Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Ceo dan mi je ovako, zna li neko kako se može rešiti problem? Išao sam u A 1, kao videće šta mogu da urade. Jutros mi je zvanično brebačen paket s Neo 23 na Neo Neo, radila je app na kratko i onda ovo...
Iskreno A1 aplikacija i MTS aplikacija dva sveta različita .
Činjenica je da je MTS jako skuplji i nema možda neki popust ali njihova aplikacija je premija za ostale provajdere .
Ako je obracunski period 25-i bude zaduzenje u aplikaciji najcesce 29-og.
Što znači da je plaćanje oko 15 tak dana ili se može pomeriti na još nekih 15 dana i kraj !
Kod ostalih provajdera ( naravno bez ikakve reklame ) ,računi koji se sada plaćaju i za koje usluga može biti isključena je za mart .Sa mogućnošću isto ako dođe do isključenja za aktivacijom broja bez nekog čekićanja 😀🤣.
Isto tako da naprave četri kategorije obračunskog perioda meni ne ide u glavu , šta time postižu ...
Ako su hteli da " izađu u susret " korisnicima , mogli su da prilikom aktivacije ugovora postave pitanje za fakturisanjem obaveza .
Što bi svaki korisnik znao da ceni .
Prevedeno niko ne želi da mu se gomilaju računi u nedogled i svako voli da plati račun što pre ali treba imati kako stila za ponudu ,aktivaciju usluga još više za naplatu .Ovako po meni ovo nije post - paid usluga ovo je skoro pri - paid opcija sa rokom plaćanja 😀🤣

Poslednja izmena od urednika:
Prethodni ugovor sam obnovio u aprilu 2021. godine tri meseca ranije na 24 meseca + 3 meseca preostale stare ugovorne obaveze (jer se ugovorne obaveze u A1 sabiraju) na Intarifu bez uređaja uz promociju za mlade jer mi je sadržaj u okviru paketa bio odgovarajući, kao i cena (999 dinara). Kako još uvek nisam obnovio ugovor, obavestili su me SMS-om da uskoro prestaje da važi popust na tarifu od 24 meseca i da će biti fakturisana puna cena kako je i definisano ugovorom a da me pritom nisu ni pozvali vezano za obnovu ugovora.
Zanima me da li trenutno postoji neka nekomercijalna ponuda za obnovu koju mogu da iskoristim i na koji način?

Tako i meni bilo, ali sreca pa mi tarifa bila skuplja za 300 din.

Mogu zamisliti kako ke nekom kad ga palet posle 24 meseca izadje duplo i to placas 3 meseca.

Ja cekam da mi istekle ugovor, a to ke sledeci mesec i ako bude u Yettelu promocija 50% precicu, ako ne precicu na pripejd, za 1000din 500 min/sms i neograniceno u A1 mrezi i 9GB neta.

To im je fora, 24+3, navuku te i onda se uvek vuces sa njima sa tih 3 meseca skuplje tarife.. I onda ti je uvek "najisplativije" da opet potpises ugovor sa njima na 24+3 meseci..

Zato sam i uzeo NEO Surf umesto NEO23 koji je u tom trenutku bila bolja opcija.. Kad bude isticao ugovor, moći ću da se cenkam ili jednostavno da pređem u drugu mrežu

Pozdrav,
Sklopio sam ugovor 2.Maja i uzeo sam telefon S23+ uz tarifu NEO NEO na telefonu je pocela da se skida boja na okviru gornjeg dela telefona, zanima me da li na osnovu ovoga mogu da raskinem ugovor i posle koliko vremena mogu raskinuti ugovor s obzirom da nije proslo preterano dugo. Kontaktirao sam Samsung-ov servis i odgovorili su mi da je to kozmeticke prirode i da servis ne moze da dijagnostikuje ma da je tacka vidljiva i sire se kao linijca sta da radim?

Pozdrav,
Sklopio sam ugovor 2.Maja i uzeo sam telefon S23+ uz tarifu NEO NEO na telefonu je pocela da se skida boja na okviru gornjeg dela telefona, zanima me da li na osnovu ovoga mogu da raskinem ugovor i posle koliko vremena mogu raskinuti ugovor s obzirom da nije proslo preterano dugo. Kontaktirao sam Samsung-ov servis i odgovorili su mi da je to kozmeticke prirode i da servis ne moze da dijagnostikuje ma da je tacka vidljiva i sire se kao linijca sta da radim?
Znam da će da zvuči glupo i bezobrazno ali napisa ću šta mislim ...najbolje je da kupite masku za fon i toliko 😀...Znam da bi to trebalo drugačije rešiti ali teško 😃

Ali ako se želite izboriti najbolje telefon u kesu gde ste uzeli i rešavanje dok vam ne zamene fon

Znam da će da zvuči glupo i bezobrazno ali napisa ću šta mislim ...najbolje je da kupite masku za fon i toliko 😀...Znam da bi to trebalo drugačije rešiti ali teško 😃

Ali ako se želite izboriti najbolje telefon u kesu gde ste uzeli i rešavanje dok vam ne zamene fon
Pozdrav,
Hvala na odgovoru!

Imam kod koji daje prvih 6 meseca besplatno ako preneses broj na ugovor 24meseca bez kupovine telefona, ako si zainteresovan poslacu ti u privatnoj poruci kod
Već sam korisnik,ne igra mi. Hteo sam da dodam telefon. Jedino mi Frends and Family završava posao. To je 30% popusta na tarifu.
Hvala na pomoći.
Decembra mi ističe ugovor, tad cu potražiti novi telefon. Najverovatnije kod drugog operatera.

Je li moguce u Madjarskoj gde sam bio nesto kratko bio nakacen na Vodafon za 1MB da su mi obracunali 1000din?! I to verovatno nije bilo u samoj Madjarskoj nego na granici, ali kako vidim ukljuceno mi je da se ugasi mobilni podaci kada sam u romingu pa mi nije ni jasno kako je doslo do toga.
1MB = 1000 din!??! U danasnje vreme gde se prenosi spominju u vise stotina megabajta i gigabajta i onda jedan pisljivi megabajt da te kosta 1000 din?! Ne kapiram sta je to toliko skupo, da sam uplatio za roming 700 din eto mi od jednom par GB neta narednih 7 dana, mislim sta se to odigra izmedju ove 2 mreze da u jednom trenutku placas 1MB 1000 din a onda za manje para dobijes nekoliko GB narednih 7 dana.
I te gluposti sto salju - Dobro dosli u zemlju hrane i slicno... Posalji mi na koju mrezu da se nakacim i koliko ce me kostati, a ne uvod o drzavi.

Je li moguce u Madjarskoj gde sam bio nesto kratko bio nakacen na Vodafon za 1MB da su mi obracunali 1000din?! I to verovatno nije bilo u samoj Madjarskoj nego na granici, ali kako vidim ukljuceno mi je da se ugasi mobilni podaci kada sam u romingu pa mi nije ni jasno kako je doslo do toga.
1MB = 1000 din!??! U danasnje vreme gde se prenosi spominju u vise stotina megabajta i gigabajta i onda jedan pisljivi megabajt da te kosta 1000 din?! Ne kapiram sta je to toliko skupo, da sam uplatio za roming 700 din eto mi od jednom par GB neta narednih 7 dana, mislim sta se to odigra izmedju ove 2 mreze da u jednom trenutku placas 1MB 1000 din a onda za manje para dobijes nekoliko GB narednih 7 dana.
I te gluposti sto salju - Dobro dosli u zemlju hrane i slicno... Posalji mi na koju mrezu da se nakacim i koliko ce me kostati, a ne uvod o drzavi.
Pa jer ste pozvali operatera da se otvori reklamacija !?

Podnesi zalbu da nisi napustao Srbiju i da je telefon slucajno preko Vodafone povukao taj 1MB.
1MB = 1000 din!??! U danasnje vreme gde se prenosi spominju u vise stotina megabajta i gigabajta i onda jedan pisljivi megabajt da te kosta 1000 din?!
To su cene iz doba 2004-2005. kad je kod nas 1MB kostao 60din na GPRS, a roaming bio 10-15x skuplji.
Ne kapiram sta je to toliko skupo, da sam uplatio za roming 700 din eto mi od jednom par GB neta narednih 7 dana, mislim sta se to odigra izmedju ove 2 mreze da u jednom trenutku placas 1MB 1000 din a onda za manje para dobijes nekoliko GB narednih 7 dana.
Šta reći, osim, može im se (nije A1 sam u toj praksi).
Slažem se.

Još jedna važna napomena: Od oktobra meseca 2023. stupa na snagu regulativa o ograničenju cena roaming usluga između zemalja ZB i EU/EEA, gde će maksimalna cena za 1GB biti 18€, odnosno isti taj 1MB bez bilo kakvog dodatka ili nečeg sličnog neće smeti da košta više od 2 dinara. Odnosno biće ni manje ni više nego 500 puta jeftiniji.

Zbog toga sam uvek za to ili da se ukljucuje "avionce" ili das ko covek 800-900din za dodatak....oko prvog maja sam iso do grcku i pre dan da podjem uplatio roming 1-2gb...ima dosta primera da su naplacivali za totalne gluposti neke ili njihovih greska

VoLTE ako je ukljucen trosi bez obzira sto su iskljuceni mobilni podaci, mora i on da se ugasi. Koliko se ljudi samo zeznulo tako.

Da, i ja sam cuo da su poceli i postojecim prepaid, postpaid koji su presli na prepaid i sl. da nude te popuste kao novim korisnicima. Izgleda pocelo da dolazi iz dupeta u glavu

Meni nisu odobrili nikakav popust. Korisnik sam min 10god. Svaki račun uredno placam, kad je počelo elektronsko plaćanje platim čim pristigne.
Svideo mi je Honor Magic 5Pro i još sat na poklon, idealna promocija ali skupa.
Nisu hteli da snize ništa.
Setiće me se decembra kad podnesem zahtev za prenos broja.

Pa o tome i pricamo, nude starim postpaid korisnicima koji su presli na prepaid, do sad nisu ni to hteli. Prvo je pocelo preletacima 50% sa intarifom pre par godina, pa sa tim "kodovima", sad ovo, znaci pomalo mrdaju, poluzivi su, nisu skroz umrli

Meni nisu odobrili nikakav popust. Korisnik sam min 10god. Svaki račun uredno placam, kad je počelo elektronsko plaćanje platim čim pristigne.
Svideo mi je Honor Magic 5Pro i još sat na poklon, idealna promocija ali skupa.
Nisu hteli da snize ništa.
Setiće me se decembra kad podnesem zahtev za prenos broja.
Gde ćeš preći? Yettel i MTS takođe izuvaju sa cenama. Svi izuvaju. :D

Mts, jesu skuplji ali trazicu povoljnosti da predjem. Suprugu su dali benefit da produži ugovor. Njen paket je bolji od mog a košta 100din vise

Pisao sam o sličnom iskustvu, naplatili mi 12MB 12 hiljada iako mi je telefon sve vreme koristio službenu karticu za podatke (imao dodatak na službenom broju). Ta cena jako liči na reket, teraju te da isključiš roaming ili da platiš dodatak, ne da bi ga trošio, nego da bi bio siguran da neće da te oderu...
Dva broja sam već prebacio kod konkurencije, a i ostale ću. Džabe A1 što ima "dobre cene" kad prvom prilikom otmu koliko im se hoće.

Pisao sam o sličnom iskustvu, naplatili mi 12MB 12 hiljada iako mi je telefon sve vreme koristio službenu karticu za podatke (imao dodatak na službenom broju). Ta cena jako liči na reket, teraju te da isključiš roaming ili da platiš dodatak, ne da bi ga trošio, nego da bi bio siguran da neće da te oderu...
Dva broja sam već prebacio kod konkurencije, a i ostale ću. Džabe A1 što ima "dobre cene" kad prvom prilikom otmu koliko im se hoće.
Molim Vas samo glavu gore ništa pogrešili niste , samo zdravlja sve će vreme pokazati i kako ko radi ! 👍

Molim Vas samo glavu gore ništa pogrešili niste , samo zdravlja sve će vreme pokazati i kako ko radi ! 👍
Kada sam Vam odgovarao na Vašu konstataciju o iskustvima sa A1 , polazio sam od sebe da sam ja u nekoj prilici da odlučujem o reklamacijama korisnika ...Iskreno ja ne bih mogao da napišem da prigovor na račun nije osnovan i naplati u korist svoje firme tih 12k dinara ili koliko već ...ali to sam ja .
Nikada ne bi mogao da šaljem šablonske odgovore korisnicima .

Nazad
Vrh Dno