Lomo Nordic aka Muse@optokapler
Koji model? Po siptomima rekao bih Muse.
Ja do sad ukljucivao dve od pet klima i to samo nocu po nizoj tarifi da dodaju da se ne ohlade zidovi. Danas ih ne gasim jer javise kisu i zahladjenje, sutra i jutarnja 7-8C.
Mjenjaj to jarane.Pocela grejna sezona pa poceo i ja da grejem😁.
Elem, spoljna temp 10°C, kisa, vlaznost 92%. Gree radila punih 5 minuta na max snazi pre gasenja (zadano 22c dostigla 26c), posle pauze od 10ak min pali se ponovo i radi na nekih 800-900W i opet se gasi nekoliko minuta kasnije. A u medjuvremenu Daikin odrzava solidnih 23°C u drugoj prostoriji sa 150-200W![]()
Ista je kod mene ta vanjska,već sam pisao u temema vezanim za gre klime kad sam je tek instalirao.Otac je bez ikakve konsultacije, a u dogovoru sa komšijom koji se bavi ugradnjom klima kupio ovo:
Pogledajte prilog 408817
Moje pitanje je da li je ovo "zloglasna" Gree muse, ili je Muse Evo, ili čak i Gree Fairy jer mi sve to izlazi pri guglanju ove oznake?
I šta sad, svi mi koji imamo doticnu klimu izmisljamo da imamo probleme sa istom?Kako 400-700, kada ta klima ne modulira ispod 800W?
Na fan 1 ne ide ispod 800, na fan 2 oko 650, na fan 3 oko 500... fan 6 oko 350, ali kome treba to, fan 2 je ok, ali opet ne spusta nisko. Ta klima je trebala da bude deklarisana kao 18, a ne 12btu.Kako 400-700, kada ta klima ne modulira ispod 800W?
Tako je,inače na hlađenju je i do 200 silazila,a na grijanju nisam je uhvatio ispod 400w.Na fan 1 ne ide ispod 800, na fan 2 oko 650, na fan 3 oko 500... fan 6 oko 350, ali kome treba to, fan 2 je ok, ali opet ne spusta nisko. Ta klima je trebala da bude deklarisana kao 18, a ne 12btu.
Ne znam ko te i zbog cega uzbudio toliko, ali mi zaista nije jasno kako si to zakljucio iz mog najnormalnijeg pitanja drugim korisnicima te klime?I šta sad, svi mi koji imamo doticnu klimu izmisljamo da imamo probleme sa istom?
Mozda ja i jesam reagovao previse burno ali pitanje je delovalo jako sarkasticno zbog prethodnog mog posta o radu doticne klime. Taman i zbog onog sto si napisao zasto mi je brzina ventilatora na najnizem itd itd, pomalo kao trollovanje sad ovo bi ali ajde.Ne znam ko te i zbog cega uzbudio toliko, ali mi zaista nije jasno kako si to zakljucio iz mog najnormalnijeg pitanja drugim korisnicima te klime?
Hteo sam jos par pitanja da postavim da bih skontao kako se zaista ponasa ta klima, ali me iskreno i ne zanima previse, sto bi rekli "not my problem".
Tako je,inače na hlađenju je i do 200 silazila,a na grijanju nisam je uhvatio ispod 400w.Na fan 1 ne ide ispod 800, na fan 2 oko 650, na fan 3 oko 500... fan 6 oko 350, ali kome treba to, fan 2 je ok, ali opet ne spusta nisko. Ta klima je trebala da bude deklarisana kao 18, a ne 12btu.
Evo trenutnoKako 400-700, kada ta klima ne modulira ispod 800W?
A koliko vuce onda kad budu minusi? Naprimjer -5c ili -10cTako je,inače na hlađenju je i do 200 silazila,a na grijanju nisam je uhvatio ispod 400w.
Inače ja držim sad na 22C i fiksno krilca prema vratima da ispuhuje prema sobama,u dn.boravku gdje je instalirana je 24 a u sobama 23,danas 8C kišica,upalio ke tek oko 15h,povukla oko 1000w jedno 20min i onda je modulirala na dole do i 400,uglavnom između 500 -700 je radila dok nije stigla sobnu
Evo trenutno
Pa ne znam ,u aprilu je instalirana,testirati je mogu tek padne temp,januar februar,mislim da budemo realni ne možeš se grijati a trošiš 300w,da vuče 1000w 24h opet je isplativijie od iglja i drva i loženja,ja to tako gledam,ipak barem kod mene je 12ka a oko 60m2 imam,znam d abih trebao još jednu ali nemam ideju gdje da je postavim da srazmjerno sve griju,al opet sam zadovoljan makar ovi prelazi al ipak ja mislim d aona dobro odrađuje posaoA koliko vuce onda kad budu minusi? Naprimjer -5c ili -10c
Prva slika pokazuje smao koliko je potrosila tog dana, a druga samo trenutnu potrosnju...modulacija se gleda koliko neka klima moze da radi duzi vremenski period, kao sto kolegi iznad LN radi na 100-110W 40min recimo.Evo i jedne VIVAX 12CH35AERI u modulaciji, malo divlja ali nije lose za sada.
Vivax nije moj ali mogu da ga pratim i nazalost samo po danu se vidi potrosnja. Evo od moje klime slika i tu se vidi po satu ali opet nemogu detaljno kao ti.Prva slika pokazuje smao koliko je potrosila tog dana, a druga samo trenutnu potrosnju...modulacija se gleda koliko neka klima moze da radi duzi vremenski period, kao sto kolegi iznad LN radi na 100-110W 40min recimo.
Zato sam te pitao da li ti u tom tvom meracu imas grafikon sa linijom za poslednja 24h pod Power tabom kao kod mene, ali izgleda da ti to nemas, samo tu tabelu.
Ja sam kupio 3 meraca dok nisam naisao na onaj koji ima tabelu, TP-Link Tapo p115.
Sada imam ukupno 7 meraca od kojih samo 1 koristim 😂
Vidis na poslenjoj slici ova 2 grafika, jedan pokazuje vise sati, drugi zumiran za poslednja 2 sata recimo:
Daj ako imaš to slikano na šta konkretno misliš da pokažem serviserima jer ja je ne smijem otvarati zbog garancije,ja kontam da prenosi mi preko nosača na stiropor jer mjenjana je komplet i vanjska i unutarnja i instalacija na novo i opet se čuje,čekam sad one antivibr.gume i dogovorio se da je skinu da stavim distancere od pvc zelene cijevi za vodu da odvojim nosače od stiropora barem 2-3mm,da vidim ima li efektaSto se tice brujanja ja sam kod sebe rijesio problem. Sad se klima ne cuje
Mada vidjecemo dok jos zahladi jer sad radi lagano. Najvise brujanja mi je pravila cijev koja ide iz kompresora do one expanzione boce (zaboravio sam da uslikam). Bila je previse isturena pa kad se stavi prednji poklopac on je pritisne i onda se vibracije prenose na cijelo kuciste klime. I jos mi je izmedju jednog nosaca kompresora i antivibracione gume bio razmak neka 3mm. I to sam rijesio tako sto sam ubacio dihtung od cesme dok mi ne stignu nove gumice sa alija
Inace mi je najvise pravilo buku na slicnoj potrosnji kao u par postova iznad tj 500-700 tako nesto.
Da, evo ti kod mene kako to radi, imam gore desno Power odeljak u kom mi izbaci te grafike.
Meni je ostalo puno tih smarthome raznih prekidaca, mjeraca itd pa kad sam renoviro vikendicu ugradio sam si. Tako da mi se neisplati sada mjenjati nesto drugo. A imam i tudjih klima na svom profilu🤣🤣Puno detaljnije nego na ewelink. Bitno je da ona radi kako treba ostalo vise manje.
Kako to izgleda? Potpuno se ugasi pa ponovo krene da radi? Imam istu klimu, ali je još ne koristim za grejanje, a uzeo sam je proletos.Kod mene se Daikin FTXF25 cesto ukljucuje i iskljucuje nocu, sada u prelaznom periodu.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari