Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Tako je. Već je "u lokalnoj pošti" dugo vremena. Postoji mogućnost da su zagubili paket. Prošli put su logitech miša jedva našli. Onda ću da čekam.

Jel ovo sto stoji od pre par dana
11003 ИЗМЕНИЧНА ПОШТАЗa цaринu

u praksi znaci da je vec poslato na NS carinu samo sto ga tamo jos nisu zvanicno zaprimili ili cuci i dalje u nekom prijemnom centru u BG pa ce biti poslato jednog dana?

carini se, kada promeni status u otprema, onda je poslato

Za NS treba 1-5 dana do sledece promene statusa, evo ti moj poslednji primer.

Prilozi

• Screenshot_20231023_172436_Chrome.jpg
    Screenshot_20231023_172436_Chrome.jpg
    155.9 KB · Pregleda: 23
Juče mi je istekao poslednji dan za dostavu paketa sa alija. Zna li neko do kad mogu da tražim refund? Poslala sam prodavcu da mi produži rok za dostavu. Znam da su to mogli da odrade dok je bila korona. Ne znam sad da li mogu da produže taj rok. Sigurna sam da je zastoj do naše pošte.
Prodavci mogu da produze rok dostave. Za vreme korone su mogli maksimalno do 120 dana. Sad je taj rok verovatno kraci. Samo je pitanje da li hoce i da li umeju to da urade.

Ma hoce, i umeju..ali od toga nikakve koristi u sustini ako nije posiljka sa pracenjem. Aliexpress sad svakako u najvecem broju slucajeva odbija refund ma koliko ti cekao na dostavu.

Kod mene se malo raščistilo paketića koji su na čekanju, sad mi najstariji neregistrovani ima status "Out for delivery. Arrived at local delivery center." sa 10.10.
Ovi registrovani LA...HU isto puze, ali bar nema bojazni da neće biti refundacije ukoliko ne budu dostavljeni.
Uglavnom, po mom nekom iskustvu, ponovo se usporila dostava, i nema više dostave u roku od nedelju-dve dana (što ej bilo onaj jedan period letos)...

Stiglo mi par UA HU posle 60 dana puta i odmora u postinom magacinu
Arrived at local delivery center, 07.09

Meni je pre ovog poslednjeg paketa već jedan prošao rok za isporuku 1 oktobra. Ovaj sad moram da idem kod njih. Preostalih 13 paketa pojma nemam čemu da se nadam a za 2 paketa ističe rok početkom novembra. Promenila sam poštu jer sam se odselila. Poštar meni dostavi kad je paket sa praćenjem koji mora da se potpiše a ove ostale...pojma nemam šta rade sa njima. Imaju i paketomat tu al ga očigledno ne koriste. Na adresu kod mojih je sve uredno stizalo. Retko kad istekne rok za dostavu i samo baterija za laptop nije prošla carinu od ne znam....500 paketa od kad naručujem iz Kine.

Blago nama novosadistima

Blago nama novosadistima

Ha, ha...
Još samo ovo nam fali.
Da počnu da štrajkuju i đubretar pa od kuge da pocrkamo.

41 dan. Porucena preko Aliexpress Saver shipping i jos nije stigla, jos jedna sa istim datumom na Arrived at local delivery center porucena preko Cainiao Super Economy ali ona 29 dana traveluje. Bio juce do poste, postari koji razvoze nisu bili tu pa sam pitao ove na salteru da pogledaju da li mi je stigla posiljka nakon cega dobijam odgovor "pa postari nisu tu, a ovde ima mnogo posiljki i to su posiljke manje vrednosti" ja ga pitam ponovo da mi samo proveri da li je tu posiljka medjutim dobijem isti odgovor u prevodu ne ustaje mi se sa stolice a slag na tortu posta je velicine mozda 4 trafike spojene..

2023-10-12 19:56
GMT+8
H500aa15a28e84fc8b66fdfd9000d5e337.png

Out for delivery
Arrived at local delivery center

Da javim da su mi stigle i one poslednje 2 UA posiljke sa statusom "Arrived at local delivery center" od 06.09.

Blago nama novosadistima

Ne znam koliko verovati oveme, kao strajkuju a nikad vise nisam video onih novih njihovih elektricnih kombija po gradu...

Da li neko zna zasto su paketi znatno usporili, cak i LA...HU? Paketi su naruceni nekih nedelju dana pre njihovog praznika

meni svi la…hu od pocetka oktobra tek sada ulaze u hu

Blago nama novosadistima

dajte jos paketomata!

Za NS treba 1-5 dana do sledece promene statusa, evo ti moj poslednji primer.
1 dana ako se ne carini, 4-5 ako se carini

---------------------------------

trenutno stanje aliexpress UA...HU
20.09. naruceno
21.09. order pickup (prvi status)
28.09. Arrived at linehaul office
02.10. Received by local delivery company
09.10. Arrived at local delivery center
24.10. uruceno

---------------------------------

UA...HU
20.09. naruceno
21.09. order pickup (prvi status)
26.09. Arrived at linehaul office
28.09. Received by local delivery company
05.10. Arrived at local delivery center
NIJE STIGLO.

Dosta se usporilo u prethodnih nekoliko meseci, nikad ovoliko dugo nije trebalo na neregistrovane.
Kupljeno 25.08, stiglo danas 25.10.... Poslednji status UA...HU
2023-09-11 Arrived at local delivery center

Takodje, konacno krenule ove UA... HU sto su se zaglavile

Oct 06, 2023, 04:16
Arrived at departure transport hub

Oct 24, 2023, 14:00
Leaving from departure country/region

Danas radnica na salteru potvrdila da strajkuju, slao paket, kaze ne garantuje da ce sutra biti isporucen. Bio do Bexa, kod njih haos zbog strajka Poste.

RD...HK, je l' to sa praćenjem do uručenja ili samo da zmaja u Srbiju?

@milkobgd

Rx...xx su registrovane posiljke i treba da imaju puno pracenje do kucne adrese.

Gde si dobio RD...HK kod , na AE ?

Ako hoces , napisi prvih 5-6 cifara koda , da pogledamo primere...

Situacija je skroz "sarena" - primeri za UA270...HU za ceo region
Posiljke ( UA...HU ) koje idu u Srbiju , a posle 05.10 imaju status Arrived at departure
transport hub , tek od juce ( 24.10 ) krecu iz Kine.

Krenuo je i STRAJK u Posti Srbije

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno