Šta je novo?

Banka Intesa

Dijelim frustraciju sa ostalim, ali nije da nismo ocekivali da ce vratiti odrzavanje na 800. I nemojte misliti da ostale banke nece isto uraditi, po meni ce biti bez izuzetka...

P.S. Nisam listao tarifnik za ostale naknade i poskupljenja, ali poslednjih 2-3 godine je postalo standardno da konstantno na godinu do godinu i po kvare uslove i poskupljuju usluge. Prosto im se moze!

Dijelim frustraciju sa ostalim, ali nije da nismo ocekivali da ce vratiti odrzavanje na 800. I nemojte misliti da ostale banke nece isto uraditi, po meni ce biti bez izuzetka...

P.S. Nisam listao tarifnik za ostale naknade i poskupljenja, ali poslednjih 2-3 godine je postalo standardno da konstantno na godinu do godinu i po kvare uslove i poskupljuju usluge. Prosto im se moze!
Svi oni racunaju na taj stav "prosto im se moze, poskupece i ostali, cuti da ne bude gore"...i tako se masa miri sa sudbinom i gleda u prasinu. A realno NBS ima svrhu i metode da svojom monetarnom politikom i regulativom drzi lihvarsku bandu na kakvoj-takvoj uzici kao sto je to bio slucaj do sad. Isto kao i za one troskove obrade kredita. Mogli su samo da se slikaju i zlobno prave nekakve liste ljudi kojima nije bilo tesko da se usprave i tuze ih za kradju

Jel ima neko problem sa visa debit classic karticom? Vec danima nece da mi prodje nijedno placanje preko paypal ili gpay, a nesto nisam u fazonu da ostavljam cvv kod na alibabi i sl. sajtovima

Da odgovorim sam sebi. Morao sam da pozovem tEhNiČkU podršku i devojka mi je rekla da mi je onemogućeno plaćanje preko interneta, navodno zato što sam koristio alibaba platformu (aliekspres pretpostavljam) i mogu da mi odblokiraju karticu samo na dan. Nakon što su mi navodno "odblokirali" karticu na jedan dan banka i dalje odbija da je poveže na google nalog. Nisam znao da su i google i paypal visoko rizični sajtovi. Navodno rešenje je da blokiram ovu karticu i tražim da mi naprave drugu (što mi ne pada na pamet da uradim), jer kapiram da će se isto desiti čim budem obavio prvu kupovinu preko aliekspresa. Vreme je da se gasi nalog i menja banka

Ne razumem, blokirano ti je placanje preko interneta zato sto si koristio aliexpress? Otkad je zabranjeno koristiti ali?

• Like
Reagovanja: kVu
Napraviš virtuelnu karticu za Ali i rešiš stvar.

U čemu je sad prednost Manjifike u odnosu na hit plus? Manjif 3600 dinara razlike godinje nije malo, koristim taj paket samo zato što je bio neznatno skuplji od hit plusa.

Ne plaćaš proviziju za plaćanje računa, meni je to dovoljna stavka.

Plaćam ih mnogo i provizija bi bila veća od razlike u ceni paketa.

Данас сам пробао да уплатим на овај нови Бус плус неки износ да имам на налогу, користио виртуелну картицу и није хтело да прође, преко обичне је прошло.
Исто и пре пар дана пробао да купим неку игрицу са Allkeyshop исто виртуелном и није хтело. Интернет картица је прошла.

Da, i to sam zaboravio da kažem. Dopunjavao sam vodafone karticu za Grčku pre par dana i ni paypal (koji je radio godinama unazad) ni virtuelna kartica nisu htele da prođu. Tek kada sam odustao i ukucao prave podatke sa kartice onda je prošlo. Totalna nebuloza.

edit: Da dodam. Od pre par meseci za svako plaćanje kada unosim podatke sa kartice sada me obavezno vodi prvo na visa secure da bih verifikovao plaćanje ili putem EPA/DPA (?) čitača ili verifikacioni kod preko sms poruke. Sada pošto mi je odblokirano plaćanje na 24h uradio sam neku sitnu kupovinu preko aliekspresa sa virtuelnom karticom i isto sam morao verifikacioni kod da ukucam sa sms-a.

Poslednja izmena:
@Laza
Nemaš ni naknadu za plaćanje na rate (50 din po jednoj rati) i imaš putno osiguranje kako za sebe tako i članove porodice itd.
Recimo ove godine za porodično putno osiguranje za 11 dana sam platio oko 3500 tako da ko putuje barem 10 dana godišnje isplati mu se.

Мени и за виртуелну картицу тражи веривикацују СМС али на крају одбије трансакцију.

• Like
Reagovanja: kVu
Sasvim moguće da će i meni odbijati kada prođu ovih 24h

U čemu je sad prednost Manjifike u odnosu na hit plus? Manjif 3600 dinara razlike godinje nije malo, koristim taj paket samo zato što je bio neznatno skuplji od hit plusa.
Besplatan ostnovni i dopunski MC Gold. Ovo za dopunski je bitno pošto uz njega ide odvojeno putno osiguranje nezavisno od vlasnika kartice. U prevodu supruga može da putuje bez mene, a da ne mora da dokupljuje putno osiguranje.
50% popusta na AmEx Gold (275 umesto 550rsd mesečno)
Nema 50 rsd po rati za odloženo plaćanje.

Meni je realno samo osiguranje dovoljno, alu skupi se i ovo ostalo.

Da li je za kreiranje virtuelnih kartica iz aplikacije dovoljno da otvorim samo hit račun, bez zahteva za izdavanje debitne kartice?

Besplatan ostnovni i dopunski MC Gold. Ovo za dopunski je bitno pošto uz njega ide odvojeno putno osiguranje nezavisno od vlasnika kartice. U prevodu supruga može da putuje bez mene, a da ne mora da dokupljuje putno osiguranje.

Stabznam meni je manjifica vise za one koji imaju primanja od 1000€ i vise, mi koji smo od 500 do 700€ nije mi bas...

Zaboravio sam na porodično putno osiguranje u Evropi uz MC Gold, jeste dobra stvar.

Stabznam meni je manjifica vise za one koji imaju primanja od 1000€ i vise, mi koji smo od 500 do 700€ nije mi bas...
Ne znam koji je sad limit za Magnificu. Nekad je bilo 1500e/150k. Možda sad može Magnificu da uzme bilo ko, ako plati fee.

Svakako je ova "ili ili" dilema primenjiva samo za one koji mogu da imaju obe vrste paketnog računa.

p.s. uber off, ko ima platu 500e-700e ima druge i mnogo veće probleme od izbora paketnog računa u Intezi.

koji su to benefiti ustvari? mozes da udjes u lounge besplatno? ima li jos nesto? nikad nisam koristio cak sam i zaboravio na taj benefit

Da, ali treba istraziti svaki aerodrom posebno, razlikuje se od usluga do radnog vremena.

A vezano za osiguranje, uz MS gold pokriva evropu a uz amex green ceo svet, pa ako je nekome osiguranja prioritet mozda je bolje uzeti neki osnovni tekuci + clanarina za amex green

Ako probate da se registrujte na tom MC Airport sajtu, ili dodate karticu ili skinete app, prc, ne podrzava srpske MC kartice. Tako da je i usluga vjerovatno ogranicena samo na neke lokalne/komsijske aerodrome.
Nije mi se nikad dalo da detaljnije istrazujem.

Vjerovatno aerodromi Beograd, Bec i Sarajevo kao kod OTP MC Gold/Platinum

31. Avgust, i dalje nema nove verzije aplikacije. Vec 3 meseca se vozam sa njima i tehnickom podrskom.Objasnio sam da na telefonu sa android 7 i android 11 (S3 i S5, oba sa ne-rootovanim Lineage OS-om) aplikacija se sama gasi. Pre 2 meseca javili da je odluceno da mi je prigovor opravdan i pre 15-ak dana javljeno da je aplikacija 'vracena' kreatoru na 'doradu' kako bi greske ispravio. Cisto sumnjam da ce se to desiti sa novom verzijom, ali... 'nada umire poslednja'.

Ono sto je cudno je to da su mi trazili screenshot-ove gde se na telefonu vidi da se aplikacija gasi. Ne samo da sam slao shot-ove vec i kraci video snimak (jer tu se lepo vidi da se aplikacija sama ugasi nakon 4-5 sekunde na S3, ili 2-3 sekunde na S5, bez da mi pirkaze bilo kakve opcije osim slike mosta). I zanimljivo, 'oni' nisu dobijali te fajlove kao attachment-e poslate direktno preko gmail-a. Ponovo sam slao, i dodatno shotove okacio na imgur sajt i linkove im poslao, i oni opet tvrdili da to nisu ni dobili. Treci put slao na jos jedan mail koji su mi dali (kontakt@ i kontaktcc@) i OPET 'nismo nista dobili'. Pa bre jel' ume neko tamo da otvori attachment, ili im je admnistrator podesio automatsko brisanje svakog mail-a koji stigne sa gmail naloga a ima attachment. Malo je reci da su me 3 meseca frustrirali. Ali da su me zvali, zvali su. I svaki put nudili da pokrenem aplikaciju pa ce mi oni reci koji code da ukucam. I svaki put im objasnjavam da vidim SAMO sliku mosta i nakon toga se aplikacija sama ugasi, bez da prikaze bilo kakvu opciju, taster ili bilo sta. Samo slika i automatsko gasenje a da ja pritom nisam ni dodirnuo ekran telefona. Na kraju je bilo 'iako niste poslali zatrazene fajlove, prenecemo kreatoru aplikacije ono sto ste nam opisali i nadamo se da ce nakon toga sve proraditi kako treba'.
'Nisam' poslao. 'ej 3 puta slao fajlove kao attachment. Prvi put sa S3, a posle (jer su trazili) sa S5 posto ima android 11 koji je dosta 'noviji' OS, 2 puta, i oni 'nismo dobili nikakav mail od Vas sa trazenim fajlovima'.

3 Meseca ne mogu da koristim njihovu aplikaciju. 3 Meseca svracam do banke da proverim stanje i koliki iznos plate mi je 'legao' na racun.

Razmisljam u koju banku da predjem i da tamo primam platu. Neku 'normalnu'. Ne trebaju mi krediti, niti sta tome slicno. Samo da imam uvid preko aplikacije gde sta trosim (tacno navedeno), koje je stanje i da mogu preko aplikacije nesto da platim na neki recun. I naravno da mogu da imam karticu za placanje preko neta gde cu moci da kreiram virtuelnu karticu koja ce povlaciti novac sa mog deviznog racuna a ne direktno sa dinarskog. Verujem da vecina banaka to ima, samo... koju da izaberem da me ne frustrira preterano.
Npr. kod OTP banke, njihove kartice umeju vrlo cesto (u 90% slucajeva) da ne prolaze kada se koriste u jednom nasem (nemackom) prehrambenom lancu trgovina kada se prislone na uredjaj, a cesto i kada se ubace u njega.

Jel' ima predloga?

Ja sam juce imao drugacije malo iskustvo isto neodgovorno sa njihove strane. Naime, podneo sam zahtev za delimicnu otplatu kredita, sto se podrazumeva da istog dana urade to i da dobijem novi plan otplate. Naravno nista se nije desilo, sto je protiv zakonito, jer su duzni istog dana da urade to sa stanjem duga na taj dan. Razumeo bih da sam otisao juce posle 15h ali ja sam bio u 9 ujutru. Danas pozovem savetnicu gde mi ona kaze da nije imala vremena i da joj je potrebno vreme da prikupi dokumentaciju. Tacno idu sa tim otezanjem da uzmu vise kamate cak i za jedan dva dana, mada ja im tu necu ostati duzan. Bude li delimicna otplata sa drugim datumom u odnosu na jucerasnji datum, radice NBS.
A sto se tice neke druge banke, mozda nije losa Raifesen banka....

@twister
Mislim da se nećeš u potpunosti usrećiti ni sa jednom bankom i/ili aplikacijom banke.
Verovatan problem u konkretnom slučaju je sam Android OS, sigurnosne zakrpe i gomila podverzija OS-a. Ne verujem da rade test svoje aplikacije za baš sve verzije Android OS-a niti da će raditi u budućnosti, već samo za najčešće korišćene.

Poslednja izmena:
Vrh Dno