Šta je novo?

Hisense Energy Pro Plus QG35XVOEG -12ka

Klima koja može da povuče 4.2 kW bi zahtevala trofazni priključak i davala bi impresivnu količinu toplote. Neko je već dao odgovor koliko može za povuče max.

Znači moze ova od 16ah?

Prilozi

• IMG_20230806_144451.jpg
    IMG_20230806_144451.jpg
    207.9 KB · Pregleda: 76
  • IMG_20230806_144504.jpg
    IMG_20230806_144504.jpg
    93.5 KB · Pregleda: 36
Naravno, ukoliko je specifikacija Kineza tačna.

Imam istu klimu i koristim tu od 16, ne brigaj. Klima najvise moze povuci oko 1.7 kw ali to sam samo jednom dva puta vidio na par sekundi, inace oko 1200w najcesce kreće

Hvala vam,imao sam dosad staru vox koja je odradila svoje ovo je sad sve novo pa bolje da pitam.Onda moze i ova uticnica

Prilozi

• IMG_20230806_145538.jpg
    IMG_20230806_145538.jpg
    165.4 KB · Pregleda: 30
  • IMG_20230806_145508.jpg
    IMG_20230806_145508.jpg
    102.9 KB · Pregleda: 59
Imam ja te uticnice, dosta su neprakticne, lose se vide iz ugla iz kog ih obicno gledas i daleko je bolje da imas neku wifi uticnicu i da mozes lepo da pratis u aplikaciji.
Ove ces da gledas neko vreme i onda ce da te smori da se patis, pa ces se ponasati kao da ih i nemas.

Ove digitalne su bolje biljezi ti preglednije potrosnju na telefonu po danima i mjesecima

Pa to je normalno. Još samo da se vrata friza otvore i da izbaci hladno pivo... Brt, ti živiš u budućnosti.

Drugari jel hoce meni neko da pomogne😥da podesim sat na daljincu

Prilozi

• IMG_20230810_202129.jpg
    IMG_20230810_202129.jpg
    157.9 KB · Pregleda: 63
Izasao apdejt za klimu ali izgkeda samo za wifi...jel beko probaoScreenshot_2023-08-14-21-38-17-660_com.hisense.juconnect.connectlife.jpg

Dobio ja prije par dana. Instalirao ali nisam primjetio nista novo. U detaljima ne pise nista.

Evo posle nekih 30 dana sam odlucio da "ocistim" klimu, tj sta sam isprobao, to je self-cleaning i naravno skinuo sam filtere vazduha i lepo oprao mlakom vodom, nisam hteo da koristim deterdzent kako mi ne bi mirisao kada se upali klima, bilo je malcice prasine i komaraca i tako slicnih bubica, nije uopste bilo mnogo prasine.

Pa evo dok se sada sada suse filteri zanima me sta su tacno ovi sundjeri koji su u razlicitim bojama, prvi filter koji ima zuti, sivi, zeleni i beli "sundjer" idu na levoj strani, dok ovaj drugi filter sa jednim crnim sudjerom ide na desnu, probao sam da pomirisem prvi filter, ovaj koji ima sudjer sa vise boja i ne oseca se nikakav neprijatan miris, tako i treba, takodje mrezice su isto ok nemaju neprijatan miris.

E sada ovaj drugi na desnoj slici filter koji ima samo jedan crn sundjer sam pomirisao i ima neki cudan miris, nije totalno neprijatan ali nije ni da lepo mirise, mrezice su ok i one mirisu neutralno, kao i prvi filter sa sundjerima. Samo taj crni filter ima neki miris, bas kada se blizu pomirise.

Sada me zanima da li ima neko vise informacija sta svaka boja znaci i takodje me najvise zanima drugi filter koji ima samo jedan crni filter i on ima neki miris za razliku od prvih sundjera koji su neutralni, probao sam da nadjem na google, ali nisam previse upoznat sa terminologijom.

Samo da napomenem da klima nema neprijatan miris, sve je ok, nego me najvise zanimaju sta znace te boje i ovaj crn filter.

Prilozi

• 1692665361841.png
    1692665361841.png
    1.2 MB · Pregleda: 34
  • 1692665375443.png
    1692665375443.png
    1.1 MB · Pregleda: 34
To ti je u sustini nista, meni su monteri rekli da slobodno skinem te sundjere i bacim sto sam i uradio

Jedan od tih filtera, imam isto i na Hi Nano, opravdava navodno ovo HI ili jednu od tih tehnolohija koju klima ima. Filtriranje vazduha i mogucnost ubijanja virusa. Nigdje nije naglaseno kako ona to radi,
Ovi filteri po meni jedino mogu posluziti za kapanje etericnog ulja da se osvjezi prostorija ili nekakav drugi miris za tu namjenu. Zato su mobilini i nisu velike povrsine.

Evo posle nekih 30 dana sam odlucio da "ocistim" klimu, tj sta sam isprobao, to je self-cleaning i naravno skinuo sam filtere vazduha i lepo oprao mlakom vodom, nisam hteo da koristim deterdzent kako mi ne bi mirisao kada se upali klima, bilo je malcice prasine i komaraca i tako slicnih bubica, nije uopste bilo mnogo prasine.

Pa evo dok se sada sada suse filteri zanima me sta su tacno ovi sundjeri koji su u razlicitim bojama, prvi filter koji ima zuti, sivi, zeleni i beli "sundjer" idu na levoj strani, dok ovaj drugi filter sa jednim crnim sudjerom ide na desnu, probao sam da pomirisem prvi filter, ovaj koji ima sudjer sa vise boja i ne oseca se nikakav neprijatan miris, tako i treba, takodje mrezice su isto ok nemaju neprijatan miris.

E sada ovaj drugi na desnoj slici filter koji ima samo jedan crn sundjer sam pomirisao i ima neki cudan miris, nije totalno neprijatan ali nije ni da lepo mirise, mrezice su ok i one mirisu neutralno, kao i prvi filter sa sundjerima. Samo taj crni filter ima neki miris, bas kada se blizu pomirise.

Sada me zanima da li ima neko vise informacija sta svaka boja znaci i takodje me najvise zanima drugi filter koji ima samo jedan crni filter i on ima neki miris za razliku od prvih sundjera koji su neutralni, probao sam da nadjem na google, ali nisam previse upoznat sa terminologijom.

Samo da napomenem da klima nema neprijatan miris, sve je ok, nego me najvise zanimaju sta znace te boje i ovaj crn filter.
Preduhitrio si me sa pitanjem😁😁😁

Jedino posle apdejta apk sto sam primetio je da prilikom paljenja klime trazi blutut da se uključi.

Pre par dana sam kupio Hisense Energy Pro plus 12k i ugradio kod roditelja. Ugradnja je prosla ok, s tim sto se serviser prvobitno protivio vakumiranju sistema pod izgovorom da to nema potrebe raditi ali je onda uradio na moje insistiranje. Danas primetim sledeci problem sa vanjskom jedinicom dok sam bio kod roditelja - jako cudna buka koja se moze cuti na snimku ispod.

Ova buka se javlja samo kada klima ohladi na zadatu temperaturu i radi smanjenim kapacitetom. Zvuk prestane npr. kada ukljucim super rezim (max hladjenje) ili par puta rukom udarim lagano po gornjoj, uzoj (potisnoj?) cevi na vanjskoj jedinici.

Za sada klima hladi ok ali me zanima moguci uzrok ovog zvuka / problema? Da li je neko imao slican problem? Nemam neko posebno iskustvo sa inverter klimama pa ne znam da li je ovo mozda normalno.

Dobro je sto je namotao vise cijevi iza. 9vs izilscija je mogla i malo dize da ide, do kraja ali ajde nije strasno. Za buku neka ti se javi neko pametniji ali ti mogu potvrditi da je moja i od prijatelja ista klima, smijesno tiha (vanjska), pogotovo na hladjenju

Pre par dana sam kupio Hisense Energy Pro plus 12k i ugradio kod roditelja. Ugradnja je prosla ok, s tim sto se serviser prvobitno protivio vakumiranju sistema pod izgovorom da to nema potrebe raditi ali je onda uradio na moje insistiranje. Danas primetim sledeci problem sa vanjskom jedinicom dok sam bio kod roditelja - jako cudna buka koja se moze cuti na snimku ispod.

Ova buka se javlja samo kada klima ohladi na zadatu temperaturu i radi smanjenim kapacitetom. Zvuk prestane npr. kada ukljucim super rezim (max hladjenje) ili par puta rukom udarim lagano po gornjoj, uzoj (potisnoj?) cevi na vanjskoj jedinici.

Za sada klima hladi ok ali me zanima moguci uzrok ovog zvuka / problema? Da li je neko imao slican problem? Nemam neko posebno iskustvo sa inverter klimama pa ne znam da li je ovo mozda normalno.

I mene isto ovo zanima. Neki su rekli da je to normalno zato jer gas prolazi kroz cevi sto je ok, ali to cviljenje mozda nije normalno.
Ovo se i meni desilo par puta, ali je uvek kada klima radi u odredjenim situacijama, modulacija ili slicno, mislim da se to desava kada je zadata temperatura na 24c, ma da cisto sumnjam da to ima neke velike veze, vise mislim da je u odredjeni ritam kada udje dok modulira. I da ponovim, nekada dok modulira se cuje, nekada ne. Vremenom cu prikupljati informacije kako se ponasa i u kada se to tacno desava i samim tim cu moci da lakse utvrdim do cega mozda moze da bude. Inace vecinom vremena je ok i ne cvili.
Ako je neko vise upoznat sa tim neka napise.

Screenshot_2023-08-26-12-28-44-755_com.tuya.smart.jpg
Potrosnja ove klime na 24h. Prostorija oko 16 kvadrata sa poluotvorenim vratima. 24 stepena zadata, potkrovlje. Vanjska ovih dana ne ide ispod 35

Moja je namestena na 28 :D valjda tolerisem toplotu bolje ali stvarno je efikasna. Cekam da vidim kakva je zimi jer ce mi tu najvise trebati.
Ipak horizontalna krilca ne pamte poziciju, probao reset, pali gasi, sa daljinskim, iz aplikacije, nista. Posle svakog paljenja moram nanovo da podesim krajnju desnu poziciju jer uvek startuje sa defaut srednjim podesavanjem.

Kakvu izolaciju imaš
Razmišljam se da se prebacim na klimu ove godine.

Shvatili smo da nas strujomer krao oko 150 kw mesečno ali to je teško dokazati. Sad stavili digitalni koji meri u milimetar.

No, imam zato prostora da postavim klime.

Sad mi treba mišljenje za kvadraturu.

Imam dva sprata slične kvadrature.
Svaki sprat je oko 65 kvadrata, manje više.

Razmišljam po dve klime po spratu.

Konkretno bih koristio klime za grejanje .

Kuća mi je izolovana, imam A energetski pasoš. Leti mi klima ne treba.
Kakvu izolaciju i stolariju imaš kad si dobio A energetski razred? Tebi u tim uslovima treba klima sa odličnom modulacijom, dakle gledaj nekog japanca

Kakvu izolaciju imaš

Kakvu izolaciju i stolariju imaš kad si dobio A energetski razred? Tebi u tim uslovima treba klima sa odličnom modulacijom, dakle gledaj nekog japanca

Odustao sam od klime i uzeo kotao na pelet. Pala odluka da se greje cela kuća i održava temperatura od 21 do 24 preko dana i 17 preko noći.

Sa klimom dobijas i hlađenje leti.. Razmisli još jednom.

Nazad
Vrh Dno