Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Neće preko app rekoh već, okrenem telefon ka onom qr kodu ali ništa se ne dešava.
Možda zbog zaštitnog stakla na ekranu, šta li...

Kako mislis okrenes?

QR kod skeniras aplikacijom, kameru okreni ka QR kodu :D

Dok skapiram da misli na ton... :D

Ako ne uspe ona necujna metoda, prebaci na zvuk i pojacaj do kraja, to radi sigurno

Evo vam zvanicno upustvo kako se koristi app za preuzimanje paketa. Uzeo sam vec 10-tak paketa preko app i nikada nisam problema, uvek sve iz prve. Cak je i sestra podigla jednom preko linka bez problema.

Bitne su vam samo 2 stvari:
1. da vam je ton na telefonu maksimalno pojacan
2. gornji deo telefona (deo gde je slusalica) pozicionirate na cm od paketomata i radice vam bez problema

Pre toga pojacaj zvuk sa strane pa tek onda prisloni telefon.
Jesam, sve sam to uradio, stavio na max nivo zvuka i neće
Kako mislis okrenes?

QR kod skeniras aplikacijom, kameru okreni ka QR kodu :D
image-7.png

Probao sam i da skeniram qr kod tada mi izbaci "unknown error"

Ne znam što nisu stavili paketomate kao Dexpres i Ananas što imaju, nikada sa njima problema nisam imao

Stavljao sam neki dan pitanje u vezi velikih paketa, i izgleda da se ipak ne dostavljaju više na kućnu adresu, kao što su neki pisali. Mene interesuje da li to znači ovaj status? Redosled nema smisla, da li mi je uopšte ostavljen papirić u sanduče ili šta?

Prilozi

• Untitled.png
    Untitled.png
    29 KB · Pregleda: 57
Evo vam zvanicno upustvo kako se koristi app za preuzimanje paketa. Uzeo sam vec 10-tak paketa preko app i nikada nisam problema, uvek sve iz prve. Cak je i sestra podigla jednom preko linka bez problema.

Bitne su vam samo 2 stvari:
1. da vam je ton na telefonu maksimalno pojacan
2. gornji deo telefona (deo gde je slusalica) pozicionirate na cm od paketomata i radice vam bez problema
На цм од микрофона пакетомата.
Пошто је наведено да неки покушавају са дистанце да откључају пакетомата.

Stavljao sam neki dan pitanje u vezi velikih paketa, i izgleda da se ipak ne dostavljaju više na kućnu adresu, kao što su neki pisali. Mene interesuje da li to znači ovaj status? Redosled nema smisla, da li mi je uopšte ostavljen papirić u sanduče ili šta?
"Neki" su ti pisali i za sokola, pošalji ga da proveri ili nam pusti neko zrno pasulja ali sa dobrim dimljenim špic rebrima, možda se i vidi nešta.

Pošiljka iz Amerike.Krajem juna Čikago 11 jul opet Čikago.Ima li neko ideju?

Prilozi

• Screenshot_20230712-195402.png
    Screenshot_20230712-195402.png
    192.6 KB · Pregleda: 40
Поз људи, имам једну поруџбину из БЦ груп, занима ме само шта значи статус Време расположивост робе?

Dodatno, primetili smo određenu praksu dobavljača, odnosno trgovaca iz Kine, da umesto paketa, navode da je reč o pismu, kako to utiče na poštanski saobraćaj, koje su posledice?

- Po propisima Svetskog poštanskog saveza, pošiljka mase do dva kilograma, može biti poslata i kao pismo i kao paket. Izbor vrste usluge odgovornost je pošiljaoca, a prenos svake od kategorija poštanskih pošiljaka regulisan je propisima. Naknada koja pripada poštanskom operatoru za učešće u prenosu poštanskih pošiljaka, zavisi od izbora vrste usluge, odnosno kategorije poštanske pošiljke, navode nam oni.

Upravo zbog toga je, kako saznajemo i nastala ogromna zbrka, jer je gomila "pisama" stigla a to otežava i proces carinjenja.

Cela vest

Do kog datuma [RS]Arrived at local delivery center su stigli sa podelom UAxxxHU?

@Lanikor
Hvala za info, imao sam pauzu sa pošiljkama 10 dana pa nisam u toku, znači grubo 06.07. kreće sledeće nedelje.

@Colorato

Zavisi od LPC-a.

LPC SM od ponedeljka je krenula isporuka UA..HU
koje imaju status 06.07 [RS]Arrived at local delivery center.

LA..HU

hu127.jpg

Prilozi

• 2023-07-13 13_13_12-Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking.png
    2023-07-13 13_13_12-Universal Parcel Tracking - Global Package Tracking.png
    49.5 KB · Pregleda: 28
@Linuxer

Pise da je na carini
Proveri na

@sasa022
Na sajtu parcel app sam nasao alternativni tracking number sa Lithuania post. Kada ubacim taj broj izlazi mi ovo: ( 03.07 je bio zadnji datum za isporuku na aliju ali je kasnije promenjen na "logistics delay". EDIT: Kontaktirao sam i prodavca preko app aktivan je i na jednom forumu pa mogu da probam i direktnim putem.

Prilozi

• 2023-07-13 13_46_17-Praćenje pošiljke.png
    2023-07-13 13_46_17-Praćenje pošiljke.png
    10.2 KB · Pregleda: 30
Kod nas je, prati status na postinom sajtu. Bice na tom statusu izmedju 5 i 15 dana okvirno jer je vec 10 dana kod nas, tako da proveravaj.

@sasa022
Bg carina, tu je izgleda sad ludnica, dok se tu provuče je najveći problem, LPC-i izgleda da rade normalno.

@Colorato

Sve prolazi preko 11003 - Izmenicne poste u BG.
Gomilu posiljki pustaju bez ikakvog zadrzavanja , samo mali delic
zadrzavaju na carini.

Ponavljam po ko zna koji put - dostava najvise zavisi od rada LPC-a
i lokalnih posta.

Pošiljka iz Amerike.Krajem juna Čikago 11 jul opet Čikago.Ima li neko ideju?
meni je nedavno doslo nekoliko stvari iz Amerike...sve preko Chicaga, pa u Frankfurt pa kod nas...u principu su sve stizale za tipa 15-16 dana u proseku...tako da trebalo bi da ti stignu za koji dan

Dodatno, primetili smo određenu praksu dobavljača, odnosno trgovaca iz Kine, da umesto paketa, navode da je reč o pismu, kako to utiče na poštanski saobraćaj, koje su posledice?

- Po propisima Svetskog poštanskog saveza, pošiljka mase do dva kilograma, može biti poslata i kao pismo i kao paket. Izbor vrste usluge odgovornost je pošiljaoca, a prenos svake od kategorija poštanskih pošiljaka regulisan je propisima. Naknada koja pripada poštanskom operatoru za učešće u prenosu poštanskih pošiljaka, zavisi od izbora vrste usluge, odnosno kategorije poštanske pošiljke, navode nam oni.

Upravo zbog toga je, kako saznajemo i nastala ogromna zbrka, jer je gomila "pisama" stigla a to otežava i proces carinjenja.

Cela vest
mukice

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno