Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Da li ima neko preporuku za neku dobru , kvalitetnu prodavnicu naočara za vid ?

• Like
Reagovanja: tcp
Pisalo se skoro o ssd-ovima, al mi je promaklo i sad ne mogu da nadjem... Neki jeftin od 512gb a da nije bas sasvim krs?

@DjoleMC

Pisalo se skoro o ssd-ovima, al mi je promaklo i sad ne mogu da nadjem... Neki jeftin od 512gb a da nije bas sasvim krs?
Bukvalno bilo koji samo da nije sa QLC čipovima, što možeš da proveriš u opisima korisnika.

Essager Universal 6 Points Gravity Car Phone Holder

Da li je neko kupovao ovaj model ? - trenutno je oko 2$
Nisam konkretno taj ali vrlo sličan,isto Essager,odlično vrši posao.
Da li ima neko preporuku za neku dobru , kvalitetnu prodavnicu naočara za vid ?
Verovatno misliš sa nekom malom + dioptrijom,da kažem za čitanje?

Jes da nije tema o naočarima, ali ajde... Moj slučaj +1.5,bolje ili ajde da kažem iste sa alija od 500 din nego kod nas iz optičarske radnje za 8 hiljada.Naravno da sam platio i pregled.

Nisam konkretno taj ali vrlo sličan,isto Essager,odlično vrši posao.

Verovatno misliš sa nekom malom + dioptrijom,da kažem za čitanje?

Mala doptrija, za daljinu + 0,5

Mani se toga bez provere dioptrije.

Moja supruga je već bila kod očnog i ima doptriju. Ovo sam pitao, jer je jedan moj drug već kupovao naočare kod njih. Kaže da su stakla mnogo bolja neko kod nas. Treba da odem kod njega, ali sam predhodno voleo i ovde da se raspitam.
Jes da nije tema o naočarima, ali ajde... Moj slučaj +1.5,bolje ili ajde da kažem iste sa alija od 500 din nego kod nas iz optičarske radnje za 8 hiljada.Naravno da sam platio i pregled.

Ja sam gledao neke skuplje modele. Ako ima neku preporuku napiši
Kad smo kod naočara, radoznao sam ima li na aliju sunčanih naočara sa titanijumskim okvirom, cena do 50 dolara sa dostavom. Ili suviše očekujem.. :)

Ja sam gledao neke titanijumske za vid. Imaju 8 grama. Na njih mogu da se ugrade i stakla za sunce.

Vodi računa pride da je bilo slučajeva da se stakla sa dioptrijom nisu mogla uvesti na fizičko lice jer se smatraju medicinskom opremom za koju trebaju dodatni papiri (valjda ministarstva zdravlja).

@vladat1 kako bre + za daljinu, zar nije - za daljinu?
Za skuplje nemam predlog, pošto sam kod nas "pukao" bezveze pare, pa sam uzimao samo ove oko 500 din.
Ove su mi legle
RSD291.18 30%OFF | Stainless Steel Business Reading Glasses Men Women Urltra-light Rectangle Readers Glasses Presbyopic Optical Glasses +1.0~+4.0
@dzonihsv 5 kom mi je stiglo kao i svaki drugi paket, nisam imao problema.

Ti nisi, ali drugi jesu i zbog toga sam napisao da ne bude posle "kuku lele ovo neće prođe". :)

Pa kao i za masu drugih paketa, negde prodje negde ne...
Naručivao, iz dva puta, smart satove, jednom platio valjda pdv nemam pojma šta konkretno :), drugi put ništa.

@vladat1
Nemaš prava da uvoziš pomagala, jedino da ti provuče kao sunčane naočare. Čini mi se da su kod nas stakla sa ugradnjom od 2500 pa nadalje u zavisnosti od slojeva koji su naneti (tvrdi sloj, antireflex itd). Nisam gledao na AE ponudu optičarskih radnji ali ako nadješ naočare za 15-20$ i da rade po receptu možda vredi pokušati.

@offline71

Ne, nije to to u ovom slučaju. Masa drugih paketa je naplata pdv-a i carine, ovo ti jednostavno kažu "ne možeš da uvezeš" na fizičko lice i vrate paket (ne traže pare niti išta, pa se ti posle raskusuravaš sa kinezom). Ako si pravno, dostavi nam ovo, ovo i ovo. A procedura za sve to je cimanje i po i ne isplati se.

Računaj da si imao sreće i da ubuduće možeš da naletiš na ovu situaciju, pa da se ne iznenadiš.

Sve te razumem,nisam dobro sročio prethodni post.Ja sam znači pet puta imao sreće :)

Uzeo nekoliko pari naočara za vid, sve stigle bez problema. Ali sve su djubre, držim ih u autu, za nuždu.
Na svakima je dioptrija ok u centru stakla, ali ne daj bože da malo pogledaš u stranu, katastrofa...
Ako ima nekih upotrebljivih, i ja sam zanteresovan.

Edit:
primer đubreta:

Da nisi uzimao one multifokalne ili kako se već kaže? Ja sam uzeo takve jedne i baš to se dešava. Par postova iznad imaš link koje sam poručivao one nemaju takvih problema.

Ako moze preporuka i za jeftinije suncane kad prestane kisa,imam one jedne merrys pokazale su se sjajne.

@offline71
Žiža ili ti fokala je uvek u centru stakla jer se radi kao fi a kad se obradi i ubaci u ram nije u centru okulara, postoji nešta što se zove razmak zenica i zato se naočare za vid rade po porudžbini a ne serijski. To što se kupuje za blizinu za par eura je za jednokratnu upotrebu ako si zaboravio svoje naočare a treba ti da popuniš ček ili ukucaš pin i sl. i zato su na zapadu pumpe i prodavnice pune takvih naočara.

Sve ja to znam,naravno ne na nekom naprednom nivou više kao opšte znanje,ali šta da mislim kada su naočare kupljene kod nas isti djavo,govorim pre svega o staklu,kao i ove koje sam naručio sa alija.A plaćene 8000 sa sve pregledom,dioptrija +1.5.
Ali pošto nije tema o naočarima,ne bih dalje...

Vrh Dno