Šta je novo?

Dodaci ishrani: vitamini, suplementi, sportski preparati (iHerb, Myprotein..)

koji bi ste magnezijum po odnosu cena/količina prepoučili, a koji se može naći na iHerbu? ne oksid naravno, ali ovo ostalo: citrat, malat....

edit: još jedno blic pitanje. vidim da je ovaj mg na akciji, ali nešto mi nije jasno: ako 1 kapsula ima 50mg, to praktično znači da par ovih kapsula dnevno teško može da zadovolji dnevni unos, ako nešto ne propuštam?

Kod nas gledaj Solgar, imaš ga u heliranoj formi(bisglicinat + sulfat) ili citrat. E sad za količine, nije isto 400mg oksida i 50-100mg citrata/bisglicinata koji se bolje apsorbuju, tako da mislim da to treba uzeti u obzir, ali preporučiće neko možda ko je više u materiji od mene.

Naručio sam kregaatin da probam. Da li ga još neko koristi?

Probao drugar, nista spec. Reklamiraju ga kao da je 10x bolji od kreatina, u sustini on nije primetio nikakvu razliku.

Kontam da za neko kratko vreme i ne može da se primeti neka razlika ali možda daje neke benefite na duže staze. Šta znam, videćemo. Nije mnogo jača cena od običnog kreatina. Ima i promo kod za 10% plus besplatna isporuka.

koji bi ste magnezijum po odnosu cena/količina prepoučili, a koji se može naći na iHerbu? ne oksid naravno, ali ovo ostalo: citrat, malat....
NOW citrat i malat su standardno dobar izbor (odnose cena/kvalitet).
Samo obrati pažnju da su veća pakovanja prilično teška, tako da naša carina jedva dočeka da zalepi pdv...

Zdravo,

Narucio bih 100% Whey Gold Standard od Optimum Nutrition u Gymbeam iz Hrvatske i eventualno kreatin isto ON, pa me zanima da li se placa carina i tome slicno? PDV kontam da se ne placa. Imate li iskustva sa narucivanjem od njih?

Ne isplati se, platices i carinu i pdv i troskove dostave.

Bolje bi bilo sa koristite daleko provereniji kreatin monohidrat (koji je i mnogo jeftiniji). Zasto da unosite u sebe nesto sto je testirano kratko na veoma malom broju ljudi (tipa par desetina osoba i ko zna kakvo je to ispitivanje bilo)? Taj "gaa" sto su dodali u kreatin se koristi za industrijski tov pilica - brojlera, onih belih sto ne mogu da stanu na noge.

Slazem se. Ili mikronizovan monohidrat ili kre- alkalyn. S tim da nikad nisam probao kre- alkalyn i ne znam ni kakav je ni nista.
Kolega povise je lepo rekao za "gaa" 👏
Primetio sam da ovaj "novi kreatin" u poslednje vreme najvise reklamira vuk1vuk i zato ga ljudi i uzimaju.

Ja ga iz tog razloga nisam uzeo. Video sam da nema nikakvih recenzija po netu, reklamiraju ga kao da je bog zna sta, samo marketing. Uzimajte ono sto je provereno.

Zdravo!
Kupovao sam razne suplemente na Piping Rock-u ali je sada neki problem koji ne mogu da rešim. Redizajnirali su sajt i tražili su da se ponovo registrujem i tu nastaju problemi, kad odaberem artikle sve obračunavaju u dinarima a ne u evrima kao pre.
Da li je neko skoro kupovao i može li neka pomoć?

ja ne mogu da prodjem checkout na novom pipngu. ni na jednom ino sajtu se nista ne placa dinarima. cena u din je informativnog karaktera. sve se placa ili u eur ili u usd. na primer: aliexpress isto automatski prikazuje cenu u rsd ali se sve transakcije vrse u usd. sto i pise na njihovom sajtu.

Zdravo!
Kupovao sam razne suplemente na Piping Rock-u ali je sada neki problem koji ne mogu da rešim. Redizajnirali su sajt i tražili su da se ponovo registrujem i tu nastaju problemi, kad odaberem artikle sve obračunavaju u dinarima a ne u evrima kao pre.
Da li je neko skoro kupovao i može li neka pomoć?
Ja sam na email dobio link za aktivaciju naloga, sve prošlo bez problema, arhiva sa poručenim proizvodima, računima je tu ništa se nije promenilo. Imaš u dnu stranice, promeni državu na USA za USD ili Hrvatsku, Crnu Goru za EUR ili koju god hoćeš. Promena države ne remeti naručivanje.

DRŽAVA: CRNA GORA - VALUTA EUR

Ako nešto zeza, najbolje je da obrišeš keš i podatke samo za pomenuti sajt. Ostani na glavnom sajtu (PipingRock), klikni na F12 taster, otvara se u donjem delu DevTools, izaberi tab Aplikacije sa leve strane imaš opciju Storage, klikni na tu opciju, otvara se u desnom prozoru novi tab, klikni na opciju Clear site data. Briše ti samo podatke za pomenuti sajt, svi drugi podaci ostaju netaknuti. Povlači nove podatke, a ako je nešto ostalo da "zeza" to je izbrisano, povuće ispravan fajl i trebali bi problemi da nestanu.

Ako iz nekog slučaja neće login da prođe, koristiti ovu verziju sajta https://www.int.pipingrock.com/

Poslednja izmena:
Pozdrav, imam problem da naručim sa iHerb-a. Na aplikaciji kada popunim opciju "select payment method" i pritisnem "Continue" ništa se ne dešava, a kada to isto uradim na sajtu izbacuje mi sledeće⬇️. Ima li ko ideju u čemu je problem.

Prilozi

• Screenshot_2023-05-31-23-29-17-973_com.brave.browser.jpg
    Screenshot_2023-05-31-23-29-17-973_com.brave.browser.jpg
    41.8 KB · Pregleda: 20
Pokušajna kompjuteru, u privatnom tabu, safe modu ili pre drugog browser bez dodataka. Rekao bih da ti neki adbloker pravi problem.

Zna li se koliko često ogistra daje popuste? Promakao mi je 20%, koji bi mi poprilično značio.
Koristio sam basic 100%, ali ga sada nigde nema u pakovanju od 5.4kg. Prvi sledeći najjeftiniji je hydro koji pominjete ovde pa bih prešao na njega.
Mada sad gledam i ispadne 100rsd mesečno razlike u odnosu na hydro ako uzmem manje pakovanje basic 100%.

Zna li se koliko često ogistra daje popuste? Promakao mi je 20%, koji bi mi poprilično značio.
Koristio sam basic 100%, ali ga sada nigde nema u pakovanju od 5.4kg. Prvi sledeći najjeftiniji je hydro koji pominjete ovde pa bih prešao na njega.
Mada sad gledam i ispadne 100rsd mesečno razlike u odnosu na hydro ako uzmem manje pakovanje basic 100%.
Naruči proizvode između 14-15h i dobićeš popust automatski

Wow, odlično. stvarno ima. Kupljeno.
tnx za info

Za Ogistru imate i OROZOVIC15 promo kod za 10% da ne jurite satnicu.

Placa li se dostava sa iHerba,gledam neke Omega 3 da li se uopste isplati?
Inace imam problema sa trigliceridima koji idu gore,dole i holesterol koji skace,sad je 8,trigliceridi 4.

Edit vidim imaju i krill,ekstra cena.

Poslednja izmena:
Inace imam problema sa trigliceridima koji idu gore,dole i holesterol koji skace,sad je 8,trigliceridi 4.

Plaća se i sada se "unormarila" pošto duži period nakon Korone se nije isplatilo. Nemoj samo teže sup. sa iHerb (tu je Vitacost bolji). Pričam o LocalPost metodi slanja za iHerb, koji je nekih 20-30. Za suplemente tipa magnezijum, taurin, određena amino kiselina u prahu, najbolji je PureBulk (GlobalMail parcel mislim da sam izabrao za slanje) i nisu mi naplaili dažbine. Ali to verovatno dok se ne omasovi.

Za povišeni holesterol broj jedan suplement je Niacin (vitamin b3) 1500 do 3000 mg dnevno flush free forma. Broj dva fermentisani crveni pirinač 1200 mg dnevno. Broj 3 omege 2000 do 3000 mg dnevno (kupuj provereni izvor netovljene ribe ili ulje račića). Broj 4 beli luk, ako ne možeš sirov ili ne podnosiš miris, kupi u kapsulama bez mirisa ima i kod nas ostrovit i medicina natura firme.
Ako tražiš samo jedan suplement imaš na iherbu now foods cholesterol pro suplemenet ali nisam imao iskustva, po ceni morao bi da daje rezultate, mada imaš i review da pogledaš.
Zaboravih da dodam ključno za holesterol je da kroz ishranu ubaciš rastvorljiva vlakna, pogledaj u DM-u, imaš kod nas i Inulin vlakna i vlakna akacije (bagrema) ako ne voliš ovsene kaše (ovde mislim na one koje sam napraviš a ne one gotove ovsene kaše, koje su čisto smeće). I jedi puno lešnika i badema po mogućstvu sirovih.
Svako dobro.

Poslednja izmena:
Hvala puno,uzimao sam Normolip sa tim crvenim pirincem ali nista,sad pokusavam opet ali sa kompletnom pormenom ishrane+suplementi.
Probacu i ovaj https://shop.lilly.rs/pharmacy-cholesterol-control-30-kapsula-517635
Negde sam procitao da moze da pomogne i jedna,dve case vina i piva tvoje misljenje?Ja u principu slabo pijem alkohol,ne pusim.
I sta uzeti kao zamenu za secer,zeleni caj pijem bez secera,kafu takodje presao sam na instant jer turska hoce da poveca holesterol,uzeo bih za domacu limunadu.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno