Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Istekao edit ... app nije podrzan u Srbiji, ne da mi da instaliram.

Iphone, mada mogu da probam i na Androidu, nema veze ... nije toliko vazno, sta da mu radim, pitanje je da li bi radilo to uklanjanje iz wishliste i sa appa.
Mozda probam tu apk varijantu, ne cima mi se sa time sada, samo nije mi bas jasno kako uopste dozvoljavaju login na app iz zemlje koja nije podrzana a sam download ne dozvoljavaju, mada zapravo to i nema veze sa njima nego sa app storeom.
Nije vredno tolikog cimanja po meni kako god, samo mi fali da mi mozda flaguju account zbog te gluposti, hvala na sugestijama u svakom slucaju.

A jeste mozda par minuta ali preveliko je to cimanje za ne toliko bitnu stvar, za mene barem.

Bolja varijanta mi je apk na Androidu, verovatno cu to probati nesto kasnije danas pa javljam.

Kako ide kupovina iz Srbije na PlayStation Store? Znam da je oduvek bilo problema i da su se koristile kartice sa kreditom. Interesuje me kako stvari sada stoje sa PS5? Da li mogu da kupujem VISA karticom sa konzole ili sa računara kada se prijavim svojim PSN nalogom? PSN nalog mi je UK.

Jedino da se napravi drugi nalog.
Posle skoro 2 godine skupljanja igara preko pretplate i one kolekcije, to mi nije opcija.
@nemanja123
Nisam najbolje razumeo tvoj problem!?
Je l bi ti da kupis ultimate verziju igre koju vec imas, ili si vec kupio ali je nema u library? Da li ti daje mogucnost da pojedinacno kupis game content koji predstavlja razliku izmedju deluxe/ultimate verzije od standardne.
Da,ja bih da kupim drugu verziju igre, kada bude bila na popustu.
Nisam nikad koristio, ali ako se sećam postoji opcija da se verifikuje licenca za igru… možda to može da pomogne? Pritiskom valjda na “Start/Options” u biblioteci kad se izabere ta igra tj ovde NBA MJ Edition, postoji nešto vezano za licence.

Svakako bolje prvo to probati pa ako ne pomaže onda factory reset.

EDIT: Možda ovo pomogne…

Probaću to, pa javljam.
Kontaktiraš support i tražiš da ti uklone određenu igru/licencu sa naloga, pa onda možeš da kupiš ponovo neko drugo izdanje te igre.
Ako mi uklone licnecu, onda ispada kao da tu igru nisam (po)kupio, zar ne? Još ako i posle toga ne bude rešen problem, onda gubim i tu verziju igre...

P.S. Imam i SSD u konzoli, pa ne znam šta bi fabričkim resetom izgubio. Samo napredak/trofeje u igrama ili još nešto (osim što bih morao opet da skidam sve ige)? I da li bi to (progresija i trofeji) moglo negde da se sačuva, pa posle vrati?

Kako ide kupovina iz Srbije na PlayStation Store? Znam da je oduvek bilo problema i da su se koristile kartice sa kreditom. Interesuje me kako stvari sada stoje sa PS5? Da li mogu da kupujem VISA karticom sa konzole ili sa računara kada se prijavim svojim PSN nalogom? PSN nalog mi je UK.
Ne može našim karticama, moraju vaučeri. Savetujem da napraviš i nalog na SAD, čini mi se da imaju ipak bolje cene.

Opcija je takođe i Turska (za PS+ i igre), ali to moraš preko posrednika.

Probaću to, pa javljam.

P.S. Imam i SSD u konzoli, pa ne znam šta bi fabričkim resetom izgubio. Samo napredak/trofeje u igrama ili još nešto (osim što bih morao opet da skidam sve ige)? I da li bi to (progresija i trofeji) moglo negde da se sačuva, pa posle vrati?
za prvo , meni nije pomoglo restore licence za NBA2k23 MJ ed. zato sam i spomeno da mi je jedina opcija fabricki reset.
Nko spomenu support, koliko vidim support me preusmerava da se cujem sa PS Expertom sto i nije neki problem ali koliko vidim forsira se telefon a posto mi je nalog na US nemam nameru da zbog u mom slucaju jedne igre trosim tonu novca.

Sto se tice fabrickog reseta, konzola bi se vratila u fabricko stanje, kao da si je tek kupio, e sad ako imas PS+ (Essentials ili neki veci tier) i ako si upalio da ti save ide na cloud , to bi znacilo da ce ti povuci save file s neta. U slucaju igara morao bi da ih sve skines ponovo , neka me ispravi neko ako gresim.

Ne mogu da editujem poruku pa cu napisati novu zaredom posto niko nije pisao u medjuvremenu, nadam se da admini nece da zamere :)

Ovako u vezi mog slucaja sam pricao sa cak 3icom PS experata, i na kraju posle svega sto sam vec i sam radio dosli smo zakljucka koji sam ja vec izneo par postova iznad a to je da mora restart konzole. Po njima najbolje je uraditi reinstall se a ne factory reset 🤔 i ovo su stepovi koji su mi dati ako nekog zanima ili mu bude trebalo (ja se necu bakcati s ovim zzbog 1 igre sigurno)
To reinstall system software:

1- Turn off your PS5 console.
Press and hold the power button until your console beeps.

2- Using a PC or Mac, create a folder named "PS5" on a USB drive formatted as FAT32 or exFAT. Inside that folder, create another folder named "UPDATE".

3- Visit the PS5 system software update page and select the "Reinstall system software" section. Download the reinstallation file and save it in the "UPDATE" folder. Save the file as "PS5UPDATE.PUP".

4- Plug the USB drive containing the file into your PS5 console.

5- Start your PS5 console in Safe Mode: press and hold the power button, releasing after the second beep.

6- Select Reset PS5 (Reinstall System Software).

If your PS5 console does not recognize the update file, check that the folder names and file name are correct. Enter the folder names and file name using uppercase letters.

IMPORTANT:

1- Make sure that you download the correct file from the website. It is called
(PS5 console reinstallation file) - the second file on the website.

2- Make sure that the USB format is FAT32

3- Make sure that the folder names and file name are correct. Enter the folder names and file name using uppercase letters.

4- Make sure that there are no other files other than those mentioned.
PS5 >> UPDATE >> PS5UPDATE.PUP

5- Before doing it, I strongly recommend that you back up your save files to the PS Plus online storage or USB drive and your media files to a USB drive, since reinstalling the system will erase all your storage contents.

Please reach back out if you have further questions.
I hope this helps.
Jack.

Pitanje: klinac pravi giveaway na svom kanalu za Starfield i Spiderman 2. Koji je najbolji način da se nekome pošalje kod za PS5 ako je na drugom kontinentu i sl? Ima nekih restrikcija? Starfield nije problem, tu je steam.

pa jedino kod mora da bude za taj region (US, EU...)

Dosta ljudi iz Juzne Amerike ga prati, pa kontam da moze biti problem, hvala.

A odakle mu kod za Spiderman 2, kako ga je nabavio ?

Kod Iraca dobiješ kod na fiskalnom računu. Postavili su more malih kioska za većinu online servisa, znaju gde se troše pare.

Jedino što taj kod onda važi samo za UK/EU PSN naloge, nije region free.

Znam, zato i jeste zaebato. 😅

Trebao je samo da izgura Starfield ali jok, hoce i Spidermana 2.

Znam, zato i jeste zaebato. 😅

Trebao je samo da izgura Starfield ali jok, hoce i Spidermana 2.
Neka dadne na forumu... Ovde su ljudi navikli da budu PSN nomadi.

Šalu na stranu, šta je dobitniku problem da kreira UK nalog?
Ili ako se baš osećate robinhudovski, napravite ti i klinac UK nalog realizijte kod pa dobitniku pošaljite podatke o nalogu da ne mora da se cima...

Nema promocije na forumu, pitao. Kupite... :ROFLMAO:

Iphone, mada mogu da probam i na Androidu, nema veze ... nije toliko vazno, sta da mu radim, pitanje je da li bi radilo to uklanjanje iz wishliste i sa appa.
Mozda probam tu apk varijantu, ne cima mi se sa time sada, samo nije mi bas jasno kako uopste dozvoljavaju login na app iz zemlje koja nije podrzana a sam download ne dozvoljavaju, mada zapravo to i nema veze sa njima nego sa app storeom.
Nije vredno tolikog cimanja po meni kako god, samo mi fali da mi mozda flaguju account zbog te gluposti, hvala na sugestijama u svakom slucaju.
Meni nije moglo više aplikacija na domaćem store-u,pa sam napravio turski nalog na ajfonu i rešio probleme.
Registrovao Disney plus nalog,instalirao normalno PayPal i Playstation aplikaciju.
Zanimljivo,ne mogu da instaliram HBO MAX,mada,ako ga instalirate na domaćem nalogu,prebacite na američki ili (kao ja)na turski nalog,aplikacija normalno radi.
Ako obrišete,morate ponovo prebaciti na domaći region da biste instalirali istu.
Vrzino kolo.

Meni se ovo čini kao sasvim solidan dodatak za PS5. Ima nedostataka naravno, ali kao neko ko merka Backbone One, sad se razmišljam da li da sačekam da se pojavi Portal. Na ovome će Remote Play iskustvo sigurno biti bolje nego na kombinaciji Backbone + telefon, ali me buni zašto nisu ubacili bar BT vezu kako bi se koristile bežične slušalice, već moraju da se bodu žične :) Takođe, kod Portala nema opcije za mobilnu mrežu, već je neophodan Wi-Fi. Sa druge strane, Backbone + telefon ima veliku prednost da nije ograničen samo na PS, već mogu da koristim i Remote Play na XBX. Čekam neku malo detaljniju recenziju...

Kako nema BT, pa prikazivao je nove sluške koje su ako se ne varam BT.

Nema BT, tako da starije Pulse sluške recimo neće raditi. Već će raditi isključivo Pulse Elite i Pulse Explorer, jer se one povezuju putem PlayStation Link-a i Remote Play.

Kako da ne rade starije (pulse 3d) sluske ako ih ubodes u konzolu sa koje strimujes? Pritom ni starije nisu BT.

Ovde iz teksta bi se reklo da nisu BT nego imaju taj PS link ali isto tako pise da mogu na BT da se povezu.

Both Pulse Elite and Pulse Explore can simultaneously connect to a PlayStation Link-supported device like a PS5, PC, Mac, or PlayStation Portal, and a Bluetooth-supported device, like a smartphone.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno