Šta je novo?

Pracenje posiljki

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kineski distributeri su cesto nepredvidivi - po oznacenom istom metodu slanja mogu da posalju
i preko SG , HU , LT... ( to je tako godinama - nije nikakva novost !!! )

Trenutno sve SG posiljke stizu kao registrovane u roku od 6-15 dana.

Џаба ми што сингапурћани брзо послују ако пошиљка код нас дође нерегистрована.
1681067313083.png
i ako sam aliexpress kaze da nemas pracenje na standard shipping kad narucujes, ako je R_xxxxxxxxxSG to znaci da ima.
svako drugo slovo je nebitno, ako je prvo R, to znaci registrovana posljka, sto znaci da ima pracenje

Proradili i novosadjani, ostavljena danas u paketomat posiljka UA...HU sa zadnjim statusom od 03.03. nadam se da ce sa njom biti i koja sa strijim datumom,a ako mi se posreci mozda nesto i novije.

15 min nakon podizanja stize jos jedno obavestenje kroz aplilaciju.

Prilozi

• 20230410_145645.jpg
    20230410_145645.jpg
    239.2 KB · Pregleda: 44
Da li postoje domaće pošiljke sa brojem RS...RS?!

Znam da postoje PE, PX, RE, itd... ali ne sećam se da sam viđao RS...RS, dobio sam broj za praćenje ali izgleda da je pogrešan (ne znam ni da li je Post Express ili registrovana pošta), pošiljke još uvek nema na sajtu (mada bi trebalo da je poslata danas, možda se i pojavi kasnije :p)

pa skoro precizno, mozda dan-dva omase. ali moj je mali uzorak :D

Evo sad je vec promenio status u In transit, U pitanju je fedex pak pitao sam ovog sto je slao kaze da ne izlazi vise od 50$ ukupno sa dostavom tako da ne bi trebalo da mi naplate nesto?

Stautsi su prilično precizni. Recimo, kada vozač klikne da je nama isporučio paket, u narednih nekoliko minuta dobijem notifikaciju u aplikaciji i uredno piše prezime ko je od nas potpisao.

Ako se pitanje odnosi na ovo zaokruženo, to odavno ne gledam, taj datum se gotovo nikad ne ažurira, pa ako se usput nešto zakomplikuje ili ubrza (da, i to se dešava) datum nema mnogo smisla. Recimo, ako mi dolazi 6 kutija na istom kodu, 5 kutija stigne na granicu dan dva brže od tog roka, a jedna ostane 2 dana iza. Pa se uhvati vikend. A dok se sve kolete na istom barkodu ne sakupe, nema napuštanja EU. Oni tu valjda računaju 1 dan za carinsku proceduru, a nama je uvek potrebno 2 ili 3 dana. Jednom smo carinili preko Flying Cargo, dva vikenda nas uhvatila. Užas.

Piše OČEKIVAN datum isporuke a ne tad se isporučuje a na carini koliko se zadrži odnosno koliko vremena oduzme za podnošenje papirologije kurirske službe.
To ide iz Turske i trebalo bi da je danas kod nas, valjda je direktan let.
@Stefann7
Kako to ne bi trebalo da je više od 50$, valjda znaš koliko si platio, teško da je bilo na dodjem ti.

Poslednja izmena:
Piše OČEKIVAN datum isporuke a ne tad se isporučuje a na carini koliko se zadrži odnosno koliko vremena oduzme za podnošenje papirologije kurirske službe.
To ide iz Turske i trebalo bi da je danas kod nas, valjda je direktan let.
@Stefann7
Kako to ne bi trebalo da je više od 50$, valjda znaš koliko si platio, teško da je bilo na dodjem ti.
oko 40$ zajedno sa dostavom. 10$ paket i 30$ shiping, nez kak to kad sam ja gledao fedex price calculator pisalo je preko 200$ iz turske u srb, rekao mi kao ako zelim ups-om da doplatim 20-30$ ali ja nisam hteo

Poslednja izmena:

outlaw

Postoje RS...RS. To su registrovane posiljke, kao sto postoji RE...RS. Katastar salje tako cinimi se.

Hvala @jogi, nisam ih do sada viđao, pa mi je bilo čudno... :) Mislim da je pošiljka od Poreske uprave, ali nisam siguran (videću ujutru sa koleginicom).

@Stefann7
Nije ista cena slanja iz svake zemlje a i postoji više vrsta pošiljki, postoje ugovori prodavaca sa kurirskim službama i još mnogo drugih stvari.
Kontaktiraće te fonom iz kurirske službe ako trebaš da dostaviš nešta a papirologija je nešta što radi carinski zastupnik i podnosi carini.

Naravno da je registrovana ako je R prvo slovo, jer to R upravo to i kaze, registrovana posiljka pogotovu u SG formatu kad ide preko Singapura.

@Stefann7 Upravo ova sedmica je ono o čemu sam pisao. Bilo šta neplanski usput da se desi, tvoj paket prelazi na petak, koji je neradni dan u Srbiji i prvi sledeći radni dan je utorak.
Verujem danas Bursa, noćas Istanbul, zavisi kada je cargo let, sutra ili prekosutra Beograd aerodrom i ukoliko nemaš carinske formalnost, to je u sredu ili četvrtak u toku dana kod tebe. Ako ti traže nešto sa carine, I dalje može da bude četvrtak, ali veće su šanse da se prebaci posle Uskrsa.

Proradili i novosadjani, ostavljena danas u paketomat posiljka UA...HU sa zadnjim statusom od 03.03. nadam se da ce sa njom biti i koja sa strijim datumom,a ako mi se posreci mozda nesto i novije.
Uglavno stigle posiljke sa zadnjim statusima od 20.02. do 17.03. sve UA.... HU

10$ tolko je i napisao na paket
Nece ti nista traziti onda,iznad 50e ide spedicija,ako je prodavac odradio fakturu kako treba moze ti udariti PDV na 10$ a ako nije odradio kako treba onda na 40$,tj nije naznacio koja je cena robe a koja je cena slanja vec sve zajedno upisao.A naravno ako je carinik raspolozen ne mora ti nista naplatiti na tu sitnu cenu.

Pocele uredno da stizu posiljke u paketomat, otprilike 50 dana cekanja. Sve su mi posiljke stigle u ovom terminu koje sam narucivao zadnjih 4-5 meseci. Sad imam i neke vece stvari koje sam narucio, u paketomat ima mesta, ali kako ce na carini da gledaju vece pakete i ako carine da li ce da ih ostave u paketomat ili postar donosi kuci. Inace neko je pisao da ima problem da preko aplikacije otvori paketomat, i ja sam u pocetku gresio, ali samo treba ispostovati postupak koji ti pise u uputstvu, i vrata se sama otvaraju ;)

Dosle mi dve posiljke bez pracenja narucene u avgustu prosle godine... sad mi malo zao sto sam kleo postara

Meni za sada nijedna neregistrovana ne ide u paketomat iako ga ima vise komada ispred poste. Kapiram da nema mesta..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno