Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ne mogu nikako da kliknem na ovaj Samaung Pass Continue, ima neka caka ili? 😂
Screenshot_20230712_222459_Samsung Pass.jpg

Ja evo da kazem svima sto se dvoume, nek kupuju S23 seriju koji god model im je zapao za oko. Poslenjih par dana ga koristim, derem ga po ceo dan malisu u ruci i u Dex-u. Znaci, ovako kompletan uredjaj nemozete dobiti ni od jednog proizvodjaca trenutno. Otisak prsta sam resio izgleda, radi mnogo bolje od juce. Dal je do update-a ili do Touch Sensitivity ne znam, ali radi 8/10 ubode. Baterija, mozda ide malo brze, ali popravice se sigurno.
Pozdravljam iz Dex moda, ja sam prezadovoljan cak stavise merkam Ultru ako uspem da prodam S23 i A52s za dobre novce.

Prilozi

• Screenshot_20230712_223626_Chrome.jpg
    Screenshot_20230712_223626_Chrome.jpg
    705.7 KB · Pregleda: 90
derem ga po ceo dan malisu u ruci i u Dex-u.
Ako, ako kolega deri ga i češće u ruci, valja se

Šalu na stranu, ja sam mojim S23U lično prezadovoljan, hvale ga i moji iz kuće svi jer imaju slabije telefone uglavnom i sigurno ću ga koristiti do S25U. Jedini problem imam s kamerom i tim problemom fokusiranja slova prilikom slikanja bili kakvog dokumenta ili bilo šta slično, ali nakon što sam pročitao ovde i na netu šta je razlog tome, i kako zaobići tu frku sve mi je ful

Kao da cu ja da slikam dokumenta svaki dan. Verovatno nikad ne bih. Pa i da slikam ne bih stavljao na socijalne mreže.
Ali opet za opet ono svakodnevno fotkanje u svim prilikama mora da bude dobar.
S23 na papiru je to sve, odličan.
Jos bih kupio 8/256.
I još je 10K jeftiniji od Zenfone 10.
Sa druge strane se plašim da ću se razočarati posle nedelju dana.
Do kraja godine planiram da kupim a sve manje sam siguran koj model.
S23, Magic 5 Pro, P7pro i P8.

Posle svega procitanog ovde vezano za kameru,otisak pa cak i bateriju i ja imam isti strah, a poceo sam da merkam i Magic 5 pro, i sad apsolutno ne znam sta da radim,koji model da kupim .
Iskreno,imam ultru 23,ali su mi kamere stvarno bitne.Meni licno,jesu prehajpovane i sa razlogom je tel na 15 mestu na Dxomark testu.Otisak prsta kod mene odlicno radi,baterija izvuce nekih 7-8 SoTa i to je to.Merkam i ja Honor magic 5 pro jer ne vidim ni jednu drugu alternativu za ovaj fon,mozda p60pro.Pa videcemo.

Evo i ja da recem dvije :)
Kupio bih S23 (verovatno Ultru), citajuci poslednjih 10ak strana stekao sam utisak da nekima ne radi otisak (sa stavljenim staklom/folijom), da ima blura na fotografijama i da se nekima nekad gubi WiFi. Ali takodje sam stekao utisak da je verovatno trenutno najbolji telefon koji se moze dobiti za ulozeni novac. Trenutno imam S21FE i mogu da kazem da je telefon odlican (za dati novac), ali mu je baterija ocaj, po meni. Prelazak na S23 seriju bi mi bio verovatno veliki skok, tako barem ocekujem, po svim parametrima, osim mozda otiska (planiram da stavim foliju Mobile Outfitters).

E sad, ostaje pitanje gde da kupim telefon. Procitao sam da je neko preporucio KP, proverene prodavce, i ta mi se prica nekako najvise svidela. Kakva su iskustva? Na sta da obratim paznju? Da li su to originalni telefoni kao kada ih kupim preko operatera? (tako sam ih do sad kupovao)

Kupio bih S23 (verovatno Ultru), citajuci poslednjih 10ak strana stekao sam utisak da nekima ne radi otisak (sa stavljenim staklom/folijom), da ima blura na fotografijama i da se nekima nekad gubi WiFi. Ali takodje sam stekao utisak da je verovatno trenutno najbolji telefon koji se moze dobiti za ulozeni novac. Trenutno imam S21FE i mogu da kazem da je telefon odlican (za dati novac), ali mu je baterija ocaj, po meni. Prelazak na S23 seriju bi mi bio verovatno veliki skok, tako barem ocekujem, po svim parametrima, osim mozda otiska (planiram da stavim foliju Mobile Outfitters).

E sad, ostaje pitanje gde da kupim telefon. Procitao sam da je neko preporucio KP, proverene prodavce, i ta mi se prica nekako najvise svidela. Kakva su iskustva? Na sta da obratim paznju? Da li su to originalni telefoni kao kada ih kupim preko operatera? (tako sam ih do sad kupovao)
Imao sam i ja 21 fe,odlican fon ali baterija uzas.Dva puta dnevno sam ga punio,al baš.Što se tice KP,ja bih ti savetovao da vidiš ko je uzeo kod operatera sa dvogodišnjom garancijom,još ako je neotvoren,odlicno_Ovo kod Madjara nisam imao iskustva,ali koliko znam da ako bi se nesto desilo morao bi da se cimas sa njima oko garancije pa oni to nose u Madjarsku....A one pisane garancije od god dana ja bih preskocio...🤷

Ja sam uzeo preko KP oglasa. Mobile factory ga je postavio. 885€ verzija 8/256. 2god garancije uključujući LCD I matičnu. Da bezbednije je da uzmeš od nekoga ko je uzeo preko operatera,ali smatram da je ovo bolja opcija nego da uzmeš od pojedinaca koji prodaju one iz Mađarske sa jednom godinom garancije. Na ovom mom modelu ja se nisam susreo ni sa jednim problemom koje ovde navode. Otisak prsta radi besprekorno sa folijom, slikama sam zadovoljan, nisu najbolje ali su veoma dobre. To što je ultra na 15 mestu ti ništa ne znači osim ako nisi detaljista koji hoće da razvlaci sliku i gleda je u piksele. Bilo koji telefon po meni koji se nalazi u prvih 20 na tom spisku ima dobre kamere. Baterija perfekcija. Imao iphone prošle god i smirio iOS, uzeo Pixel 7 ekstra telefon. Idealna veličina, top glavna kamera, ali baterija je za mene bas slaba. Tako da pogledaj KP i sortiraj oglase po cenama naći ćeš mobile factory sa preko 900 pozitivnih ocena što je po meni stvarno za pohvalu. Izbor je naravno na tebi. Srećna kupovina.

Ja bih preskočio te sa kp što daju "svoju" garanciju i uzeo bih tel kupljen u nekoj od zvaničnih radnji sa fiskalnim i garancijom, makar platio par desetina evra više. Bude takvih na kp ako pratiš oglase. To ti je ubedljivo najsigurnije opcija.
Druga opcija je telefon uzet kod operatera sa njihovom garancijom. U slučaju kvara nosiš tel direktno u Pro Mobi na popravku i tu nema problema, ali ako tel crkne potpuno i potrebna je zamena za novi uređaj onda mora da bude prisutan vlasnik ugovora sa operaterom lično, što može da bude veliki problem.

Hvala vam na odgovorima! E sad, jedna stvar mi nije jasna, na KP pravite razliku izmedju 3 kategorije prodavaca, ako sam dobro razumeo:
1. Telefon kupljen preko operatera sa 2 godine garancije,
2. Telefon od neke radnje, sa takodje 2 god. garancije, i
3. Telefon iz Madjarske, sa 1 god. garancije.

Zasto mi je 1. opcija sigurnija od druge? I da li 1.opciju mogu da nadjem samo kao jedan telefon od prodavca, mislim, covek ima samo 1 komad i prodaje ga?

Mislim da treba da gledaš šta tebi najviše odgovara. Moje jedno iskustvo sa garancijom iz DE je 100 puta bolje od bilo koje srpske garancije. Ovde ti u startu kažu da je tvoja krivica za šta god da se desilo i pokušavaju da te otkače na sve načine. Ja sam potezao i društvo za zaštitu potrošača i advokate da bih ostvario svoju garanciju usled fabričke greške za dečije auto sedište na primer, poslednji slučaj. Sa druge strane, Nemac pokuša da popravi i ako ne može dobiješ novi uređaj, kao moj drugar sa Pixelom.

I da, ovo:

2. Telefon od neke radnje, sa takodje 2 god. garancije,

je posebna mačka u džaku (Logic i ostale slične radnje)

Hvala vam na odgovorima! E sad, jedna stvar mi nije jasna, na KP pravite razliku izmedju 3 kategorije prodavaca, ako sam dobro razumeo:

Zasto mi je 1. opcija sigurnija od druge? I da li 1.opciju mogu da nadjem samo kao jedan telefon od prodavca, mislim, covek ima samo 1 komad i prodaje ga?
1 opcija ti nejsigurnija zbog ovlašćenih servisa.
2 opcija "navodno" neki su imali probleme sa takvim radnjama ( navodno ne stavljaju originalne već kineske delove) ,ali pošto je radnja u pitanju uvek postoji inspekcija i zaštita potrošača.
3 opcija je da ćeš morati da šalješ telefon prodavcu koji će onda da ga nosi tamo gde ga je kupio, u Mađarsku, pretpostavljam. Najnepouzdanija opcija.

Čitam nekoliko puta i nikako da ukapiram kakve veze ovo ima sa S23?
Može mala pomoć?

I ja sam presao sa S21fe na s23 plus i nisam se pokajao. Razlog zasto nisam uzeo ultru je velicina, zaobljen ekran/koga ne volim/ i cena. Uzeo sam preko operatera sa 2 god. garancije. Ranije sam uzimao tel od poznanika na Buvljaku na NBGD-u, koji se bavi telefonima, ali jednom prilikom reklamacije...jedva je proslo i platio sam po pola popravku, jer je kao bio fizicki ostecen, ali se to tek iznutra videlo ?!?!?!?! Takodje ta prodavnica koja ti daje njihovu garanciju sutra moze da nestane...zatvori se. Uzmes krsten tel i ne mislis. Ja sam tel menjao na 6 meseci do godine, ali sa ovim mislim da cu duze da se druzim, jer je u pitanju Snapdragon cipset, koji sam uvek nisanio u Samsungu. Mada mi zena ima s21 plus sa Exinosom i radi, malo cesce puni ali ga i pegla. Sa ove tacke gledista bih mozda, sada, uzeo i s23 zbog velicine ali samo 256 i vecu verziju zbog novije memorije. Na ultri su bolje kamere i 10 x zum ali velicina me je odbila.

@tozovac
Ako uzmeš telefon iz Madjarske, sa 1 god garancije, onda zavisiš od dobre volje tipa koji ti ga je prodao da će u slučaju kvara telefon o svom trošku da nosi u Madjarsku na popravku i zatim da ti ga vrati. Ukoliko u medjuvremenu ne digne ruke od tog posla i obriše nalog na kp kao što je bilo slučajeva. Ili naletiš na budalu koga zabole za tvoj tel nakon što ti je uzeo pare. Za jeftinije stvari je ok i ta opcija, ima kp prodavaca na dobrom glasu i sa dugim stažom, uzimao sam i ja svašta na taj način, ali za tel od 600-1000 evra ne hvala.

Najsigurnija je zvanična radnja sa 24 m garancije i fiskalnim računom, tipa Gigatron, Tehnomedia i sl, imaš i na Samsungovom sajtu ko su zvanični prodavci pa pogledaj. Tu si najsigurniji, uz račun i garanciju imaš sva zakonska prava u vezi popravke i zamene uređaja, koliko god ponekad bilo mučno da se ta prava i ostvare. Naravno ne u radnjama tipa "Dr Mr Mobil", "Mobil Dača" i slično, koji daju neke njihove garancije na ploču, lcd, foliju i sl. jer je to baš mačka u džaku, takve zaobidji koliko god pozitivnih ocena na kp imali.

Od operatera sam ti problem već opisao, tu bar gledaj da je prodavac i vlasnik ugovora za telefon koji prodaje. Ima dosta preprodavaca koji nisu vlasnici ugovora, takve bih takodje zaobišao ako je moguće.

Ili uzmi ono što ti naleti najpovoljnije pa šta ti Bog da 🙂

Samo mala sugestija, niko ne nosi telefon u Mađarsku već se poštom šalje u prodavnicu gde je kupljen, dakle nema nikakve dobre volje , tako funkcioniše. Sve to traje do mesec dana isto kao i ovde. I isto kao i ovde ti ne vidiš telefon mesec dana i nemaš pojma ni gde je bio, ni ko ga je gledao, otvarao... Ta prodavnica koja je pominjana i hvaljena par postova iznad što ima 900 pozitivnih daje i svoju garanciju na Pixel tako da toliko o tome. Ili jednostavno daš 300-400 evra više u zvaničnoj radnji i kupiš sa garancijom kod nas. ( mali S23 8/256, 690 e na KP, 1070 - zvanične prodavnice,operateri skuplji)

Poslednja izmena:
edit
Vezano za ovo gore Samsung Pass
Proradio, napravio sam novi nalog i tek tada, stari nalog je zabagovao nesto...uvek me vrti na stranu gde trazi da prihvatim uslove

Zdravo svima. Da li je svaki S23U dual sim (2 fizicke kartice) ili ima verzija koje imaju samo jednu fizicku sim karticu??

Samo mala sugestija, niko ne nosi telefon u Mađarsku već se poštom šalje u prodavnicu gde je kupljen, dakle nema nikakve dobre volje , tako funkcioniše. Sve to traje do mesec dana isto kao i ovde. I isto kao i ovde ti ne vidiš telefon mesec dana i nemaš pojma ni gde je bio, ni ko ga je gledao, otvarao...
Mala digresija, ne mogu ga preprodavci sa KP slati nazad poštom u Mađarsku ili odakle je već uzet, jer ta roba ne ulazi zvaničnim kanalima u zemlju, a pri izlasku bi morala proći carinsku kontrolu, što se neće desiti, jer ne mogu da pokažu da je roba ušla u zemlju. Tako da to neko zaista prenese preko grane, pa onda tamo preko sigurno ubace u poštu, ali da, postoji taj momenat da ti telefon daš nekom drugom da ga faktički nosi preko.

Ja sam uzeo preko KP oglasa. Mobile factory ga je postavio. 885€ verzija 8/256. 2god garancije uključujući LCD I matičnu. Da bezbednije je da uzmeš od nekoga ko je uzeo preko operatera,ali smatram da je ovo bolja opcija nego da uzmeš od pojedinaca koji prodaju one iz Mađarske sa jednom godinom garancije. Na ovom mom modelu ja se nisam susreo ni sa jednim problemom koje ovde navode. Otisak prsta radi besprekorno sa folijom, slikama sam zadovoljan, nisu najbolje ali su veoma dobre. To što je ultra na 15 mestu ti ništa ne znači osim ako nisi detaljista koji hoće da razvlaci sliku i gleda je u piksele. Bilo koji telefon po meni koji se nalazi u prvih 20 na tom spisku ima dobre kamere. Baterija perfekcija. Imao iphone prošle god i smirio iOS, uzeo Pixel 7 ekstra telefon. Idealna veličina, top glavna kamera, ali baterija je za mene bas slaba. Tako da pogledaj KP i sortiraj oglase po cenama naći ćeš mobile factory sa preko 900 pozitivnih ocena što je po meni stvarno za pohvalu. Izbor je naravno na tebi. Srećna kupovina.
Pa nije bas da ne znaci sto je na 15 mestu ako ti je bitna kamera i ono sto ces da slikas sa njom obzirom na hajp sa ovim kamerama i ako volis fotografiju.A ono sto vidis sa kamerama na ovom tel u slabim svetlosnim uslovima i slikanjem grupe ljudi je sramota za Samsung i takvu reklamu...Nisu iste kamere onih na prva 5 mesta i ovim na ultri...Daleko su..

Imam S23 i stvarno sam prezadovoljan sa telefonom, imam samo jednu malu zamerku jer sam opet sam kriv zato što mi je uopšte zapala za oko, a to je da je gorila glass victus 2 ozbiljno smeće od fabričke zaštite ekrana, nekoliko puta sam ga samo malčice potkačio noktom i pojavile su se mikro ogrebotine na ekranu, nije to ništa specijalno i definitivno nije vredno pažnje, ali vam ovo govorim iz razloga što bi svi trebali da odmah po kupovini uređaja da zaštitite dodatno svoje ekrane, gorila glass je postao đubre (zadnji put sam imao reči hvale za gorila glas 3 i posle toga srozavaju kvalitet umesto da ga "dižu"). Eto toliko od mene, sve preporuke za telefon, samo imajte u vidu da je go ekran jako loše zaštićen i da MORA da se zaštiti dodatno.

DxOMark je prvo konsultantska kompanija, naplaćuje svoje usluge za savetovanje kompanija koje proizvode ''hardware'' za kamere kako da unaprede i poboljšaju svoje proizvode. Posao im je da privuku što veći broj velikih kompanija i naplate što više za svoje usluge, retko koja stranica(skoro nijedna) nije ''nezavisna'', svako je na svoj način i iz nekog ličnog razloga pristrasan nekom proizvodu.
Testovi koje DxOMark radi su sa najboljim mogućim podešavanjima, i testnim proizvodima koje im šalju kompanije, takve proizvode sigurno nećete pronaći u prodaji(proizvodi sa najboljim komponentama i posebno unapređenim ''software-om''), takve uslove nijedna prosečna osoba nikada neće imati u svakodnevnom životu.
Pogotovo u vremenu mas-proizvodnje kada je skoro nemoguće pronaći dva ista proizvoda...
Kako očekujete nezavisno testiranje, od kompanije koja naplaćuje svoje usluge?
Ažuriranje ili ne ažuriranje ''software-a'' takođe utiče na rad u svakodnevnom korišćenju, način na koji se neki uređaj koristi, da li se briše ''cache partition'' posle ažuriranja, koje se aplikacije instaliraju, kako i na koji način se one koriste...
Svako ima neki svoj lični način korišćenja, i verovatno će vremenom bar jednom ''kliknuti'' gde ne treba.
Pisali su ljudi ranije o DxOMark-u, ovo je samo jedan od podsetnika...
Zato opoošteno, izaberite uređaj koji Vam se po samo Vašim kriterijumima svidi i uživajte u njemu...

Pa nije bas da ne znaci sto je na 15 mestu ako ti je bitna kamera i ono sto ces da slikas sa njom obzirom na hajp sa ovim kamerama i ako volis fotografiju.A ono sto vidis sa kamerama na ovom tel u slabim svetlosnim uslovima i slikanjem grupe ljudi je sramota za Samsung i takvu reklamu...Nisu iste kamere onih na prva 5 mesta i ovim na ultri...Daleko su..
DxO mark je poznat po tome da su objektivni 😂

Vrh Dno