Šta je novo?

Dobre radne stolice

Ako samo sedis pravilno i ne mrdas se, Aeron je savrsena stolica, meni je cak ta mrezica udobnija od 90% stolica koje sam probao.
Takodje, bedak je da Aeron nema podesavanje sedista po dubini, a ta kineska SL-F8 od 400e ima i sediste po dubini i naslon po visini.

Ali ako hoces iole da se mrdas i sedis nestandardno, ivice na Aeronu se osecaju na svim stranama.
Recimo, ako se zavalis i ispruzis noge, zna da se oseca prednja ivica, kao i kada kao ja cesto sedis sa stopalima povucenim unazad.
Ja cesto sedim nakrivljen dok gledam nesto na kompu, sa podignutim nogama na stolu i tada osecam sa strane ivice(probao u salonu, prodavacica se ziva ismejala kada sam podigao noge na sto i trazio joj sok i grickalice).
Meni je recimo i C, najsira varijanta bila preuzana za butine, a isto zbog jakih butina osecam i tu prednju ivicu.
Takodje sam kao i ti, 181cm visok, ali sam poprilicno sirok, kako prirodno, tako i podgojen na 130kg :)
Još uvek se držim ispod 100kg, ali mi je Aeron B bio uzan, C je taman širina. :D
To sa izvlačenjem sedalnog dela je i do samog oblika, recimo, na Fern i SteelCase mi je bio plitak, pa mora da se izvuče ka napred, ovde mi je taman dugačak koliko treba pa nije nedostatak što se ne pomera, ali opet, očigledno je individualno, tj do dužine nogu osobe koja sedi.

Evo od jutros sklopih koliko... 6,5h sedenja uz par ustajanja, još uvek nikakve zamerke nemam na udobnost.
Krivljenje i sedenje pod uglovima i poluležeće položaje sam i ja radio posle nekog vremena u raznim stolicama, za sad ne osetih potrebu uopšte da se mrdam iz pravilnog položaja, što mi je zapravo i dosta neobično. Možda sam se 1-2x nagnuo ka napred, ali brzo primetim da mi nedostaje potpora za leđa i vratim se u naslon.

Za ležanje preferiram krevet ili neke druge komade nameštaja (fotelje, lazy bag, jastuci...), stolice su tu kad treba 'da se sedne za računar' :d

Ja u startu skontah da je Aron B premali za moje gabarite...al zato rukohvati i potpora za leđa milina..."mučiću" se fino par dana 😇

Kako si priheftao mehanizam za sedište?
Ljudima je smešno ali meni je dobro automobilsko sedište mnogo udobnije od bilo koje stolice...voleo bih da zbudžim ovakvo nešto.
Ovu samo izvarili, ali moze to da se uradi mnogo lepse. Da se prvo zavari bravarski flah odozdo za autosediste, isto to i na mehanizam stolice. Pa onda da se izbuse rupe i da se lepo zavsne srafovima. Ja i ujak smo izvarili ovako, jer je ovo bukvalno bio experiment. Imao sam neki enterijer od starog auta i imao sam onu najobicniju "kompjutersku stolicu" ono sto smo svi kupovali za par k dinara. I jedan dan nesto bili zaludni obojica, i kao aj da probamo da vidimo kako ce da ispadne. Iskreno, ja sam mislio da ce posle par meseci ovaj dole mehanizam da se raspadne skroz. On je ceo od plastike. Ili ba da ce od njega da se polomi ovaj njegov deo za koji smo zavarili stolicu. To se na tim stolicama najvise lomilo, bar kod mene. Medjutim evo 3. godina sve kao i prvog dana. Inace sad sam smrsao na 80kg, ovo vreme sto sedim na njoj sam bio uglavnom oko 90kg (88 - 92). Alfino sediste je onako, malo tvrdje, posto alfa i nije neki udoban auto. Ali recimo da se uzme sediste od citroena c5 (ceo enterijer se uzme za oko 70 evra), ili tako nekog udobnog francuza (grand chiroki ima bolesna sedista, ali ne verujem da moze da se nadju jeftino), i ja mislim da bolja ergonomija ne postoji. Ne znam jedino za ove dosta skuplje stolice HM i ostalo, tu je verovatno ergonomija bolja.

Btw, da se i ja upisem u klub "Markus stolica => no thanks" :ROFLMAO: . Kupio sam bio Markusa, ja neudobniju stolicu nisam imao nikad. Znac klupu iz parka da sam doneo i sedeo na njoj bolje bi prosao. Posle sat vremena, od onog lumbalnog dela nisam osecao ni kicmu ni ledja ni ramena. Stolica jeste kvalitetna, i definitivno za te pare sto se kvaliteta tice nema bolje, ali ergonomija kamecina.

Prilozi

• viber_image_2023-08-07_12-45-54-277.jpg
    viber_image_2023-08-07_12-45-54-277.jpg
    87.1 KB · Pregleda: 129
  • viber_image_2023-08-07_12-45-54-352.jpg
    viber_image_2023-08-07_12-45-54-352.jpg
    88.4 KB · Pregleda: 54
  • viber_image_2023-08-07_12-45-54-395.jpg
    viber_image_2023-08-07_12-45-54-395.jpg
    136.1 KB · Pregleda: 52
  • viber_image_2023-08-07_12-45-54-448.jpg
    viber_image_2023-08-07_12-45-54-448.jpg
    148.5 KB · Pregleda: 130
Imam ja iskustva , okacio sam gore stolicu na kojoj trenutno sedim i jako sam zadovoljan ulozeno / dobijeno . Sem sto je podesavanje visine mana , ako si recimo visok iznad 180cm ta stolica moze da ti smeta jer ne moze preterano da se podigne. Razlog toga je sto naslon ide na 175c sto znaci da mozes da legnes za sta je iskreno dosta koristim tako :LOL: Ja radim od kuce, bitan mi je turski sed ( check ) bitno mi je da udobno za dupe ( check ) i da ima pozicije ( check ) . Zao mi je sto nema tilt i sto ne moze vise da se podigne ali kad zavalim unazad i uzmem dzojstik u ruke sve ti je jasno. Ima oslonac za noge koji ume da smori posle nekog perioda ( pre sam za varjantu da se dokupi neki drzac za noge ) .
Predlazem ti da odes na NBG kod Arene im se nalazi radnja i da isprobas sve zive stolice koje imaju, ja sam i na svaku mogucu seo :LOL: Msm da imaju jaku ponudu za ljude koji su 185cm+ i preko 100kg jer su im uglavnom memo pena sedalni delovi. Ovo sto je @jurodivi napisao bih i ja radio probao, jednostavno Kilabee pravi najblize sedistima za auto ( sto bih najvise voleo da prebace i na kucne stolice ) i meni je to sto treba .
Javi ako ti treba jos neka pomoc oko izbora.

Hm, ne mogu da nadjem to gde si posao. Napisi mi samo ako ti nije cimanje koji model? Vidim da je ovaj jedan clan spominjao ovu 8257, da kao hoce da se polomi brzo. I meni je bas taj model bio zapao za oko, jel ima bas veliki ovaj sedalni deo. Nevzano za to, interesantniji mi je sada ovaj 8212.

nema sanse da bih odvojio cekicem a da ne polomim. obuo sam patike, digao na krevet, uhvatio za zvezdu i vukao ka sebi a nogama udarao iz sve snage u drveni deo... odvojilo se iz dvadesetog udarca. mislio sam da cu slomiti ivericu
Nazalost mora tako. Sve te stolice na tu foru moraju maljem da se tresnu da bi se izvuklo.

Hm, ne mogu da nadjem to gde si posao. Napisi mi samo ako ti nije cimanje koji model? Vidim da je ovaj jedan clan spominjao ovu 8257, da kao hoce da se polomi brzo. I meni je bas taj model bio zapao za oko, jel ima bas veliki ovaj sedalni deo. Nevzano za to, interesantniji mi je sada ovaj 8212.
U pitanju je ova :
Dakle, sto se tice 8212 i 8257 slicne su stim sto 8257 ima prednost u memory foam sedalnom delu i izuden je sedalni deo ( ja sam 180cm i za mene je to problem , je mi vire nogice ) i osmisljena je za vise osobe , i nekako sa svojim 87kg fino sam utonuo u nju i bio sam blizu da uzmem nju, medjutim kao i 8212 nazalost batwings su prelomili .

Batwings su ti bespotrebni spojleri koje stavlju sa strane stolice, da imas osecas da se 'uvaljujes' i da podseca na racing stolice sto je potpuno pogresno i neegronomski.
Potrebno ti je nesto sto ima ravnu pozadinu kako bi mogla kicma lepo da ti odmori ( ako treniras ili si krupnije gradje batwings bi trebali da ti smetaju ) zato je pala odluka na jeftiniju i za mene daleko bolju opciju Von racer 9015

Ukoliko se razmisljas izmedju 8212 i 8257 neces pogresiti u oba slucaja , 8257 bi trebalo da bude udobnija ali nema tilt , dok 8212 je slicnog kvaliteta , ima tilt, nema drzac za noge
Licno bih pucao na 8257 ukoliko si visok ( 185+ ) ukoliko si tu negde slobodno mozes i na 8212. Pitaj ako ti treba jos nesto, imas i recenzije po netu takodje na youtube

• Like
Reagovanja: XAD
Tuga kad vise nisam u De...ima neko kombi da se provozamo :D

Prilozi

• Gesture.JPG
    Gesture.JPG
    78 KB · Pregleda: 128
jel markus i dalje best buy do 20k ? Ili imamo nekog novog favorita ?:D
Nakon više meseci korišćenja Markus paše i meni sa 90 kila 175 cm i supruzi koja je ~55 kila 165 cm.
Kupio ju je i ortak koji ima preko 190cm i 100 kila, praktično oduševljen. Znači može da pokrije širok raspon različitih visina i oblika tela.
Ja sam morao da izvadim onaj sunđer sa lumbalnom podrškom, izluđivao me je dok je supruzi i ortaku pasovao.
U svakom slučaju premija nakon 40 godina stare trpezarijske stolice 😁

https://kancelarijske-stolice.com/online-prodavnica/ergonomska-radna-stolica-m-293/
Ovu sam dans gledao (pored raznih drugih) i nekako mi najbolje lezi. Jel ima neko iskustva sa njom?
U pitanju je ova :
Dakle, sto se tice 8212 i 8257 slicne su stim sto 8257 ima prednost u memory foam sedalnom delu i izuden je sedalni deo ( ja sam 180cm i za mene je to problem , je mi vire nogice ) i osmisljena je za vise osobe , i nekako sa svojim 87kg fino sam utonuo u nju i bio sam blizu da uzmem nju, medjutim kao i 8212 nazalost batwings su prelomili .

Batwings su ti bespotrebni spojleri koje stavlju sa strane stolice, da imas osecas da se 'uvaljujes' i da podseca na racing stolice sto je potpuno pogresno i neegronomski.
Potrebno ti je nesto sto ima ravnu pozadinu kako bi mogla kicma lepo da ti odmori ( ako treniras ili si krupnije gradje batwings bi trebali da ti smetaju ) zato je pala odluka na jeftiniju i za mene daleko bolju opciju Von racer 9015

Ukoliko se razmisljas izmedju 8212 i 8257 neces pogresiti u oba slucaja , 8257 bi trebalo da bude udobnija ali nema tilt , dok 8212 je slicnog kvaliteta , ima tilt, nema drzac za noge
Licno bih pucao na 8257 ukoliko si visok ( 185+ ) ukoliko si tu negde slobodno mozes i na 8212. Pitaj ako ti treba jos nesto, imas i recenzije po netu takodje na youtube
Sta rece koliko je dugo koristis? Kako se pokazala?

Probao danas Haworth Fern, Very i Soji...Soji mi još najbolje leži, leđa bez opterećenja, rukohvati koliko god da su tanki i bangavi, meni su idealni. Najveća mana što sedište kada skroz izvučem i dalje mi 4 prsta između sedišta i noge odnosno sedalni deo nije dovoljno dugačak i naravno cena koja je oko ~85k kod nas dok je preko oko 500e koliko sam skontao.
Fern me razočarao poprilično...naslon za glavu katastrofa, više smeta nego što koristi, ona potpora za kičmu mi takođe udara u donji deo leđa i smeta, tako da bi pre uzimao bez toga (mada u srbiji nema ta mogućnost da se izbaci). Žao mi što Zodi nisu imali u prodavnici, po recenzijama je klsa iznad Soji modela.
Za vikend najverovatnije u Bg da probam i onu Quarterback i ako navatam Steelcase neke poznatije.

Koliko sam ja ispratio, a i bio da probam, Delight koji je u Airportu ima SteelCase za probu razne modele, ali rade samo radnim danima 09-17 (mada je već u 16:15 bilo prazno i samo jedan kolega koji je došao da popriča), stolice su im izložene u hodniku maltene, ni to mi nije baš leglo...
Nitea ti je prekoputa u OfficeParku do 18, i oni su neki polu svoj office prostor, pola izložbeni salon (doduše dosta veći), ali makar ne deluje kao da si stolicom zakrčio prolaz ljudima dok sediš i probaš... ne znam da li još neko ima SteelCase, nisam toliko istraživao, ali čisto da imaš u vidu da ne planiraš vikend. :)

Probao danas Haworth Fern, Very i Soji...Soji mi još najbolje leži, leđa bez opterećenja, rukohvati koliko god da su tanki i bangavi, meni su idealni. Najveća mana što sedište kada skroz izvučem i dalje mi 4 prsta između sedišta i noge odnosno sedalni deo nije dovoljno dugačak i naravno cena koja je oko ~85k kod nas dok je preko oko 500e koliko sam skontao.
Fern me razočarao poprilično...naslon za glavu katastrofa, više smeta nego što koristi, ona potpora za kičmu mi takođe udara u donji deo leđa i smeta, tako da bi pre uzimao bez toga (mada u srbiji nema ta mogućnost da se izbaci). Žao mi što Zodi nisu imali u prodavnici, po recenzijama je klsa iznad Soji modela.
Za vikend najverovatnije u Bg da probam i onu Quarterback i ako navatam Steelcase neke poznatije.
Ja sam u nitei na nbg probao fern i zody, fern je u konfiguraciji bez naslona za glavu za 1050e a soji nisam siguran oko 600e a zody 800e.
u svakom slucaju nisam zadovoljan kvallitetom haworth stolica, klasa su ispod steelcase i hm-a

Hvala za info @Balzak poslaću im baš upit u cene da vidim kako se sad kreću. Greota što u outletu nemaju ništa od tih modela. Po onome što sam danas video i ja delim mišljenje da kvalitetom ne opravdavaju cenu.

Izgleda da nikad neću kupiti stolicu 😂 Ili ću morati da uštedim za neku od ova dva precenjena brenda i gotovo.

Sličan utisak i kod mene za Fern, ništa posebno za tu cenu. Kao i Klöber Mera, koja je skuplja od Embody-a.

Bogami, nista ne bih imao protiv. Juce 2+2 sata u kolima nisam ni osetio, dok sedeći na bilo kojoj stolici ne bi bilo bez "tegoba".

Manje vise usteda u lovi. Usteda u vremenu je tu bitniji faktor.?
To su im one koje im stoje u hodniku, uvucene sa leve strane.
Da ih ljudi probaju kada dodju da znaju sta ce da naruce.
Ima slucajeva koji im stoje tu mesecima, a isto ima i slucajeva koje su im stigle pre nedelju-dve dana.

Ma jasno je to. To je jedini realan faktor.

Za moj pristup potpuno beznačajno jer prilazim ovakvim stvarima bez žurbe, uz istraživanje i testiranje. Kad već kupujem, hoću da je konfigurišem kako ja oću jer ćemo se družiti značajno vreme.

Bio sam 2 puta u Delight-u pre nego što sam povukao obarač i to sam blejao u stolicama neko vreme. Ipak nije odluka koja se često donosi, pogotovo u ovom rangu cena... Ali opet ja živim od rada za računarom i znam da sam rešio problem kvalitetno, na duže staze.

Gulf da uzmes ti malo zgibove da radis, pa nece ti trebati stolica od soma ipo.. Ledja prava ko sajla i na drvenoj kuhinjskoj vec decenijama. :D
11 godina sam u teretani, 5 puta nedeljno. 95kg uz nisak procenat masti, tako da mišića ne manjka. Nemam problem sa ledjima hvala bogu, ali čisto radi neke prevencije i udobnijeg sedenja. :)

https://kancelarijske-stolice.com/online-prodavnica/ergonomska-radna-stolica-m-293/
Ovu sam dans gledao (pored raznih drugih) i nekako mi najbolje lezi. Jel ima neko iskustva sa njom?

Sta rece koliko je dugo koristis? Kako se pokazala?
Pokalzala se sasvim ok, probleme nekih vecih nemam sem sto sam naveo voleo bih da se podize vise , dosta podseca na auto sediste , siroka je i tockici su jako losi to sam odmah zamenio . Za taj novac, msm da ce mi sluziti jos koju godinu . Tako da msm da se neces pokajati ako uzimas ,ali ako imas veci budzet gledaj dalje , ova moja po mom misljenju parira mnogo skupljim 'egrnomoskim' jednostavno kao fotelja je skoro .

Medjutim moguce da nisam dovoljno kvalifikovan da pricam o stolicama s obzirom da poprilicno naginjem ka necemu slicno ovome :LOL:

• Like
Reagovanja: XAD
Da je sve isti *****, otisao bi do Jyska i uzeo bi prvu koja ti se svidi na oko, a mozda i ne svidi jer neces da je gledas nego da sedis u njoj ;)

Uzeo sam na kraju ovu: https://kancelarijske-stolice.com/online-prodavnica/ergonomska-radna-stolica-m-293/ . Vagao sam izmedju nje i M295 koja je jeftinija za 20k a isto jako dobra. Na kraju sam uzeo ovu 293, nekako mi je vise lezala, mada su stvarno nijanse bile u pitanju sto se tice ergonomije. Sto se tice kvaliteta, dosta je jaca ova 293, onako bas je ko tenk, i dosta je teska, a nije glomazna. Ovako kad je vidis normalno izgleda nebi nikad rekao. Gledao sam takodje 291, meni je onaj sedalni deo na njoj katastrofa i na oko a i ovako kad sednem u nju. Ona M801 je brutalna, ali nekako mi je prevelika, mislim da je bas za krupne ljude. M296 je takodje odlicna, i mozda je i bestbuy sto se tice odnosa cena i sta nudi, ali mislim da nije za ljude preko 100kg. Sve u svemu to je to, videcemo kako ce se pokazati ova sto sam kupio. Moram da pohvalim coveka koji tamo radi, 2 dana sam isao i isprobavao, jedno 4 sata sigurno u 2 dana ukupno. Realno koliko smo izblejali tamo, mogao sam ga zvati na slavu da mi dodje :ROFLMAO: :D.

Nazad
Vrh Dno