Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Mukice su pre 12 godina pricale o AE centru u Beogradu...

Mukice nisu obavestene da se zbog propisa u EU u Madjarskoj sve posiljke
skeniraju od dolaska do odlaska iz Madjarske i da UPU objavljuje te statuse.
Mukice nisu obavestene da svaku posiljku prati i eCN deklaracija.
Mukicama nije poznato da njihov zaposleni potvrdjuje prijem transportnog pakovanja
sa spiskom svih posiljki u paketu.

Mukice su pocele da "gube" i LA...HU posiljke , tj. pomesaju ih sa
UA...HU pa ih isporucuju bez evidentiranja u lokalnim postama.

Ova priča važi za 2020. god. kada su mnogi hteli da tuže i imali "dokaze" ali tad su ćutali. :ROFLMAO:

Fedex iz Kanade (dBrand porucen) za 3 dana u NS.

Stiglo mi nesto s alija danas, ali sam na odmoru do 30. Koliko dugo drze u postu stvari, 2 nedjelje? Znam na nekim ceduljicama da sam i mjesec gledao al mozda su to bila pisma.
I racunaju li i nedelje tu? Mislim da ce se vratiti a ne moze niko uzeti ceduljicu iz sanduceta ili preuzeti (a i ubjedjivat se oko drugo osobe bez punomocja da preuzme)

stiglo brze od ocekivanog, meh, a i nije veliko moglo se ugurati u sanduce. Ne znam mogu li im kako javiti da zadrze posiljku malo duze?

NE znam koji se m desava sa posiljkama i postom ali su sve gori. Imam sad dve posiljke LA-HU sa pracenjem. Oba paketa su vrednosti oko 40ak evra. Naruceni su u razlicito vreme i od razlicitih prodavaca. Trebaju da stignu u Borcu posta broj 11211 umesto toga jedan paket je otisao u Surcin posta broj 11271 pa pise da je PREUSMERENA pa sad ide nazad u postu GPC 10200. Ovo mozda i da shvatim da je greska jer su slicni postanski brojevi. Ali...
Druga posiljka je otisla na Novi Beograd u postu broj 11197 to je neka posta u Jurija Gargarina. Poslednji status je i da ta posiljka ide nazad u GPC 10200. Ne pise da je i ona PREUSMERENA ali evidentno se i ona vraca nazad u GPC.

Jel neko imao ovakvo iskustvo?

Bilo je takvih slucajeva .
Mozda ne bi bilo lose da pises kontakt centru za slucaj da je adresa necitka .

Može biti i da su isti nazivi ulica ali u različitim krajevima grada a nije čitljiv poštanski broj. Madjari imaju sve lošiju štampu. počinju da stižu sve bledje adrese.

5A503476-585C-4D8D-8FD9-24FA7C35209B.jpegOvi iz korisnickog centra kazu da paket nije ni stigao u Srb, kad da ga ocekujem uopste?

Prilozi

• D30F73CE-724C-43F6-83B3-C3BA8CD4CF0E.jpeg
    D30F73CE-724C-43F6-83B3-C3BA8CD4CF0E.jpeg
    105.4 KB · Pregleda: 38
Za reon Beograda

pisite ulicu i naselje i PAK
pa broj poste i naselje i u produzetku oznaku poste Beograd xx

----

@svetakometa

Mnogo puta su objasnjeni statusi

Kada budes video 11003 Izmenicna posta , taj status znaci da je
posiljka stigla u Srbiju i dalje pratis do tvog mesta...

LTs.jpg

Poslednja izmena:
Počeli su da se služe svim i svačim. Navodno mail od Mađarske Pošte o zadržavanju paketa zbog carine i potrebe plaćanja a pošiljalac...
NE NASEDAJTE!

Prilozi

• Screenshot_20230714_175543_Outlook.jpg
    Screenshot_20230714_175543_Outlook.jpg
    100.4 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_20230714_175603_Outlook.jpg
    Screenshot_20230714_175603_Outlook.jpg
    36.6 KB · Pregleda: 45
@Bojan42
Vidiš da se registrovao da postavi pitanje a kad da očekujem, da prati forum bar bi nešta pročitao do sada.

FeDEX iz Kanade 3 dana. Brze mi stigne iz Kanade, nego iz Beograda :D

@Lanikor

Dodatno, primetili smo određenu praksu dobavljača, odnosno trgovaca iz Kine, da umesto paketa, navode da je reč o pismu, kako to utiče na poštanski saobraćaj, koje su posledice?

Cela vest

"Pricica" je objavljena na prethodnoj strani i prokomentarisali smo je.

Dok se god Posta Srbije bude drzala propisa iz proslog veka i dok god Carina ne bude radila po vazecim propisima imacemo haoticnu situaciju :(

Meni juce spojili svih 8 paketa zajedno i dostavili. Nesto sam narucila bila oko 10. juna, nesto 10. jula.

FeDEX iz Kanade 3 dana. Brze mi stigne iz Kanade, nego iz Beograda :D

Jesi naručio masku za telefon ili USB kabal? 😏
Naravno da stigne za 3 dana, kada je plaćena usluga isporuke za 3 dana.

Meni je svojevremeno UPS iz Kine stigao treći dan, kad su mi slali neke uzorke. I ostao sam dva dana na carini, dok nismo dogovorili kako da mi carine besplatne uzorke. Nije im bilo jasno, zašto je Kinez platio i UPS transport i nije naplatio proizvod, kaže, sve je to deo prevare, kao dobili ste džabe, a platili na crno, pa da preprodate. Transport je bio 40ak eur, a maloprodajna cena tog proizvoda je bila tipa 5eur 🙄

Dbrand folije za telefon.

Besplatna dostava je za porudžbine preko 30$ :)

🤣 Sam sam kriv 😂

Stigne kao envelope, kao dokumenta. Za to smo imali neku ponudu oko 10eur. Oni ako mnogo šalju, verovatno dosta manje.

Samo sto me oduševio batica iz FedExa, zvao me nesto rano ujutru, ja mu rekao da spavam još može malo kasnije, kaže on nema problema došao oko 10 na kraju. Da kažeš to nekom kuriru rekao bi ovaj boli me uvce idi sam pa preuzmi ili sutra kad te nazovem.

FedEx kurir generalno rade na leru :)
Tokom godina smo ih imali nekoliko, svi su OK likovi, nikada neka frka, sve može da se dogovori, nekada nam stigne pun pickup robe, dosta kutija, pomogne da istovarimo, bez obzira što nema potrebe i što ne daje znake da je u nekoj frci, pa da nam pomaže da požurimo.

Verujem da nisu preoptereceni, pa su zato opušteni.

I DHL hoće to da odradi, kad odradi krug u povratku donese i kaže ti ugrubo vreme jer zna koliko ima da deli.

Evo vam jedne tuzne pricice

Ово је текст да би се нешто објавило. Наравно да ће Пошта Србије да прича приче уместо да предузме шта треба.
Свака пошиљка је пошиљка, без обзира на ознаку, и неко је платио да се она уручи примаоцу.
Пошта лупа глупости јер треба да уложи новац и унапреди пословање, уместо да је музу политичари на власти.

Ljudi da li je realno da paket ovoliko dugo bude zadrzan na carini ili su jednostavno negde zagubili paket?

Web capture_16-7-2023_143958_www.posta.rs.jpeg

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno