Toliki tekst, a nista konkretno napisano, samo idemo populisticki, Kina krs, Japan konza
Elem, proizvodjaci za 80-90m2 preporucuju 34k BTU ili ti 9.5kW klime...i to najvise zbog jos jaceg izduva koji je pretezno preko 1500m/h.
Elem, sto je veci prostor, mora klima jace da duva. U tih 90m2 nikada ne bi smela da radi ispod max izduva, da bi smenjivala nenormalnu kolicinu vazduha.
Bez adekvatne zamene vazduha u prostoru, ne moze biti preciznosti. I dalje smatram da ta klima nema sta da radi ispod 1000W u 90m2 ako je u prostoru iole izjednacena temperatura.
A sto se tice pauziranja i preciznosti, ja bih voleo da proleter vise ne govori nebuloze sa 100% sigurnoscu na osnovu svog jako malog iskustva sa 2 klime u svoje 2 sobe.
Prostor. Strujanje vazduha. I opet, prostor.
Imam 4 identicne Amber Ultra Premium 12ice, 1 u 30-40m2, 2 u identicnoj prostoriji jedna iznad druge od oko 25m2 i jedna u trpezariji i kuhinji od 80m2, svuda izolacija 10ka ja mislim, slicno prozora, nista spec razlicito, a 3 su u istoj kuci.
Da li iko misli da se ove klime identicno ponasaju, identicno odrzavaju temperaturu i moduliraju?
Da, ove 2 u identicnom prostoru se identicno ponasaju i spustaju do 400W i tu rade...vec ova u 30-40m2 razlicitog prostora ne ide ispod 500W, a ova poslednja je jedina koja nema poente da radi na prve 3 brzine i koja ne ide na te modulacije. Amber Ultra 12ica je jacinom slicna toj obicnoj Amber 24ci.
Isto tako, radi, radi pa se ugasi i onda kada se izmeni taj silni vazduh, pa klima naglo skonta da je dosta, stop.
Ja nemam iskustva sa jakim japanskim klimama(pricam o ozbiljnim brendovima, poput Daikin, Mitsu i Panasonic), ali ako bi one modulirale na 300W u 80m2, tu bi radile lose kao Fujitsu i bile bi preslabe i tokom rada da odrze temperaturu.
Evo kako Fujitsu lepo modulira, pa obara temperaturu i ako nije postigao zadatu, a onda se 2 sata ne pali dok mu ja rucno ne upalim ventilator da prostruji vazduh.
Kada se spusti ispod 250W, krene da izduvava vlaznjikav i pretopao vazduh da bi se to nazvalo hladjenjem.
Isti taj Fujitsu moze i bolje da radi, savrseno odrzava temperaturu u mojoj sobi(opet, ne svuda u 1c identicno) kada mu je ventilator podesen na 2. ili 3. brzinu.
Ugasio mi se video, ne znam zasto, ali je pauza mozda 5 minuta dok sam se okrenuo da vidim da ne snima, a posle sam tokom drugog videa izasao iz kuce na 2 sata i morao rucno da upalim ventilator da bi se klima dozvala sebi. Njoj je kod senzora gore verovatno bilo superiska.
A da neko ne pomisli da je na grejanju bolja...
Da ne zaboravim kako Fujitsu odrzava u stepen identicnu temperaturu u prostoru.
Razdaljina izmedju slika je 2-3m, soba 20m2, vreme oko 3 ujutru, odmah nalon gornjeg snimka, da ne misli neko da je neko zariste ili nesto slicno. Klima, poprilicno jaka Fujitsu Luca 12 od 100k dinara.