Šta je novo?

Dobre radne stolice

Imam Aeron vec neko vreme i iako smatram da mi bas i ne odgovara previše kao stolica, mozda ce ici na prodaju u nekom momentu, ali što se krckanja tice zaista nikakvih problema nisam imao.

Društvo moram zameniti moju Merryfair Wau 2 stolicu jer me ubi na leđima bez dodatnog sunđera iza i sedalni deo je mesh zimi hladan užas plus mnogo je zaobljen i seče mi cirkulaciju kako god da sedim.
Lova nije toliko problem samo da se nađe nešto što mi je udobno.
Mislio sam možda kombianciju leđa mesh dole sunđer.
Tipa SteelSeries Gesture Ili tako neka da uzmem i ne menjam 10g.
Sedim samo kad igram Diablo 4 inače jako slabo 😂
180,78kg
Sad vidim ovaj post..bukvalno pre par dana sam prodao jedinicu iz istog razloga! Nazalost u kancelariji jos uvek sedim na 1 ali je ideja da kupim nesto novo sto me nece ubijati u donji deo ledja i donesem u kancelariju umesto ove. Kod kuce svejedno moram da se skidam sa komplutera, posla, diabla 4..
Da li si uzeo nesto u medjuvremenu druze? Izgleda cu morati od radnje do radnje i da se naoruzam strpljenjem. Juce sam bio kod coveka koji mi je prodao WAo 141, 10ak stolica probao i svakoj mi nesto ne odgovara...steelcase reply mi je bio jos i najbolji za ledja ali ima jako tvrdo sedalo i posle 30ak min me bulja boli strasno. Place mi se kad vidim da je leap bio ranije oko 700e sad 1000+ kod nas

Sad vidim ovaj post..bukvalno pre par dana sam prodao jedinicu iz istog razloga! Nazalost u kancelariji jos uvek sedim na 1 ali je ideja da kupim nesto novo sto me nece ubijati u donji deo ledja i donesem u kancelariju umesto ove. Kod kuce svejedno moram da se skidam sa komplutera, posla, diabla 4..
Da li si uzeo nesto u medjuvremenu druze? Izgleda cu morati od radnje do radnje i da se naoruzam strpljenjem. Juce sam bio kod coveka koji mi je prodao WAo 141, 10ak stolica probao i svakoj mi nesto ne odgovara...steelcase reply mi je bio jos i najbolji za ledja ali ima jako tvrdo sedalo i posle 30ak min me bulja boli strasno. Place mi se kad vidim da je leap bio ranije oko 700e sad 1000+ kod nas
Nisam uzeo ništa jer ne sedim na kompu skoro uopšte
Dok je lepo vreme samo napolje, planina, bazeni
Ali verovatno bi uzeo Gesture ali moram da otići probati

@marko_ns I ja sam razmisljao o onom guesture sa KP. Odoh sada sa posla do Tema Trade-a da pogledam i probam Quarterback, Frank i Comforto29. Najsretniji bi bio da mi ova Quarterback sto je illidan predlozio odgovara pa da odem u onaj outlet u NBG, pazarim za 300e i zavrsim pricu!

Da li je neko probao "Herman Miller x Logitech G Embody Gaming Chair" i kako bi uopste ona mogla da se nabavi/uveze kod nas?

Da podelim iskustvo sa Mirra2 koju od skoro imam u kancu. Rekao bih da nije za preko 190cm visine, ja sa 192+- mislim da bi mogla jos malo gore da se podigne, jer maksimalna visina bar meni nije dovoljna. Takodje i sedalni deo je prekratak cak i kad se produzi do kraja, tj 'odmota' a ta stolica inace nema klizanje sedalnog dela napred nazad tako da sto je to je. Rukonasloni bi isto trebali da budu podesivi za koji cm vise. Punijem kolegi ne odgovara jer mu sece noge 'sa strane' i nema sanse da sedi, vratio se na staru stolicu ;)

Da li je neko probao "Herman Miller x Logitech G Embody Gaming Chair" i kako bi uopste ona mogla da se nabavi/uveze kod nas?
Imaš par strana ranije kupio čovek. Sad bio u prodavnici, nemaju quarterback u Ns :( Frank sam probao, ne odgovara za donji deo leđa. Ima neka mesh h sedalo i rukohvati baš udobni ali naslon mi takođe dole previše izbačen

Kakva je lumbalna podrska na njoj? Gde si kupio i koja je cena? Hvala.

Otarasio sam se markusa, slavim ovaj dan :) Nakon tri i po godine koriscenja, prodao ga za vise nego sto sam platio. Postao je bas neudoban (sundjer premekan, odma propadnem i osetim ono drvo a imam 75kg) a nedavno je poceo i elektricitet da me udara SVAKI put kada ustanem iz stolice i da mi gasi monitore (ne znam kako je moguce da se ovo desava odjednom a nikada do sad nije, sredina nije promenjena). Ni od samog pocetka nije imao nesto smisla; naslon je dobar za mene koji sam 182cm ali rukohvati preniski pa ih nisam ni koristio a sedalni deo kratak.
Sem sedalnog sundjera koji je male gustine, kvalitet je dobar, a funkcijski 2/10.

Ja od kad znam za sebe koristim fotelju kad sedim ispred kompa,zavalim se legnem,nekako su mi te stolice druge male,tanke,nikakve,neudobne,u fotelji se desi i da zadremam

Ok je cena al dobio sam neke infos pa ću preskočiti...pratimo dalje...i takođe tražim nekog iz kraja gde bi mogao da isprobam.

V1 ima superiorniji sic (konstrukcija sica je cela od metala), V2 ima bolji naslon (pokriva cela ledja).
V1 je generalno kvalitetnija stolica jer je sve bitno od celika.
V2 je mesavina metala i najlona.
V2 nasloni za ruke se manje klackaju. Cvrsce stoje.
Decko koji je prodaje uvek ima neke stolice na prodaju.
Pricao sam sa njim par puta kada sam nabavljao stolicu pre godinu ipo dana.
Tada mi je rekao da on koristi Leap. Mozda je to bas njegova stolica.
Osnovna verzija, sve crno samo sto ima taj naslon za glavu koji je realno krsh kod leap-a.
Barem kod nas je takva osnovna verzija, samo bez naslona za glavu i nisam siguran za naslone za ruke.
Ako je stolica stara 2-3 godine, onda je ok cena, mada posto se V2 proizvodi od 2006 godine moguce i da je i dosta precenjena.
Kada sam zavrsavao stolicu, nove su bile oko 820-40 eur sa PDV-om cini mi se kod nas.

V1 ima superiorniji sic (konstrukcija sica je cela od metala), V2 ima bolji naslon (pokriva cela ledja).
V1 je generalno kvalitetnija stolica jer je sve bitno od celika.
V2 je mesavina metala i najlona.
V2 nasloni za ruke se manje klackaju. Cvrsce stoje.
Decko koji je prodaje uvek ima neke stolice na prodaju.
Pricao sam sa njim par puta kada sam nabavljao stolicu pre godinu ipo dana.
Tada mi je rekao da on koristi Leap. Mozda je to bas njegova stolica.
Osnovna verzija, sve crno samo sto ima taj naslon za glavu koji je realno krsh kod leap-a.
Barem kod nas je takva osnovna verzija, samo bez naslona za glavu i nisam siguran za naslone za ruke.
Ako je stolica stara 2-3 godine, onda je ok cena, mada posto se V2 proizvodi od 2006 godine moguce i da je i dosta precenjena.
Kada sam zavrsavao stolicu, nove su bile oko 820-40 eur sa PDV-om cini mi se kod nas.
Ovakva osnovna verzija sa plastičnom zvezdom, 1D rukonaslonima (podesivi samo po visini) je pre nekoliko meseci bila 1140e sa pdv-om u Delight-u. Model sa oglasa ima aluminijumsku zvezdu, 4D rukonaslone, podesivu lumbalnu podršku. Osim drugog materijala sedišta ne znam šta bi se još moglo konfigurisati.

Gledam sada na konfiguratoru.
Od opcija za ram i zvezdu ima samo black,platinum i polished aluminium.
Nema nikakvog izbora ni priche sto se tice materijala.
Secam se decembra 2021 su bile iste tri opcije.
Od 2007-2016 su bile druge opcije i nesto su menjali sto se tice samog modela. Moguce da je stolica iz tog perioda, ako su sada crne zvezde plasticne i ako je fabricki stigla sa metalnom crnom zvezdom.

Leap ima ~450 razlicitih kombinacija materijala i boja.
Mislim da je 20ak razlicitih materijala(najvise od vune pomesane sa drugim materijalima) i onda su ostalo varijacije boja tih materijala, mada cesto menjaju ponudu.
Takodje postoje 4 vrste Leap stolice, Leap Standard,, Leap Techno, Leap Premium, Leap 24/7 i Leap Plus(malo je niza i solidno sira, varijanta za debeljane :)) i ne znam da li se preskupi Leap lounge prodavao u Evropi, ali je svakako sada ukinut.
Ne treba gledati SC u Americi i misliti da je isto u Evropi, jer nije, drugacija je ponuda.
V2 je uopsteno udobnija stolica. Najlonska plastika uopste nije mana, jer smanjuje tezinu stolice i ulepsava dizajn, a ne smanjuje izdrzljivost.
Svakako, ne bih razmisljao o V1 Leapu iznad fazon 200e.
Na Leapu je takodje obavezno uzeti podesivi lumbalni deo po jacini i visini, cak bitnije i od 4d naslona za ruke.

Gesture ima ubedljivo najbolje naslone za ruke od mozda svih stolica, a ima i vrhunski naslon za glavu, medjutim lumbalna podrska je nepostojeca i ja licno sam osecao kao da imam veliku rupu iza guzice. Koliko mi je Leap legao u prvih 30s, na Gesture me je prodavacica 3x terala da se vratim, jer joj je bilo neverovatno da sam ustao posle 10s i rekao da mi je katastrofa.

Ko hoce da isproba, samo ode kod njih i dace mu da sedi i proba stolice. Ja sam ustao posle 2 minuta i rekao da je to to, kupujem Leap zbog lumbalne, a ona mi je rekla da sednem barem jos 15 minuta do pola sata, da budem siguran, za sta ja licno nisam imao zivaca.

A iskreno, jako sam se sokirao kada sam saznao da mi Embody savrseno odgovara, jer mi generalno odgovaraju stolice sa naglasanom lumbalnom.
Ko hoce tihu stolicu, ne treba da gleda Embody, a generalno ni vecinu ozbiljnijih ergonomskih stolica, jer imaju dosta pokretnih delova.
Sto se tice Logitech Embody, to kod nas ne postoji niti ce postojati, pricao sam sa zamenicom direktora Nitea-e i kaze da su se bas trudili to da nabave, ali da je nemoguce.
Svakako, osim par stvarcica oko dizajna, nema razlike izmedju obicnog i Logitech Embody-ja.

Poslednja izmena:
Skontah da Haworth ima da se nađe kod nas (nekih modela ima čak izloženih u Ns) pa ću početkom nedelje da odem i probam Soji, a nadam se da imaju i Very, Zodi, Fern pa da zaokružim sve. Ako ne, sledeće subote za BG pa da obiđem i probam sve što sam zamislio.
Inače mi boss juče otišao na godišnji pa sam ga zamolio da probam Herman Miler Aeron Remastered par dana dok je on odsutan, čisto da vidim kako se ponaša na kičmu nakon višečasovnog sedenja.

Ima u Nitea, ja sam probao i dobra je, ali nista spec. Mada je ta u Nitei ja mislim 900e, sto znaci bas basic.
Opet, kako skupa stolica kada se spekuje da bude zaista dobra i da bude kao premium stolica, mislim da bude skuplja cak i od Embodyja ili tu negde.
Sustina te stolice je kako sam video na netu, 3d mrezica koja bas dosta znaci za udobnost(coveku na dobrom YT kanalu za stolice je to omiljena stolica sa 3d, a bez nje je ne bi ni koristio), da nema naslon za glavu i da ima lumbalnu podrsku i cini mi se jos nesto, ali ne mogu da se setim sta.
I ako je i dalje jako skupa, mislim da je sada cena za Embody kod nas dosta dobra i ako je skoro skocila sa 1550e na 1600e, jer je van Srbije ta stolica dobrano iznad 2000e.
Nisam siguran, ali mislim da je ceo Herman Miller asortiman na tom odnosu cena, jer kako mi rece doticna gospodja kada sam je pitao zasto je tako velika razlika sada i pre nekoliko godina kada je bila preko 2000e, sada su postali ozbiljniji partneri.
Tada su tek pocinjali i da su sada uspeli da izboksuju dosta bolje cene, da cak i sa ovim cenama i oni bolje zaradjuju nego ranije sa cenom stolice od 2000+ eura.

Poslednja izmena:
Pa ovi iz BTODtv youtube kanala (btw preporuka za isti, vidim da su baš dugo u recenzijama i testovima stolica) je nisu uobšte nahvalili, tipa B-C tear. Al opet dok se ne proba na svojoj koži...

E pa bas o tom kanalu pricam :D
Tu je jednom od one trojice to omiljena stolica :)
Ali opet, isti taj je rekao da je spec jako vazan i da dobijas drugu stolicu.

Ako mislis da je kupis bez cekanja, nisam siguran da postoji "lager". Pre par godina (2020) je svaka stolica pravljena u fabrici prema narudzbini i bilo je 100% avansno placanje... Jos je kurs neki kupovni, bezobrazan. Sad sam nasao ponudu, 783e bez PDV je bio leap sa headrestom, 4d rukonaslonima i ektra lumbalnom podrskom.

Ne znam za lager, ali znam za izlozbene eksponate koji im stoje u kancelariji su davali neki popust.
Cini mi se da je bilo 10% na cenu bez pdv-a.

Ako mislis da je kupis bez cekanja, nisam siguran da postoji "lager". Pre par godina (2020) je svaka stolica pravljena u fabrici prema narudzbini i bilo je 100% avansno placanje... Jos je kurs neki kupovni, bezobrazan. Sad sam nasao ponudu, 783e bez PDV je bio leap sa headrestom, 4d rukonaslonima i ektra lumbalnom podrskom.
Dešavalo se da imaju određeni model (verovatno ostane od nekog projekta) i tada bude povoljnija cena.

Hvala na dopuni ljudi, nisam znao za tu varijantu. Mada 10 popusta meni nije neka usteda. Ipak je koriscena, a neko drugi je konfigurisao...

Nazad
Vrh Dno