Šta je novo?

Midea Breezeless

31c napolju
26.5c u kući
Eko
Mild bs
115-125w održava temperaturu.
Merenje na utičnici.

Kuća
Stiropor 8ica
Ogledalo folije na staklima (mislim da je ovi presudno za hladjenje jer odbija uv ic zrake)
Dnevni boravak 30m2
160w trenutno

Prilozi

• Screenshot_20230828_133243_MSmartHome.jpg
    Screenshot_20230828_133243_MSmartHome.jpg
    76.2 KB · Pregleda: 110
Neko je napisao, da ima model Breezeless sa i bez grejanja spoljne jedinice,kako ih prepoznati?

Neko je napisao, da ima model Breezeless sa i bez grejanja spoljne jedinice,kako ih prepoznati?
Ima 7 modela midea breezeless klima, pitajte radnju gde kupujete za tezinu spoljne jedince. Ukoliko spoljna jedinica kma 29.5kg onda ima grejač. A ukoliko ima 26.5kg onda nema grejač.

Sve oznake su im iste,nema razlika u nekom slovu ili broju?

Razlikuju su modeli i to najlakše možete videti po oznaci modela, a ne po težini spoljnje jedinice.
Naročito što su podaci poput težine i dimenzija često pogrešni na sajtovima jer to neko ručno prepisuje i samo mehanički popunjava tabele

Razlikuju su modeli i to najlakše možete videti po oznaci modela, a ne po težini spoljnje jedinice.
Naročito što su podaci poput težine i dimenzija često pogrešni na sajtovima jer to neko ručno prepisuje i samo mehanički popunjava tabele
Koja oznaka je dobra kupovina jer se razmisljam za kupovinu ovog modela tj na prvom mestu je bila All Easy Pro i ako zna neko gde ima da se kupi ovaj model jer na netu nisam nasao, primarno je grejanje.

Kod nas se All Easy Pro prodaje pod brendom MDV, što je isto Midein brend. Vidim ga na više sajtova, ali ne znam da li ga stvarno imaju na stanju.

Ima kod nas za 535eur MDV, ne znam samo da li su iste specifikacije kao na originalnoj Midei.

Naravno da nisu iste specifikacije, zato se i ne zove midea nego mdv😏

Gledajte oznake a ne nazive serije, jer ima puno varijacija ako su vam već pojedini detalji bitni.

Fujitsu korisnici su tako naučili sva slova abecede 🤣

Naravno da nisu iste specifikacije, zato se i ne zove midea nego mdv😏

Gledajte oznake a ne nazive serije, jer ima puno varijacija ako su vam već pojedini detalji bitni.

Fujitsu korisnici su tako naučili sva slova abecede 🤣
Hehe. Bakara imas mozda Brezeeles model, da li kupiti ovaj model, MDV AEP ili LG S12EQ

Ima kod nas za 535eur MDV, ne znam samo da li su iste specifikacije kao na originalnoj Midei.
One specifikacije koje su kod nas okačene za taj MDV AEP su iste koje stoje na Midea sajtu za Midea AEP.
Midea AEP

MDV AEP
Nenaslovljeni-dizajn-1.png

One specifikacije koje su kod nas okačene za taj MDV AEP su iste koje stoje na Midea sajtu za Midea AEP.
Midea AEP

MDV AEP
Nenaslovljeni-dizajn-1.png
Video sam to danas ali kod njih je cena 71450rsd dvoumi se izmedju nekih modela.

Najbolje da kontaktiraš firmu kod koje bi da uzmeš klimu i da tražiš da ti pošalju specifikacije. Verovatno je kod svih isti model, ali za svaki slučaj da proveriš.

Ja bih pazario Breezeless, jer taj senzor sto PRO ima, kod nas izgleda da nema jer ga nigde ne spominju, posto je inace opcioni.
A i kada ga ima, glupost je kao kod Fujitsua, gde sluzi samo da ako nema nikoga u prostoriji preko 30 minuta, on smanji rad klime...

Ja bih pazario Breezeless, jer taj senzor sto PRO ima, kod nas izgleda da nema jer ga nigde ne spominju, posto je inace opcioni.
A i kada ga ima, glupost je kao kod Fujitsua, gde sluzi samo da ako nema nikoga u prostoriji preko 30 minuta, on smanji rad klime...
Odgovor za moj post ili ?

All Easy Pro ima dobro rešeno rasturanje unutrašnje jedinice radi čišćenja, gde je potrebno odšrafiti samo jedan šraf da se skinu turbina i kadica. To je najveći kvalitet te klime. Senzor je čist gimmick.
Breezeless ima duvanje kroz rupice, što je čini pogodnom za hlađenje manjih prostorija gde ljudi sede ispod klime. Zeznuta je za rasturanje, da bi se skinula turbina i kadica mora se skidati sa zida.
Ta LG mi nije poznata.

Da li je problem ,sto kod većine kineza,nisu pocinkovane spoljne jedinice,u donjem unutrasnjem delu .

Sto se tice novog modela, posto imam ovaj skuplji model, gledao sam sada posto cale hoce da uzme, ima neke razlike u SEER i SCOP koeficijentu i ujedno u energetskoj klasi, takodje u protoku vazduha indor/outdor, dimenziji unutrasnje i spoljasnje jedinice...

U principu deluje mi kao da je neka lite verzija ovog skupljeg modela, stim sto ova nova nema bocno hladjenje, ali mislim da su oba modela dobra. Bocno hladjenje nije nesto bez cega se ne moze, ali ove rupice i brezzless mod je nesto sto je meni fenomenalno, pogotovo posto imam klinca i klima radi non stop, hladi i ne duva nikome u stanu dirketno u glavu :)

Sto se tice ovog skupljeg modela, moja iskustva su fenomenalna i sto se tice grajanja i hladjenje, prvo ne cujes se spolja jedinica, nema onog brujanja i zvrndanja, grejemo i hladimo stan od 60 kvadrata, full izolacija 15cm i pvc prozori, ako oduzmemo terasu nekih 57 da kazemo. Posto imam el kotao od 9 kw, a to ume da pojede struju, resio sam da stavim ovaj inverter, kako su zime bile blage, racuni su bili od 500 do 1000 dinara veci tokom grejne sezone na klimu, stim da se klima nije gasila, postavi se temperatura i to je to, bar je mi nismo gasili. :)
Procitao sam da su se ljudi nekad zalili na cesti defrost ovog modela, ja nemam ta iskustva, mozda dva tri puta dnevno, primetio sam da ume ponekad da bude i vise puta kada je vlaznost napolju velika...

Racuni grejanje (nasa potrosnja sa grejanjem i hladjenjem sa breezless klimom)

Grejanje:
Novembar - 5100
Decembar - 5300
Januar - 4500 - ovo je najmanji racun bio posto su bili praznici i odmori pa nismo bili tu
Februar - 5500
Mart - 4800

Hladjenje:
Jun: 4000
Jul: 4300
Avgust: do danasnjeg dana je potroseno nekih 50kw na hladjnje (ovo ocitavam sa aplikacije)

Tako da ako ovo nekome znaci moja topla preporuka je skuplji model. Ukoliko cale uzme ovaj jeftiniji napisacu i njegovo iskustvo... :) :) :)
Jel pala neka kupovina? :)

Jel pala neka kupovina? :)
Nije, matori se odlucio da uzme dve jeftinije, tako da je uzeo dve Arielli klime (kopija Midee) po ceni ove jedne. :) S obzirom da se nece grejati na klimu posto je u pitanju kuca, a bitnije mu je da se ohladi u toku leta, onda se odlucio za dve jeftinije on-off klime.

Odlucio sam se ipak za stari model breezeless, jos samo da stigne i samo da vidim gde da je postavim iiii, valjda je to to. 😅
Samo klima 63.000 din. Ugradnje su oko 140e ako se ne varam?

Nema, cekao i ja da neko prenese iskustvo ali nista od toga. Mislim da sam ipak trebao nju da uzmem, jeftinija je a ne koristi se mnogo. Mislim da je obavezno uzeti inverter, a model nije bitan. Naravno, ko to koristi u velikoj meri mora sve da uzme u obzir i lepo izabere.

Neko mora da je testira. 🙄
Danas stigla, ugradnja naredne sedmice.
Cijena bez ugradnje 455 €

Prilozi

• 20230929_151153.jpg
    20230929_151153.jpg
    208.2 KB · Pregleda: 76
  • 20230929_151020.jpg
    20230929_151020.jpg
    210.2 KB · Pregleda: 75
I meni rekli krajem sledece nedelje, nadam se da nece preći u onu tamo... Taman da poredimo iskustva ;)

Sto se tice hladjenja, uspeva da ohladi 60-65kv nepravilnog prostora za 2-3h.
Da li neko ima 10m instalacije za klimu i ako ima da li mu se cuje freon?

Nazad
Vrh Dno