Šta je novo?

Google Pixel 7

Apsolutno ne treba čekati osmicu za tu razliku u parama. Ali tvoji su novci, ti odlučuješ.

Da li ti je aktiviran VOLTE?

Koristiš ga samo u gradu gde imaš full 4G signal?

To objašnjava neispadanje da mreže :)

Da, aktiviran od prvog dana.

Ne, cesto sam po raznim zabitima, planine, sume, kanjoni, nikad problem...

Nije da ces bas da das 450e vise kad dobijes sat uz 8 i prodas ga za 400e :p
Oboje znamo da je najbolje da za dva meseca svoj telefon predas zeni a ti uzmes novi 8 pro :D
Nadam se da moja zena ne cita ovaj forum ;)

Cena za pro 550 nov je bez da se misliš kupovina, ali kod nas su za 200 skuplji. I ako uzmemo u obzir 256gb model, kod nas je Pixel 7 pro za 100 evra jeftiniji od s23 ultre koja je hardverski nenadmašna.
U androidu manje više mi samo odgovaraju nalik pixel ui i donekle alogiram kamera ali ova razlika u ceni me stvarno dovodi u pitanje da li je vredno cimanje sa pixelom i njegovim bubicama u srb?

Ja sa Pixelom 6 nemam baš nikakvih problema, verujem da je sa Pixel 7 isto, ako ne i bolje... Čitajući temu o S23, vidim da ima i te kako raznih bubica za veće novce, pa se onda te bube malo lakše trpe, pretpostavljam.

Ne znam kakve bubice vi imate, fon je bombona :) ne vidim sebe da uzimam bilo koji telefon u buducnosti osim pixela, pogotovo sa ovim suludim dizanjem cena koje predstoji sa Snapdragon gen 3.
Pixel ostaje koliko toliko pristupacan flagship i dalje.

O tome se i radi, Pixeli su pristupačni jer nemaju trenutno najbolji i najskuplji čipset (mislim u Android klasi te generacije) i još neke hardverske inovacije. Telefon koji nema flagship čipset ne može da bude punokrvni flagship. A ako Pixel serija ikada dobije takav čipset, i cene će biti u skladu sa tim hardverskim unapređenjem. Ali ono, i ovakvi kakvi su, Pixeli su više nego dovoljno dobri za većinu korisnika, posebno po aktuelnim cenama.

Xiaomi top modeli uvek ima sve naj i nikad ih nisam uzimao u razmatranje. Bolje je ovako s Pixelima, dok ih ne kupuju siroke mase, cena ce biti koliko toliko ok.

Nemaju Xiaomi sve naj, to je više šminka kroz specifikacije, marketing i plaćene recenzije. Tako je sa svim kineskim androidima.
Pixelima fali vrhunski čipset, ne toliko u smislu sirove snage cpu i gpu, koliko im fali SOC koji ima odlično izbalansiran odnos performansi, potrošnje i kvaliteta modema. Kada dobiju takav čipset, i cene će biti više.

Poslednja izmena:
Ja sa Pixelom 6 nemam baš nikakvih problema, verujem da je sa Pixel 7 isto, ako ne i bolje... Čitajući temu o S23, vidim da ima i te kako raznih bubica za veće novce, pa se onda te bube malo lakše trpe, pretpostavljam.
Grejanje, los modem pa samim tim i los signal. Kratko trajanje baterije, ocajno sporo punjenje, ocajan otisak prsta.
Mana na svim poljima, po meni stvarno previse. Ne znam kakav je tensor 2 po ovim gore parametrima. Najvise mislim na grejanje, signal i bateriju.

Meni se niti greje, niti imam loš signal, niti mi kratko traje baterija. Ne igram igrice, osim kad maloj dam da jaše Angry Birds , da bismo žena i ja na miru završili kafu negde, ali poprilično koristim telefon za sve i svašta i ne smatram se laganim korisnikom. Punjenje jeste sporo, otisak je pristojan, ali ne i sjajan (imao sam dosta bolje) i svakako bih opet uzeo Pixel, ali smo različiti ljudi i imamo različite potrebe...

Mozda ako si na mestu gde je signal odličan. Ako si na mestu gde je signal lošiji, nedostupan si dok na drugom telefonu radi normalno. Otisak je za 2 klase lošiji od svih telefona koje sam imao.

Mozda ako si na mestu gde je signal odličan. Ako si na mestu gde je signal lošiji, nedostupan si dok na drugom telefonu radi normalno. Otisak je za 2 klase lošiji od svih telefona koje sam imao.
Pe ne vrtim se samo po Beogradu ja i nisam imao problema, konkretno poredeći sa ženinim iPhone 13... Evo, baš sada sam u Trstu, gde na jednoj plaži ispod brda svi kubure sa signalom i na još dosta mesta ovde u okolini (loša im je mreža ove već godinama). Imam uvek crtu više od nje, a često isto primetim i kada su nam povezani telefoni u autu. Obično ja imam bolji signal od nje. Za otisak se slažem da nije sjajan, ali ne i kako ga ti pretstavljaš.

Meni se niti greje, niti imam loš signal, niti mi kratko traje baterija. Ne igram igrice, osim kad maloj dam da jaše Angry Birds , da bismo žena i ja na miru završili kafu negde, ali poprilično koristim telefon za sve i svašta i ne smatram se laganim korisnikom. Punjenje jeste sporo, otisak je pristojan, ali ne i sjajan (imao sam dosta bolje) i svakako bih opet uzeo Pixel, ali smo različiti ljudi i imamo različite potrebe...
Potvrđujem sve napisano, pixel 6 pro.
Pe ne vrtim se samo po Beogradu ja i nisam imao problema, konkretno poredeći sa ženinim iPhone 13... Evo, baš sada sam u Trstu, gde na jednoj plaži ispod brda svi kubure sa signalom i na još dosta mesta ovde u okolini (loša im je mreža ove već godinama). Imam uvek crtu više od nje, a često isto primetim i kada su nam povezani telefoni u autu. Obično ja imam bolji signal od nje. Za otisak se slažem da nije sjajan, ali ne i kako ga ti pretstavljaš.
Takođe potvrđujem, p6 pro hvata mrežu isto ili bolje nego ostali telefoni.

Jedinu zamerku na hardwer imam na otisak, jedva je prosečan. Softverske zamerke - što se za seriju 6 ciganišu i ne omogućavaju face unlock, i nekoliko dana je bagovala telefon aplikacija i sezor blizine.

Čitao sam horor priče za pixele i uprkos tome kupio flagšip telefon za (današnje standarde) smešnih 505 eur. Oduševljen sam telefonom i šta sam dobio za uloženi novac.

Kada je losiji signal, poznato resenje je samo da se ukljuci - allow 2g i u zivotu mi nije stigla poruka da sam bio nedostupan, uvek sve top.... A u pitanju je A1 mreza koja je poznata kao problematicnija. Kao neko ko je medju prvima preorderovao p7pro, i dalje sam odusevljen telefonom svaki dan.

Ne pomaze puno allow 2g jer se telefon svim silama trudi da ostane bar na 3g. I tada dolazi do prekda i seckanja.

Ako radi ono što mu bazna stanica kaže zašto onda stoji u podešavanjima 2g/3g/4g - za ukras? Ni na jednom telefonu mi nije držao 3g bez i jedne crtice signala, bez da prebaci na 2g. Jednostavno modem nije prilagođen našem tržištu i to je to. Podseća me na lg V20 i htc sensation, oni su bili komplet kućišta od aluminijuma pa su isto tako zezali. Posle njih ni jedan telefon kao pixel 😁

Nije sarkazam, ozbiljno pitam.
Hoćeš da kažeš da Pixel ima nabolji modem/primo predajnik?

Ako radi ono što mu bazna stanica kaže zašto onda stoji u podešavanjima 2g/3g/4g - za ukras? Ni na jednom telefonu mi nije držao 3g bez i jedne crtice signala, bez da prebaci na 2g.
Ne radi to tako kako ti misliš da radi ;)
To što imaš podešavanje za 2g/3g/4g nema veze sa tim, to je samo capability telefona.
To da li će (i kad) telefon da pređe sa 3Ga na 2G ili na 4G određuje bazna stanica - npr threshold može biti na nekoj ćeliji na 3Gu -113dBm - kad signal na telefonu padne ispod toga, telefon će da javi baznoj, i onda ide handover na 2G npr - dakle nema telefon šta da se 'trudi' da ostane na 3Gu, ne pita se on tu mnogo.

Razmisljam da pazarim jos jedan Pixel 7 Pro za zenu, ima ga po 550e nov. Ne znam da li ima potrebe cekati 8 Pro i dati 450e vise.
Gde ima za 550e nov? Brat juri da uzme, ne daje mu se po 700+ e na KP. Probao bi onu foru što je neko pisao ovde preko onog sajta što dovlače u Srbiju iz Švice/Nemačke ako sam zapamtio dobro...

Nisu bas toliko pale cene nigde u Evropi, manje vise iste cene kod nas kao i preko... Osim ako ne ides na povrat pdv-a.

A ono iznad za 2g sto sam napisao, nisam izmislio, jednostavno sam testirao i pogotovo u roamingu jedino to osigurava da budes dostupan svuda i kada je losiji 3g/4g signal.

Preneo sam broj u yettel. Dan dva ću biti na pripejdu zbog neke promocije. Ne radi mi internet, na ikonici mreze je znak uzvika. Da li treba sam nešto da podesavam? Pixel 7

I kod mene na Oneplusu (Nord 2) procenti baterije padaju samo tako kada je na Mobile Data pa i u standby-u, ali doduse ne grije se. Na Wifi, padne 2% baterije preko noci. Nemam pojma da li treba tako. Koliko se sjecam na Mobile Data na svakom telefonu je cuclao bateriju.

Nazad
Vrh Dno