stigao 25.10.

Sad hvala Bogu nemam ništa sem jedne male maskice za telefon tako da se ne sekiram mnogo zbog štrajka. Valjda neće potrajati, nadam se.

По праћењу пакета које сам јуче слао видим да је ГПЦ Београд опет почео са радом.

nNQZ2nS.png

radi.jpg
Mora da se postuje minimum procesa rada

Stigla danas dva UA, posle 51 dana. Arrived at local delivery center od 20.09.

Da li ima neke veze velicina paketa sa pracenjem posiljke? Porucio isti dan 3 stvari od 3 razlicita prodavca sa LA-HU (pracenjem preko nase poste) i od 3 paketa 2 su u onim kao stiropor kutijama a 1 je kao koverta, sva 3 paketa su stigla kod Madjara ali kod nase poste kad proverim samo mi pokazuje ova 2 kao veca paketa HU-HU1005 Prijem? Mozda ovaj u koverti iako je LA-HU svrstaju kao da je UA-HU jer je manje velicine nagadjam samo

Danas stigla UTxxxxNL u paketomat porucena 01.10. a stigla u Srbiju 21.10.

Da li je to porudzbina sa Joom-a ?

Pomenuli smo UT...NL
UT...NL

@Stoka89

Nista neobicno - imas gomilu primera
Posiljka je stigla u Srbiju.

UA...HU - Do isporuke na kucne adrese ili preko paketomata , moze da prodje i vise od mesec dana :(

@sasa022

Iskreno meni je neobicno jer od oko 70 posiljki do sad sve su mi stizale vrlo brzo max 25 dana bilo da su SG, UA, LA i td.. posiljke, ustvari bila je jedna situacija prosle godine sa NL posiljkom koju sam cekao 38 dana i otpisao je medjutim sacekala me u sanducetu 38mi dan :)

UA...HU - Do isporuke na kucne adrese ili preko paketomata , moze da prodje i vise od mesec dana
Ne bi me to mucilo toliko mogao bi da cekam i 3 meseca ako treba nego je problem sa nacinom dostave posiljki barem kod mene na kucnu adresu, dodje postar i ako ne moze da stane u sanduce na stubu od ograde onda spusti na patos posiljku i ja posle treba da tucem glavom u zid da li je neki pas odvukao posiljku negde ili je neki prolaznik pokupio ili je vetar oduvao i jos svasta/nesto

Jel se posiljka sa nase carine vraca posiljaocu u Kinu sa istim brojem ili dobija drugi? Nekako mi je logicno da bude isti ali logika ovde bas i nije jaca strana pa bolje da pitam...

Kreću polako UA...HU, posle 15 dana novi status.

Oct 12, 2023, 03:24 Arrived at departure transport hub
Oct 27, 2023, 17:30 Leaving from departure country/region

Na primerima ( koje sam kacio na prethodnim stranicama ) mozemo videti
da je vecina UA...HU posiljki koje su izmedju 05.10 i 15.10
imale status Arrived at departure transport hub otpremljeno iz Kine
24 i danas 27.10.

LA...HU i UB062...HU ( iz tog perioda 5-15.10 ) su uglavnom vec stigle u Madjarsku.

Mozda ima veze i sa tim odakle idu, tj. mozda je guzva bila samo u jednom distributivnom centru (Satian, Saosan....)

Poslednja izmena:
Danas stigle u RSBEGC 2 posiljke LA..HU porucene 12og Oktobra od 2 razlicita prodavca sa zadnjim statusima 27 Oktobar Arrived at local delivery center. A od moje napacene UA..HU posiljke porucene jos 13og Septembra jos ni traga ni glasa (13 Oktobar Arrived at local delivery center)

LA...HU poručena 06.10.
28.10.2023 09:48:0861200 ЦАРИНА ГПЦ БЕОГРАДОтпремa
21.10.2023 08:25:3911003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaрину
21.10.2023 06:27:2511003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАПриспелa
18.10.2023 18:45:00HU-HU1005 Пријем

lepo... meni od 4 LA...HU od pocetka ovog meseca samo 2 su juce stigle u HU (dobile status od njihove poste ovaj HU-HU1005)

Jel imao neko situaciju da mu paket odbiju u sorting centru jer je pretezak (Inbound failure in sorting center,Overweight) i da zabode nakon toga na narednom statusu (u zavisnosti od trackera na kom se gleda):

Ship24 - Shipment information received by warehouse electronically
Parcelsapp - Order received successfully
Cainiao - Store processing the order

Ako jeste, promeni li se status ili samo stigne odjednom kad ga ne ocekujem?

Btw nije neki random kinez radnja pa da probaju da me zeznu sa refundom jer sam ulovio paket na neodgovarajucem popustu, krstena je radnja.
Apropo ove situacije, epilog:

Krstena radnja mi je na kraju preporucila da otvorim dispute, sto sam i uradio jer je paket stojao na "Returned to sender" statusu mesec dana. Dao sam im fore da stigne drugim kanalom ali nista.

Refund su mi uvazili za otprilike jednu stotinku jer je situacija bila jasna.

Prvo sam mislio da sam preveliki skeptik ali sam sad prilicno siguran da je u pitanju fora da ispostuju formu i "posalju" proizvod sa namerno niskom upisanom tezinom a kasnije ga refunduju jer im ne odgovara prodajna cena.

@illidan

Ne pratis temu i lose tumacis statuse :(
LA...HU sa pocetka meseca
( 200 kodova )

ovaj sajt ni ne vidi poslednje statuse, gleda samo svoje (i po njima su usli u SRB, znam da nisu)

Zaista vise nemam komentar :(

Prvi status Departed from departure country/region znaci da je posiljka krenula iz Kine u Madjarsku , ako se pojavi drugi put posle statusa da je posiljka
stigla u Madjarsku ( umesto Received by local delivery company ) , onda znaci da je prosledjena iz Madjarske u Srbiju

Arrived at linehaul office - znaci da je posiljka stigla u Madjarsku

Received by local delivery company - znaci da je spakovana za transport u Srbiju

Ovo je poslednji status za UB...HU koje idu u Srbiju.

Arrived at local delivery center - znaci da je Posta Srbije potvrdila prijem transportnog pakovanja.
( Madjari skeniraju sve posiljke , u Srbiji nemaju evidenciju iako potvrdjuju
prijem i AE na osnovu toga tvrdi da je posiljka u "lokalnoj" posti )
Na primerima ( koje sam kacio na prethodnim stranicama ) mozemo videti
da je vecina UA...HU posiljki koje su izmedju 05.10 i 15.10
imale status Arrived at departure transport hub otpremljeno iz Kine
24 i danas 27.10.

LA...HU i UB062...HU ( iz tog perioda 5-15.10 ) su uglavnom vec stigle u Madjarsku.

Juče stigao u paketomat UB...HU paket čiji je poslednji status "Received by local delivery company" 28.09.2023. 16:07h. Nigde ne prikazuje status "local delivery center". (NBG)

Pisani smo milion puta da UBxxxxHU poslednji status im je "Received by local delivery company" nakon toga se može očekivati pošiljka 10-15 dana od tog statusa, a može se desiti i da ne stigne. Ja još uvek čekam pošiljku UAxxxxHU od 15.09 kao poslednji status ali ne stiže, barem još uvek.

@ivana6

I to smo nedavno utvrdili - poslednji status
za UB...HU je Received by local delivery company

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno