Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Jos dve RB...SG posiljke izasle sa carine, dosle na red posle 14 dana.

Ako ti odrezu carinu onda problem lokalne poste otpada . To se onda vodi kao vrednosna posiljka i zavodi na vise mesta.
Za bioritam carine ovih dana poseti temu o carini.

Hvala! Ima smisla.

No, postoji li način da vidim/ispratim gde je i šta je sa pošiljkom?
1686574154325.png

RB...SG vec mesec dana zaglavljen na Arrived in transit country (ANKER sluske)
Samo Anker slusalice zabadaju, Anker punjac koji sam narucio kasnije mi je stojao 6 dana u tranzitu i prosao.

Prvi i drugi status su slusalice, treci Anker Punjac.

Kome se zuri iz bilo kog razloga - zaobidjite Anker slusalice.

1686581571673.png

Ubacis sve tracking brojeve paketa, odaberes jedan koji nije automatski prepoznat, odaberes Cainiao i pronadje ih sve. Ako neki ne vidi odmah, ponovi to isto kasnije.

Jedino sto podrzava 10 pracenja po tabu, ali bukmarkujes vise tabova i to je to.

porucujem led trake za TV sa AE, i bitno mi je da stigne, da se ne zagubi kao sve UA posiljke

imam opcije:
Aliexpress standard shipping (tracking unavailable) - 19dana dostava
Cainiao standard for special goods (tracking available) doplata 1$ - 35dana dostava

u zadnje vreme mi stigla LA posiljka vrlo brzo a UA posiljke, u zadnjih 6m od njih skoro 10 - ni jedna

Hteo sam samo da proverim sta su ove opcije, posto, do sad sta god sam birao od shippinga to je uglavnom islo kao UA tj neregistrovane posiljke...

Aliexpress Standard je verovatno UA posiljka preko madjarske, samo mi nije jasno ovih 19 dana... to je verovatno do srbije da dodje za tih 19dana jer do mene nece sigurno :)
Sta je Cainiao? to su LA***HU posiljke, jel da?
Uzmi ako imas AE standard imas pracenje iako pise da nemas, ne brini ima, bile su nekada SG i stizalo je za 10 dana, sad su LA...HU, sporije su nekih 21 dan, nemoj nikad neregistrovane ako imas opcije za registrovane, lutrija i dugo cekas. Cainiao for special goods, malo sporija od AE par dana, to je njihova logistika kao i AE standard samo su prioritetnije pri slanju i u 90% i skuplja varijanta od ove "special goods".

Izgleda da je i cainiao standard for special goods LA...HU posiljka
Da jesu naravno samo sa nizim prioritetom od AE standard koji je isto LA...HU pri slanju.

BTW, evo i meni jedna LA....HU bas ta "for special goods" postar mi stavio u sanduce danas i zvao me da mi kaze.
A evo i jedne UA....HU poslata 28.05 stigla 09.06 u Srbiju.
Ludilo🤣
E to je vec AE saver opcija isto AE logistika i nisam verovao kad sam citao na stranim forumima da brzo dolazi iako je neregistrovana.

Poslednja izmena:
Free shiping ne postoji, ili je poštarina uračunata u cenu ili se iskazuje posebno.
Opcija Cainiao Super Economy Global može ići ili preko logistike AE-Cainiao i ide preko Madjarske ili pak preko SunYou (LP) i trenutno ide preko Belgije. Verovatno zavisi koja logistika pokriva koji grad, nisam se raspitivao kod prodavaca da li je to u pitanju ili možda ko sa kojom logistikom ima ugovor, sitnice su u pitanju pa nisam jurio a i malo eksperimentišem. Inače situacija je da su i HU i LP pošiljke preuzete istog dana (05.06.) i HU pošiljka je tek danas napustila Kinu dok je LP napustila Kinu 08.06. i danas je već u obradi, pojavila se u bpost gde postoji čak i adresa primaoca. Izgleda da AE skida svu odgovornost sa sebe za neregistrovane pošiljke svih logistika sem Cainiao jer na AE ima praćenje do napuštanja Kine uz komentar koji se crveni :D
This package is now with the destination country/region's carrier. Under economy shipping, further tracking info may not be updated. Please contact the carrier for details.

Promet na Alibabi se meri milijardama na dnevnom nivou !!! , pa se milioni odvajaju
za subvencije za promocije i transport.
Osnovali su veliku logistiku koja sve to kontrolise , balansira i ukljucuje i ostale logisticke kompanije i lokalne poste u ceo posao.
Za Srbiju pored Cainiao tu su i 4PX , SunYou , Yanwen.

Преведено са енглеског Википедија (енглески) - Цаиниао Смарт Логистицс Нетворк Лимитед, раније позната као Цхина Смарт Логистицс Нетворк, је кинеска логистичка компанија коју је покренула Алибаба Гроуп, заједно са осам других компанија, 28. маја 2013.....

@sasa022
Ne kupujem od juče, ima tu nekih 10 god. staža, poznate su mi sve logističke kompanije, i sad su menjali neke stvari te samo pišem šta se dogadja jer se za UxxxBE pošiljku ništa ne menja u statusima na AE dok se za sve HU (Cainiao) pošiljke redovno ažuriraju statusi čak i kad stignu u Madjarsku. Sve ostale logistike osim Cainiao rade (prihoduju) za sebe i gomila pošiljki ide preko Hong Konga jer tamo masa belosvetskih pošti imaju svoje firme ala BPost Hong Kong Limited i sl. i zbog postupka izvoznog carinjenja kreću mnogo brže nego što idu preko Cainiao. Za HU pošiljke ne želim da komentarišem zašto putuju dugo a i šta se dogadja, neka ostane tebi da organizuješ pošto si upućen u rad pošti i njihove propise. Moj prethodni post je bio da bi neki videli brzinu kretanja pošiljki (ima na forumu i upućenih) a ne da se komentariše šta piše na wikipedia ili o ulaganjima jer je to ipak više za neku temu velike firme na berzi ili slično.

Danas stigle 2 RB...SG posiljke narucene 18.05.

Sa sve carinom 26 dana prolazno vreme.

Mene posta u Beogradu zeza nesto ocigledno. Mnogi paketi stoje ono delivery cent po mesec ipo dana i dva. To su UA HU posiljke. Neki paketi su stigli neki ne Postar vise i ne donosi pakete nego mi ovi stave u paketomat sto je ok. ALI evo imam i LA HU tri paketa koja imaju pracenje. Sve je ok preskocilo carinu, pise otprema GPC ka mojoj posti evo taj status vec 3 dana. Mislim kako moze paketi da nestanu... Jedan sa pracenjem mi stigao a postar nit zvao nit papir, nit poruka. Srecom ima pracenje pa sam sam otisao po paket.
Sve gore i gore.

@nijebikovic

To je problem sa LPC i lokalnom postom :(

Ako je za utehu , i u susednim zemljama imaju problema sa dostavom.

U MK,CG,BiH imaju pracenje za Ux...xx

Lokalni Postanski Centar ili ti tvoja lokalna posta.

GPC - glavni postanski centar
LPC - lokalni postanski centar
i
lokalna posta

Iz GPC-a se posiljke salju u LPC ( "glavnu" regionalnu/gradsku postu ) iz kog se
vrsi raspodela u sve "male" lokalne poste koje vrse finalnu isporuku.
LPC-i su uglavnom spojeni sa velikim gradskim postama.

3 dana otprema iz GPC 10200 do moje lokalne poste u Borci. hahah do sada su je pesice mogli doneti...

Do kog datuma su stigli ovi strucnjaci iz carine. Naravno zadrzali onaj paket iz Poljske o kom sam pisao pa da otprilike znam koliko cu cekati kad vec moram i da platim carinu i PDV.

Izgleda ubrzali LA HU. Danas dobio status prijem na našoj pošti, videćemo kojom brzinom će dalje.

Meni 7-8 posiljki posle RSBEGC bar 1 dan ne posalju ka mojoj posti a onda tamo potrose jos 1 dan minimum.

Ovi definitivno nisu normalni. Iz pošte u poštu pa nazad za Kinu. Nije ni zadužena za dostavu ili isporuku, ništa. Mogu da se oprostim od 20$, teško da će kinezi vratiti novac jer gledaju samo onaj poslednji status a on je [RS] Arrived at local delivery center

Prilozi

• Screenshot_2023-06-13-18-32-24-727_rs.assecosee.pttandroidapp.jpg
    Screenshot_2023-06-13-18-32-24-727_rs.assecosee.pttandroidapp.jpg
    112.1 KB · Pregleda: 41
@olimpik

Ovo je registrovana posiljka i vide se statusi.
( da li je RB...SG ili LA...HU ? )

Da li su ovi statusi od 7 i 8.6 bili vidljivi 7.6 i 8.6 ?

Ako ti je adresa na teritoriji poste 18108 ( Nis-Medijana ) i ako su statusi bili vidljivi ,
da li si 8 ili 9.6 proverio u lokalnoj posti zasto je posiljka vracena u GPC ?

@aki28
Moj paket, koji im je pao šaka 01.06. danas je ocarinjen.
napisao i ja u carina za posiljke da su odradili danas 1.6 da mi je proslo nesto na drugu adresu sam slao jer sam mislio da cu ici van srbije na par dana.

@olimpik
Može biti da nije čitljiva adresa ili ima neku falinku i automatski ide nazad pošiljaocu, ne znaju kog poštara da zaduže za dostavu. Danas lepo u poštu sa brojem pošiljke pa kod kontrolora da se razjasni a pošto je registrovana pošiljka lako se odradi refund.

@olimpik
Može biti da nije čitljiva adresa ili ima neku falinku i automatski ide nazad pošiljaocu, ne znaju kog poštara da zaduže za dostavu. Danas lepo u poštu sa brojem pošiljke pa kod kontrolora da se razjasni a pošto je registrovana pošiljka lako se odradi refund.
Jel mozes malo vise da pojasnis ovaj deo "Danas lepo u poštu sa brojem pošiljke pa kod kontrolora da se razjasni" nisam imao problema, ali za svaki slucaj da se "naoruzam" na vreme

Jel mozes malo vise da pojasnis ovaj deo "Danas lepo u poštu sa brojem pošiljke pa kod kontrolora da se razjasni" nisam imao problema, ali za svaki slucaj da se "naoruzam" na vreme
Ako misliš da pojasnim "Danas" prošlo je 24 00, krenuo je novi dan :D.
U svakoj pošti postoji kontrolor i sam naziv kaže šta mu je u opisu posla, lako može da ima uvid šta se dogadja ili dogadjalo sa pošiljkom u toj pošti a u napomeni mora da piše i razlog vraćanja pošiljke, za svaku registrovanu pošiljku postoji gomila papira . To se isto radi i kad se pogrešno uruči pošiljka (piše u statusu da je primljena a nisi je ni video) normalno prvo presretneš poštara pa ga pitaš jer i oni pogreše ponekad a ljudi su alavi pa iako nije pošiljka za njih čim je Kina u pitanju potpisuju i ne da uzimaju nego otimaju ne razmišljajući da taj poštar lako ostaje bez posla a uredno mu donosio pošiljke pa kad stigne novi počinje kuknjava. To se sve odnosi na registrovane pošiljke, za neregistrovane bi dž cepao djonove. Meni da se to desi normalno ne bih prijavljivao svog poštara jer je ok lik, čak me i juri za neregistrovane pošiljke ali za poštare na zameni nemam pardona.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno