Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Evo da se i ja upišem, uzeo S23 8/256 zeleni. Danima/nedeljama pratim ove oglase "star 1 dan, fiskalni" i na kraju odem u Samsung store u Galeriju i tamo završim, bio na akciji kao prošle nedelje u Ušću. Uzmem i 25W punjač. :sneaky:
Pošto me je odmah po paljenju sačekao ovaj junski update, posle istog sam odmah ponovo odradio fabrički reset.

Sad ako ima samo predloga ili link ovde na temi gde se pričalo o maskama, fan sam klasične, jednostavne, silikonske maske koja neće mnogo da naruži tel. i da ga ne pretvori u ciglu :)
Čestitam, neka te dobro služi, zelena boja telefona uživo ubedljivo najlepša kod s23 serije.

Što se maski tiče, za ono što tražiš mislim da ti je najbolja opcija recimo Spigen Liquid Air - po meni definitivno najlepša zsštitna maska za običan s23. Takođe Nilkinova Frosted Shield Pro ti je dobra opcija ako ne želiš puno da narušiš izgled telefona, i svakako Samsungova originalna silikonska maska - klasična, jednostavna a ne pretvara telefon u ciglu.
Svakako je najbolje i sam da istražiš pa da vidiš šta će najviše da ti se dopadne. 🙂

Pa zašto onda kupovati flagship od 1000 + evra, to završi i telefon od 300?
Obično se slažem sa tim da telefon ne treba ograničavati, ali u ovom slučaju je light mode više nego ok.
Razlike u radu nema, jedino ako ima, ima u nekom benchmarku.
A prednosti su duže trajanje baterije, manje grejanja.
A to zašto ne bi uzeo jeftiniji telefon, možeš isto da uporediš sa kolima.
Da li bi radije vozio 1.2 Punta od 60 konja ili neki 3.0 Mercedes od 300 konja sa svom pratećom opremom i kvalitetom, pa po potrebi jednom u neko određeno vreme da ga nategneš i stisneš gas?
Sa Puntom si se ograničio na grad, sa Mercedesom ne.
Isto je i sa telefonom.

Ni jednog trenutka nisam ogranicio telefon bilo cime niti cu, sve je na ful(zato sam i kupio trenutno najbolji telefon) a baterija i sve ostalo perfektno radi nikad nisam ni pomislio da vodim racuna kako cu i koliko da punim bateriju pa tako ni sada(uvece obavezno napunim bat. do 100% ma koliko god bio ispraznjen tokom dana). Koristio sam brdo android telefona a kao primarni pocevsi od htc desire, S3, LG G3, S7, S9+, Note 10+ i sada S23 Ultra a pored njih koristio sam i razne somike i nikad ni jednog problema niti problema sa azuriranjem ni kvara sa bilo kojim telefonom jedino sam bio razocaran sa S20+ kojeg sam novog uzeo u mts-u i prodao posle mesec dana jer je stvarno bio mnooogo los telefon. Za mene uopste nema rezona ograniciti telefon niti blokirati azuriranja niti ima razloga da verujem da namerno ubijaju telefon sa svakim azuriranjem jer ponavljam imam i dalje note 10+ na kojem bukvalno sve besprekorno radi i danas posle skoro 4 godina.
Ko nece da radi azuriranja ima nacina da se iskljuci ali onda svodite telefon (S23 seriju) na neki redmi ili somiku od 200-300e koji gotovo da i ne dobija nikakva azuriranja pa se onda postavlja pitanje zasto 1000 i vise evra a ne 300e.

@samurai1974 otkud ti da Xiaomi i ostali ne dobijaju update? Meni su svi Androii uvek dobijali update, čak i Umidigi. Naravno, ne dugo kao Samsung, ali Xiaomi je uvek definitivno dobijao prvu narednu veću verziju Androida. 🤔

Ja uzimam telefon od 1000 evradi da mi traje barem 3 godine i da ne razmisljam da li ce do tada poceti da koci secka da baterija bude losa...i sto napisa neko gore, premium osecaj u radu, sve brzo fluidno, kamera vrh, baterija odlicna, olovka, ekran veliki pregledan itd... Prosli p30 pro sam nosio skoro 4 godine

Prvo kukanje nema update, kada ce? A kad stigne onda kukanje prvi dan dva na bateriju. A svi znaju da treba da prodje dva tri ciklusa da se baterija stabilizuje.
Updati resavaju dosta problema. Nekad izazovu i neke nove.
Dosta tih izazvanih problema resi faktori reset.
Uzivajte u jednom od najboljih android uredjaja.
I to da ce degradirati neki telefon pre nego sto izadje sledeci model nije tacno.
Moj s21+ koji je sad supruge i dan danas odlicno radi bez ikakvih problema.
Ajd baš da vidimo to za bateriju dal nece da se degradira,imao sa s21fe i punio ga dva puta na dan od samog pocetka,kako je vreme odmicalo sve je gore bilo ...Prodao ga,naravno.A šta su resili sa ovim apdejtom?Po pitanju kamere,što je toliko bilo najavljivano.,Ništa,kamera i dalje ima mutne slike u nocnim uslovima,jako loša.Banana efekat je još uvek tu.Jedino taj 2x zum...Mislim...🤷

@samurai1974 otkud ti da Xiaomi i ostali ne dobijaju update? Meni su svi Androii uvek dobijali update, čak i Umidigi. Naravno, ne dugo kao Samsung, ali Xiaomi je uvek definitivno dobijao prvu narednu veću verziju Androida. 🤔
Redmi note 11 pro kod majke tek sad dobio android 13 toliko o Xiaomi update.
Da ne pricam o reklama u skoro svakoj njihovoj aplikaciji, pa blokiraj preko adguard dns. Mislim katastrofa.
Ajd baš da vidimo to za bateriju dal nece da se degradira,imao sa s21fe i punio ga dva puta na dan od samog pocetka,kako je vreme odmicalo sve je gore bilo ...Prodao ga,naravno.A šta su resili sa ovim apdejtom?Po pitanju kamere,što je toliko bilo najavljivano.,Ništa,kamera i dalje ima mutne slike u nocnim uslovima,jako loša.Banana efekat je još uvek tu.Jedino taj 2x zum...Mislim...🤷
S21+ puni ujutru i celi dan joj traje. Toliko o tome. A slika decu po celi dan. 4g pola dana, pola dana wifi.

Ti od samog starta kukas na s23. Prodaj ga predji na drugi model....

Prvu vecu i to je to. 😁 Pa oni ni sada na novim telefonima srednje klase nemaju android 13 a ne da redovno i kvalitetno azuriraju telefone. saomi jes dobar hardverski t.j. skoro sve ali ta podrska je kriminalno losa zato i ne razmatram saomi dok to ne promene na bolje.
Ni ja do sada nikad nisam koristio "light režime", reko ajde da probam ovde. Rezultat, baterija drži 20-25% duze, a u radu nisam primetio razlike.
Sign me in 😄
Koliko je to duze u SOT posto meni drzi preko 8 SOT na pun gas?

Da se ponovim po stoti put, ne znam za druge telefone kod mene note 10+ SD varijanta i sada posle bezmalo 4 godine u dijagnostici samsung members aplikacije stanje baterije je good a SOT kao sto rekoh oko 7 sati wifi i oko 5-6 ako sam na mobilnom internetu i nikada nisam ni jednog trenutka vodio racuna kako i koliko ga punim. I samsung ima lose, dobre i odlicne modele pa kako ko i sta izabere. I sam sam imao takav slucaj sa S20+(jedan i jedini slucaj) pa sam ga prodao posle mesec dana ako ti ne valja taj S23 prodaj i kupi nesto drugo sto da se frustriras bezveze.

Poslednja izmena:
Ha,ha,ha urekoh telefon. 😁😂 Elem desio se jedan bag vezan za punjenje stavio sam tel da se puni na 15% i posle dvadesetak minuta pogledam pise 56% a telefon topao iako uglavnom drzim iskljuceno brzo punjenje(jedino to nije ful a i koj ce mi realno) pogledam u podesavanjima stoji da je iskljuceno brzo punjenje a on i dalje puni super brzo 2.0, par puta sam probao da ukljucim i iskljucim kabli ali uvek puni brzo, paljenje i gasenje telefona je resilo bag a moguce da ga je zbunilo to sto sam probavao brzi auto punjac. Eto nije da nema falinke. 😁

Screenshot_20230702_214454_Device care.jpg

I kod mene se izgleda malo smirila situacija sa baterijom posle restarta, ali je blago grejanje ostalo... U principu 90% na wifi, ali je signal 1-2 crte ceo dan, na n10+ i exiju sam stalno vracao na 2g, ovde ne diram nista...
Razmisljao sam i ja o lihgt modu, ali nikakve koristi u mom slucaju, ni jednom nisam uspeo bateriju da potrosim za ceo dan koriscenja.
Sa druge strane, nisu performanse primetne jedino i igrama, u nekoj meri verovatno utice na burst pri fotkanju, pixel binningu i sl...

Ultra, posle drugog punjenja nakon poslednjeg ažuriranja. Light mode.

Pogledajte prilog 395347
Ja cu zbog ovaovih skrinova da ga kupim 😂😂

Ps da li koristis brzo punjenje? Konkretno za ovaj sot iznad bas me zanima...dok sam korostio note 9 i sa brzim punjenj jes da je brze punio al je brze i praznio-u odnosu na saporo/standardno..zanima me da l se promenila situacija

Da se ponovim po stoti put, ne znam za druge telefone kod mene note 10+ SD varijanta i sada posle bezmalo 4 godine u dijagnostici samsung members aplikacije stanje baterije je good a SOT kao sto rekoh oko 7 sati wifi i oko 5-6 ako sam na mobilnom internetu i nikada nisam ni jednog trenutka vodio racuna kako i koliko ga punim. I samsung ima lose, dobre i odlicne modele pa kako ko i sta izabere. I sam sam imao takav slucaj sa S20+(jedan i jedini slucaj) pa sam ga prodao posle mesec dana ako ti ne valja taj S23 prodaj i kupi nesto drugo sto da se frustriras bezveze.
Evo baterija je na 32% sada .

Prilozi

• Screenshot_20230702_222235_Device care.jpg
    Screenshot_20230702_222235_Device care.jpg
    56 KB · Pregleda: 71
@BoškoM - i meni je nerealno izgledalo, ali tako je.

@samurai1974 - na običnom je i meni SOT bio oko 8h, a onda sam dva puta pred ažuriranje probao light i bilo je oko 10h, sve naravno na oko 10% baterije. A sada po ovom ispada da ide na 12h što je bas wow. Praticu svakako, pa cemo videti.

@War10ck_97 - generalno mešam, nekad 25W, nekad 45W, ali mi je fast charging uvek ukljucen. Ova poslednja dva puta sam bas sa 45W punio.

Evo da se i ja upišem, uzeo S23 8/256 zeleni. Danima/nedeljama pratim ove oglase "star 1 dan, fiskalni" i na kraju odem u Samsung store u Galeriju i tamo završim, bio na akciji kao prošle nedelje u Ušću. Uzmem i 25W punjač. :sneaky:
Pošto me je odmah po paljenju sačekao ovaj junski update, posle istog sam odmah ponovo odradio fabrički reset.

Sad ako ima samo predloga ili link ovde na temi gde se pričalo o maskama, fan sam klasične, jednostavne, silikonske maske koja neće mnogo da naruži tel. i da ga ne pretvori u ciglu :)
Spigen thin fit

Ne znam sta sam mu radio prvu polovinu baterije, ali je sad sve došlo manje vise na svoje 😄
Svakako je u prvoj polovini bilo dosta vise chrome-a, sada malo vise vibera i youtube-a, pa kontam da je i to uticalo. Sve u svemu, nema problema sa baterijom nakon ažuriranja.

Screenshot_20230703_124233_Device care.jpg

Update information
One UI version: 5.1
Version: S918USQS1AWFD S918UOYN1AWFD
S918USQS1AWFD
Size: 423.89 MB
Security patch level: July 1, 2023

Idem danas po S23 Ultra
Valjda je svaki sa fizičkom Sim karticom?
A1 produženje ugovora ima ili nema fiskalnog računa?
Na kutiji ako nema nalepnice od uvoznika ne kupujem?

Jeste, svaki fizicki sim i eSim.
A1 mislim da ne daje fiskalni, ali ti nije ni bitan jer dobijas "garantni list".

Edit:
Update information
One UI version: 5.1
Version: S918USQS1AWFD S918UOYN1AWFD
S918USQS1AWFD
Size: 423.89 MB
Security patch level: July 1, 2023

Kad pre ***, je l' si rucno menjao region ili?

Nisam dugo ulazio, kakvo je stanje sada posle vec duzeg vremena od izlaska, S23 i S23 Ultra? Je l' i dalje zver kao prvih par nedelja ili ima promena?

Nazad
Vrh Dno