Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ja verujem da je ta Daikin 25 na minusima jako slicna LLCE12ici po snazi, a sve ostalo je na strani Daikina.
LLCE je osrednja klima, ulazni Fujitsu model od pre 15 godina, ne znam odakle to da je to neka specijalno dobra klima?
Pogotovo sto covek greje 20m2...
Ne znam gde citas,da li citas i ono sto nije napisano ? Ne vidim zasto ne llce 12 naspram daikina kada je sve na strani llce u slucaju prave zime no nije ni bitno da se ne ponavljam,glas ide za llce a on sta god sa kupu neka mu je sa srecom i da mu bude toplo . A i.....moram palog brata da zamenim sa fuji sektom.

Toliko sam stvari i tehnike u životu kupovao ali ovoliko nedoumica kao u vezi klime nisam imao, sutra uzimam nesto osim ako me zena ne otera u onu stvar ili ja sam sebe

Pa vidi,ako imas love a nije velika razlika uzmi Daikin 35 umesto 25,uvece izmasiraj zenu pogledaj sa njom njen omiljeni film i miran si za taj dan...ili budi musko i uzmi llce 12 hahahahhaha salim se,NECES pogresiti koju god da uzmes stim sto kod daikina je toliko ne bitna razlika u ceni da je greota ne dodati jos malo i uzeti 35ticu. Aj javljaj sjutra sta si uzeo nemoj da za^ebavas vise.

Evo i ja da se malo pohvalim. Stigne email od klime, neka greska... Grijanje vise hladi nego sto grije... pogledam i imam sta vidjeti. Po nekom mom malom iskustvu iscurio plin .. Morao sam ponovo da dopunim, naravno ponovo perlovanje i kontrola senznorom dali curi. 130€ punjemje 🙈🙈 Skola se placa. PS cugalo se cjeli dan kad smo ugradjivali ja i komso koji vise pije nego sto zna na koju stranu se saraf zavrce. 🤣🤣
Zamenio si cevi ili znas da je u spoju problem?

Pa vidi,ako imas love a nije velika razlika uzmi Daikin 35 umesto 25,uvece izmasiraj zenu pogledaj sa njom njen omiljeni film i miran si za taj dan...ili budi musko i uzmi llce 12 hahahahhaha salim se,NECES pogresiti koju god da uzmes stim sto kod daikina je toliko ne bitna razlika u ceni da je greota ne dodati jos malo i uzeti 35ticu. Aj javljaj sjutra sta si uzeo nemoj da za^ebavas vise.
Ja kad sam god izmasirao zenu bilo po njenom 🤣🤣

Ja sa gree violom evo petu godinu koja je kostala 55000din grejem deo kuce od 40m2 bez problema I sa midea extreme 35m2 koja je isto toliko kostala na 23 stepena cele zime, nova je stolarija sa pet komora sa duplim staklom ispunjenim gasom I 10cm vune na tavanu. Tih 20m2 ce ugrejati bilo koja iole krstena klima. Ako hoces tisinu uzmi taj Daikin, novija je klima, a sigurno tiha.

Zamenio si cevi ili znas da je u spoju problem?
Na spoju je bio problem. Blio je masno na holederu, tacno se vidi sa je tu cirila. Sve je bilo ok dok je hladila, izdrzao je taj moj "spoj" ali kad je krenula da grije ( tad je pritisak 3 puta veci ) pa je freon polako izlazio. Osjetio sam da nesto nije modulacija bas ok pa onda sam mjerio izduv i tu mi jos vise bilo sumnjivo. Sad kad sam napunio i upalio grijanje izmjerio sam 60c odma se vidjela razlika. Evo jos jedna slika simptoma kad fali freona, znaci na grijanju se ovo desava.
Toliko sam stvari i tehnike u životu kupovao ali ovoliko nedoumica kao u vezi klime nisam imao, sutra uzimam nesto osim ako me zena ne otera u onu stvar ili ja sam sebe
Zazmiri i kupi kako valja. To nije stvar koja se mjenja od danas do sutra. Radije se i posvadjati i uci u minus, rate kako god ali kad postavis da bude kako treba. Ako nebude grijala, zena ce ti popovati svaki dan u sta si gledao a ti biti nezadovoljan jer nije to to.

Prilozi

• IMG_20231008_124834.jpg
    IMG_20231008_124834.jpg
    79.9 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Ozloglasena Muse😁grejala.sinoc sobu od 11kv.wc..deo hodnika..od 00-06:30h.i bas me zanima kako ce se ponasati u toku zime..

Prilozi

• Screenshot_20231013_065800_com.wooxhome.smart.jpg
    Screenshot_20231013_065800_com.wooxhome.smart.jpg
    45.3 KB · Pregleda: 79
Vratila se modulacija na staro izmedju 120-130w

Prilozi

• Screenshot_2023-10-13-20-06-30-859_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-10-13-20-06-30-859_com.coolkit.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 67
@Boy_81
Ajde uslikaj grafikon rada klime, kao sto sam ja kacio, da uporedim kako rade.
To ti je na grejanju? Meni na grejanju nikada ne radi tako nisko.

I ako ti nije tesko, kada stignes usnimi kako ti radi senzor prisutnosti kada ga namestis da duva od tebe i da te prati, kada setas po prostoriji, posto su meni danas menjali i i dalje ne radi, pa da znam sta dalje da radim.

@Boy_81

I ako ti nije tesko, kada stignes usnimi kako ti radi senzor prisutnosti kada ga namestis da duva od tebe i da te prati, kada setas po prostoriji, posto su meni danas menjali i i dalje ne radi, pa da znam sta dalje da radim.
Kod mene je iskljucen taj senzor ali ukljucicu pa napravim snimak

Ovo. Druze, mozak mi na uši curi. Godinu dana čitam i pitam i odem danas u radnju da uzmem i posavetujem se dodatno, kaže čovek, inače vlasnik radnje koji menja radnika(jedna od 3 najpoznatije radnje koja prodaje fujitsu), nikad ne bih stavio 18-icu u kuću u prostor te kvadrature(40-ak kvadrata). On ima 18 u 70 kvadrata i to mu je ok. Kaže to je glasno, to jako duva, to ovo to ono. Pa, ***... Hteo sam 18 Kmta, na oko je stvarno ogromna unutrašnja, neke 12-ice naspram nje izgledaju kao igračke. I vratim se kao usran... Korisnici ove 18-ice,a i drugih marki, molim vas da mi napišete jel to stvarno tolika buka i snaga. Dopisivao sam se sa članom iz Novog Pazara koji je ima i koja mu radi u 50 kvadrata, bio bih zahvalan i ostalim vlasnicima 18-ica da napišu svoje iskustvo. Na 277.strani ove teme ima i slike prostora. Da li je ova klima neodgovarajuća za moj prostor, ukratko...

LMCE spomenuo ako je bas toliko bolja od ostale dve pa ako treba da se dobaci ali bice def izmedju LLCE i Daikin ftxc25. Mislis Daikin celokupno bolji. Pezo imas Daikin ili?
Ugrađene na moju preporuku više komada, ljudi zadovoljni a ja još uvijek pijem kafu na njihov račun. Moraš sam donijeti odluku i presjeći šta ćeš uzeti. Doduše FTXF je bolji malo, pa da te još malo bacim u razmišljanje. Obadvije klime oko kojih se dvoumiš su ulazni modeli.
Fasada gotova drugari 12 cm,tu je i daikin i veka tri stakla i vuna na tavan 20 cm.pozz
Ovaj dečko i dalje izaziva još mu samo hvali Huho.
@Boy_81

Bar ti se razumiješ u tematiku, neka je skinu, i stave novu.

Evo i prosjek temp na modulaciji 120-130w
Upload na google drive recimo?
Moze link, direkt preko tel ako zelis, kako god. Moram da napomenem da nije bas nesto brzo da reaguje. Krilca su bila spustena posto smo hodali ispred a kad sam prisao ispod ( tu mi sto za kad rucamo ) pa sam tu mirovao malo i krilca su se podigla. Sjeo sam na sto, firekt ispod klime.
Evo i prosjek temp na modulaciji 120-130w

Moze link, direkt preko tel ako zelis, kako god. Moram da napomenem da nije bas nesto brzo da reaguje. Krilca su bila spustena posto smo hodali ispred a kad sam prisao ispod ( tu mi sto za kad rucamo ) pa sam tu mirovao malo i krilca su se podigla. Sjeo sam na sto, direkt ispod klime.
+436604040850
Eto moze i viber npr ako zelis

Prilozi

• IMG_20231013_204315.jpg
    IMG_20231013_204315.jpg
    66.8 KB · Pregleda: 59
Evo ako nekoga interesuje potrosnja frizidera i kamere na jednoj uticnici. Znaci -100w je potrosnja frizidera i poslije dolazi samo kamera koja vuce 100w na 24h

Prilozi

• Screenshot_2023-10-13-21-13-02-507_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-10-13-21-13-02-507_com.coolkit.jpg
    46.5 KB · Pregleda: 54
Udji i Power, pa uslikaj grafikon, kao ovaj moj, kod mene je kao met zavisnik, pa me zanima da uporedim.

Prilozi

• IMG_2431.png
    IMG_2431.png
    418.7 KB · Pregleda: 56
Jeste, samo je kod njega 12 i nordic verzija, kod mene je 9ka.

Jeste, samo je kod njega 12 i nordic verzija, kod mene je 9ka.

LN 12tica nosi twin compressor, LN 9ka singl compressor
regular 12tica nosi 9.2cm3 kompresor, a 12tica nordik (HZ) varijanta nosi 13cm3
Eve kod meni 12tica regular model niza modulacija pri grijanja, extra HomeAssistant+Grafana grafik realtime merenja potrosnja od BroadlinkSP3S utikace na Mitsubishi LN35 sprema Gree Hansol12

Obe koriste rotary compresor, nigde nisam naisao na podatak da je jedna twin rotary, a druga samo rotary.
I po kolicini ulja ne vidim da se bitno razlikuju u odnosu na samu zapreminu kompresora, oko 30% veci kompresor ide oko 30% vise ulja?
Imas li neki link ka tim podacima, posto sam ja generalno jako malo nasao o samim kompresorima...

Isti kompresor kao u obicnoj 35ici koriste i 25 HZ model, SVB092FBAMT, dok 35 HZ varijanta koristi veci kako si i rekao, SVB130FBBMT.
Opet, to nema nikakve veze sa modulacijom, ali me bas zanima da iscitam o razlikama u tim kompresorima, nisam ni pre kupovine klime mogao nista konkretno da nadjem.
Vidim da si ti snimio kako radi u februaru, tada sve klime lepo moduliraju i rade ujednaceno, velika je razlika u odnosu na ovo sada vreme kada je napolju 15c.

Inace, tvoji videi su mi pomogli da prelomim i ne bacim pare na 12icu, jer sam skontao da mi je i ova 9ka prejaka :)
Bas su nepostojece informacije za LN model na netu, videi maltene i ne postoje...

Prilozi

• 1697246233644.png
    1697246233644.png
    719.1 KB · Pregleda: 40
Poslednja izmena:
LN 12tica nosi twin compressor, LN 9ka singl compressor
regular 12tica nosi 9.2cm3 kompresor, a 12tica nordik (HZ) varijanta nosi 13cm3
Eve kod meni 12tica regular model niza modulacija pri grijanja, extra HomeAssistant+Grafana grafik realtime merenja potrosnja od BroadlinkSP3S utikace na Mitsubishi LN35 sprema Gree Hansol12

Koja je bila vaniska temp kas si ovo snimao?
Udji i Power, pa uslikaj grafikon, kao ovaj moj, kod mene je kao met zavisnik, pa me zanima da uporedim.
Nisam zaboravio za grafikon, samo ga nije bilo posto sam tek navece na vikndicu dosao a klima nije radila pa nije ni grafikona bilo. Evo za 6h, znaci od 12h nocas, vanjska je 12c i dosta magle na dunavu. Popela se i modulacija nocas.

Prilozi

• Screenshot_2023-10-14-06-01-11-146_com.coolkit.jpg
    Screenshot_2023-10-14-06-01-11-146_com.coolkit.jpg
    50.5 KB · Pregleda: 45
Doslo vreme da se kupi klima.
Sad se dvoumim izmedju

HISENSE Energy SE HiNano 12K KA35XR0E​

Midea Inverter AG-12NXD1.WIK​

Jel ima neko ove klime i neka iskustva?

Evo i parametar unutrasnje temparature. Prostor je zagrijan oko 21h sinoc i od tada odrzava savrseno zadanu temp. U prosjeku 0.5c varira. Napokon nema vise cackanja po daljinskom, nema nikakve buke, potpuno neosjetno da ima klima u prostoriji. Savrsen tih rad sa oerfektnom modulacijom. Svakako je klima za preporuciti.
Screenshot_2023-10-14-09-04-29-624_com.coolkit.jpg

Nazad
Vrh Dno