Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

Prošle godine sam uzeo HDMI audio ekstraktor preko kojeg koristim FiiO K5 pro, da mogu da iskoristim potencijal svojih slušalica. Međutim loša strana ovoga je što onemogućava VRR i ograničen sam na 30fps na 4K rezolucijama. Uz još neke stvari :D
Da li bi mi ovaj uređaj rešio problem? Jer on se povezuje preko USB-a, po svemu sudeći, a onda bih mogao normalno da spojim ekran sa konzolom direktnim putem, bez posrednika u vidu ovog audio ekstraktora, što je sad slučaj.
Mozda da probas prvo splitter koji podrzava tu rezoluciju pa onda jedan kraj splitera u monitor, a drugi na extractor.
Do duse, hdmi 2.1 spliter je prvo tesko naci, a i nisu jeftini.

Druga opcija je neki od bluetooth prijemnika za slusalice koji ima opticki, tipa

Glupo možda pitanje :D. Xbox Game Pass, pa EA Play koji ide uz to, kad povežem EA Play na PSN nalog da li igre rade ili ne rade... koje su deo EA Play. U mom slučaju ne rade, ali je pre toga neki drugi nalog bio povezan na EA Play, pa reko da se nije zbog toga nešto zabagovalo. EA Play igre rade normalno na PC i Xbox One.

Koliko znam EA Play iz game pass-a moze samo za xbox i pc.
Za ps moras kupiti novu pretplatu.

Znam da je bilo verovatno vise puta, ali da ne kopam po temi. Koji M2 se pokazao dobar u konzoli? Zeleo bih da prosirim memoriju. 1 ili 2tb

KC3000 je best buy.

Znam da je bilo verovatno vise puta, ali da ne kopam po temi. Koji M2 se pokazao dobar u konzoli? Zeleo bih da prosirim memoriju. 1 ili 2tb

Postoji li hbo max aplikacija a da moze da se koristi na konzoli? Skinuo sam jednu sa us naloga ali region not supported

Primetio sam da mi za Deluxe/Ultimate verzije igre stoji "Unavailable" ako imam običnu verziju već instaliranu (dobijenu uz PS+ ili Extra pretplatu).

Jel tako i kod ostalih? I kako može ovo ograničenje da se zaobiđe? Jel bi radilo ako bih izbrisao igru sa konzole?

P.S. To mi stoji za igre: World War Z, R&C Rift Apart i Borderlands 3. Ali mi recimo ne stoji za GoW (prvi deo) i Ace Combat 7, COD BO3 (došao uz EA pretplatu)...

Poslednja izmena:
Primetio sam da mi za Deluxe/Ultimate verzije igre stoji "Unavailable" ako imam običnu verziju već instaliranu (dobijenu uz PS+ ili Extra pretplatu).

Jel tako i kod ostalih? I kako može ovo ograničenje da se zaobiđe? Jel bi radilo ako bih izbrisao igru sa konzole?

P.S. To mi stoji za igre: World War Z, R&C Rift Apart i Borderlands 3. Ali mi recimo ne stoji za GoW (prvi deo) i Ace Combat 7, COD BO3 (došao uz EA pretplatu)...
Ja imam taj problem sa NBA2k23, skino sam obicnu verziju kad je bila kao mesecna igra uz PS+, svideo mi se i resio da kupim MJ edition, sve je izgledalo ok, video sam sve edicije uspeo da obavim transakciju i od tog trena imam (taj) isti problem, sve druge verzije osim obicne su unavailable i samo obicnu mogu da skinem.
Probao sam sve i reinstal i brisanje save fajla i rebuild date i sve i nista ne pomaze, nasao sam u licence delu menija da imam 2 razlicite verzije NBA2k23, nesto se desilo s licencama i MJ edition se aktivirao i deaktivirao po kupovini a obicna se reaktivirala na taj datum, i sad koliko sam skapirao po onome sto sam nasao po netu posto nista drugo od predloga nije pomoglo jedino sto bi resilo problem je fabricki restart konzole. Kako mi je konzola puna igara resio sam da se ne bakcem s time.

Ostale igre su ok.

Nisam nikada kupovao igre na PS-u, pa ne znam kako ide oko placanje i svega toga. Koliko sam shvatio iz povremenog citanja PS tema, placanje nije jednostavno kao na Xbox-u gde moze da se promeni regio, unese nasa kartica i da mogu sve redovno da kupujem. Moze li mi neko dati neke smernice kako kupovati igre sa PS store-a, na koju drzavu napraviti nalog itd? Takodje da li postoje fazoni da se igra kupi na nekom sajtu i da se onda samo unese redeem kod kao sto je to moguce na Xbox-u i Steam-u.

Sto se tice igrica hocemo da kupimo Beach Buggy Racing 2: Island Adventure i EA Sport FC 24 kada se pojavi. Izbegao bih ove budzene naloga jer smo jedan takav imali i ostala jos samo Fifa 21, ovo ostalo se sve zakljucalo. Unapred hvala!

Kupujes na ckkeys wallet dodajes u svoj nalog koji kupis. Usa ti najbolje nalog da napravis (aljaska) ili UK.
Ja kupujem na share na pr,jer trenutno na trzistu koji garantuje za svoje naloge(bar za sada). Imaju previse korisnika,tako da im se bave prevarama ne isplati. Ipak share se radi na povjerenju prodavca i kupca,mada prodavac vazda ima mogućnost da pristupi nalogu preko e mail ako dodje do problema 3 korisnika....

Ja licno samo uzimam igre za svoj nalog, sina ili cere, kupujem gift kartice na g2a gde primaju nase kartice ili PP, to redeemujem i onda kupim(o) sta zelim(o) na samom PS storu. Imam kao kolega iznad US i UK nalog ali sve radim na US nalogu za sad.

Nisam nikada kupovao igre na PS-u, pa ne znam kako ide oko placanje i svega toga. Koliko sam shvatio iz povremenog citanja PS tema, placanje nije jednostavno kao na Xbox-u gde moze da se promeni regio, unese nasa kartica i da mogu sve redovno da kupujem. Moze li mi neko dati neke smernice kako kupovati igre sa PS store-a, na koju drzavu napraviti nalog itd? Takodje da li postoje fazoni da se igra kupi na nekom sajtu i da se onda samo unese redeem kod kao sto je to moguce na Xbox-u i Steam-u.

Sto se tice igrica hocemo da kupimo Beach Buggy Racing 2: Island Adventure i EA Sport FC 24 kada se pojavi. Izbegao bih ove budzene naloga jer smo jedan takav imali i ostala jos samo Fifa 21, ovo ostalo se sve zakljucalo. Unapred hvala!
Ako nije htno za kupovinu sačekaj malo jer će po svoj prilici uskoro biti opet na popustu, ako ne i u katalogu (link i slika sa US store).

1692204280942.png

Kao što napisa kolega @Rizmal ja imam US, UK i Singapurski nalog (pokriva tri regiona). Najjeftiniji je Singapur, a u nekim slučajevima US. UK veoma retko ima popuste koji su bolji nego na ova dva store-a.

PS+ ili sad kako se zove pretpata uzimam uvek u Singapuru, igre kupujem 50/50 % US i Singapur.

Kupujem dopunu za nalog, G2A, Offgamers (90% dopuna preko njega) ali i cdkeys. Ranije sam uzimao i na Amazonu za US nalog, nekoliko puta u prethodnim mesecima to nije bilo moguće pa me mrzelo da se cimam s istim. Uglavnom, na ovim prethodno navedenim gledaj da uzimaš dopunu sa popustom (tipa 50$ za 45$, pa kad dodaju fee to opet bude nešto jeftinije), dok na Amazonu nema fee uvek platiš onoliko koliko piše.

Poslednja izmena:
Hvala, znaci u sustini koraci su sledeci:
1. Napravimo US nalog sa firminim mejlom
2. Kupim Gift karticu ili kako se vec zove i dobijemo kod koji kucamo na konzoli
3. Na taj nacin je prebacen novac na nalog i mozemo klasicno da kupujemo? Ne treba nikakav VPN?

Nema potrebe za VPNom… samo nemoj da te buni kada budeš uzimao dopunu, npr na G2A, pisaće na samom sajtu da nećeš moći da aktiviraš to u Srbiji…
Ne obaziri se na to, moći ćeš kod da kucaš bez problema. Možeš na konzoli, kompu ili telefonu kada se logujes na svoj nalog.

Ja imam taj problem sa NBA2k23, skino sam obicnu verziju kad je bila kao mesecna igra uz PS+, svideo mi se i resio da kupim MJ edition, sve je izgledalo ok, video sam sve edicije uspeo da obavim transakciju i od tog trena imam (taj) isti problem, sve druge verzije osim obicne su unavailable i samo obicnu mogu da skinem.
Probao sam sve i reinstal i brisanje save fajla i rebuild date i sve i nista ne pomaze, nasao sam u licence delu menija da imam 2 razlicite verzije NBA2k23, nesto se desilo s licencama i MJ edition se aktivirao i deaktivirao po kupovini a obicna se reaktivirala na taj datum, i sad koliko sam skapirao po onome sto sam nasao po netu posto nista drugo od predloga nije pomoglo jedino sto bi resilo problem je fabricki restart konzole. Kako mi je konzola puna igara resio sam da se ne bakcem s time.

Ostale igre su ok.
I baš nikakvog rešenja nema?

@nemanja123
Nisam najbolje razumeo tvoj problem!?
Je l bi ti da kupis ultimate verziju igre koju vec imas, ili si vec kupio ali je nema u library? Da li ti daje mogucnost da pojedinacno kupis game content koji predstavlja razliku izmedju deluxe/ultimate verzije od standardne.

I baš nikakvog rešenja nema?
Za moj slucaj kao sto napisah samo fabricki restart konzole jer nazalost ne mozes brisati licence nikako drugacije (bar kad sam ja to pokusavao pre 2 meseca). Jer kod mene je po onome sto sam gledao i citao licenca od PS+ skinute obicne verzije zakucana kao reaktivirana i sad postoji konflikt s licencom kupljenog MJ editiona igre.

Nisam nikad koristio, ali ako se sećam postoji opcija da se verifikuje licenca za igru… možda to može da pomogne? Pritiskom valjda na “Start/Options” u biblioteci kad se izabere ta igra tj ovde NBA MJ Edition, postoji nešto vezano za licence.

Svakako bolje prvo to probati pa ako ne pomaže onda factory reset.

EDIT: Možda ovo pomogne…

Ja imam neki drugi problem, pre izvesnog vremena (par meseci recimo) sam uzeo RE Village, prethodno sam ga stavio u Wishlist, uzeo sam Gold edition, do dana danasnjeg stoji i dalje u Wishlist, ne postoji opcija da je uklonim (kao na drugim igrama, u obliku srca dugme, kao na Creed igri recimo sto se vidi u screenshotu)
Ne vidim nacin da je uklonim odatle, a mislim da sam probao dosta toga lol

Prilozi

• 20230817003806.jpg
    20230817003806.jpg
    103.9 KB · Pregleda: 25
  • 20230817003906.jpg
    20230817003906.jpg
    164.2 KB · Pregleda: 30
  • 20230817003934.jpg
    20230817003934.jpg
    193.2 KB · Pregleda: 30
Probaj kroz aplikaciju da udjes u wishlist i tu je skines.
Vidis, to nisam probao :)
Nisam instalirao aplikaciju, nisam video potrebu da je imam.
Mozda je instaliram kasnije, ali bizarno je da to ne moze da se odradi kroz samu konzolu, verovatno se zbunio nesto zbog edicija (standard i gold) , mada za obe javlja da su "Purchased", mislim ne znam, ali ostale igre su se same sklanjale iz Wishliste kada sam ih kupovao, osim ove, koju ne mogu ni rucno da skinem.

Nazad
Vrh Dno