Evo i dobrih vijesti 😂
Ukljucio sam klimu u 11.20h kad je na ifeel pokazivalo 32 (napolju 35), setovao klimu na 28, fan auto. Odma se osjetilo rashladjivanje, potrosnja konstantno 750w.
Poslije manje od sat vremena ifeel pokazuje 29 i kako se primice zadatoj temp, dolazi do pada potrosnje na 510w. Nakon toga spoljasnja temp ide na 36, klima podize na 750w i postize zadatih 28 stepeni. Obara na 450w, termostat pokazuje blagu tendenciju rasta temp. Klima tiho izduvava svjez vazduh. Spustam zadatu temperaturu sa 28 na 25 i klima podize potrosnju na pocetnih 750w od jutros. Temp na termostatu konstantno pada. Ja prezadovoljan u odnosu na juce kad mi je na fan 2 vuklo 1300w. Hladi se cijela kuca.
Stvar je u tome da se setuje temp 7-8 stepeni nize od spoljasnje, pa se onda spusta adekvatno i potrosnja i temperatura. (Procitah sinoc na neki sajt da se na viskoj temp inverter klima prvo setuje na 28, pa se potom spusta na koliko je zelja). Neka logika sama govori da ako zadas temp hladjenja na 16c, a vani 37c, logicno da klima mora da radi maksimalnom snagom jer se to od nje trazi kako bi postigla trazenu temperaturu. A postici je ne moze jer nisam u frizider zajedno sa klimom da bi spustala 20 stepeni u odnosu na vani.
Pogledajte prilog 401825