Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Bez tv-a. Samo fixni tel i internet
kad budeš mogao, odradi test preko mrežnog kabla i ručno izaberi server: Tusass ( Nuuk )
fala lepo
takođe, jel si ručno stavio da ti WAN za net bude na ''always-on'' umesto ''on-deman'' ?
Nista nisam dirao. Ovako je podesen od kad smo dobili vdsl uredjaj

Evo sa laptopa preko zice
Evo i testa

Prilozi

• Screenshot_2023-08-22-20-12-00-994_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-08-22-20-12-00-994_com.android.chrome.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 118
  • IMG_20230822_210105.jpg
    IMG_20230822_210105.jpg
    248.1 KB · Pregleda: 64
ovo za test sam pitao drugog kolegu koji ima optiku 1000/500 ali svakako hvala i tebi 😉

Brate Subotičanine upravo si izmerio odličan rezultat za server na Grenlandu :)
Pusti ove što se zezazju i izmeri ka MTS serveru.
Inače to je to, ne može 100 kod tebe. Attainable Rate Down ti je oko 100.000, meni nisu hteli da daju 100 na VDSL-u a imao sam oko 130.000.

Ono što možeš je da ih prijaviš za prodaju paketa za koji ne postoje tehnički uslovi. Imaš u temi za VDSL mnogo puta pisano o tome, posebno u zadnje vreme.
Tebi su mogli da ponude samo 50 paket.

kolika je uopste razlika izmedju paketa 50 i 100 mbps? ja bih ipak ostao na ovom paketu jer imas bolji upload a razlika u ceni je neznatna

kad budeš mogao, odradi test preko mrežnog kabla i ručno izaberi server: Tusass ( Nuuk )
fala lepo
takođe, jel si ručno stavio da ti WAN za net bude na ''always-on'' umesto ''on-deman'' ?
Provericu za always-on / on-deman, samo moram na ONT ruter da se konektujem nekako posto sam ga metno u bridge mode jer mi je drugi ruter glavni :p

1692781022738.png

@Stiven Pa kad ti je ta internet WAN prebačena u bridge... onda taj tvog drugi ruter kontroliše PPPoE konekciju kad se usporstavlja i da li se prekida. Kad je u route režimu onda se direktno na Q2 ONT-u kontroliše:

MTS_optika.PNG

@Stiven Pa kad ti je ta internet WAN prebačena u bridge... onda taj tvog drugi ruter kontroliše PPPoE konekciju kad se usporstavlja i da li se prekida. Kad je u route režimu onda se direktno na Q2 ONT-u kontroliše:

Pogledajte prilog 401674
E super sad moram da citam manuals za drugi ruter jer nema te opcije ni tamo :D
Mada kolko vidim na asus ruteru za wan ppoe podesavanje nema nista za connection method :/

Poslednja izmena:
Nemam nikakva dodatna podesavanja. Cak sam probao i net preko Huawei rutera.

Glupo pitanje, jel ti 550 na kabl ili wifi, posto ovaj njihov ne moze da tera preko 700-800mb WIFI 5g.
Nije glupo pitanje, na mestu je, jer ljudi ne znaju da na wifi ne može max. Ovo je brzina na kablu, preko speedtest sajta, a probao sam i na nekom fast.com i tamo zna ići do 800, čak je juče i pokazivao 980, ali me čudi zašto na speedtestu ne pokazuje više. Imao sam od 500, sad produžio ugovor na taj zlatni, ali ni Z od zlata, samo je upload 500. Imam 1:1 Download Upload :D :D. Oni mene ubeđuju kako je kod njih sve super, kako je kod mene problem, kako moja kartica ne podržava te brzini, a imam Realtek i namestio sam onaj speed duplex na 1gbps i skinuo nove drajvere i ništa i koristim win 11. Čekam da dođu, ali bi mi svaki savet dobrodošao.

Nije glupo pitanje, na mestu je, jer ljudi ne znaju da na wifi ne može max. Ovo je brzina na kablu, preko speedtest sajta, a probao sam i na nekom fast.com i tamo zna ići do 800, čak je juče i pokazivao 980, ali me čudi zašto na speedtestu ne pokazuje više. Imao sam od 500, sad produžio ugovor na taj zlatni, ali ni Z od zlata, samo je upload 500. Imam 1:1 Download Upload :D :D. Oni mene ubeđuju kako je kod njih sve super, kako je kod mene problem, kako moja kartica ne podržava te brzini, a imam Realtek i namestio sam onaj speed duplex na 1gbps i skinuo nove drajvere i ništa i koristim win 11. Čekam da dođu, ali bi mi svaki savet dobrodošao.
Idi na eth port inforation vidi jel ti je full duplex tamo i 1000mbits/s imas kako izgleda kod mene. Gledas eth port gde ti vezan komp ofc.

Ne znam jel imas neki uredjaj sa lan portom da probas kolka je brzina na drugom uredjaju?

Idi na eth port inforation vidi jel ti je full duplex tamo i 1000mbits/s imas kako izgleda kod mene. Gledas eth port gde ti vezan komp ofc.

Ne znam jel imas neki uredjaj sa lan portom da probas kolka je brzina na drugom uredjaju?
Ista je kao kod tebe. Imam jedino PS4.

Prilozi

• fd.jpg
    fd.jpg
    111.3 KB · Pregleda: 34
Ima li logike kad na Sbb merim da pokazuje ovu brzinu, a na mts onih 500+?

Prilozi

• net.jpg
    net.jpg
    69.8 KB · Pregleda: 66
Jedino da mislim da si zakacio neki krsh mts server.

Elem probaj da skidas ovaj fajl od 10gb sa https://speed.hetzner.de/

Lepo vidis koja je brzina downloada, meni jedino merodovno jer operateri mogu da podesavaju kako ce na speedtest da ti pokaze brzinu a da je nesto sasvim drugo kad skidas fajl sa neta.

Ne znam za vas, kod mene radi normalno za moj paket. Naravno, brzine preko 940Mbps ne mozemo da ostvarimo jer je limit 1Gbps etherneta blizu 940Mbps.

mts server u Beogradu:

Sto se ookla speedtest-a tice, ako imate slabiji CPU, obavezno skinite windows aplikaciju. Za website treba bar quad core procesor da bi izmerio 1Gbps.

Jedino da mislim da si zakacio neki krsh mts server.

Elem probaj da skidas ovaj fajl od 10gb sa https://speed.hetzner.de/

Lepo vidis koja je brzina downloada, meni jedino merodovno jer operateri mogu da podesavaju kako ce na speedtest da ti pokaze brzinu a da je nesto sasvim drugo kad skidas fajl sa neta.
Mislim da je to, jer ide oko 116 megabajta u sekundi. Doneo mi lik drugi modem, onaj sa 4 antene i naravno da promenim šifru zha WiFi kad ne mogu da uđem sa telekom telekom na http://192.168.1.1/, jer javlja da šifra i user nisu dobri, a i nazad na njemu piše tako. Ta mreža koja bi trebala biti i nije, neko ju je promenio u Mind control antena, kao i šifru koja piše na modemu i sada nemam WiFi u celoj kući, jer ne mogu da pristupim modemu, samo preko kabla. Ima li neki reset ili opet se cimam sa njima?

Prilozi

• idm.png
    idm.png
    251.1 KB · Pregleda: 64
Ističe mi ugovor početkom septembra, box 3, svakako sam planirao da tražim IDP broj i da prenesem sve u yettel, juče me baš zvali iz yettela i nude 14 meseci za dinar, da li neko zna koliko nudi mts ili ne vredi pregovarati uopšte?

Ako su te juče zvali to je dobar znak, čim SBB i MTS skapiraju da Yettel ponovo daje promo ponude, polomiće se i oni da daju sa svoje strane :) Ne verujem u mogućnost trajnog dogovora velikih igrača da niko ne daje promocije, sve će oni pokušati pa makar i ispod žita da privuku sebi klijentelu.

Da li neko ima broj agenta za grad Pančevo/Beograd?

P.S.

Nadam se da su agenti velikodušni kada se obnovlja ugovorna obaveza, a ne samo kad se prelazi iz jednog tabora u drugi.😁

Mislim da je to, jer ide oko 116 megabajta u sekundi. Doneo mi lik drugi modem, onaj sa 4 antene i naravno da promenim šifru zha WiFi kad ne mogu da uđem sa telekom telekom na http://192.168.1.1/, jer javlja da šifra i user nisu dobri, a i nazad na njemu piše tako. Ta mreža koja bi trebala biti i nije, neko ju je promenio u Mind control antena, kao i šifru koja piše na modemu i sada nemam WiFi u celoj kući, jer ne mogu da pristupim modemu, samo preko kabla. Ima li neki reset ili opet se cimam sa njima?
Koj ruter model? Probaj za taj ruter admin pristup valjda ima negde sifra za njega. Reset mozda i postoji uvek izgleda kao mala rupica gde moze da se gurne igla i da se pritisne neko dugme. Ne znam iskreno koj je uredjaj u pitanju pa pricam i napamet :D

U svakom slucaju mozes i da ih zoves bar tom operateru sto bi ti resio problem je jednostavno da se nakaci i pritisne factory reset.

Ističe mi ugovor početkom septembra, box 3, svakako sam planirao da tražim IDP broj i da prenesem sve u yettel, juče me baš zvali iz yettela i nude 14 meseci za dinar, da li neko zna koliko nudi mts ili ne vredi pregovarati uopšte?
Do nedavno su, kad se zatraži idp broj, nudili 24x50%. Da li to još uvek važi ne znam.
Svakako te molim da ovde javiš šta je bilo, da li su te zvali kad zatražiš idp broj i da li su nešto ponudili. Mislim da će biti korisno članovima da znaju da li to još uvek važi

Koj ruter model? Probaj za taj ruter admin pristup valjda ima negde sifra za njega. Reset mozda i postoji uvek izgleda kao mala rupica gde moze da se gurne igla i da se pritisne neko dugme. Ne znam iskreno koj je uredjaj u pitanju pa pricam i napamet :D

U svakom slucaju mozes i da ih zoves bar tom operateru sto bi ti resio problem je jednostavno da se nakaci i pritisne factory reset.
Ovaj ruter je u pitanju i ima neke 4 antene kao da hvata signal sa meseca :D. Ti podaci koji su na njemu ne važe, bolje rečeno kad odem http://192.168.1.1 i ukucam telekom, telekom, kaže da podaci nisu tačni, a taj lik mi je rekao da tako ukucam. Ne znam ko to može da menja? Našao sam tu rupicu i pritiskao i ništa nisam dobio. A njega nisam mogao dobiti, pošto im je praksa da zovu sa nepoznatog broja. Tako da sam otvorio još jedan "tiket" i čekam da mi se javi za to. Katastrofa, nema reči.

Prilozi

• 20230824_153229.jpg
    20230824_153229.jpg
    175.7 KB · Pregleda: 42
Ovaj ruter je u pitanju i ima neke 4 antene kao da hvata signal sa meseca :D. Ti podaci koji su na njemu ne važe, bolje rečeno kad odem http://192.168.1.1 i ukucam telekom, telekom, kaže da podaci nisu tačni, a taj lik mi je rekao da tako ukucam. Ne znam ko to može da menja? Našao sam tu rupicu i pritiskao i ništa nisam dobio. A njega nisam mogao dobiti, pošto im je praksa da zovu sa nepoznatog broja. Tako da sam otvorio još jedan "tiket" i čekam da mi se javi za to. Katastrofa, nema reči.
  • Username: admin
  • Password: 20HWont17.
Pazi na tačku obavezno
Ukoliko navedena šifra ne radi, isključite optički kabl iz ONT-a, i resetujte ONT (modem) na fabrička podešavanja. Zatim, bez spajanja optičkog kabla, povežite se na ONT i ulogujte se sa navedenom šifrom ili sa ztonpk, i onda promenite lozinku admin naloga. Nakon toga ugasite ONT, spojite optički kabl i upalite ga ponovo. Dalje koristite novu šifru koju ste postavili za logovanje.

Ovo nadjoh za taj ruter.

Super, hvala ti. Rešio sam. Promenio sam ime mreže i šifru i sve je super.

Ne znam za vas, kod mene radi normalno za moj paket. Naravno, brzine preko 940Mbps ne mozemo da ostvarimo jer je limit 1Gbps etherneta blizu 940Mbps.

mts server u Beogradu:

Sto se ookla speedtest-a tice, ako imate slabiji CPU, obavezno skinite windows aplikaciju. Za website treba bar quad core procesor da bi izmerio 1Gbps.

Super, rešio sam i to. Skinuo aplikaciju (iako imam i5, koji nije quad, a ko bi rekao da je i to bitno) i pokazuje oko 950. Hvala.

Poslednja izmena:
Pošto za nove korisnike daju 9 meseci po dinar, da li se raskid ugovora sa mts adsl i prelezak na supernovu kablovsku i na drugog člana porodice smatra novim korisnikom? Uskoro mi ističe ugovor kod mts.

Vrh Dno