Šta je novo?

Diablo IV

Ja sam uzeo Druida, jer sam predsezonu igrao sa Rogueom. Smorio bih se da opet igram isto. Plan mi je da za svaku novu sezonu uzmem drugu klasu i da guram do kraja sezonu s tim likom.
Što se mehanika tiče, nisam očekivao čuda, ali ovaj novi quest line me nije oborio s nogu.
No dobro, prva sezona je u pitanju, a kao što znamo prvi mačići se u vodu bacaju....
Apsolutno identično...i nekako mi je druid zanimljiviji...mada još nisam ni 40ti lvl (u jednom danu...konj dosta znači od starta, tek sad vidim). To što je konj sada još veći ***** je posebna priča, izađem iz grada i nemam kas; moram da sjašim i opet uzjašim da bi dobio opcije inače mi piše nije dozvoljeno koliko god da idem.

od mene dosta, druid ipak malo zabavniji za igru od barba, jos sa ovim novim soketima, zezanje sa npr pull-om mobova na ultiju koji traje 10, posebno u helltidu :D
poprilicno mlaka sezona, do sledece - pauza.

Screenshot 2023-07-22 234217.png

Zato ja cepam i dalje sa Sorc.Od mete mi se povraca.

Od mehanike nista, osim farmanja Malignet gemova (sezonskih) na WT4.Bice eventualno 1-2 nova builda po klasi, ako i toliko.
Ovo ce biti must have skoro za svaki build.
Pogledajte prilog 397576
Ne radi sa Lucky Hit bildovima, slucajno ili namerno ostaje da se vidi.

Razlog zašto nemamo više stash tabova
Meni nije jasno kako je moguće da je ovo problem za kompaniju koja postoji 32 godine.

40sq2fs4cjdb1.png

Razlog zašto nemamo više stash tabova
Meni nije jasno kako je moguće da je ovo problem za kompaniju koja postoji 32 godine.

Pogledajte prilog 397673
Pa videlo se odmah u startu da nešto nije u redu sa UI, meni grafička podivlja čim otvorim inventar ili nekog prodavca.
Ali stvarno sramota...

Moze neko da uskoci za cupstone tier 2?

Poslednja izmena:
Meni licno tuzna prva sezona. Pocetak je bio ok i ocekivao sam da ce mozda Blizzard konacno da krene ka normali. Po meni, na zalost, nista od toga. Igra nije ni blizu pristojne. Brdo buggova koji su prisutni jos od prvog dana launcha i jos uvek nisu ispravljeni. Za celu ligu su dodali tu i tu i tamo poenkog eltinog moba. Igrao sam do sada 3 klase i sve su na pola odradjene. Najtuznija je poslednja, frost sorc. Ako je neko pre pocetka prve sezone igrao Ice Shards sorca, da li je Ice Shards i tad bio bedno odradjen? D1 je imao bolji spell aiming od D4 kad je Ice Shards u pitanju. Ako se popenjes, tipa na dinu ili bilo kakvu uzvisicu u odnosu na protivnika, spell masi protivnike. Iz nekog razloga Ice Shards masi skorpije bez obzira na sve, svaki treci ili cetvrti spell pogodi skorpiju. Najveca glupost mi je da redovnom uspem da promasim nekoliko grupisanih mobova, da pokusam da nanisanim spel izmedju njih ne postoji sanasa da se to desi. Dosta questova je ubagovano, non stop moram da se izlogujem da bih zavrsio one Altar questove. Mount je jos vise retardiran, zapinje za sve sto mu se nadje na putu. Search u igri je jos uvek prezalostan....

Ocekujem klasiku od Blizzarda, da kad vecina napusti igru, da izbaci nesto sto makar lici na pristojno i uliva laznu nadu da su konacno krenuli u pravom pravcu. Sve u svemu, klasicna Blizzardova igra iz perioda poslednjih 10 plus godina.

Prozivaš me što sam pogrešno napisao ili stvarno pitaš?

IGN
https://www.ign.com › wikis › Cath...
Cathedral of Light Capstone Dungeon - Diablo 4 Guide

Stvarno sam pitao...da si napisao prelaz na wt3 skontao bih; ko će pohvatati sve nazive tamnica 😇🙌👋

Meni licno tuzna prva sezona. Pocetak je bio ok i ocekivao sam da ce mozda Blizzard konacno da krene ka normali. Po meni, na zalost, nista od toga. Igra nije ni blizu pristojne. Brdo buggova koji su prisutni jos od prvog dana launcha i jos uvek nisu ispravljeni. Za celu ligu su dodali tu i tu i tamo poenkog eltinog moba. Igrao sam do sada 3 klase i sve su na pola odradjene. Najtuznija je poslednja, frost sorc. Ako je neko pre pocetka prve sezone igrao Ice Shards sorca, da li je Ice Shards i tad bio bedno odradjen? D1 je imao bolji spell aiming od D4 kad je Ice Shards u pitanju. Ako se popenjes, tipa na dinu ili bilo kakvu uzvisicu u odnosu na protivnika, spell masi protivnike. Iz nekog razloga Ice Shards masi skorpije bez obzira na sve, svaki treci ili cetvrti spell pogodi skorpiju. Najveca glupost mi je da redovnom uspem da promasim nekoliko grupisanih mobova, da pokusam da nanisanim spel izmedju njih ne postoji sanasa da se to desi. Dosta questova je ubagovano, non stop moram da se izlogujem da bih zavrsio one Altar questove. Mount je jos vise retardiran, zapinje za sve sto mu se nadje na putu. Search u igri je jos uvek prezalostan....

Ocekujem klasiku od Blizzarda, da kad vecina napusti igru, da izbaci nesto sto makar lici na pristojno i uliva laznu nadu da su konacno krenuli u pravom pravcu. Sve u svemu, klasicna Blizzardova igra iz perioda poslednjih 10 plus godina.
Prva sezona.....
Ne znam, kratko, mlako, prožeto rađenjem stvari koje si inače radio ovih mesec dana, samo što su sada nametnuti kao uslov za napredak po poglavljima...
Ideja da se ponovo farma renown...no comment.
Ne razumem ideju da se igrači teraju da ponavljaju sporedne misije, a da im se omogući da preskoče kompletnu kampanju.
Naročito što svake sezone, sa svakim likom treba da se radi to....

Mislim, igrao sam Division 2 i Destiny 2, sezone... Ma to je najveće smeće koje je izmišljeno i to treba ukinuti. Jedina svrha je da se iskamči još koji euro od igrača. Da ne gnjavim puno.

Što se ostalih stvari tiče, vrv je igra trebala da se odloži na još par meseci. Vrv su trebali više pažnje da posvete balansiranju igre.
Šteta je što su dozvolili sebi da se pokopaju s ovim patchom pre sezone i navuku još veći gnev igrača.
Ali kao što rekoh, da su odložili igru, bio bi to haos. Da su zacepili visoku cenu, jesu. Jasno mi je zašto se ljudi bune.
Da li ima ili nema dovoljno contenta, to je već individualna stvar. Ponoviću, ko je očekivao da će igrati deset sati dnevno, svakog dana, nema igre koja će mu to omogućiti.
I dalje verujem da je ovo početak, da će se stvari popraviti, ali videćemo.

mislim da bi sve ovo bilo mnogo bolje ispalo da je igra izašla kad je izašla a da je prva sezona izašla tek u septembru/oktobru, previše su požurili sa sezonama. probao i batalio sezonu odmah, ne igra mi se uopšte

ja uzivam sa barbom HOTA ponovo, krenuo juče sa NM dungeonima, sabio sam i "fresh meat" pedera par puta, trenutno sam 50+, ako kome treba pomoc za nesto, u igri sam posle 16h do uveče, sa pauzama naravno :D

ja uzivam sa barbom HOTA ponovo, krenuo juče sa NM dungeonima, sabio sam i "fresh meat" pedera par puta, trenutno sam 50+, ako kome treba pomoc za nesto, u igri sam posle 16h do uveče, sa pauzama naravno :D
Nema boljeg osećaja do kad mobove pretvoriš u mleveno meso sa maljčinom a zemlja se zatrese. XD

Ma generalno gledano, prvi veliki change su nagovestili u sezoni 3, leaderboard na primer, sto znaci da ce biti neki competitive sadrzaj.I sve zavisi kakav ce biti.Sve je to cool.ALI imajuci u vidu da i ako je sezona 1 tek krenula, gde sezona nista bukvalno ne predstavlja nego produzen "hour generator" vanile, tj ljudima da izleveluju opet do level 100 to je to otpilike.Kako ce zadrzati ljudi nije mi jasno.
Sadrzaj se nije promenio, buildovi isto tako manje "prepravke" na buildovima i neka sloboda, ali nista drasticno.Endgame content je isti kao u Diablo 3(zadnjih 11god) , u smislu endgame-a "Adding zeroes on the damage" .
Nesto mislim da je i sezona 2 vec spremna, ako nagovestavaju big changes tek u sezoni 3.Ali pricamo o periodu o 8 meseci.Kako misle da zadrze ljudi jos 8meseci meni nije jasno.Uzeti neku statistiku iz diablo 3, negde oko polovine sezone, tj pocetak septembra vecina ce prestati da ga igra, i cekati sezonu 2.Ne znam nisu mi jasni..osim sto cede pare na staroj slavi.

Uzeli su dobre pare kao i uvek. Sad mogu lagano. I D3 je imao sličnu sudbinu (trebale su godine da prodju da dodje na neki normalan nivo). Nekako smo mislili da su se opametili ali ipak je stari Blizzard odavno dva metra pod zemljom.

Kako će zadržati ljude to je dobro pitanje. Casual igrači će se okrenuti drugim igrama. Što se ARPG igrača tiče, PoE 2 je iza ćoška. Gledam po forumima sve više ljudi koji su razočarani sa D4 počelo da igra PoE. Ko će ostati, videćemo.

Poslednja izmena:
Ma generalno gledano, prvi veliki change su nagovestili u sezoni 3, leaderboard na primer, sto znaci da ce biti neki competitive sadrzaj.I sve zavisi kakav ce biti.Sve je to cool.ALI imajuci u vidu da i ako je sezona 1 tek krenula, gde sezona nista bukvalno ne predstavlja nego produzen "hour generator" vanile, tj ljudima da izleveluju opet do level 100 to je to otpilike.Kako ce zadrzati ljudi nije mi jasno.
Sadrzaj se nije promenio, buildovi isto tako manje "prepravke" na buildovima i neka sloboda, ali nista drasticno.Endgame content je isti kao u Diablo 3(zadnjih 11god) , u smislu endgame-a "Adding zeroes on the damage" .
Nesto mislim da je i sezona 2 vec spremna, ako nagovestavaju big changes tek u sezoni 3.Ali pricamo o periodu o 8 meseci.Kako misle da zadrze ljudi jos 8meseci meni nije jasno.Uzeti neku statistiku iz diablo 3, negde oko polovine sezone, tj pocetak septembra vecina ce prestati da ga igra, i cekati sezonu 2.Ne znam nisu mi jasni..osim sto cede pare na staroj slavi.
Ovo što kaže @Alex . Uzeli su pare od prodaje igre, nije da im je igra bila besplatna pa da se sad dovijaju kako da privuku i zadrže igrače jer imaju interes on nekih transakcija vezanih za igru... Ima u D4 i toga, ali preživeće oni i bez para od transakcija dok ne osmisle kako zadržati igrače...

Ja prestao da igram pre par dana.
Dosadno mi je jednostavno, pre sezone sam izlevelovao do 100 sa sorc, sad u sezoni krenuo sa druidom ali uhvatio sam sebe da mi nije vise zanimljivo.

Takodje imao sam zelju da ocistim sve side questove, ali nema nikakav lore / quest book gde bi mogao da pratim sta je uradjeno, a sta preostalo.
Cak ima i bagova koji ne dozvoljavaju da se neki quest-ovi zavrse (Fury against fate).

I taj Seasonal progress sa 9 tierova gde skupljas kozmetiku i smoldering ashes mi izgleda bas odbojno, kao posao a ne igra.
Nista mi se ne svidjaju ti battle passovi gde resavas vestacki postavljene ciljeve.
Umesto da igram igru kako hocu, moram da grindam zadatke koje je neko odredio, proseravanje.
Naravno neko ce reci ne moras, to je samo kozmetika.. Ok, ali sta uopste drugo ima da se radi u sezoni.

Prelazim na Final Fantasy XVI a kad jednom prestanem da igram nesto, uglavnom se ne vracam.
Bice potrebna bas neka velika izmena da me opet zainteresuje.

Opet, necu ni da kukam preterano jer je ovih 100h (odokativna procena) koje sam stukao bilo zanimljivo.
Izgleda je greska sto smo ocekivali igru od 1000h.

I taj Seasonal progress sa 9 tierova gde skupljas kozmetiku i smoldering ashes mi izgleda bas odbojno, kao posao a ne igra.
Nista mi se ne svidjaju ti battle passovi gde resavas vestacki postavljene ciljeve.
Umesto da igram igru kako hocu, moram da grindam zadatke koje je neko odredio, proseravanje.
Naravno neko ce reci ne moras, to je samo kozmetika.. Ok, ali sta uopste drugo ima da se radi u sezoni.
Pa ovde i igraš igru kao ranije, tj kako hoćeš, casual ako hoćeš kao što je i ja igram a battle pass i nagrade idu same od sebe "uz put", tako ja vidim

Nem pojma iskreno, ja sam lvl 73 u sezoni, da doteram do lvl100 i ide na ladjenje.Ne vidim kako ce da oprave sezonu iskreno, to sto ce dodati (u teoriji kad bi bilo sta bi bilo) Quest logove, ispraviti neke gluposti, to su i onako duzni da urade kao quality of life, ali ne vidim kako ce to menjati tok igre, cak i kad budu dodali gustinu dungeona u patchu 1.1.1 .Jos da su ikako malo sposobni da oprave i Resistance to all(elements), sto nisu i ko zna kad ce, pa svi bi igrali tier 100 lagano.Mozda su nesposobni mozda znaju da bi ljudi udarali u stotku pa namerno ne opravljaju mene ne zanima.Osnovna mehanika, tj statistika u RPG igri(gde je sve vezano za te statse) ti ne radi kako treba, postoji ali kao kozmetika bukvalno, mislim da ne treba da komentarisemo.

Ja prestao da igram pre par dana.
Dosadno mi je jednostavno, pre sezone sam izlevelovao do 100 sa sorc, sad u sezoni krenuo sa druidom ali uhvatio sam sebe da mi nije vise zanimljivo.

Takodje imao sam zelju da ocistim sve side questove, ali nema nikakav lore / quest book gde bi mogao da pratim sta je uradjeno, a sta preostalo.
Cak ima i bagova koji ne dozvoljavaju da se neki quest-ovi zavrse (Fury against fate).

Prelazim na Final Fantasy XVI a kad jednom prestanem da igram nesto, uglavnom se ne vracam.
Bice potrebna bas neka velika izmena da me opet zainteresuje.

Opet, necu ni da kukam preterano jer je ovih 100h (odokativna procena) koje sam stukao bilo zanimljivo.
Izgleda je greska sto smo ocekivali igru od 1000h.

Isto i kod mene, probao sezonu, ne ide, a sa eternal mi tek dosadilo. Omatorili + monotona igra, najgora kombinacija : )

Velika je steta, posto stvarno imaju igraliste za sjajne stvari. I dalje verujem da ce, u nekom trenutku, igra biti ono sto treba da bude, ali ce to, na zalost, biti prekasno.

U svakom slucaju, ExileCon, 18. avgusta nova liga, pa cemo videti za dalje. Vrv ce moci i jedno i drugo da se vrti, ako D4 bude vredeo tolikog vremena.

Ja jos uvek igram tu i tamo. Svaki dan susrecem gomilu gluposti, tipa igra koci ako se medjed druid pojavi u okviru world quest-a, helltide-a. Ice Shard,i dalje, masi sve zivo. Sezona je uzasno dosadna. Buggovi na sve strane...

Jedino sto me drzi je zanimljivost rouga u odnosu na barba skojim sam se bas patio u pre sezoni. Izguracu do stotke i to je to za sad.

Vrh Dno