1 slika spavaća
2 slika dečija
3 slika dnevni boravak
Stavljen stiropor 10 cm pre 3 nedelje i pvc stolarija
Naso tamu gde sam pisao o tome pa cu ti kopirati ovde. PVC stolarija je smrt zarobio si vlazan vazduh. Samo promaja i odvlazivac ili ce poceti budj da se kavlja i zelenilo po zidovima.
Sacekaj jun ili jul da bude napolje iznad 30c i pocnes radove.
Prvo ti nemas vlagu vec kondezaciju hladni zidovi topao vazduh ti stvaraju kondezaciju i vlaznost u sobi, vlaga je nesto drugo a kondez nesto drugo ljudi to mesaju.
Vlaga je kada ti je zid mokar curi sto moze izazvati da pri velikim padavina da vuce iz temelja, moze pucanjem cevi itd..
Kondezacija je kada su zidovi hladni a soba nije dovoljno zagrejana i javlja se kondez sto stvara povisenu vlaznost u sobi i uzrukuje pojavu gljivica to jest budji po coskovima i zidovima.
Kako resiti luftiranjem prostorije to jest promajom i dobrim zagrevanjem prostorije i odvlazivacem.
Kako ukloniti budj i spreciti ponovno pojavljivanje budji:
Ovo se radi leti prvo kupis varikinu gde ti je budj tu naprskas cistu varikinu i obrises budj te gljivice i opet naprskaj varikinu da ostoji i da ubije gljivice da se ne sire i sacekaj 24h.
Onda uzmes spaklu i ostruzi taj deo, nakvasis zid cetkom valjkom sacekaj pet minuta i sve ostruzes to jes skines do zdravo, onda uzmi podlogu kupi za vlagu to jest za kondezaciju i nanesije na to mesto gde si ostrugao zid, kada se osusi podloga uzmi glet masu i izgletuj taj deo u dve ruke kada se osusi glet masa osmirglaj sa smirglom 80p da nemas riseve i da se ne vidi prelaz. Kada si sve to zavrsio kupis stop kondez on greje zidove i kosta jedan litar 1700 din. Njega nanosis malim valjkom na tu cos gde si gletovao, kada si naneo sacekaj 6h da prode tako nanesi drugu ruku i cekas opet 6h i trecu ruku i cekas 24h da se lepo osusi.
Onda kupis maksi dis-f imas od 1kg naj manje pakovanje pa do 25kg. Onda uzmes i razblazis je prema upustvu proizvodjaxa pise na kutiji i prekrecis taj deo u dve ruke ali kad naneses prvu ruku valjkom sacekas opet 6h da prodje pa drugu ruku ti to bi bilo to nebi trebalo da ti se vise pojavljuje budj.
Posle toga posto si na podkrovlje leti ne zatvaraj prozor a zimi pravi promaju minimum 2 x dnevno po 15 min.
Ovo pisem iziskustva ja sam imo vlaznost u sobi do 80% zidovi su mi bili zeleno crni samo pecurke sto nisu izrasle, kada sam ovo odradio sve za sad nemam ali kupio sam i odvlazivac i za sad nemam vise vlaznost a ni budj. I kup neki merac vlaznosti da uvek znas koliko je posto u sobi imas u lidlu ja tamo kupio dva komada tacni su i precizni.