Šta je novo?

Raiffeisen bank

Da li da se saglasim kroz mail?
Ako nemaš sumnje u validnost mejla da je pristigao od banke, odgovori da si saglasan i prihvataš ugovor i ponudu, ako je samo to neophodno da imaju kao potvrdni odgovor mejlom, ukoliko tako stoji u uputstvu. Kada sam u Komercijalnoj otvarao račun potpisivanjem sertifikatom iz lične karte, KYC izjava nije prošla pa su prihvatili prost odgovor mejlom koji je glasio, parafraziraću „nisam funkcioner, niti je bilo ko od mojih članova porodice na političkoj funkciji" i to je pridruženo ugovornoj dokumentaciji.

Pozdrav svima. Danas sam otvorio iračun pa me zanima kada mi pošalju fizičke VISA i DINA debitne kartice na kućnu adresu, da li prvo moram da aktiviram i digitalne kartice preko aplikacije da bi mi radile i ove plastične, ili digitalne kartice nisam u obavezi da aktiviram i nemaju veze sa plastikama...?

Pozdrav svima. Danas sam otvorio iračun pa me zanima kada mi pošalju fizičke VISA i DINA debitne kartice na kućnu adresu, da li prvo moram da aktiviram i digitalne kartice preko aplikacije da bi mi radile i ove plastične, ili digitalne kartice nisam u obavezi da aktiviram i nemaju veze sa plastikama...?
Digitalne koristis odmah ,a fizicke Visa i Dina dobijes za par dana i moras prvi put da aktiviras na bankomat

Digitalne koristis odmah ,a fizicke Visa i Dina dobijes za par dana i moras prvi put da aktiviras na bankomat
Ok to je jasno odavno da fizičke kartice (plastike) moraju da se aktiviraju na automatu, ali konkretno sam pitao šta je sa digitalnim karticama... da li njih mogu da ne aktiviram i njihovo aktiviranje nije uslovljeno sa aktiviranjem fizičkih kartica...?

Ja fizičke kartice skoro da i ne koristim više. Na POS i bankomatima plaćam sa RaiPay, fizičku vadim samo kad plaćam preko interneta, pa mi treba broj kartice.
Pozdrav

Ljudi, koji PIN koristim kad zelim da podignem novac na bankomatu sa ApplePay kartice? Nije onaj pin kao sa plasticne, a nisam nigde video informaciju oko tog PINa? Jel se on generise kroz aplikaciju?

Kako oni kažu, koja ti je kartica u aplikaciji, njen pin koristiš

Beskontaktne transakcije

Od sada su na višenamenskim uređajima moguće i beskontaktne transakcije, čime je njihovo korišćenje postalo još brže, pristupačnije i jednostavnije! Dovoljno je da beskontaktnom čitaču prineste svoju debitnu karticu u fizičkom obliku (plastiku), uneste PIN i izaberete jednu od niza funkcionalnosti koje su vam dostupne.Za isplatu dinara možete koristiti i RaiPay, Apple Pay ili Garmin Pay aplikaciju, tako što ćete svoj mobilni telefon ili sat prineti beskontaktnom čitaču i uneti PIN fizičke kartice ili PIN digitalne kartice koju koristite kroz aplikaciju.

Pa da, ali problem je sto ne znam koji je njen PIN haha. Pise na sajtu da PIN stize sa kovertama i karticama, ali stigli su mi pinovi iskljucivo za fizickr kartice.

Izbaci digitalnu iz Apple Pay-a i dodaj fizičku.

Idi u aplikaciju i pronadji koja kartica je u pitanju. Tu ti pise koji je pin. Ovo je za Raipay predpostavljam da je tako i za Apple.Screenshot_20230709-125308.png

Za isplatu na bankomatu imaš i opciju Mobilni keš u mbanka aplikaciji.

Pin za digitalnu je na androidu u RaiPay aplikaciji. Za iphone pojma nemam.

Aplikacija za iOS nema taj deo, možeš da promeniš PIN, ali nema kod kartica da vidiš koji je aktuelni PIN za karticu. Pričam o fizičkim karticama za iRačun.

Nemam ni mogucnost promene pina. A kako izgleda taj PIN za digitalnu u RaiPay, jel ima 6 cifara i menja se?

Dodaj fizičku u Apple Pay to ti je najlakše kada imaš pin od nje. Promena pina se vrši na bankomatu samo. Pin za digitalnu ima 4 cifre kao i za sve ostale kartice u Srbiji, mislim da može da se menja samo pin fizičke kartice.

^ Može i tako, al' ja sam više old school.
A i dobro mi dodje da proverim da je kartica još uvek u mom posedu :)
Pozdrav

Da li postoji dina card nfc beskontaktna?

Brate... Izvadio karticu u Raif banci, nije htela da se poveze na PayPal dok nisam promenio dinare u nekoli eura i nece da mi pretvara RSD u EUR automatski preko Paypala da bih placao stvari... sta da radim jebote, nerviram se vise oko kartica i racuna

Nece da mi pretvara RSD u EUR automatski preko Paypala da bih placao stvari... sta da radim jebote, nerviram se vise oko kartica i racuna
Podesi na PayPal-u card currency u EUR, jer ti je kartica za potrošnju u inostranstvu ionako vezana za devizni račun. To znači da ti se dinari sa tekućeg neće automatski pretvarati u evre, ali ne zbog PayPal-a, već zato što si to tražio od banke ili ti je Raiffeisen to automatski namestio nakon što te je preuzeo iz Credit Agricole-a.

Podesi na PayPal-u card currency u EUR, jer ti je kartica za potrošnju u inostranstvu ionako vezana za devizni račun. To znači da ti se dinari sa tekućeg neće automatski pretvarati u evre, ali ne zbog PayPal-a, već zato što si to tražio od banke ili ti je Raiffeisen to automatski namestio nakon što te je preuzeo iz Credit Agricole-a.

1689798255784.png
Ma vec podesena na EUR, zato sam zbunjen

Pogledajte prilog 397263
Ma vec podesena na EUR, zato sam zbunjen
To confirm card znači da ideš u Raiffeisen Online ili Moja mBanka i u detaljima računa ili transakcijama kartice vidiš rezervaciju PP0000CODE (umesto 0000 piše broj koga bi trebalo tu da ukucaš) i to je to, posle ti se otkazuje rezervacija i vraća 1,5€.

To confirm card znači da ideš u Raiffeisen Online ili Moja mBanka i u detaljima računa ili transakcijama kartice vidiš rezervaciju PP0000CODE (umesto 0000 piše broj koga bi trebalo tu da ukucaš) i to je to, posle ti se otkazuje rezervacija i vraća 1,5€.
To sam sada uradio, sacekacu kod ali nece ni direktno preko kartice da skine na primer kada se preko steam-a kupuje...

1689798853375.png

Nazad
Vrh Dno