Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@1893

Evo par kodova za koje nisam siguran da li su sa AE
Ove posiljke nisu isle preko Pekinga i za 10-ak dana stizu
u zemlju gde je isporuka.

RG015915305CN - RS
RG015821740CN - HR
RG015821753CN - SI
RG015864952CN - RO
RG015915420CN - BG
RG015821869CN RG015864983CN RG015915172CN - TR

@milkobgd

Napisano ko zna koliko puta

Ux...xx - NEMAJU PRACENJE U SRBIJI
Rx/Lx...xx - IMAJU PRACENJE

Kinezi salju onako kako njima odgovara , retko kada postuju
izbor kupca i doplate za jeftine vidove transporta.

Kolko cekaju CBxxxDE posiljke na carini ovih dana? Ne pomera se vec 2 nedelje..

Screenshot 2023-06-15 at 12.22.44.png

Okrenes jedno 3-4 strane unazad i pise ti... 2+ nedelje minimum, nebitno odakle je.

Osim ako je bas sitan i lak paket niske naznacene vrednosti, tad prolaze osim ako si bas baksuz.

Zar ovo nije sa pracenjem? Doplatio sam za opciju dostave sa tracking avaliable.
UA HU nemaju pracenje. Od tih sto idu preko Madjarske sam video samo da LA HU imaju. Moza ima jos nesto ali mi nisu slali tako.
Sto se tice doplata i biranje opcije slanja tu nema pravila. Kinezi posalju na kraju kakogod oni hoce i misle da treba.
Evo i meni su poslali dva paketa ukupne vrednosti oko 80 evra. I mislio sam da ce ici preko LA HU i da ima pracenje. A oni mi posalju kao UA HU.. I sad mogu da se pozdravim sa garancijom da ce stici. A drugi Kinez mi mesecima pakete vredne slao preko Singapura SG evo i oni poslali pakete preko LA HU. Srecom kao sto rekoh ima pracenje i solidno brzo stizu.

Najgore su (barem meni) UB HU. Em nemaju pracenje em im treba i po 15-20 dana da uopste prodju Carinske deklaracije i da podju iz Kine...

Poslednja izmena:
Trenutno UxxxHu za 5-7 dana su u Madjarskoj na aerodromu i tek počinje čekanje dok stigne u poštu, dok se obradi i pitanje je kad će proslediti ka nama.

Da do Madjarske brzo stigne. Pogotovo ove LA HU i onda krece cekanje,, Evo neke dva meseca nema... UA HU
Stigne brzo na aerodrom u Budimpešti pa je čekanje dok se prebaci u njihov GPC pa dok obrade i na kraju kada će poslati ka nama. Slično je i sa LxxxHU kod nas stižu zajedno sa Uxxx (normalno ne u istim vrećama). Pitanje je kojim danima ili nedelje u mesecu šalju ka nama i normalno posle je čekanje dok kod nas prodju sve procedure.

Trenutno UxxxHu za 5-7 dana su u Madjarskoj na aerodromu i tek počinje čekanje dok stigne u poštu, dok se obradi i pitanje je kad će proslediti ka nama.

HU1.jpg

EDIT:

Trenutno je letnja rasprodaja , verovatno ce se povecati broj posiljki pa ce malo usporiti.

Poslednja izmena:
@dedamrsoje

Jesu pisma , ali sadrze robu komercijalnog karaktera.

Mora se napraviti izmena postanskih propisa i uskladjivanje najnovijih domacih
carinskih / poreskih propisa i najnovijih propisa Svetske Postanske Unije
koji donose novu klasifikaciju posiljki i uskladjuju carinski postupak
( sada sve posiljke treba da imaju elektronske carinske deklaracije -
sistem je vec u funkciji )

Problem je sto Posta Srbije veoma sporo radi na uskladjivanju i drze se
mnogih propisa od pre 50+ godina.
Takodje ni Carina ne radi dobro zbog velikih rupa u zakonu.
( npr. iako su sve posiljke sa AE komercijalnog karaktera , vecina nema taj tretman i prolazi bez naplate PDV-a )

@1893

Evo par kodova za koje nisam siguran da li su sa AE
Ove posiljke nisu isle preko Pekinga i za 10-ak dana stizu
u zemlju gde je isporuka.

RG015915305CN - RS
RG015821740CN - HR
RG015821753CN - SI
RG015864952CN - RO
RG015915420CN - BG
RG015821869CN RG015864983CN RG015915172CN - TR

@milkobgd

Napisano ko zna koliko puta

Ux...xx - NEMAJU PRACENJE U SRBIJI
Rx/Lx...xx - IMAJU PRACENJE

Kinezi salju onako kako njima odgovara , retko kada postuju
izbor kupca i doplate za jeftine vidove transporta.
hvala buraz

UA HU i ovde, I već mesec dana ne mrda sa ''arrived at local delivery center''.
Ima li šansi da ovo ikako dođe? Tražio sam prodavcu da produži vreme za isporuku....

UA HU i ovde, I već mesec dana ne mrda sa ''arrived at local delivery center''.
Ima li šansi da ovo ikako dođe? Tražio sam prodavcu da produži vreme za isporuku....
Meni su 10tak UA HU naručene 5.5., stigle sve juče u paketomat. Tako da ne brini, stići će.

Ua...HU su mi pre jedno mesec dana stizale par dana nakon statusa arrived at local delivery center, sada se vuku kao prebijene. :D

Meni su 3 UA...HU stigle juce, narucene 19.05

Izgleda da nema nekog pravila... Random dostava :)

Android box stigao za dve nedelje ali carina spava.

Prilozi

• IMG_20230616_124958.jpg
    IMG_20230616_124958.jpg
    94.4 KB · Pregleda: 31
Meni malocas stiglo obavestenje za jednu UAxxxxxHU posiljku preko Direct me za paketomat da ce biti ostavljen paket u paketomatu...posle 2 minuta mi stize obavestenje isporuka otkazana.
Jos nisam imao ovakav slucaj za kineze do sada. A sitnica je u pitanju, privezak.

Meni isto stigla poruka preko Direct da je u paketomatu. Sada ću da odem da vidim dal je jedan paket ili dva unutra.

Da definitivno su se UA HU posiljke usporile. Pre je bilo da kad pise status Arrived at local delivery center RS paket nakon 2-6 dana bude prebacen u paketomat. A sada mnogi paketi se cekaju i po dva meseca cak. U posti su mi rekli da imaju povece prilive paketa a da je nezvanicna politika da se sve vise te posilljke koje nisu registrovane ne nose od strane postara nego da se stave u paketomat. Kako paketomata nema puno a posiljki ima sve vise, a postoji politika da se paketi u paketomatu zadrazavaju do 2 dana, jasno je da se ceka dosta dok nasi paketi stignu na red. Desi se tako da se nakupi i vise vasih paketa pa ka se lokalnoj posti ukauze slobodno mesto u paketomatu, da odjednom stave 5-6 paketa unutra. Iako recimo dobijete poruku da vas samo jedna posiljka ceka...

Registrovane posiljke sa pracenjem nasa posta svrstava u POSILJKE VAZNIJEG PRIORITETA i one se ne zadrzavaju dugo u depoima vec se prebacuju u raznosne korpe koje lokalni postari uzimaju i raznose po adresama vama na potpis i uvid licne karte. Ako ne, ostavljaju se u korpe za isporuku , u kojijma pristup nemaju vise postari nego radnici na salterima, I oni vam daju te pakete nakon potpisa i licne karte. E sad posto su te korpe pune sve zavisi koliko su postari i radnici saltera zainteresovani da jure nase posiljke i traze ono sto nama treba. Dovoljno je da vas postar ne ostavi papiric da vas ceka paket u posti, a da posiljka nema pracenje. Ko zna ko ce od radnica na salteru da se cima da kopaju vas paket.... Zato je sve sporo.. A radnice koje mrzi da radi ili nemaju pojma kako sistem funkcionise (ima i takvih uglavno mladih pirpavnica) reci ce vam jednostavno da paket nije jos stigao kod njih...

Poslednja izmena:
Da definitivno su se UA HU posiljke usporile. Pre je bilo da kad pise status Arrived at local delivery center RS paket nakon 2-6 dana bude prebacen u paketomat. A sada mnogi paketi se cekaju i po dva meseca cak. U posti su mi rekli da imaju povece prilive paketa a da je nezvanicna politika da se sve vise te posilljke koje nisu registrovane ne nose od strane postara nego da se stave u paketomat. Kako paketomata nema puno a posiljki ima sve vise, a postoji politika da se paketi u paketomatu zadrazavaju do 2 dana, jasno je da se ceka dosta dok nasi paketi stignu na red. Desi se tako da se nakupi i vise vasih paketa pa ka se lokalnoj posti ukauze slobodno mesto u paketomatu, da odjednom stave 5-6 paketa unutra. Iako recimo dobijete poruku da vas samo jedna posiljka ceka...

Registrovane posiljke sa pracenjem nasa posta svrstava u POSILJKE VAZNIJEG PRIORITETA i one se ne zadrzavaju dugo u depoima vec se prebacuju u raznosne korpe koje lokalni postari uzimaju i raznose po adresama vama na potpis i uvid licne karte. Ako ne, ostavljaju se u korpe za isporuku , u kojijma pristup nemaju vise postari nego radnici na salterima, I oni vam daju te pakete nakon potpisa i licne karte. E sad posto su te korpe pune sve zavisi koliko su postari i radnici saltera zainteresovani da jure nase posiljke i traze ono sto nama treba. Dovoljno je da vas postar ne ostavi papiric da vas ceka paket u posti, a da posiljka nema pracenje. Ko zna ko ce od radnica na salteru da se cima da kopaju vas paket.... Zato je sve sporo.. A radnice koje mrzi da radi ili nemaju pojma kako sistem funkcionise (ima i takvih uglavno mladih pirpavnica) reci ce vam jednostavno da paket nije jos stigao kod njih...
Mi o vuku a vuk na vratima. Stigla mi danas poruka da mi je jedna posiljka u paketomatu. Stiglo mi cak 7 unutra od jednom..

Dobih i ja danas jedan UA...HU.
Poslat 18. maja, 31 maja stigao u Srbiju (Arrived at local delivery center)
danas dobijem poruku da je stigao u paketomat (ja sam sam odabrao tu opciju tj. na aliexpress-u sam pored imena i prezimena napisao koji paketomat je u pitanju)

Niš je u pitanju, reon poste 18108.

Poslednja izmena:
Nije valjda da ide za carinu android box? Koja je vrednost paketa, pretpostavljam da nije više od 50€? I ja sam naručio ranije, nije išlo na carinu...
Vrednost je 43 dolara,na kojo mejl da im se javim i posaljem vrednost i upit koliko cu da cekam da obave njihov posao?

UA...HU su malo usporile u Kini , najverovatnije da je
broj posiljki porastao zbog letnje akcije

Kada stignu kod nas , apsolutno nema pravila kada ce da ih isporuce.

Nazalost , u Posti Srbije veoma sporo menjaju sistem.
Paketomati su losa prica sto se tice neregistrovanih posiljki.
Pitanje je da li ce uskoro nesto drugo promeniti.

@amdpower

LA...HU nikad brze do Madjarske i iz Madjarske, od primanja narudzbine do slanja iz Madjarske ka nama 11 dana za 3 paketa.

Proslog puta mi je samo na njihovom aerodromu stojao 16 dana jedan, a sad sve zajedno manje.

Slično je i sa UxxxxHU, 05.06. preuzela logistika. 12.06. stiglo u Budimpeštu i danas krenula tura ka nama. Videćemo kada je sledeća tura, ima 15.06. stiglo u Budimpeštu.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno