Šta je novo?

Raiffeisen bank

Možda, jer nemaš dodatnih 1% na računu, kolika je provizija za inostrana plaćanja.

Mislim da imam dovoljno za tranzakciju od 4eur
Mislim da imam dovoljno za tranzakciju od 4eur

Sakrazam od mene na stranu, ne razumem zasto odbija karticu kao da imam 0 na racunu... Ako budem svaki put treba da menjam rsd u eur u raif aplikaciji/preko weba ima da poludim...

Prilozi

• Untitled-1.png
    Untitled-1.png
    22.2 KB · Pregleda: 64
Sakrazam od mene na stranu, ne razumem zasto odbija karticu kao da imam 0 na racunu... Ako budem svaki put treba da menjam rsd u eur u raif aplikaciji/preko weba ima da poludim...
Uplati evre na bankomatu ili sutra na šalteru ako ti nije hitno. Loš kurs na menjačnici banke je takav za sve.

@Zepyt Ako je u pitanju devizni iRacun, sredstva možeš koristiti samo do iznosa pozitivnog salda na istom (nema automatske konverzije sa dinarskog)

@mikka svejedno koja kombinacija tipova računa je u pitanju (tekući dinarski/omladinski uz avista devizni, stari Može/Premium i avista/viševalutni, novi Može sa viševalutnim), kada je kartica vezana na deviznom, neće skidati sa dinarskog i raditi autokonverziju. To što je on zamislio bi bilo ok da je ugovorio dinarski iRačun pod trenutnim uslovima pa fizičku karticu vezao za devizni iRačun, a digitalnu ostavio kao dinarsku.

Kartica je u iz Moze paketa. Mozda sam ja prolupao ali nemati autokonverziju je ekstremno cudno, svaka druga banka u kojoj sam bio je imala to.

Credit Agricole nije imala za paket račune, Societe Generale takođe i UniCredit isto blokira potražnju sa dinarskog, tako da nije izolovan slučaj.

Kartica je u iz Moze paketa. Mozda sam ja prolupao ali nemati autokonverziju je ekstremno cudno, svaka druga banka u kojoj sam bio je imala to.
Autokoverzija radi ako je kartica vezana samo za dinarski račun. Ako je vezana i za dinarski i za devizni, onda nema autokoverzije. Ima nas kojima smatramo da je to prednost.

Isključivo u njihovom slučaju zbog idealno nepovoljnog kursa 😃 Kod OTP banke skida sa deviznog i kad plaćaš u dinarim, a nema dovoljno sredstava na dinarskom računu i to po kursu koji važi i kad se rade transakcije u njihovoj menjačnici (za neke klijente je to srednji kurs i po tome su jedni od najboljih). U tom slučaju se vraćaju sredstva na devizni račun ako u trenutku knjiženja, kad skinu rezervisana sredstva, na dinarskom računu ima dovoljno dinara 😃
Sve zavisi od navika korisnika i šta kome odgovara u upravljanju ličnim finansijama 😃

Poslednja izmena:
Raiff mi služi samo za višenamenske uređaje koji su svuda

Da li dobijate notifikacije za uplate/isplate na android app-u?

Ne uspevam da podesim, korisnički servis nije od koristi. Inače, imam preduzetnički račun, fon je Google 6a, ali i na prošlom je bilo isto.

D

Ne uspevam da podesim, korisnički servis nije od koristi. Inače, imam preduzetnički račun, fon je Google 6a, ali i na prošlom je bilo isto.
Do pre nedlju dana sam koristio android i imao problema sa notifikacijama. Zvao Yettel, zvao Raiffaisen kor.servis, kažu sve ok kod njih.
Onda sam obrisao keš/podatke aplikacije, deinstalirao je i ponovo instalirao. Proradile su notifikacije ;)

Ima drugar vec dva meseca, tj od prelaska iz CA u Rajf. Sve je pokusano, brisano, instalirano, cak smo i novi rom probali posto je u pitanju Xiaomi, onda smo promenili telefon, jedan, drugi i nista. Korisnicaka sluzba kao sto kazes beskorisna, dosli smo cak i do direktorke IT sektora, koja je u 2023. godini ko da smo mi ovce,mrtva hladna rekla da restartuje telefon i da jo kod njih sve odradjeno kako treba. Drugar digao ruke i juce ga zove licni bankar posto je firma malo jaca, da proveri zasto je nezadovoljan jer je pre desetak dana odgovorio na neku anketu da je nezadovoljan sa bankom. Rekao je da ce da se zalozi i da problem mora da se resi, e sad kako nemam pojma. Ceka i dalje...

Meni stize na dva mesta ,kao obicna poruka i iz aplikacije ,Samsung A52S ako je bitno

Prilozi

• viber_slika_2023-07-22_16-05-51-434.jpg
    viber_slika_2023-07-22_16-05-51-434.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 42
  • viber_slika_2023-07-22_16-05-51-650.jpg
    viber_slika_2023-07-22_16-05-51-650.jpg
    82.7 KB · Pregleda: 40
Obična poruka stiže samo kad je strani platni procesor

Potrebna mi je mala pomoć ako ima uopšte neko informacije.
Naime pre nego što je počeo talas korone kupio sam kartu za festival u Austriji koji je i otkazan u svom tom ludilu. I sada posle par godina sam uspeo da izdejstvujem da mi vrate novac u količini od cca 190 eura. Tražili su swift i pustili su pare ka meni. E sada nastaje mali problem pošto banka traži da stavim po kom osnovu (šifri) je izvršeno plaćanje a ja na celokupnom tom spisku šifara ne vidim ništa što bi se mogla okarakterisati kao refundacija sredstva za karte.
Da li neko ima ideju pod kojom šifrom bi trebalo staviti ovaj priliv a da ne bude posle nekih problema sa pravdanjem novca ?

Imam iracun u rajfajzen banci i koristim apple pay. Posto sam dobio deviznu uplatu, morao sam da otvorim devizni račun gde sad imam eure. Da li ce prilikom placanja u eurima da mi skida sa deviznog računa ili ce i dalje sa dinarskog?

Imaš devizne i dinarske iračune? To će ti sa plaćanjem funkcionisati tako jedino ako u poslovnici tražiš povezivanje visa kartice i sa deviznim (dakle oba računa), pošto je podrazumevano da je povezana samo sa dinarskim računom.

I ako tražim to i poveže se, da li cu imati troškove transakcije kad plaćam u eurima?

Potrebna mi je mala pomoć ako ima uopšte neko informacije.
Naime pre nego što je počeo talas korone kupio sam kartu za festival u Austriji koji je i otkazan u svom tom ludilu. I sada posle par godina sam uspeo da izdejstvujem da mi vrate novac u količini od cca 190 eura. Tražili su swift i pustili su pare ka meni. E sada nastaje mali problem pošto banka traži da stavim po kom osnovu (šifri) je izvršeno plaćanje a ja na celokupnom tom spisku šifara ne vidim ništa što bi se mogla okarakterisati kao refundacija sredstva za karte.
Da li neko ima ideju pod kojom šifrom bi trebalo staviti ovaj priliv a da ne bude posle nekih problema sa pravdanjem novca ?
Nisam baš siguran ali mislim da je burazer stavljao 765, nije baš skoro bilo:
Usluge iz oblasti kulture
  • usluge muzeja, biblioteka, pozorišta i orkestara,
  • članarine kulturnim organizacijama,
  • organizovanje modnih revija,
  • usluge kulturnih centara pri ambasadama,
  • naknada honorara glumaca, producenata, umetnika, muzičara i novinara,
  • druge usluge iz oblasti kulture.
Uključuje:
- refundaciju troškova.

Pozdrav svima,
do 2019. godine sam bio u Raiffeisen banci, ali mi je trebao kredit za stan pa sam presao u Intesu jer su imali malo povoljnije uslove (20% umesto 30% ucesca pre svega). Sada, kada sam otplatio kredit, hteo bih da se vratim. Razlog vracanja mi je pre svega Garmin pay u Raiffeisen banci i nekorektan odnos Intesa Magnifica savetnika prema meni. Vec sam napravio Premium account, pa me interesuje par stvari posto vidim da se dosta izmenilo u protekle 4 godine.
1) Kao Magnifica korisnik u Intesi imam online prodajni kurs evra od 117,9, u Raiffeisen banci je 119,5064, moj licni bankar mi je rekla da je taj kurs formiran prema meni licno, i da moze da bude povoljniji tek za promet preko EUR 25000. Da li imate neki predlog za povoljnije online menjanje (mesecno bih kupovao oko 2000 EUR i odlagao na devizni racun)?
2) U Intesi je moguce kreirati virtuelnu karticu za online dinarska placanja koja moze da bude jednokratna ili sa vremenskim rokom sto mi je odgovaralo kada placam nesto u Srbiji online. Ovde u aplikaciji ne vidim takvu opciju. Kako ovo da resim, da li mogu da otvorim jos jedan dinarski (mozda iRacun) koji bi sluzio samo za to? Ne bih ostavljao na internetu broj kartice koja je vezana za dinarski ziro racun. Ili mozda jos uvek ne vidim sve opcije u aplikaciji posto jos uvek nisam dobio fizicke kartice?

Pa otvorio si premium racun ne mozes sad i iRacun pored njega. Mozes da trazis dodatni dinarski racun da ti otvore i da placas mesecno 150 din odrzavanje plus valjda za dodatnu karticu koja je vezana za taj racun 40din.

Ja npr zbog visa prepaid kartice i kursa evra / stednje u devizama imam posebno racun u kombanci. Dok sve sto se tice placanja plate etc vozim preko raiffeisen.

Kad god sam gledao neku banku da mi upotpuni sliku komplet sa uslugama, povoljnost i ono najbitnije pouzdanost i sigurnost, nisam nasao da sve to jedna moze da ima.

Meni je tipa kupovni u kombanci 117.72 trenutno i mogu da kupim danas do 3000 po ovom kursu. 410 din mesecno placas paket aktiv dobijes tekuci, devizni i kartice. Ne znam situaciju kakva je sa klasik racunom koj je 260din, dal je kurs drugi.

• Like
Reagovanja: uji
Pozdrav svima,
do 2019. godine sam bio u Raiffeisen banci, ali mi je trebao kredit za stan pa sam presao u Intesu jer su imali malo povoljnije uslove (20% umesto 30% ucesca pre svega). Sada, kada sam otplatio kredit, hteo bih da se vratim. Razlog vracanja mi je pre svega Garmin pay u Raiffeisen banci i nekorektan odnos Intesa Magnifica savetnika prema meni. Vec sam napravio Premium account, pa me interesuje par stvari posto vidim da se dosta izmenilo u protekle 4 godine.
1) Kao Magnifica korisnik u Intesi imam online prodajni kurs evra od 117,9, u Raiffeisen banci je 119,5064, moj licni bankar mi je rekla da je taj kurs formiran prema meni licno, i da moze da bude povoljniji tek za promet preko EUR 25000. Da li imate neki predlog za povoljnije online menjanje (mesecno bih kupovao oko 2000 EUR i odlagao na devizni racun)?
2) U Intesi je moguce kreirati virtuelnu karticu za online dinarska placanja koja moze da bude jednokratna ili sa vremenskim rokom sto mi je odgovaralo kada placam nesto u Srbiji online. Ovde u aplikaciji ne vidim takvu opciju. Kako ovo da resim, da li mogu da otvorim jos jedan dinarski (mozda iRacun) koji bi sluzio samo za to? Ne bih ostavljao na internetu broj kartice koja je vezana za dinarski ziro racun. Ili mozda jos uvek ne vidim sve opcije u aplikaciji posto jos uvek nisam dobio fizicke kartice?
U otp banci kao praktik korisnik kurs je 117.8, na prestiz paketu je povoljnije koliko znam

119,5 je kad kupuješ male količine eura. Za 2000 bi trebalo da ti kurs bude 118,16 u ovom trenutku. Proveri u aplikaciji tako što probaš da kupiš 2000 EUR, ne moraš da potvrdiš.

Nazad
Vrh Dno