momak10
Zapažen
- Učlanjen(a)
- 05.08.2023
- Poena
- 5
Tako mi reko prodavac na kp da je od 16ah slab.Odakle ti to da na grejanju može da povuče 4.2 kW?
Hvala vam...očigledno sam ja pogresno razumeo čoveka🤦
Tako mi reko prodavac na kp da je od 16ah slab.Odakle ti to da na grejanju može da povuče 4.2 kW?
zadrzi dugme clock dugo da pocne sat treperiti i onda na + i - od temperature stimasDrugari jel hoce meni neko da pomogne😥da podesim sat na daljincu
🍻🍻🍻zadrzi dugme clock dugo da pocne sat treperiti i onda na + i - od temperature stimas
Preduhitrio si me sa pitanjem😁😁😁Evo posle nekih 30 dana sam odlucio da "ocistim" klimu, tj sta sam isprobao, to je self-cleaning i naravno skinuo sam filtere vazduha i lepo oprao mlakom vodom, nisam hteo da koristim deterdzent kako mi ne bi mirisao kada se upali klima, bilo je malcice prasine i komaraca i tako slicnih bubica, nije uopste bilo mnogo prasine.
Pa evo dok se sada sada suse filteri zanima me sta su tacno ovi sundjeri koji su u razlicitim bojama, prvi filter koji ima zuti, sivi, zeleni i beli "sundjer" idu na levoj strani, dok ovaj drugi filter sa jednim crnim sudjerom ide na desnu, probao sam da pomirisem prvi filter, ovaj koji ima sudjer sa vise boja i ne oseca se nikakav neprijatan miris, tako i treba, takodje mrezice su isto ok nemaju neprijatan miris.
E sada ovaj drugi na desnoj slici filter koji ima samo jedan crn sundjer sam pomirisao i ima neki cudan miris, nije totalno neprijatan ali nije ni da lepo mirise, mrezice su ok i one mirisu neutralno, kao i prvi filter sa sundjerima. Samo taj crni filter ima neki miris, bas kada se blizu pomirise.
Sada me zanima da li ima neko vise informacija sta svaka boja znaci i takodje me najvise zanima drugi filter koji ima samo jedan crni filter i on ima neki miris za razliku od prvih sundjera koji su neutralni, probao sam da nadjem na google, ali nisam previse upoznat sa terminologijom.
Samo da napomenem da klima nema neprijatan miris, sve je ok, nego me najvise zanimaju sta znace te boje i ovaj crn filter.
Pre par dana sam kupio Hisense Energy Pro plus 12k i ugradio kod roditelja. Ugradnja je prosla ok, s tim sto se serviser prvobitno protivio vakumiranju sistema pod izgovorom da to nema potrebe raditi ali je onda uradio na moje insistiranje. Danas primetim sledeci problem sa vanjskom jedinicom dok sam bio kod roditelja - jako cudna buka koja se moze cuti na snimku ispod.
Ova buka se javlja samo kada klima ohladi na zadatu temperaturu i radi smanjenim kapacitetom. Zvuk prestane npr. kada ukljucim super rezim (max hladjenje) ili par puta rukom udarim lagano po gornjoj, uzoj (potisnoj?) cevi na vanjskoj jedinici.
Za sada klima hladi ok ali me zanima moguci uzrok ovog zvuka / problema? Da li je neko imao slican problem? Nemam neko posebno iskustvo sa inverter klimama pa ne znam da li je ovo mozda normalno.
Kakvu izolaciju i stolariju imaš kad si dobio A energetski razred? Tebi u tim uslovima treba klima sa odličnom modulacijom, dakle gledaj nekog japancaRazmišljam se da se prebacim na klimu ove godine.
Shvatili smo da nas strujomer krao oko 150 kw mesečno ali to je teško dokazati. Sad stavili digitalni koji meri u milimetar.
No, imam zato prostora da postavim klime.
Sad mi treba mišljenje za kvadraturu.
Imam dva sprata slične kvadrature.
Svaki sprat je oko 65 kvadrata, manje više.
Razmišljam po dve klime po spratu.
Konkretno bih koristio klime za grejanje .
Kuća mi je izolovana, imam A energetski pasoš. Leti mi klima ne treba.
Kakvu izolaciju imaš
Kakvu izolaciju i stolariju imaš kad si dobio A energetski razred? Tebi u tim uslovima treba klima sa odličnom modulacijom, dakle gledaj nekog japanca
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari