Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Prelistaj temu bilo je dosta govora o tome.
Idp broj se traži ako želiš da pređeš sa mts optike na yetel optiku. Onda te zovu iz mts-a i nude 24x50%.
To je do nedavno funkcuonisalo, ne znam da li je još aktuelno

Hvala ti, sad je malo jasnije.
Naći ću sigurno troje koji bi da podele net (kad je džabe i sirće je slatko). Dobra ti ideja da zamolim da probam - ipak se tu nikad ne zna, a sbb me razmazio pa možda previše očekujem (mada mi je ovo backup varijanta za Supernovu i Arene)
Nemaš probe zvanično mada po zakonu ako nisi zadoboljan u roku od 14 dana možeš da raskineš uslugu bez bilo kakvih troškova. Prvo Tv radi odlično bez obzira na net jer guranje TV signala ima prednost pa samim tim i mora da radi bolje na net može da dođe do pada.
DOdatni STB nema smisla ako su ti brzine male jer ti SD kanali rezervišu 4 Mbps brzine da bi tv radio po televizoru za HD rezervišu 8Mbps. Tako da ako imaš smart tv bolja ti je aplikacija dobijas veću brzinu Neta bez obzira koliko ti je tva upaljeno u trenutku to se sistemski odmah rezerviše kada se paket pusti.
3. Dovoljno je da nađeš još jedan broj na bilo čije ime koji je omorika ili kontrola troškova i međusobno delite tih 30Gb. možeš i više brojeva ali je jedan pored tvog koji ide u box dovoljan(napomena može da bude na bilo čije ime samo da je postpaid,omorika ili kontrola troškova i na fizičko lice)
4. Radiće na EONU ako ti je EOn nakačen na MTSmrežu. Iris je ceo blokiran da ne radi na drugim mrežama (pričam za apliakciju iris box ne radi van instalacije i adrese)
5. utičnice dele samo uz online promociju ali iskreno ne preporučujem ti ne vredi tih para jer tada je podrška ka tebi najslanbija do instalacija jer nemaš direktan kontakt sa prodavcem nekim pogotovo ako je Bakar trebaće ti dobra podršla pa ti je preporuka da to bude neko ko zna znanje poslaću ti broj u poruci. A utičnice nemaju veze sa MTSom radiće na svakom netu MTS ih samo preprodaje i nisu vezani za njihove pakete ( u funkcionalnom smislu)
1. Ako ti je brzina 10 ili 12 radiće ti IRIS vraćanje unazad nije vezano za brzinu neta jer se to sve vuče sa servera ali ako ti je tako mala brzine bolje je uzeti box 3 sa satelitkom televizijom dobijaš bolji net a tv signal ide preko satelita. Gratis je sad isti za ova 2 paketa
U čemu je razlika između max i plus tv paketa. Šta gubim ako se odlučim za sadašnji box 4 plavi koji ima plus umesto max ?
Tražio bih isto bar 6 meseci po 50 % koliko mi nude za box 4 beli. Mislim, ne gledam mnogo televiziju, a dobio bih brži upload za skoro 50 % ?
Razlika je u HBO paketu i možda još 2,3 kanala. Naravno i Video klub nije isti i ne mogu da se setim da li si ti tad dobio na MAx paket i Apolon video klub to možeš da proveriš da li ti je otključann
Ovo je razlika za nove pakete. On je imao stari max postoji razlika u ponudi

Da, zovu i nude 6m ista cena za novi paket koji je znacajno skupji od ovog starog. Samo mi jos to treba.

Reko' im da me zovu ponovo pred istek ugovora sa boljom ponudom. 🥳

Bas danas imao iznenadni poziv. Koristim Box 4 Beli, i istice mi za 10 meseci ugovor.
Ponudili mi obnavljanje ugovora na 24 meseca, 6 meseci prvih 50% popust, da predjem na Box 4 Zlatni sto mi dize cenu za 600 din a dobijam brzi net, i bolji postpaid paket. Ne znam sto mi spominjala Televiziju 360 kanala ko da nije bilo do sad ? :D Generalno ovo sam pre par meseci pitao dal mogu da predjem sa Box4 beli na zlatni, al mi rekli obnavljanje ugovora 1 mesec 50%. Iskreno net mi treba jak zbog posla.

Generalno sam prihvatio posto sam ih jurio, iako bi mozda mogao da dobijem 7-12 meseci 50% da sam cekao da istekne al obrni okreni otpisali 9 meseci aktivnog ugovora, tako da mi nije ni neki problem, mozda opet sa godinu dana zovu :)
Jel ima nekog da su zvali cisto me interesuje dal se brinu o korisnicima da ih ne izgube zbog yettela.
Update: Sad vidim da zovu i druge :D

Poslednja izmena:
75+h nemam uslugu, koristim box paket, zvao sam ih 20 puta ovi iz tehnicke mogu samo da evidentiraju i stave tiket na urgent, ali ljudi da li je moguce 4 dana nemam internet je*** im sve, pisao sam im i mejl, nikog da posalju na teren da proba bar ruter da promeni ili nesto bilo sta.. DSL lampica treperi nekoliko puta i ugasi se, ne moze da uspostavi konekciju.. Evo pisem i Ratelu za ovaj problem a kroz sat vremena idem direkt u poslovnicu da trazim novi ruter bar ja nesto licno da pokusam kad oni nece nista.. A zavrsetak ove lepe price ce biti raskid ugovofa i razlupacu im svu opremu pa nek me tuze za istu!!!!

Bas danas imao iznenadni poziv. Koristim Box 4 Beli, i istice mi za 10 meseci ugovor.
Ponudili mi obnavljanje ugovora na 24 meseca, 6 meseci prvih 50% popust, da predjem na Box 4 Zlatni sto mi dize cenu za 600 din a dobijam brzi net, i bolji postpaid paket. Ne znam sto mi spominjala Televiziju 360 kanala ko da nije bilo do sad ? :D Generalno ovo sam pre par meseci pitao dal mogu da predjem sa Box4 beli na zlatni, al mi rekli obnavljanje ugovora 1 mesec 50%. Iskreno net mi treba jak zbog posla.

Generalno sam prihvatio posto sam ih jurio, iako bi mozda mogao da dobijem 7-12 meseci 50% da sam cekao da istekne al obrni okreni otpisali 9 meseci aktivnog ugovora, tako da mi nije ni neki problem, mozda opet sa godinu dana zovu :)
Jel ima nekog da su zvali cisto me interesuje dal se brinu o korisnicima da ih ne izgube zbog yettela.
Update: Sad vidim da zovu i druge :D
Juče oko 17:00 poziva neki broj moju majku i predstavlja se kao Melanija iz Telekoma.
Nama ugovor ističe 31.12.2023., a koliko znam može 3 meseca ranije da se obnovi ugovorna obaveza.
(a sada koliko sam skapirao, kada oni zovu, onda može da ostane i još 15 meseci do isteka ugovora 😀)
Mi imamo Box 4 Crveni, a žena nam nudi Box Plavi Lite.
Prvih 10 meseci po 50% umanjenja na iznos (2.750din), a preostalih 14 meseci po ceni od 5.600din.
Pitao sam da li i dalje važi da kada istekne ugovorna obaveza, zatrazim idp broj pa da Telekom ponudi 24mX50% cene bilo kog Box 4 paketa.
Rekla je da zna za tu promociju i ona je ugašena sredionom jula kao i kampanja 12m po 1 din za nove korisnike.
Pitao sam da li akcija 10m po 50% i 14 m po punom iznosu važi i za ostale Box 4 pakete, rekla je da važi i još možemo uzeti neki uredjaj.
Šta mislite, da li je okej ponuda za obnovu ugovora?

Juče oko 17:00 poziva neki broj moju majku i predstavlja se kao Melanija iz Telekoma.
Nama ugovor ističe 31.12.2023., a koliko znam može 3 meseca ranije da se obnovi ugovorna obaveza.
(a sada koliko sam skapirao, kada oni zovu, onda može da ostane i još 15 meseci do isteka ugovora 😀)
Mi imamo Box 4 Crveni, a žena nam nudi Box Plavi Lite.
Prvih 10 meseci po 50% umanjenja na iznos (2.750din), a preostalih 14 meseci po ceni od 5.600din.
Pitao sam da li i dalje važi da kada istekne ugovorna obaveza, zatrazim idp broj pa da Telekom ponudi 24mX50% cene bilo kog Box 4 paketa.
Rekla je da zna za tu promociju i ona je ugašena sredionom jula kao i kampanja 12m po 1 din za nove korisnike.
Pitao sam da li akcija 10m po 50% i 14 m po punom iznosu važi i za ostale Box 4 pakete, rekla je da važi i još možemo uzeti neki uredjaj.
Šta mislite, da li je okej ponuda za obnovu ugovora?
Moje iskustvo je drugacije, ja uglavnom obnavljam ovako ugovore pred istek 7-10 meseci. A da budem iskren ne idem u neku daleku krajnost da se smaram sa cekanjem isteka ugovora i trazenja idp broja, bar sto se tice Telekoma i box paketa. Ne zelim ni da pomislim da menjam ISP iz razloga sto mi internet donosi novac i da ne mogu da zamislim da mi ne radi, sto da kucnem u drvo stvarno nikad do sada ni na ADSL i optici ja nisam imao da mi internet ne radi jedan dan, tako da nemam m*** da se prebacujem kod drugog provajdera zbog bolje ponude a da ne znam kakvi su po pitanju stabilnosti i tehnicke podrske :D (Jednom sam presao kod jednog provajdera, dva puta sam pisao ratelu sto ne radi net ili televizija i nikad vise, vrlo brzo sam se vratio telekomu lol).

Meni je 10 meseci 50% umanjenje skroz ok, mozda mozes bolje da izboksujes ako sacekas 3 meseca? Kolko im treba verovati da vise akcije nisu aktivne? Njima je ionako bitno na kraju krajeva da prodaju nesto :)

Verovatno da bi ti tražili neku naknadu, naročito ako je baš uništeno. S druge strane, ja sam "stopicu" (ne znam kako drugačije da je nazovem) od ONT-a koja mi je smetala da ga smestim u ormarić odsekao, vratio im ONT tako i napomenuo, oni rekli "ma sve je to ok". Tako da, rizik postoji ali nije 100% sigurno da ćeš morati da platiš.

Verovatno da bi ti tražili neku naknadu, naročito ako je baš uništeno. S druge strane, ja sam "stopicu" (ne znam kako drugačije da je nazovem) od ONT-a koja mi je smetala da ga smestim u ormarić odsekao, vratio im ONT tako i napomenuo, oni rekli "ma sve je to ok". Tako da, rizik postoji ali nije 100% sigurno da ćeš morati da platiš.
Ostalo mi je 2 meseca UO, gore sam objasnio zbog cega sam isfrustriran i besan, necu im nista platiti vise a na svoje ime nemam nikakvu imovinu i ne bojim se suda i izvrsitelja, spreman sam da robijam i oznacim svoje ime ali im ni dinar vise ne dam!!

Moje iskustvo je drugacije, ja uglavnom obnavljam ovako ugovore pred istek 7-10 meseci. A da budem iskren ne idem u neku daleku krajnost da se smaram sa cekanjem isteka ugovora i trazenja idp broja, bar sto se tice Telekoma i box paketa. Ne zelim ni da pomislim da menjam ISP iz razloga sto mi internet donosi novac i da ne mogu da zamislim da mi ne radi, sto da kucnem u drvo stvarno nikad do sada ni na ADSL i optici ja nisam imao da mi internet ne radi jedan dan, tako da nemam m*** da se prebacujem kod drugog provajdera zbog bolje ponude a da ne znam kakvi su po pitanju stabilnosti i tehnicke podrske :D (Jednom sam presao kod jednog provajdera, dva puta sam pisao ratelu sto ne radi net ili televizija i nikad vise, vrlo brzo sam se vratio telekomu lol).

Meni je 10 meseci 50% umanjenje skroz ok, mozda mozes bolje da izboksujes ako sacekas 3 meseca? Kolko im treba verovati da vise akcije nisu aktivne? Njima je ionako bitno na kraju krajeva da prodaju nesto :)
Znaš kako, majka je kao ti-ne menja joj se Telekom.
Internet i Fiksni broj imamo od 2005. godine (uzet stambeni kredit)
Dodali smo 2012. godine TV, da bi 2015. dodali mobilnu liniju i formirali Box 4.
Nikada, ali nikada nismo dobijali neke Vau benefite i isključivo dogovor sa poslovnicom. (Tačnije, dobili smo dva puta-1m po dinar i za sad ovaj ugovor važeći 2m 50%.
Znači nikada neki veliki benefit.
Da se kucne u drvo sto bi se reklo, sve uslue rade/radile kao svajcarski sat.
Juče sam baš bio začuđen što su pozvali.
Meni deluje okej ponuda, kada se pogleda da nikada nismo imali tako veliki benefit.
Njima ide na ruku sto je majci slomljen ekran i ne znam da li ce sam telefon izdržati do decembra.Pitao sam je i rekla je da telefon i ovi benefiti koji se dobijaju mogu da se kombinuju.Koliko znam, pre nije moglo.Birao si ako dobiješ benefit ili ako uzimas uredjaj.
Sve više naginjem da se obnovi saradnja i da uzme telefon u ovom slučaju Huawei Nova 10 Pro, a ja da majci dam Huawei Nova 9-rokada.😀😁

Ljudi jel bi imao velike probleme ako bih razlupao njihove fizicke uredjaje iz BOX paketa? Kad mi budu trazili da im ih vratim nakon raskida ugovora (vrv sutra) ja bih im ih vratio u 300 komada
Da, plaćaš po njihovom cenovniku ako im vratiš ili ne vratiš oštećenu opremu. Obično ispadne do/oko 200e za sve (jer nabijaju i cenu za kablove, adaptere, daljinske upravljače). Ako nećeš da platiš, finalno rešenje je utuženje pa izvršenje.

Ostalo mi je 2 meseca UO, gore sam objasnio zbog cega sam isfrustriran i besan, necu im nista platiti vise a na svoje ime nemam nikakvu imovinu i ne bojim se suda i izvrsitelja, spreman sam da robijam i oznacim svoje ime ali im ni dinar vise ne dam!!
Imas u ugovoru kolko sta kosta

1692703040433.png

Jasno mi je da si isfrustruiran, posto kazes da ti 75+ sati ne radi net, Telekom je u obavezi za 48 sata da ti sredi prijavljen kvar kolko sam upoznat, ako ne resi onda nece da ti naplati uslugu za onolko dana kolko nije radilo.

Deo gde kazes da se ne bojis suda i izvrsitelja, i da si spreman da robijas. Neces, nego gde si prijavljen docice ti izvrsitelj i pokupiti stvari iz tog stana (bilo tvoje ili tudje) gde ti je prebivaliste. Ili ako negde radis i primas platu skinuce ti od plate. Ne mozes da menjas to za zatvorsku kaznu.
Probaj da odes do poslovnice i vidis sta je. Ako si do sada lepo pokusavao da resis problem, onda na zalost moras da budes bezobrazan u jednom momentu da bi se neko pokrenuo i resi problem koji postoji (sto mene generalno najvise nervira u ovoj zemlji kad hoces nesto da ti se resi sto placas u 80% slucajeva moras da budes bezobrazan).

Znaci koliko sam shvatio,zovu korisnike kojima je jos aktivna ugovorna obaveza i nude da predju na sledeci jaci paket i daju od 6 do 10 meseci u pola cene?

Ali novih 24 meseca ugovorna obaveza? Ili se samo nastavlja tekući ugovor?

Zamislite ovo.. Dolazim u MTS poslovnicu, objasnim radniku situaciju i zamolim ga da posalje ekipu na teren, medjutim posto je ovo mala opstina i svi se oni znaju on nazove coveka koji radi na terenu na privatan broj da vidi jel prebukiran sa poslom i kad moze da dodje, tokom njihovog razgovora radnik u poslovnici mu odgovara "Nemoj tako.. Haha nemoj tako brate" sto znaci da mu je ovaj rekao:
1. MA BOLI ME KU**C DA IDEM DA VIDIM
2. J*BE MI SE ZA NJEGOV KVAR
3. MA KO GA J*BE STO MU NE RADI INTERNET

Sve im najgore zelim u zivotu svim tim odvratnim glavama, takve kletve sam izgovorio dok ovo pisem da me je sramota da ih napisem!!!!!!!!!!!

Imaš bolju alternativu u manjem mestu? I da ima, verovatno isti čovek radi :)

Je l ima koji MTSovac za KG City ovdi ? Fala :giggle:.

Potpisao sam nov ugovor za brzi internet 100/ 10. Max sto sam izmerio mi je 77/9.5, cesce je to oko 60. Kazu brze ne moze od 80. Oni su merili da mi je brzina 84/9.5. Ne znam gde, ali nisu kod mene kuci. Kazu stara infrastrukturna. Sta mi je raditi? Da se ganjam sa njima dok mi ne povecaju brzinu?

Maksimum za 1000base-TX standard (1000Mbps ethernet) je blizu 940Mbps. Za upload već ne znam zašto ne bi išlo 500.
Potpisao sam nov ugovor za brzi internet 100/ 10. Max sto sam izmerio mi je 77/9.5, cesce je to oko 60. Kazu brze ne moze od 80. Oni su merili da mi je brzina 84/9.5. Ne znam gde, ali nisu kod mene kuci. Kazu stara infrastrukturna. Sta mi je raditi? Da se ganjam sa njima dok mi ne povecaju brzinu?
Na VDSL utiče sve i svašta. Na prvom mestu bi skratio sve kablove u kući koliko god je moguće. Makar VDSL ruter stajao na "čudnom mestu" u kući i zamenio bi utičnice za telefon.

daj da vidimo parametre stanja linije, to vidiš na adresi: 192.168.1.1 ( u oba polja kucaš: telekom )

Sve je na default. Ovo ti treba?

Prilozi

• Screenshot_2023-08-22-20-12-00-994_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2023-08-22-20-12-00-994_com.android.chrome.jpg
    61.3 KB · Pregleda: 40
ovde mogu da ti puste 100/10 pa čak i sa jednim iris TV risiverom na SD kvalitetu ( do 5 Mb/s ).
Ne znam jel si BOX sa ili bez TV-a ?

Nazad
Vrh Dno