Šta je novo?

Dobre radne stolice

Stigao Markus.
Neki prvi utisak je da vredi tih para. Sve zavisi koju stolicu ste imali do sada. Meni je ovo najbolja radna stolica koju sam do sada imao, ne zato sto nisam mogao da kupim nesto bolje nego eto, zao mi bilo da dajem vece pare na stolicu. I sada sam mogao da kupim nesto skuplje, ali ista logika.

Ovo je odlicna stolica za nekog ko ne moze da izdvoji vise ili za ljude koji ne sede dugo u toku dana. Rekao bih da bi pocelo da smeta za vise od 2-3h dnevno tako da razumem kritike, ali to su ljudi koji dugo sede. Recimo ona sto je naveo Ainur je sigurno dosta bolja, ali kosta vise nego dva Markusa.
Za duze sedenje mora sigurno neki jastuk, a i naslon nije ergonomski.

Naslon ima manji prazan hod tj. klacka kada je zakocen sto je malo iritantno, ali pretpostavljam da je to normalno?

Poslednja izmena:
Ja sam 185 i deluje da mi je ok, ali u svakom slucaju kao sto sam napisao, nije stolica za dugo sedenje.
Nego ako ima nekog sa Markusom da mi kaze jel i njemu klacka naslon kada je zablokiran?

Ako mislim na ono što ti misliš, da klackao je. Mislim da je to standardna "boljka" markusa, ali navikneš se na to vremenom, jer realno neces koristiti stolicu na način gde će se to konstantno dešavati.

• Like
Reagovanja: MPM
Slažem se sa Hanibalom, ja sam visok 184cm i baš mi smeta taj kratki sedalni deo...

@MPM imam tri Markusa u kancelariji, sva tri klackaju.

• Like
Reagovanja: MPM
Hvala, to je to onda, naviknucu se, a nije toliko strasno, bitno da nije feler.
Koristim neki jastuk od pene za sedenje koji je jos kraci od sedista, ali me je spasavao na prosloj stolici gde je sediste dosta gore od ovog.

Da sam znao, koristio bih neki jastuk od prvog dana, jer na markusu sediste na pocetku bude ok, ali posle malo duzeg sedenja splasne i onda polako krecu problemi.

Pozdrav.
Da li moze neko da mi preporuci udobnu stolicu za visesatno sedenje?
205/120kg
Budzet 1k e

Jel ima neko iskustva sa nekom od ovih ergonomskih stolica nize kategorije:

Tipa:

Isprobao danas cougar gaming outrider stolicu i neku jeftiniju raptor gaming gs-100 i mogu reci da ce markus kroz prozor uskoro :) Sad imam osecaj da sedim na drvenoj skolskoj stolici sa iskrivljenim nogarama

Ja sam markusa zamenio gaming stolicom i udobnija mi je, ali nikada vise necu uzeti istu jer su kozne stolice pakao. Leti pogotovo. Sledeca ce da bude neka ergonomska, naslon platno, sedenje tkanina. Nikad vise koza.

Ja sam 185 i deluje da mi je ok, ali u svakom slucaju kao sto sam napisao, nije stolica za dugo sedenje.
Nego ako ima nekog sa Markusom da mi kaze jel i njemu klacka naslon kada je zablokiran?
Moj naslon "klacne" jednom kad ga podešavaš u svaki od položaja, u momentu kad ga zakočiš dok ne uđe u "ležište", posle toga ne klacka...
Generalno Marcus je dobra za te novce, a objektivno udobnost mu nije jača strana, najviše zbog činjenice što stolica ima kratak sedalni deo (za čoveka od 170-175cm maksimalno), a nasuprot tome čudno i visoko pozicioniran donji deo naslona za lumbalnu podršku (za čoveka od 200cm minimum)...
Dakle ovom manjem čoveku kojem odgovara sedalni deo "lumbalna" potpora će biti u gornjem delu kičme, a ovom višem kojem odgovara naslon, sedalni deo će biti dovoljan jedva da smesti dupe i najgornjiji deo butina dok ostatak nogu "visi".

Nama od 180-195 neće odgovarati ni jedno ni drugo. :)

Ja sam problem naslona i visokog lumbalnog dela rešio ubacivanjem podguznog jastuka od čvrste pene visine oko 10cm... Za sedani deo nema rešenja.

Kad si u zavaljenom položaju ovih problema nema ili su znatno manji.

EDIT: I ovo što @el_patron kaže nikako koža/skaj ove tekstil/meš su generalno najbolje za sve prilike...

Poslednja izmena od urednika:
^^Nemoj Markusa kroz prozor jer ce ti zatrebati kad se te gaming raspadnu za godinu-dve max. Markus ce da traje i traje...

Ja sam se nakon 5 godina navikao na Markusa, doduše onaj sunđer na lumbalnom delu sam morao da stanjim da mi ne žulja kičmu, sad mi drži leđa baš kako treba.

Ja sam markusa zamenio gaming stolicom i udobnija mi je, ali nikada vise necu uzeti istu jer su kozne stolice pakao. Leti pogotovo. Sledeca ce da bude neka ergonomska, naslon platno, sedenje tkanina. Nikad vise koza.
Ovaj raptor je kao neko dobro sportsko sediste u autu, nije koza. Velur mi isto prija kao materijal
IMGL9620_1024x1024.jpg

^^Nemoj Markusa kroz prozor jer ce ti zatrebati kad se te gaming raspadnu za godinu-dve max. Markus ce da traje i traje...
Posle dve godine koriscenja je markus tvrd ko kamen. Sedim na jastuku kao da imam 130kg a ne jedva 75 :D Ne raspadaju se sve gaming stolice. To sto vi ne znate da odaberete to je drugo..

@vladafkv Ne kapiras ocigledno da ce ergonomska stolica od 300eur uvek biti bolja od gaming stolice za 300eur. Isto vazi i za 500 i za 1000eur. Al ti ocigledno nikada nisi sedeo u nekoj kvalitetnoj ergonomskoj stolici i zato mislis da su te gaming kvalitetne :D

@vladafkv Ne kapiras ocigledno da ce ergonomska stolica od 300eur uvek biti bolja od gaming stolice za 300eur. Isto vazi i za 500 i za 1000eur. Al ti ocigledno nikada nisi sedeo u nekoj kvalitetnoj ergonomskoj stolici i zato mislis da su te gaming kvalitetne :D
ergonomija made in china za 300e

a sedeo sam, u aeronu :) to je ergonomija

Slikaj samo kad uzmes tu gejmersku da vidimo da li je made in Belgium ili USA:D

Ja odlucio da naricm ovu..
Ako neko ima nesto lose/dobro da kaze za istu nek kaze sad ili cuti zauvek! :D

@Webb ne znam za te Morduljove, ne mogu ni da udjem na sajt Malwerbite mi blokira kaze ima pretnja neka, bem li ga. Elem jel to ovakva stolica? Ja sam uzeo ovu i u principu sam zadovoljan. Nisam ni primetio da se naslon i sedalni deo klate, delimicno, nezavisno.

Ja sam uzeo ovu stolicu, varijantu B 600 G, nemam klacenje sedalnog dela ili naslona. Rukohvati se klate, ali je razumljivo zbog nacina podesavanja.
Jedino cime nisam zadovoljan je udobnost sedalnog dela. Tvdrd je za duze sedenje, hoce da utrne pozadina, a najvise sam zato menjao stolicu.
Mora da stavim dodatni podmetac da omeksam stolicu. Tako da su mi utisci pola-pola.

@Webb ne znam za te Morduljove, ne mogu ni da udjem na sajt Malwerbite mi blokira kaze ima pretnja neka, bem li ga. Elem jel to ovakva stolica? Ja sam uzeo ovu i u principu sam zadovoljan. Nisam ni primetio da se naslon i sedalni deo klate, delimicno, nezavisno.
Huh, ova tvoja izgleda top.
Koliko je dugo imas, ako je dugo zanima me jel se nije olabavila krica, skripi i sl ?

Ma imam jedno mesec dana. Ne skripi, ali opet to je samo mesec dana. Mada i da krene da skripi sipas malo ulja u mehanizam. Iako sam bio u radnji i isprobao tek kada sam je uzeo kuci video sam taj mehanizam za naslon gde se naleganjem siri ugao izmedju naslona i sedalnog dela iako se naginje i sam sedalni deo ali u daleko manjoj meri od naslona, odnosno nisu nerazdvojivo spojeni. Sinu je na primer mrezica na naslonu previse tvrda meni i nije toliko ali mi tako i odgovara (doduse on ima 80kg a ja preko 1(1)00kg. E da, sedalni deo je na ovoj isto tvrdji ali mi deluje deblje nego onaj na Markusu, tako da bi nekome laksem bio mozda i pretvrd, sta znam.

edit: I ovi imaju sve rezervne delove za stolice tako da i ako ti nesto pukne, pocepa se ili macka odluci da ostri kandze na mrezici od naslona uvek mozes da kupis samo taj deo. Tako kazu, nisam bio u prilici da isprobam i nadam se da necu :p
edit1.1: Bio sam u Ikei i isprobao onu stolicu od 25k, sto ima mrezicu i na naslonu i na sedalnom delu. Njoj se rukonasloni klate, malo ali klate, sada ne znam da li je zato sto su je izakali tamo u salonu, ovoj se na primer ne klate.

Poslednja izmena:
cool, hvala puno za info! :)
5 godina garancije nije ni malo, aj samo da sacekam ponedeljak pa da im narucim.

Moj naslon "klacne" jednom kad ga podešavaš u svaki od položaja, u momentu kad ga zakočiš dok ne uđe u "ležište", posle toga ne klacka...
Generalno Marcus je dobra za te novce, a objektivno udobnost mu nije jača strana, najviše zbog činjenice što stolica ima kratak sedalni deo (za čoveka od 170-175cm maksimalno), a nasuprot tome čudno i visoko pozicioniran donji deo naslona za lumbalnu podršku (za čoveka od 200cm minimum)...
Dakle ovom manjem čoveku kojem odgovara sedalni deo "lumbalna" potpora će biti u gornjem delu kičme, a ovom višem kojem odgovara naslon, sedalni deo će biti dovoljan jedva da smesti dupe i najgornjiji deo butina dok ostatak nogu "visi".

Nama od 180-195 neće odgovarati ni jedno ni drugo. :)

Ja sam problem naslona i visokog lumbalnog dela rešio ubacivanjem podguznog jastuka od čvrste pene visine oko 10cm... Za sedani deo nema rešenja.

Kad si u zavaljenom položaju ovih problema nema ili su znatno manji.

EDIT: I ovo što @el_patron kaže nikako koža/skaj ove tekstil/meš su generalno najbolje za sve prilike...
Ja sam taj lumbalni deo rešio tako što sam izvadio sunđer. Dok nisam to uradio stvarao mi je bolove u kičmi, kao što si rekao, previše je visoko pozicioniran. Sad nemam tih problema, a nisam primetio da je sedalni deo kratak. Visok sam 190cm. Naravno, nije stolica za 8 sati svakodnevnog sedenja, verujem da bi se vremenom pojavili neki bolovi, ali za povremeno sedenje je super. I da, za taj novac teško da može robusnija stolica da se nađe.

Ja sam bio u Modrulju u petak, išao sam sa namerom da kupim 296CH ali sam se ipak na preporuku prodavaca opredelio za 228. Nekako mi je delovala i bolje i udobnije, prodavci mi rekoše da im je taj dan stigla i da sam prvi kupac te stolice. Rekoše i da pratim cenu tokom vremena i da su sto posto sigurni da će joj cena porasti. Sutra ili prekosutra ću je pokupiti pa ću reći utiske za koji dan.
Kakvi su utisci za M228 posle nešto više od godinu dana korišćenja?
Jel' udobna za višečasovno sedenje? Pre neki dan sam išla do Modrulja i ta mi je bila baš udobna, a kako sam teška 50kg i visoka 1.7m, potrebno mi je da me stolica ne žulja. 😊
Moja bojazan je da bi sedalni deo brzo propao baš zato što je mekan, kao i mreža na naslonu - mada su mi u prodavnici rekli da sigurno neće.
Kakvo je tvoje iskustvo?

Nazad
Vrh Dno