Šta je novo?

Diablo IV

Znaci igranje sa Fire sorcerom/Teremity novi best in slot chest.I toliko :ROFLMAO:

tl;tr;
Navodno postoji glitch koji se izaziva kad u određeno vreme isključite internet (i verovanot ste u grupi) pa server se utripuje i prebaci Season lika privremeno u Eternal Realm i tu pokupite stvari iz 4-tog stash taba i na sličan način ga vratite u Season realm (otprilike opisano). Ko ovo pokušada da odradit isto kao što piše u članku tako i ja nisam odgovoran za gubljenje vašeg progresa, žalite se Activision Blizzadu.

Sve mi se čini da jedino što su dobro napravili (ili mi koji nismo Engine i VFX programeri ne vidimo mane) jer vizuelna komponenta igre sve što ima veze sa podacima i kalkulacijama u igri je bugovito kao da neko nije uzeo papir, olovku i excel i računao kad je to pravio i testirao.

Da li neko od kolega što igraju sezonu može da potvrdi da se za prelazak chaptera 2 dobija Aspect of Exposed Flesh u Codex?

Drugo pitanje da li taj sezonski lik mora biti nekro?

Treće, i najvažnije pitanje, da li kad se napretkom u sezoni upiše exposed flash aspekt u codex on postane vidljiv i u codexu non-sezonskog lika?

Hvala

Da li neko od kolega što igraju sezonu može da potvrdi da se za prelazak chaptera 2 dobija Aspect of Exposed Flesh u Codex?

Treće, i najvažnije pitanje, da li kad se napretkom u sezoni upiše exposed flash aspekt u codex on postane vidljiv i u codexu non-sezonskog lika?

Hvala
Mogu da ti odgovorim na treće pitanje. Neće postati vidljivi u codexu non-sezonskog lika.
Postoji tamo kao filter za season i non-season aspecte, ali kad se filtriraju non-season aspekti ne izlistaju se čak i kao zasivljen tj. ne otključani. To da li će se pojaviti u non-season codexima kad se završiši sezona to je upitno, mogu da odluče da neke ne uključe uopšte jer nisu bili korisni.

Prvo pitanje - tako bi trebalo, kad uradis zadatke i kompletiras Chapter 2 dobijas svih 5 aspekata :
Jedino ne znam da li je Chapter 2 ili 3, mrzi me sad da ulazim u igru.

Drugo pitanje - ne, nije bitno sa kojom klasom. Sa kojim god likom da igras kad otkljucas nagrade dobijes svih 5 aspekata (za sve klase) u tom chapteru

Mogu da ti odgovorim na treće pitanje. Neće postati vidljivi u codexu non-sezonskog lika.
Postoji tamo kao filter za season i non-season aspecte, ali kad se filtriraju non-season aspekti ne izlistaju se čak i kao zasivljen tj. ne otključani. To da li će se pojaviti u non-season codexima kad se završiši sezona to je upitno, mogu da odluče da neke ne uključe uopšte jer nisu bili korisni.
Hvala.
Dakle, još jedan razlog više da preskočim sezonu.
Ovo mi je izgledalo kao ok opcija za uštedu vremena, jer je u non sezoni bukvalno nemoguće izgrindati legendary item sa ovim aspektom...

Hvala
1. Da dobija se prelaskom Chapter 2 2. Ne mora da bude Nekro moze bilo koja klasa. 3. To je pitanje, ali samo za kraj sezone.U sred sezone ne, jer u Diablo 3 sve sto je sezonskobilo prebaceno u non-seasonal kad se zavrsi tekuca sezona.Sad dal ce da slede isto u D4 to ne mogu da ti garantujem, mada bi trebalo.

Koliko je ova igra mrtva...

Dva puta za redom mi se poklopi da sam slobodan i u igri za world boss event i osim mene nikoga u boss areni. :confused:

Naravno, oba puta izašao neposredno pred pojavljivanje bossa jer ga sam ne mogu dobiti (nisam ni pokušavao).

Kad na nekom ovakvom eventu koji donosi najbolji exp ratio za uloženo vreme (par min prangijanja sa bossom) i solidne iteme, nema nikoga, onda znaš koliko je sati i da je došlo vreme da poslednji ugasi svetlo i zatvori vrata.

Vidim da se batrgaju i obećavaju patch koji će biti ispravljene svih zamerki igrača (bafovanje svega živog od dropa do kvaliteta itema, više exp za isti "posao" nakon 50lvl i sl), ali deluje mi da je kasno...

@Čika_Kure Ova igra će trajati jedno 10 godina verovatno. Za njih nije kasno i da je srede za godinu-dve-tri. Saglasan sam da je igra u potpunom haosu.
Nije moj tip, ne igram je ali moji drugovi da. Za mene je ovo tipični cash grab.

Kako najbrze dici level sa 57-58 na 70+? Znam da sam se sa barbom bas napatio do 75, ali je xp isao sporije.

Tj da li da radim NM ili whispere? Naravno najbrze bi bilo u grupi sa vecim levelima u NM.

Vidim da se batrgaju i obećavaju patch koji će biti ispravljene svih zamerki igrača (bafovanje svega živog od dropa do kvaliteta itema, više exp za isti "posao" nakon 50lvl i sl), ali deluje mi da je kasno...
Ja je privremeno obrisao, igra se Baldur's Gate 3. 😆
Vratiće se oni na kolosek samo treba vremena. Jedna dobra ekspanzija će uvek da vrati izgubljene igrače, recimo, diablo 3 je tek od ekspanzije postao dobar.

Ja sam sinoć sa lvl 48-50 odigrao dva WB event-a. Verovatno velika većina igrača igra sezonu, nisam primetio da ih nema.

Ja je privremeno obrisao, igra se Baldur's Gate 3. 😆
Vratiće se oni na kolosek samo treba vremena. Jedna dobra ekspanzija će uvek da vrati izgubljene igrače, recimo, diablo 3 je tek od ekspanzije postao dobar.
Što bi rahmetli Zoran Kalezić rekao/otpevao:
"Vratiću se majko, ali ne znam kada.
Vratiću se majko, ali njoj nikada."

PS
Nije važno kako znam ovaj refren.... 🤗

Koji build igrate sa rogue-om? Ja sam 63lvl i malo se mucim na WT4 tier 21-22.

Pokusao sam buold twisted blades sa shadow/poison imbuementima i nije djelovao los. Sad sam se presaltao na poison tank da probam.

ja planirao ove sezone da poteram barba, on mi najviše odgovara, a posle toga možda malo vidim kako je druid, deluje mi interesantno, odigrao 15-20 lvl sa jednim i deluje mi da razbija aoe ali fali malo single dps, kod barba je malo smor ono kad krene UH-AH-OH sa urlicima ali ok :D

Ja igram od starta na Eternal sa Druidom, i bilo mi baš sporo na WT2 tolko da sam se za malo smorio pa smanjio na WT1. Jer borbe trajale duže i duže kako sam se približavao lvl 50 a nigde potrebnih aspekta.
Realno bez bar onih esencijalnih aspekta iz tamnica je teško igrati, posle lvl 50 klasa počne da sija i još ako nađeš 1-2-3 preko potrebna aspekta onda je milina, mada ne očekuj ultra brzo čišćenje kao sa Rogue.

Ja pratio neki build na maxroll.gg koji su na kraju dosta izmenili (neki skill izbacili, druge aspekete iskoristili).

Meljem gužve samo tako, recimo nisam ubacio ključni aspekt na oružje jer čekam neki baš dobar 2H staff,
oslanjam se na Vulnerable dmg., Poison dmg., budžim Critical Chance (koji je potreban za triggerovanje raznih stvari) i Attack Speed (često koristim elixir za +10% IAS) jer jako znači za brzo generisanje resursa.

Samo Storm Strike dok ne napunim Spirit pa Blood Howl pa Shredom ih sameljem. Ako ima elita onda pre Blood Howl bacim AoE Poison Creeper koji ponekad zbog velikog CC resetuje Shred (crit u warewolf formi to radi). I to je neki game loop.

Vukove držim radi mode onih 8% po companionu kao ajde nešto znače, ali i to ću možda menjati kako nađem bolji aspekt ai njihov napad je baš smešan dok Poisonm Creeper ih topi poisonom. Videću kako da zamenim taj skill.

A vidim da Drudi ima skoro najviše viable buildova zato je možda fun, dosadi jedno nađu se aspekti za drugi build i promeni se.

362950951_281297917829071_3057911147344157306_n.jpg

Ja igram od starta na Eternal sa Druidom, i bilo mi baš sporo na WT2 tolko da sam se za malo smorio pa smanjio na WT1. Jer borbe trajale duže i duže kako sam se približavao lvl 50 a nigde potrebnih aspekta.
Realno bez bar onih esencijalnih aspekta iz tamnica je teško igrati, posle lvl 50 klasa počne da sija i još ako nađeš 1-2-3 preko potrebna aspekta onda je milina, mada ne očekuj ultra brzo čišćenje kao sa Rogue.

Ja pratio neki build na maxroll.gg koji su na kraju dosta izmenili (neki skill izbacili, druge aspekete iskoristili).

Meljem gužve samo tako, recimo nisam ubacio ključni aspekt na oružje jer čekam neki baš dobar 2H staff,
oslanjam se na Vulnerable dmg., Poison dmg., budžim Critical Chance (koji je potreban za triggerovanje raznih stvari) i Attack Speed (često koristim elixir za +10% IAS) jer jako znači za brzo generisanje resursa.

Samo Storm Strike dok ne napunim Spirit pa Blood Howl pa Shredom ih sameljem. Ako ima elita onda pre Blood Howl bacim AoE Poison Creeper koji ponekad zbog velikog CC resetuje Shred (crit u warewolf formi to radi). I to je neki game loop.

Vukove držim radi mode onih 8% po companionu kao ajde nešto znače, ali i to ću možda menjati kako nađem bolji aspekt ai njihov napad je baš smešan dok Poisonm Creeper ih topi poisonom. Videću kako da zamenim taj skill.

A vidim da Drudi ima skoro najviše viable buildova zato je možda fun, dosadi jedno nađu se aspekti za drugi build i promeni se.

Pa dobro ovo sa dva-tri viable builda po klasi (soc excluded) i relativno jeftino resetovanje skill i paragon poena je jedna od najboljih strana igre, jer se u okviru jedne klase može isprobati više buildova pod uslovom da nisu mnogo vezani za specifične iteme...

@Čika_Kure pa uglavnom jesu vezani za specifične iteme (aspekte) bar neki deo builda, ali ko se malo udubi i unapred skuplja u stashu za druge buildove može lagani switch. Još im hvala na popustu u sutrašnjem patchu.

Koji build igrate sa rogue-om? Ja sam 63lvl i malo se mucim na WT4 tier 21-22.

Pokusao sam buold twisted blades sa shadow/poison imbuementima i nije djelovao los. Sad sam se presaltao na poison tank da probam.
Imao sam neki aspekt ili stats koji mi je regenerisao "health" značio mi je puno, igrao sam realno opušteno. Juče zamenim čizme koje su imale to (za neke bolje) i naglo mi je "pao" opušteni deo igranja jer sam morao non-stop da vodim računa o health-u, a i par puta sam zagino u situacijam gde sam pre toga realno gazio protivnike. Te čizme, koje su imale tu sposobnost sam naravno uništio. :D

Sinoć mi padne ovo i preporodi mi igru ponovo. Opet se igra opušteno i sad ma šta ko pisao bez ovog aspekta ne guram dalje, o health-u više i ne razmišljam :). Stats nisu neki, ne menja mi se da ne trošim gold uzalud jer će oprema i dalje da se menja. Aspek ću da sačuvam.

AIL4fc-UNssxRKMGFABoqnKU0G_Kn5ZgxGT8juS4v3PWjdnIU0YznDHh8pd2ES7lPpdtUqUm2GFw53UkPmELuJiUxYlWRTkkqOVSMCvyjktTExH2CBxZYTvdZTeCTEIJ1DZBL1Sq_7opzy7HJaxGoV9MBpU5x2aNnOXyFlxmmuTJqwF9TV8mutCW58TrBWXCiTknXMivxAnP9LiGsBNiR78uOANEwgUMa9TN897iIPU_vZ3aamBGAhmn68kknj0Lu4KZnmn-G09R3DamysBqfvp6sIO2BoJA28RZbKD9vfqmZ4XzDKPqntHDtRVxat8lx9wT9NhNVRME-rGVLou2x9eN1ajy5Y4Si8SylX27tdUusmI0lXB-rOoW_ey2YiHd8EeA3f3Or_lK0w84t8ZvLi070XG06iEA3Uc2KM8Z2Ll_IS5lGC02-vfWpbNKvGc6GgpgbcGNyU9hYVQYZchS1QZNkliRV0ExTFJ4DCVJSm_GhcYA8H8BjZf0alzzjL9yioeC9LUJ8c23u9opTEMbqPjkqskmNS4-0NmbPiV-kzgzgBQv15rK_yfwlsRCzQbOzTidz7gRejP6K7FK_g82UxNwPLG9ntSaBnjQ-nubOYxi0LpMpyOBnQaSyEEgupevZsAUd4PypLkmaV_KNr8QnZ46PQOnbiwTNqrVXTGO-pHCsLCp-a_Uyi3cqTKZhfMZ_GazRRzDaxq60oxCjfBIbgTtmvXCl496-AZrFkPYEDf9TmKJEBxk4Qp_FXqqrj5kHxI9rp0WdAsjH6PWAOS-8xvXVZdoX7ezFDVkC7BaEEizdULl8j-SWgwJ1Q2CWjBsuKYK8oM3qkZryZyaBleCuG86YIlAmeVf_S7Wiz9ZNB8RmMkxZuv4C7l1p5vHpqgd8DeaYz-RRpt2_1I5s7A3ZWXFj-DGFg=w1205-h904-s-no

Takođe, bez ovog aspekta je igranje takođe "skoro pa besmisleno" za ovaj build. :) Trenutno mi je na jednom prstenu.

1691405173222.png

Poslednja izmena:
Imao sam neki aspekt ili stats koji mi je regenerisao "health" značio mi je puno, igrao sam realno opušteno. Juče zamenim čizme koje su imale to (za neke bolje) i naglo mi je "pao" opušteni deo igranja jer sam morao non-stop da vodim računa o health-u, a i par puta sam zagino u situacijam gde sam pre toga realno gazio protivnike. Te čizme, koje su imale tu sposobnost sam naravno uništio. :D

Sinoć mi padne ovo i preporodi mi igru ponovo. Opet se igra opušteno i sad ma šta ko pisao bez ovog aspekta ne guram dalje, o health-u više i ne razmišljam :). Stats nisu neki, ne menja mi se da ne trošim gold uzalud jer će oprema i dalje da se menja. Aspek ću da sačuvam.

AIL4fc-UNssxRKMGFABoqnKU0G_Kn5ZgxGT8juS4v3PWjdnIU0YznDHh8pd2ES7lPpdtUqUm2GFw53UkPmELuJiUxYlWRTkkqOVSMCvyjktTExH2CBxZYTvdZTeCTEIJ1DZBL1Sq_7opzy7HJaxGoV9MBpU5x2aNnOXyFlxmmuTJqwF9TV8mutCW58TrBWXCiTknXMivxAnP9LiGsBNiR78uOANEwgUMa9TN897iIPU_vZ3aamBGAhmn68kknj0Lu4KZnmn-G09R3DamysBqfvp6sIO2BoJA28RZbKD9vfqmZ4XzDKPqntHDtRVxat8lx9wT9NhNVRME-rGVLou2x9eN1ajy5Y4Si8SylX27tdUusmI0lXB-rOoW_ey2YiHd8EeA3f3Or_lK0w84t8ZvLi070XG06iEA3Uc2KM8Z2Ll_IS5lGC02-vfWpbNKvGc6GgpgbcGNyU9hYVQYZchS1QZNkliRV0ExTFJ4DCVJSm_GhcYA8H8BjZf0alzzjL9yioeC9LUJ8c23u9opTEMbqPjkqskmNS4-0NmbPiV-kzgzgBQv15rK_yfwlsRCzQbOzTidz7gRejP6K7FK_g82UxNwPLG9ntSaBnjQ-nubOYxi0LpMpyOBnQaSyEEgupevZsAUd4PypLkmaV_KNr8QnZ46PQOnbiwTNqrVXTGO-pHCsLCp-a_Uyi3cqTKZhfMZ_GazRRzDaxq60oxCjfBIbgTtmvXCl496-AZrFkPYEDf9TmKJEBxk4Qp_FXqqrj5kHxI9rp0WdAsjH6PWAOS-8xvXVZdoX7ezFDVkC7BaEEizdULl8j-SWgwJ1Q2CWjBsuKYK8oM3qkZryZyaBleCuG86YIlAmeVf_S7Wiz9ZNB8RmMkxZuv4C7l1p5vHpqgd8DeaYz-RRpt2_1I5s7A3ZWXFj-DGFg=w1205-h904-s-no

Takođe, bez ovog aspekta je igranje takođe "skoro pa besmisleno" za ovaj build. :) Trenutno mi je na jednom prstenu.

Pogledajte prilog 399563
nerfovan je heal passive, sada ga trigeruje lucky hit, a ne crit

inace bladedancer aspect se stavlja na 2hand weapon (crossbow zbog stat boost)

@Čika_Kure

Popustu na respec.
40% je jeftinije na lvl 100. I ide progresivo jeftinije tipa od 50-tog levela.

A bufovaće su uglavnom resource generatore u 1.1.1 i neke aspekte malo pojačali i zamenili neke statse za drugi na par unique.

I jako bitna izmena što enchanting rerolls affixi neće da se ponavljaju jedan za drugim rollom. Npr. ponudi ti + to Str izabereš bilo šta i onda opet na odmah sledećem ti ponuti +to Str.
Mada ne bi trebalo ni u istom rollu samo sa različtim brojevima jer i to sam viđao.

Eto sve sam ti sažeo jer znam kolko te mrzi da čitaš, čak i forum 😋

@Čika_Kure

Popustu na respec.
40% je jeftinije na lvl 100. I ide progresivo jeftinije tipa od 50-tog levela.

A bufovaće su uglavnom resource generatore u 1.1.1 i neke aspekte malo pojačali i zamenili neke statse za drugi na par unique.

I jako bitna izmena što enchanting rerolls affixi neće da se ponavljaju jedan za drugim rollom. Npr. ponudi ti + to Str izabereš bilo šta i onda opet na odmah sledećem ti ponuti +to Str.
Mada ne bi trebalo ni u istom rollu samo sa različtim brojevima jer i to sam viđao.

Eto sve sam ti sažeo jer znam kolko te mrzi da čitaš, čak i forum 😋
Nisu morali.

Opikao i ja malo sinoć, bafovali torment aspekt za nekroa, essence replenish ide znatno fluidnije...
Bolje je sada.

Naravno u Tier 17 NM tamnici (ja LVL 64) me sačeka Bucher da li 67 ili 76 LVL i ubije me, da se samo jednom u borbi koja je trajala par minuta, zaglavio makar na pet sekundi, rešio bih ga... Standardna priča baguje, ignoriše minione, ne ispadaju tela kada ga udaraš, Grasping Veins ga ne stunuje iako bi treabao, jedina prilika kad mogu da ga napadam aktivno (ne kroz corpse explosion) je kada mi se obnovi bonestorm shield a to je svakih 30tak sekundi...

Monster density je osetno bolji, bar sto sam malo probao Helltide i par Nightmare Dungeona.

Nazad
Vrh Dno