Поздрав друштво,
Купио сам Gree Amber Comfort 12 Клима уређај пре 15так дана, имам две ствари које ми стварају нелагоду па су ми потребне ваше консултације:
1) крилца (вратанца) на унутрашњој јединици се не подижу "до краја" приликом рада, тј највиши положај приказује када су отворена пдо углом од 45 степени.
На апликацији постоји 5 углова, на даљинском 6 углова под којим вратанца могу да стоје, а сама унутрашња јединица изгледа подржава 8 различитих углова за вратанца.
Наиме, када се клима укључи, и подеси на даљинском на највиши положај, крилца стоје под углом од 45 степени, "ручно" дакле, руком, могу да их померим за још два степена изнад тога (прво да буду у хоризонталном положају, а други - да вратанца буду благо окренута ка плафону (не затворена), и након тога када на даљинском мењам углове, крилца се померају нормално, у 6 углова с тим што су сада прва два положаја ова "нова" где сам крилца подигао помоћу руке, дакле тада их клима региструје као први и други угао, а тек трећи положај је онај који је првобитно означен као највиши приликом укључивања. Такође, сада нема она два крајња угла према доле.
Сигуран сам да ово ручно померање крилца није исправно, али на основу овога закључио сам да унутрашња јединица има могћност да подржи 8 различитих положаја за врата, док софтверски то изгледа није решено, већ се подржава 6. Да ли се неко сусретао са сличним проблемом? Уколико вам није баш најјасније, снимићу телефоном.
Просто ми није логично да сваки пут морам приликом паљења да померам вратанца руком како не би директно дувала у особе испод.
2) Спољашња јединица производи чудан звук, поред редовног вртења вентилатора, чује се додатни "подзвук" као да вентилатор "качи" нешто, дакле никакво тандркање, лупкање итд, него неки додатни звук приликом окретања.
Клима осим тога ради сасвим нормално
Молим вас за помоћ и савете, хвала!