Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Pa nije bas da ne znaci sto je na 15 mestu ako ti je bitna kamera i ono sto ces da slikas sa njom obzirom na hajp sa ovim kamerama i ako volis fotografiju.A ono sto vidis sa kamerama na ovom tel u slabim svetlosnim uslovima i slikanjem grupe ljudi je sramota za Samsung i takvu reklamu...Nisu iste kamere onih na prva 5 mesta i ovim na ultri...Daleko su..
Ako voliš kameru znaš šta ti je činiti. Odeš kupiš fotoaparat za cenu s23u i završio si posao. I da razlika je mala. Ako već gledaš taj ranking videćeš da nijedan telefon nema savršenu kameru i da svaki ima probleme i kuburi sa nečim. Od onih koji loše odrade skin ton, preko onih koji imaju seckanja prilikom video snimanja, do onih koji imaju samo hd sa prednjom kamerom , loš dinamicki raspon i da dalje ne nabrajam. Jedni prednjače u jednim dok pokleknu na drugim stvarima. 90+% korisnika će biti zadovoljno kamerom ovog telefona,ali uvek ima onih koji traže dlaku u jajetu. Takvi neće biti zadovoljni nijednom telefonom i uvek će naći neku zamerku. Ako se ne žale na kameru onda će na OS ili podršku ili bateriju, displej, zvučnik, itd...

Imam S23 i stvarno sam prezadovoljan sa telefonom, imam samo jednu malu zamerku jer sam opet sam kriv zato što mi je uopšte zapala za oko, a to je da je gorila glass victus 2 ozbiljno smeće od fabričke zaštite ekrana, nekoliko puta sam ga samo malčice potkačio noktom i pojavile su se mikro ogrebotine na ekranu, nije to ništa specijalno i definitivno nije vredno pažnje, ali vam ovo govorim iz razloga što bi svi trebali da odmah po kupovini uređaja da zaštitite dodatno svoje ekrane, gorila glass je postao đubre (zadnji put sam imao reči hvale za gorila glas 3 i posle toga srozavaju kvalitet umesto da ga "dižu"). Eto toliko od mene, sve preporuke za telefon, samo imajte u vidu da je go ekran jako loše zaštićen i da MORA da se zaštiti dodatno.
Kod mene je bas suprotno iskustvo vezano za ekran. Nikako da stavim zaštitu preko, ne znam ni sam koliko puta sam ga potkačio necim ili mi je palo nesto preko (npr daljinski) i za sada nema nikakvih oštećenja.

Kod mene je bas suprotno iskustvo vezano za ekran. Nikako da stavim zaštitu preko, ne znam ni sam koliko puta sam ga potkačio necim ili mi je palo nesto preko (npr daljinski) i za sada nema nikakvih oštećenja.
Samo si imao više sreće od mene.

Ako voliš kameru znaš šta ti je činiti. Odeš kupiš fotoaparat za cenu s23u i završio si posao. I da razlika je mala. Ako već gledaš taj ranking videćeš da nijedan telefon nema savršenu kameru i da svaki ima probleme i kuburi sa nečim. Od onih koji loše odrade skin ton, preko onih koji imaju seckanja prilikom video snimanja, do onih koji imaju samo hd sa prednjom kamerom , loš dinamicki raspon i da dalje ne nabrajam. Jedni prednjače u jednim dok pokleknu na drugim stvarima. 90+% korisnika će biti zadovoljno kamerom ovog telefona,ali uvek ima onih koji traže dlaku u jajetu. Takvi neće biti zadovoljni nijednom telefonom i uvek će naći neku zamerku. Ako se ne žale na kameru onda će na OS ili podršku ili bateriju, displej, zvučnik, itd...
Pa evo za tvoju informaciju proveravao sam ultru sa Magic 5 pro.I mogu da ti kažem da razlika nije mala isto tako i sa mate 50 pro..Nema zamucenja kao kod Samsunga,bolje nocne fotke,stabilan fokus..Da ne nabarajam,nije meni baš Dxomark i merilo da bih nesto procenio,ali kad sam uporedio,video sam da je sa velikim razlogom tolika razlika i u pravu su.U svemu ostalom je Samsung odlican.Ako ne poprave nesto azuriranjem,verovatno cu da ga prodam ili menjam za neki od ovih navedenih.Mada cisto sumnjam da ovo može nekim apdejtom da se promeni...
Druze,mislim da je malo vise od tih 90% posto nezadovoljnih kamerom i da ne trazi niko dlaku u jajetu.Kao što je neko ovde vec napisao,ajd da mi je pao sa neba ili da sam ga dobio na poklon pa ajd da kažeš...Ali ako sam vec dao pare za nešto što su izreklamirali da je tako i da tako stoji na papiru a novac bas i nije mali.Onda imam pravo i da negodujem i kažem ono što ne valja.Ovde valjda ljudi mogu da razmenjuju iskustva pa da se znaju i mane ovog fona kojih itekako ima na ovom modelu,što za ovaj cenovni rang nije baš malo problema.Ajd da je Šaomi u pitanju,kod njih se ne zna šta je i gde bušno.Ali kompanija koja je pretendent na prvo mesto (kao) Ne bi smela ovo sebi da dozvoli.Pogotovo posle onolikih obecanja za azuriranja,koja ama baš ništa resila nisu.Pogotovo julsko oko kamere,ali bukvalno baš ništa

Poslednja izmena:
Moze li neko da mi kaze kakvo zamucenje ima kod kamere, posto ceo dan slikam i unutra i spolja ne mogu da vidim gde je zamuteno :D jedino sam primetio neku boju ljubicastu na ultrawide kad je predmet crne boje bas blizu kamere

Dxomark rangiranje nema nikakvu težinu, to je bukvalno opšte znanje ako se ikako prati scena telefona.
Postoji samo jedna kompanija koja navodi dxomark u svom marketingu i dalje, ona koja sa video kvalitetom iphone-a od pre 5 godina zauzima prvu poziciju.

Dxomark rangiranje nema nikakvu težinu, to je bukvalno opšte znanje ako se ikako prati scena telefona.
Postoji samo jedna kompanija koja navodi dxomark u svom marketingu i dalje, ona koja sa video kvalitetom iphone-a od pre 5 godina zauzima prvu poziciju.
Ne bih baš rekao da nema nikakvu tezinu.Uzmi pogledaj intervju sa njima na bench kanalu pa vidi kako ljudi rade.Ja kažem samo da su u ovom slucaju u pravu što se kamera tice i meni je jasno zasto su oni na tom mestu na kom jesu a Magic 5 pro na 3em i 5 tom mate 50 pro.Probaj proveri pa sam proceni.

Posle svega procitanog ovde vezano za kameru,otisak pa cak i bateriju i ja imam isti strah, a poceo sam da merkam i Magic 5 pro, i sad apsolutno ne znam sta da radim,koji model da kupim .
Za sve koji hoce da uzmu imam samo par reci da kazem. Kad mi treba snaga tu je, kad mi treba kamera tu je, kad mi treba baterija tu je, kad mi treba zvuk, tu je. Sve ima i ne da ima nego je sve na max sto trenutno kod drugih uredjaja nemas i stvarno sto kazu ovde kolege, pitanje je da li menjati telefon do S25U. Ja se samo razmisljam da uzmem kasnije 512gb i time sebi osvezim i bateriju i sve, jer se plasim da S24 serija nece da bude ovako dobro balansirana kao S23. Inace koristo sam sve S serije osim S1 i S4 i ovo je telefon koji dugo nije bio ovako zaokruzen.
Ali boze moji, nekome nesto ne odgovara. Naravno na kraju uvek je stvar izbora i covek treba da kupi ono sto ce njemu da zavrsava posao, a moje licno iskustvo je na vrhuncu sa ovim uredjajem.
Evo postavi cu jednu sliku koju sam sa mojim S23U napravio za kraj svog izlaganja. 😁

Prilozi

• 20230526_193207.jpg
    20230526_193207.jpg
    235.7 KB · Pregleda: 148
Moze li neko da mi kaze kakvo zamucenje ima kod kamere, posto ceo dan slikam i unutra i spolja ne mogu da vidim gde je zamuteno :D jedino sam primetio neku boju ljubicastu na ultrawide kad je predmet crne boje bas blizu kamere
Probaj u nocnim uslovima da slikaš,ili u nekom kaficu kad si sa drugarima,zumiraj lica ili pozadinu,malo sa strane isto gledaj,dokumentaciju kad slikaš isto...
Za sve koji hoce da uzmu imam samo par reci da kazem. Kad mi treba snaga tu je, kad mi treba kamera tu je, kad mi treba baterija tu je, kad mi treba zvuk, tu je. Sve ima i ne da ima nego je sve na max sto trenutno kod drugih uredjaja nemas i stvarno sto kazu ovde kolege, pitanje je da li menjati telefon do S25U. Ja se samo razmisljam da uzmem kasnije 512gb i time sebi osvezim i bateriju i sve, jer se plasim da S24 serija nece da bude ovako dobro balansirana kao S23. Inace koristo sam sve S serije osim S1 i S4 i ovo je telefon koji dugo nije bio ovako zaokruzen.
Ali boze moji, nekome nesto ne odgovara. Naravno na kraju uvek je stvar izbora i covek treba da kupi ono sto ce njemu da zavrsava posao, a moje licno iskustvo je na vrhuncu sa ovim uredjajem.
Evo postavi cu jednu sliku koju sam sa mojim S23U napravio za kraj svog izlaganja. 😁
Odlicna slika i odlicno uhvacen trenutak.👌👍

@ronaldinjo 75 Ајде врати се на твој драги Хуавеј кад те молим, удавио си тему колега. У реду је изнети своје незадовољство и "мане" телефона, али кукање о истом сваки дан је већ озбиљно спамовање ове теме. Ако ти не одговара, продаш, узмеш шта ти одговара и с'обзиром на цене Хуавеја још ти остане пара па попиј пиће искулирај.

Да ли неко од чланова има заштитно стакло (не фолију) а да није WSD и да му ради отисак?
Тренутно имам неко стакло на екрану од ког отисак уопште ради, реагује на додир али ништа не учитава.

@ronaldinjo 75 Ајде врати се на твој драги Хуавеј кад те молим, удавио си тему колега. У реду је изнети своје незадовољство и "мане" телефона, али кукање о истом сваки дан је већ озбиљно спамовање ове теме. Ако ти не одговара, продаш, узмеш шта ти одговара и с'обзиром на цене Хуавеја још ти остане пара па попиј пиће искулирај.
Jedini lik koga sam stavi na ignoring sa celog foruma..imam Ultru 6 meseci pre toga S21U S22U...vrhunski telefon...zale se na otisak- prvi telefon gde mi vrh radi otisak sa nekom gel folijom toliko dobro da me mrzi 6 meseci da stavim WSD staklo...kamera odlicna pogotovo video....baterija bruka..najkompletniji uredjaj do sad..dosao sam u situaciju da preskacem postove sa kme kme kme kme

Daj da ubijemo malo priču oko stakla i folija
Ultra tanak case košta 75 evra ovo je genijalno ili smo mi bedna sirotinja kojoj je sve iznad 5-12 evra nenormalno dati za case za telefon?
Šta ovde košta 75 evra 😂
pitaka MagEZ Case 3 Magnetic Case for Samsung Galaxy S23,L https://amzn.eu/d/10CDgSm

Upravo sam ubio animations u settings I dobio jedno 10x brži UI
Ovo je fenomenalno sad bolje nego Oxygen *** neverovatno
Verovatno ima fora u developer options da se podesi brzina animacija kao i na ranijim telefonima
Leti ali leti sad sve 😳
Inače ovo izgleda je*e fingerprint scanner
Evo nije me mrzelo 30/30 sa hydrogel folijom...
Bolje malo pivo nego veliko hvala 🍺

Prilozi

• Screenshot_20230713_173730_Accessibility.jpg
    Screenshot_20230713_173730_Accessibility.jpg
    86.6 KB · Pregleda: 115
Ajde recite mi što je davljenje tema? A, znaci treba da se pevaju samo hvalospevi o ovom tel. Tu je valjda da se kaže i loša strana ovog fona, bar ja mislim. Jedino što sam po kameri popljuvao najviše i to sa razlogom. Sve ostalo je odlicno za sada. Ako vam smeta to što neko piše istinu o tome, preskocite slobodno...

50/50 fingerprint scanner sa ugašenim animacijama
Bukvalno drugi uređaj 😍🚀🔥

50/50 fingerprint scanner sa ugašenim animacijama
Bukvalno drugi uređaj 😍🚀🔥

Imas i ovde da ih smanjis(ubrzas) ako mislimo na iste animacije
Screenshot_20230713_180157_Settings.jpg

Bas me zanima sta ce biti kad stavim ovo zastitno staklo ili gel , posto sada ne promasuje otisak...znaci od 100x, 2x je omasio i to jer nisam zadrzao

Ajde recite mi što je davljenje tema? A, znaci treba da se pevaju samo hvalospevi o ovom tel. Tu je valjda da se kaže i loša strana ovog fona, bar ja mislim. Jedino što sam po kameri popljuvao najviše i to sa razlogom. Sve ostalo je odlicno za sada. Ako vam smeta to što neko piše istinu o tome, preskocite slobodno...
Istina je uvek dobrodosla, ali pomalo dosadi kad to ponovis 30 puta na 5-6 strana. Prvih par puta je korisna informacija, potom postaje zamorno, a sada vec polako ometa druge posto bi da cujemo i druga misljenja, tvoje smo apsolvirali :)

Kolega ima S23U, telefon radi bez greske. Otisak prsta bez greske, baterija odlična… ja dok sam ga koristio ni jedan jedini problem. Iskreno ne znam šta se može desiti sa telefonima kad ljudi imaju problema.

Istina je uvek dobrodosla, ali pomalo dosadi kad to ponovis 30 puta na 5-6 strana. Prvih par puta je korisna informacija, potom postaje zamorno, a sada vec polako ometa druge posto bi da cujemo i druga misljenja, tvoje smo apsolvirali :)
Više se piše o problemu otiska prstiju, i to mnogo opširnije.. Ali ajde da ne davim više kako kažete... A nemoj da se neko žalio posle na kameru... 🤔☝️😂

S23u
20230713_185528.jpg

14p
1689267375486537.jpg

Cistija i po citljiva slova su na 14p, s23u kao da ima problem da se fokusira, jos gora situacija ako priblizim, mada 14p me odma baca na ultrawide uopste ne pokusava da se fokusira

Verovatno su fotografije uradjene u tamnijoj prostoriji... Bas pre sat vremena sam pregledao svoje stare dokumente fotografisane sa S20fe, mnogo su bolje ispale od ovih iznad, ali fotografisane su u lepo osvetljenoj prostoriji. Nemoguce da 3 generacije stariji telefon pravi bolje fotografije... Mora da je do osvetljenja...

Vrh Dno