Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Bojan42
Sve dok je na carini stoji 61200, kad se posle toga pojavi 10200 znači da je prošlo carinu i ide daljim tokom. U zadnjem tvom primeru imaš da je u 7 47 prebačeno na carinjenje i u 8 09 izašlo sa carine.

@Bojan42
Sve dok je na carini stoji 61200, kad se posle toga pojavi 10200 znači da je prošlo carinu i ide daljim tokom. U zadnjem tvom primeru imaš da je u 7 47 prebačeno na carinjenje i u 8 09 izašlo sa carine.
Da,to se odradi vrlo brzo pa 61200 znaci da uskoro stize,nego sto su sva pracenja stavili da je zavrsen kao da je to 61200 vec bilo i da je otpremljeno a prema nasoj posti nije.Nije se pre desavalao uglavnom su bili uskladjeni,pa kada nasa posta napise i oni napisu.To me buni inace sve je ok sto si rekao.

Da,to se odradi vrlo brzo pa 61200 znaci da uskoro stize,nego sto su sva pracenja stavili da je zavrsen kao da je to 61200 vec bilo i da je otpremljeno a prema nasoj posti nije.Nije se pre desavalao uglavnom su bili uskladjeni,pa kada nasa posta napise i oni napisu.To me buni inace sve je ok sto si rekao.
A što se uzbudjuješ, piše da su statusi informativnog karaktera, neradni su dani i u ponedeljak uveče proveriš šta se dogadja ako si već rešio da presretneš poštara.

A što se uzbudjuješ, piše da su statusi informativnog karaktera, neradni su dani i u ponedeljak uveče proveriš šta se dogadja ako si već rešio da presretneš poštara.
Isto tako sam informativno postavio ovde pitanje ako neko zna kako ti statusi funkcionisu,a ne zato sto mi se zuri da predignem posiljku.

Isto tako sam informativno postavio ovde pitanje ako neko zna kako ti statusi funkcionisu,a ne zato sto mi se zuri da predignem posiljku.
Ako je pitanje kako funkcionišu aplikacije za praćenje pošiljki verovatno je za drugu temu, koliko shvatam ovde se piše o praćenju pošiljki, značenju statusa i za neregistrovane pošiljke grubo očekivano vreme isporuke.

Ako je pitanje kako funkcionišu aplikacije za praćenje pošiljki verovatno je za drugu temu, koliko shvatam ovde se piše o praćenju pošiljki, značenju statusa i za neregistrovane pošiljke grubo očekivano vreme isporuke.
Pitanje je za medjunarodno pracenje posiljki i znacenje statusa pracenja,ako nije za ovu temu koja se zove pracenje posiljki ne bih znao za koju je drugu.

Kako funkcionisu medjunardno poste i pracenje njihovih posiljaka,tema je pracenje posiljki....ako ne mogu ovde da pitam ja stvarno nemam pojma gde mogu da postavim to pitanje.
Teško da se dobije info i kako funkcioniše naša pošta a kamoli strane pošte, svuda u svetu dobićeš sličan odgovor kao što daje i naša pošta. Postoji Zakon o poštanskim uslugama, konvencije u medjunarodnom poštanskom saobraćaju i ko zna šta sve i to ti je to.

Teško da se dobije info i kako funkcioniše naša pošta a kamoli strane pošte, svuda u svetu dobićeš sličan odgovor kao što daje i naša pošta. Postoji Zakon o poštanskim uslugama, konvencije u medjunarodnom poštanskom saobraćaju i ko zna šta sve i to ti je to.
Ako je zavrseno carinjenje prvog radnog dana ce iskociti 61200 i malo kasnije otprema sto znaci da su strana pracenja verodostojna a ako nije vec nastavi da iskace ovo 10200-10200 onda lupaju,u sustini me samo to interesuje.....

Trebalo bi da su strana pracenja tacna posto informaciju dobiju automatski i pre nego se pojavi na nasem sajtu

zna li neko sta znaci ova skracenica YP? kinez mi uvazio reklamaciju, salje mi ponovo i dao mi ovaj broj za pracenje posiljke.
UD*************YP

To je broj logističke kompanije. pošiljka će za par dana dobiti zvaničan broj i miriše na HU. Videćeš oba broja u praćenju kod Nindže.

Meni su UA YP stizali bez promene broja, jedino se VR YP menjao u turski .
Ne tako skoro ...

Divan dan osvanuo i za lepe trenutke dušu dao, red je da i praćenje pošiljki i naše i belosetske i carina odmore :ROFLMAO:

Je l stigla nekome sada pre praznika pošiljka koja je imala status "[RS] At local delivery center" 31. marta?

Jel vam se desavalo da UA...HU ne dobije onaj poslednji status [RS] At local delivery center nego ostane na Received by local delivery company?
Imam jednu s kojom sam se pozdravio, od 3.3. stoji nepromenjeno, cekam da istekne zastita pa da trazim refund i kapiram da je to dovoljan dokaz za AE support da nije stigla.

cekam da istekne zastita pa da trazim refund i kapiram da je to dovoljan dokaz za AE support da nije stigla.
sam AE skoro nikada ne da refund lol, uvek idu na stranu prodavca jer je on kinez a ti ne. pa ga štite

pošalji poruku prodavcu, i objasni šta se desilo. ako je čovek fer, sam će ti dati pare.. ja sam jednog prodavca kontaktirao posle dva meseca, rekao da nije stiglo, čovek mi vratio pare. ali opet ni ako pitaš prodavca direktno, ne nadaj se parama.

piši propalo

Meni je pre neki dan ponovo poslat isti proizvod, reklamirao sam i poslao slike. Kinez me pitao hocu li pare ili ponovo da salje, poslao ponovo i u poruku mi poslao broj za pracenje. A pre neki mesec za posiljku od 5e drugi kinez mi slao smajlice i nije hteo ni da cuje za refundaciju. Sve zavisi od toga kakva je politika firme kod koje reklamiras.

Jel vam se desavalo da UA...HU ne dobije onaj poslednji status [RS] At local delivery center nego ostane na Received by local delivery company?
Imam jednu s kojom sam se pozdravio, od 3.3. stoji nepromenjeno, cekam da istekne zastita pa da trazim refund i kapiram da je to dovoljan dokaz za AE support da nije stigla.
Evo meni stoji od 15.3 ista situacija oprostio sam se od toga a prodavca nmg kontaktirati

Te zadnje dve poruke nemaju smisla,stizale su mi i bez te zadnje,a evo sada imam jednu koja je dobila obe te poruke u isto vreme i tako stoji 18 dana.Recived by local delivery verovatno znaci da je uslo u Srbiji iz Madjarske,posle toga ti je kako bude.

morao da podelim, valjda necu da ureknem :D

RB_SG_1.png

RB_SG_2.png

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno