Na hladjenju mnogo bolje od Amber, kao i sto mi rece prethodnog dana da gledam nominalnu snagu klime. Na hladjenju za 20-ak minuta (mozda nije bas za 20 minuta ali jeste bas brzo) pojelo 5 stepeni u 25 kvadrata zatvorenih prozora i otvorenih vrata i prozora u ostalom dijelu kuce. Ne znam ima li kakve vajde od wi-fi modula? Da li on pokazuje nesto bitnije na Daikin? Bilo bi korisno da imam pokazatelj trenutne temperature koju ocitava klima.Ovo super izgleda, bas odmereno za taj prostor.
Mada, svaka ok radi na hladjenju.
Ovako je isto i kod mene, nisu predvideli da će neko da se greje na 15-20 stepeni napolju pa da moduliraju još niže i duvaju hladno praktičnoPazi meni igranku na grejanju ma spoljasnjih oko 15c u proseku, sa ME LN:
15 stepeni jeste prohladno ali u kuci ima makar 20 tako da svejedno. Mada opet ako se setuje max temp valjda bi trebalo da radi. Meni je Amber pregrijavala na 15 i onda se gasiOvo super izgleda, bas odmereno za taj prostor.
Mada, svaka ok radi na hladjenju.
Pazi meni igranku na grejanju ma spoljasnjih oko 15c u proseku, sa ME LN:
Slikao sam namerno nocu, jer je bilo 10-13c. Klima setovana na 24c.Ovako je isto i kod mene, nisu predvideli da će neko da se greje na 15-20 stepeni napolju pa da moduliraju još niže i duvaju hladno praktično![]()
Uzmi jacu od te dvije. Ja sam uzeo 18 i odrzava temp i na hladjenju i na grijanju sa 300-350w. Nije agresivna i bas lijepo radi. Meni 18-ca radi u 24 kvadrata bez gasenja na grijanju, evo ovog trenapomoc drugari...u pitanju je garsonjera od 22 kvadrata...daikin ftxc izmedju 9000btu i 12000btu razlika u ceni manje od 5000 dinara (takva akcija naisla)...znam da je po proizvodjackim preporukama devetka dovoljna, ali svrbi me...ima li 12 ikakve prednosti (rastereceniji rad mozda?)
Ja ga iscackao danas radi odlicno zasad. Bolje nego premijum model od Gree, FTXC 18-ca kosta 1200e u CG. Gree Amber premium moze na veliku hladnocu bolje da radi u odnosu na ovaj poslednji model Daikin sensire i to je to. Trosi vec sad okvirno 30% manje od Gree. U toploj zoni (do 2°C) na grijanju ima A+++.hvala na odgovoru...ima li neko iskustva sa ovim ulaznim Daikin modelima (negde procitah da su ti jeftiniji kao samo nalepnica Daikin a da prava igranka pocinje od 1100-1200 evra
Bolje grije i ima vise brzina, veca spoljna i unutrasnja jedinica, uz ruzniji daljinski.a ftxf (sa oznakom sensira)... 100 evra skuplja od ftxc...sta se dobiva za tu razliku?
Ja sam danas setkao sa minimalne 18 na maksimalnih 30 na grijanju i na hladjenju uz turbo rad. Prosjecna potrosnja 500w po satu na tim turbulencija. Nisam siguran da bi amber mogla to da isprati.Ne moze da trosi 30% manje od Gree, pa da je 3x Daikin.
Trosila 500w posto zagrije na 30, pa ukljucim hladjenje na 18. I zagrije i ohladi max. A sad prvi sat kad sam je pustio spustila je za 120w potrosnju u sat vremena koriscenja. Setovana na 30. A koliko sam shvatio ta tvoja LN iskljucuje i ukljucuje zbog toplog vremena. Tako i Amber ne trosi nista, ali kad radi puni sat onda je druga prica. Kod mene Amber trosila na grijanju po 650w po satu. Daikin prethodni sat potrosio 380w non stop vrti.Gree Amber je jako ekonomicna klima, takodja A+++, a na minusima verovatno ekonomicnija od tog Daikina koji ce sigurno imati cesce defroste.
Cak i da nije, 30% je razlika izmedju invertera i on/off klime, a ne 2 invertera.
Taj Daikin je hardverski 3 nivoa losiji uredjaj od Gree Amber Premiuma i ako tebi mozda vise odgovara.
Katastrofa ako ti na ovoj temperaturu u 24m2 trosi 500W po satu.
Trenutno mi je za 23h LN u 20m2 neizolovanog prostora potrosila 3.8kW sto je ~160W po satu, a od 00-06 mi je bio otvoren prozor sa spoljasnjom 10-13c.
Na modu grejanja je, setovana na 24-25c.
Zato svi oni guraju tu klimu i uzimaju nenormalnu marzu, muse je do skoro bila 69990Neznam.dali ce neko da mi poveruje..ali nab.cena koju imaju serviseri za Musu 12-cu je 46.000..on je prodaje zq 51.000...U Jakovu jw 60.000...a imaju jos uvek akciju kupis 5..6-ta gratis..Ja uzeo Musu za ze novce cu zamuriti malo na losiju fluidnost.u.radu..😏Za tričavih 12kv.sobe u stanu sa dobrom.izolacijom nemoze.da buse mnogo.losa..Opet je.to brat Kinez🤣
Jos jedna digresija Heroj. Kazes katastrofa da toliko trosi, ja ti kazem koja je minimalna snaga grijanja koju daje. Potpuno logicna moja prica.Gree Amber je jako ekonomicna klima, takodja A+++, a na minusima verovatno ekonomicnija od tog Daikina koji ce sigurno imati cesce defroste.
Cak i da nije, 30% je razlika izmedju invertera i on/off klime, a ne 2 invertera.
Taj Daikin je hardverski 3 nivoa losiji uredjaj od Gree Amber Premiuma i ako tebi mozda vise odgovara.
Da ti objasnim finansijski:
Daikin je najskuplji brend, dakle premium cene kao i porsche kada kupujes. Svakih 10% poboljsanja placas 20% cene.
Gree je Skoda, ne najjeftiniji, ali cesto jako dobar odnos ulozeno/dobijeno.
Ako Gree 18k btu kosta 50% vise od tog Daikina 18k btu, jasno ti je koliko je taj model klasa nizi.
Katastrofa ako ti na ovoj temperaturu u 24m2 trosi 500W po satu.
Trenutno mi je za 23h LN u 20m2 neizolovanog prostora potrosila 3.8kW sto je ~160W po satu, a od 00-06 mi je bio otvoren prozor sa spoljasnjom 10-13c.
Na modu grejanja je, setovana na 24-25c.
Ulazna snaga nije isto sto i modulacija i ta cifra ne opisuje koliko dugo i na kolikoj potrosnji ce da ti radi klima.
Amber spusta do 400W na grejanju i to je jedina "mana" koju ima.
Mana pod navodnicima, jer se ta klima ne uzima za grejanje 30m2 na 20c spoljasnje i nije toliko bitno da moze da radi na 200W.
I ta Daikin ne spusta ispod 300W koliko vidim, pa to ne znaci da je losija od neke koja radi na 100W, a tvoj problem je sto sa foruma, a pogotovo Fujitsu naklonjenog foruma ucis kako rade klime i sve to bez razumevanja sta je sta i kako nesto radi.
Ne, modulacija nije nebitna, kao sto nije nebitno mnogo stvari kod klime, ali nije najbitnija stavka.
Nije bitno da se ti slozis sa necim da bi to bilo cinjenica, a kada se malo vise informises o klima uredjajima, skontaces zasto ti ja kazem da je Amber Premium 3 klase iznad tog Daikina.
Pre bilo kakve price o klimama, ti sedi sam sa sobom i dogovori se da li grejes ili hladis, da li je u 24, 50, 60, 45...posto si sve zivo nabrajao kao kvadrature u kojima te klime rade i nemoguce je ispraviti.
Isto tako, prvo je bilo da Amber ne spusta ispod 1000, a posle da radi na 110W...dogovori se sa sobom sta je od toga istina.
Ovde kazes da ti klima trosi 500W, pa okacis oko 350W, pa onda sada kazes 270W, malopre kazes da ne spusta ispod 350W...vec me je jednom bolela glava dok si pricao o radu Ambera, gde sam napomenuo da cak i mene mrzi da ispravljam sve nebuloze koje su tu bile napisane.
Spustas, dizes temperature, otvaras, zatvaras sobe, jednu meris na 40c, drugu na 20c sspoljasnje temp. i sve to u neizolovanom prostoru.
Pustas da greje na max, pa da hladi na max i na osnovu toga donosis zakljucke i ovde ih iznosis...ni ja vise ne mogu da ispratim sta ti koja klima radi jer 17 puta dnevno izneses razlicite, a ne neko ko ne prati ove teme.
Dolazis da pokazes kako Daikin lepo odrzava 20c u svim prostorijama, a napolju ti je 21c...mislim stvarno.
Steta sto nisi barem jednu zimu prezimio sa Amberom, a ne da pustas grejanje na 20c spoljasnje.
Nemam ja nista protiv Daikina, i sam sam hteo da pazarim Daikin Emura 3, da daikinstore.rs nisu totalni pacijenti, ali treba biti realan.
Ulazna snaga nije isto sto i modulacija i ta cifra ne opisuje koliko dugo i na kolikoj potrosnji ce da ti radi klima.
Amber spusta do 400W na grejanju i to je jedina "mana" koju ima.
Mana pod navodnicima, jer se ta klima ne uzima za grejanje 30m2 na 20c spoljasnje i nije toliko bitno da moze da radi na 200W.
I ta Daikin ne spusta ispod 300W koliko vidim, pa to ne znaci da je losija od neke koja radi na 100W, a tvoj problem je sto sa foruma, a pogotovo Fujitsu naklonjenog foruma ucis kako rade klime i sve to bez razumevanja sta je sta i kako nesto radi.
Ne, modulacija nije nebitna, kao sto nije nebitno mnogo stvari kod klime, ali nije najbitnija stavka.
Nije bitno da se ti slozis sa necim da bi to bilo cinjenica, a kada se malo vise informises o klima uredjajima, skontaces zasto ti ja kazem da je Amber Premium 3 klase iznad tog Daikina.
Pre bilo kakve price o klimama, ti sedi sam sa sobom i dogovori se da li grejes ili hladis, da li je u 24, 50, 60, 45...posto si sve zivo nabrajao kao kvadrature u kojima te klime rade i nemoguce je ispraviti.
Isto tako, prvo je bilo da Amber ne spusta ispod 1000, a posle da radi na 110W...dogovori se sa sobom sta je od toga istina.
Ovde kazes da ti klima trosi 500W, pa okacis oko 350W, pa onda sada kazes 270W, malopre kazes da ne spusta ispod 350W...vec me je jednom bolela glava dok si pricao o radu Ambera, gde sam napomenuo da cak i mene mrzi da ispravljam sve nebuloze koje su tu bile napisane.
Spustas, dizes temperature, otvaras, zatvaras sobe, jednu meris na 40c, drugu na 20c sspoljasnje temp. i sve to u neizolovanom prostoru.
Pustas da greje na max, pa da hladi na max i na osnovu toga donosis zakljucke i ovde ih iznosis...ni ja vise ne mogu da ispratim sta ti koja klima radi jer 17 puta dnevno izneses razlicite, a ne neko ko ne prati ove teme.
Dolazis da pokazes kako Daikin lepo odrzava 20c u svim prostorijama, a napolju ti je 21c...mislim stvarno.
Steta sto nisi barem jednu zimu prezimio sa Amberom, a ne da pustas grejanje na 20c spoljasnje.
Nemam ja nista protiv Daikina, i sam sam hteo da pazarim Daikin Emura 3, da daikinstore.rs nisu totalni pacijenti, ali treba biti realan.
Evo za sta sluzi Amber Premium, da 12ica na -7c da vise toplote od 90% 24ku, 7kW.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari