Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Napisah ja već, nov zamenski uređaj ne mora biti zapakovan u fabričku kutiju. Zakon to ne poznaje.

To je već dobra volja uvoznika/maloprodaje, njihova politika.

Recimo ja sam svojevremeno radio u firmi gde se sva roba otpakivala i proveravala po prijemu u prostoriji pod video nadzorom. Takva je politika firme. Kako bi se lakše rešili problemi sa uvoznikom, jer u slučaju problema odmah dobiju video na dan kada je roba stigla. Te maloprodaja nije na gubitku, jer nema prostora za neko nabeđivanje i dokazivanje sa uvoznikom.

Tako da u toj firmi fabrički zapakovano nije ni moguće kupiti. Isto tako, kada neko vrati u roku od 14 dana, to je nova roba. Svakako se vraća u prodaju.

A kako ima artikala i po 10k evra, deo je salonska prodaja. Gde često možeš da dobiješ samo izložen, ako ne želiš da čekaš do 2 meseca uvoz za koji moraš uplatiti depozit.

To je već dobra volja uvoznika/maloprodaje, njihova politika.

Onda neka uspostave jedinstven sistem. Zašto je recimo osoba A dobila uredjaj nov, u svom fabričkom pakovanju, a osoba B dobila isti kao što sam recimo dobio ja. Na osnovu čega ja mogu verovati da sam ja zaista dobio nov uredjaj ? na osnovu rekla-kazala, verujte nam nov je, otvorili smo kutiju sa konzolom i odatle uzeli novi kontroler, a onda ćemo u tu istu kutiju mi ubaciti drugi kontroler. Ma važi što ta priča pije vodu.

Nema drugo šta brate. Znači distributer im sigurno ne šalje kontroler koji je upakovan u kesi iz Lidl-a. Da je tako, sigurno bi i oni bili u fazonu, gospodine dobili ste novi kontroler, ne sekirajte se. Očigledno i oni sami znaju za jadac.
Problem je što sve prodavnice pokušavaju da vas zeznu kada su reklamacije u pitanju i bukvalno vas prepustaju da se sami borite za svoja prava jer preko 90% ljudi i ne pokušava to već prihvata sve kako im ovi kažu i to je to.
Ja sam prošle nedelje uzeo Pulse 3d slušalice sa ananas sajta. I bilo zapakovana u papirnu kesu iz Lidla

Generalno mi glupo da Sony prodaje svoje proizvode kod nas a ne omogućava da povežemo srpsku karticu za obnovu PS+ preko paypal.

Sa ovim se prvi put susrećem i veoma su ispali bezobrazni po tom pitanju.

Teraju nas bukvalno da se snalazimo i da zaobilazimo pravila pa kupujemo preko Turske, Argentine.

E sad što se tiče gameplay.

Prvu igru koju sam uzeo da igram je Ghost of Tsushima i iskreno, zadovoljan sam kako djojstik reaguje na udarce u ugri, galopiranje konja se oseća, ispušta zvukove vetra.

Ovu igru sam uzeo kao početnu za navikavanje na igrice preko konzole.

Preko djojstika sam na kompjuteru igrao samo PES.

Ovo je sve novo za mene i biće potrebno navikavanje. Sa mišom je dosta jednostavnije ali verujem da ću se snaći.

Ja sam prošle nedelje uzeo Pulse 3d slušalice sa ananas sajta. I bilo zapakovana u papirnu kesu iz Lidla
Jimmy Fallon Lol GIF by The Tonight Show Starring Jimmy Fallon

Ovo bre nema nigde! :ROFLMAO:

Meni je PS4(u org kutiji) bio zapakovan u ogromnu kutiju... od jafe. Snalaze se ljudi ***.

Sad proverih mejl i imam šta da vidim… vrlo pozitivno iznenadjenje, moram priznati.

Da napomenem, da sam ja jedan od onih koji placa 60$ Premium… pisalo mi je da će mi prilikom sledećeg obnavljanja u Aprilu 2024 naplatiti i dalje 60$.

Ali jasno je da to neće biti moguće, pre svega zbog poskupljenja. Ipak ne mogu se zaliti ni na novu cenu… ;)

IMG_7561.jpeg

Мала помоћ око микрофона у џојстику.
Кад сам играо тенис са другаром онлајн кроз игрицу је била опција да му пошаљем захтев за игру и кад је прихватио микрофон се активирао и могли смо да причамо.
Како сад да се активира микрофон кад играмо Пес/Ефутбал25?

Trebalo bi u party da ima opcija, mada po defaultu bi trebalo da radi mic, osim ako nije manuelno mutovan.

1) Koja kartica prolazi na Turski PSN, imate li neki konkretan predlog? Znam da je bilo predloga, ali više ne rade.
2) Da li mora VPN da se koristi (na ruteru) kada je turski nalog primaran na PS5?

Ne mora vpn, mada ja igram sa svog naloga igre koje sam uzeo na turskoj. Za ovo drugo ne znam da ima kartica koja radi trenutno. Imas po netu likove koji se bave time za fee.

Glupo pitanje, stigle su mi pulse slušalice i dobio sam USB predajnik. Mislio sam da je to samo za windows, ali po uputstvu stoji da se bode i u PS. Zar ne može preko PS bluetooth da se poveže ili je obavezan predajnik?

Ne mogu da rade bez USB resivera nigde, ako hoces paralelno na kompu i soniju da ih koristis moras da prebadas resiver stalno

Ne, mora sa usb. Rade i na kompu, smart tv, nekim android boxivama, switchu...

Ja nisam uspeo da ih povežemo na LG 43UM7600PLB UHD 4K HDR webOD Smart, pokušavao nekoliko puta i nisam uspeo

Vrh Dno