Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja danas, kako nemam alternativu, natezao se, i nisam dobio nikakvu ponudu, znaju verovatno da nemam sbb ili nesto trece u gradu da uzmem, tako da...
Trebao si da tražiš raskid ugovora pa bi te onda zvali i ponudili bolje uslove...

Poz, da li je neko možda započinjao bilo koji "Super PLAN" paket od početka aprila meseca?

Tek nedavno sam primetio da je SN napokon izbacila u ponudu 2:1 odnos brzina na Super plan paketima... ovome se iskreno nisam uopšte nadao, toliko sam bio iznenađen da sam čak pomislio da je samo sprdnja za prvi april :ROFLMAO:

Ima li neko ko bi mogao da pošalje speedtest od tih najnovijih paketa? Razmišljam se upravo da li postoji mogućnost da nekako svoj trenutni paket "prebacim" na neki od ovih najnovijih... Dugo sam čekao upload od 100mbit, iskreno.

Ako si na optici onda je 2 prema 1.

Ako si na optici onda je 2 prema 1.

Da, na optici sam kod SN još od 2020. god, ali još uvek imam 150/15 brzine.

Očigledno bih morao da sačekam da trenutni ugovor istekne pre nego što budem mogao da koristim 2 prema 1 brzine.

Ako si na starom paketu mislim da možeš da tražiš da te prebace na nove pakete...

Razmišljam da otkačim ove, za stare korisnike ne daju ništa. Razmišljam preći na Orion. Jel neko koristio, imao iskustva sa njima?

Ako si na starom paketu mislim da možeš da tražiš da te prebace na nove pakete...
Ja zvao pre par dana i kažu ne može, tj može ali samo ako se ponovo obnovi ugovor i potpiše novi bez ikakvih benefita, tako da se ne isplati! :(

Naravno da mora novi ugovor a što se tiče benefita za stare korisnike i nisu nešto, dva meseca po 50%....
Razmišljam da otkačim ove, za stare korisnike ne daju ništa. Razmišljam preći na Orion. Jel neko koristio, imao iskustva sa njima?
Niko ne daje ništa spektakularno za stare korisnike. Ko ima mogućnost dva ili tri operatera uvek može kao novi korisnik da koristi benefite "novih korisnika"... Mi ostali čekamo da se pojavi novi operater....

Ističe mi ugovor sa Supernovom za nekih mesec dana. Sta da radim. Da trazim raskid ugovora pa da cekam ponudu od njih ili slaba valjda od toga.
Sta ce biti ako ne odem do njih? Jel dobijam automatski novi ugovor od 24 meseca ili ide na neodređeni period po novim cenama?
U postojecem ugovoru pise da je ugovor na neodređeno a minimum 24 meseca. Ne
Ови мајстори су измењали “све” по бандерама али мени и даље проблем није отклоњен што се тиче брзине, лоса, пинга кад падне мрак и попале се уличне лед сијалице.
Послали су ми мејл из супернове и смањили ми рачун за 499,5дин јер се жалим ево сад ће годину дана. :)

Дакле, како падне мрак, аплоуд иде за 50% доле, аплоуд латенција иде и до 1000+. Сликао, снимао, жалио се милијарду пута али изгледа не вреди. Једноставно је интернет неупотребљив у вечерњим сатима, поготово кад седнем да одиграм нешто, после 20ч кад успавам бебу.

340/20 брзина, преко дана ради солидно али увече катастрофа. Ево слика тренутно на спид тесту, али аплоуд латенција варира, скаче као луда, а тако и пинг у игри. Лос понекад иде и на 35%.

Не знам више шта да радим, с обзиром да живим у Ло, избор је никакав.

Сваки савет је добродошао!
Verovatno postoji Sum na mrezi,usled toga i pada Upload protok…
Ne znam u cemu je problem, meni do sofije 14ms:
Pogledajte prilog 384245

Naravno да није, вероватно имаш велики packet loss...
Nije to gubitak paketa vec los Sum na mrezi SNR je ispod 30

Poslednja izmena:
Jel koristi neko mozda ovde uptobox? Imam problem sa supernova optickim netom na tom sajtu, imam exe par paket sa netom 150/60 (medjutim imam malo vecu brzinu oko 170/70) i kada radim upload sa premium nalogom na ovaj sajt brzina dosta varira (u jednom trenutku je 8mb/s sto je otprilike srazmerno ovoj brzini, u sledecem 3 npr, onda 4, onda 6 itd.) s ovime nisam imao problema sa jotel optickim netom, iako za oba koristim TP link 5ghz wifi karticu, no proverih i na telefonu, svakako je isti slucaj... Sa download briznom je sve okej. Ne znam zasto upload ovako varira... Na speedtestu naravno sve uredno.

Verovatno postoji Sum na mrezi,usled toga i pada Upload protok…

Nije to gubitak paketa vec los Sum na mrezi SNR je ispod 30

Проблем је што “решавање” тог проблема траје годину дана а и даље га нису решили…

Kako saznati najlakše bez poziva centra koliko još traje ugovor korisniku?

Pogledati sta pise u ugovoru :D

Проблем је што “решавање” тог проблема траје годину дана а и даље га нису решили…
Čim je problem toliko dugotrajan znači da nije nešto lokalno na banderi. Pisao si da su prčkali već nekoliko puta i sve kratkog daha.
Ne znam šta očekuješ, država odavno nije u stanju da reši problem kanalizacije, što bi ovde bilo drugčije. Kod mene u zgradi treba u podrumu da se menja vodovodna cev ali lakše im da ne buše i prekopavaju već da stave šelnu (ima ih već 5 širokih ali kažu može još).
Verujem da nisi jedini s tim problemom, da ih ima još bar u tvojoj ulici ako ne i šire. Što će reći da bi za rešavanje takve situacije iziskivalo dosta vremena i truda, verovatno kopanja i razvlačenja kilometara kablova. Naravno da im je lakše da krpe.
S njima nećete ništa postići, jedino da se skupite s peticijom ili tužbom pred regulatornim telom.

Čim je problem toliko dugotrajan znači da nije nešto lokalno na banderi. Pisao si da su prčkali već nekoliko puta i sve kratkog daha.
Ne znam šta očekuješ, država odavno nije u stanju da reši problem kanalizacije, što bi ovde bilo drugčije. Kod mene u zgradi treba u podrumu da se menja vodovodna cev ali lakše im da ne buše i prekopavaju već da stave šelnu (ima ih već 5 širokih ali kažu može još).
Verujem da nisi jedini s tim problemom, da ih ima još bar u tvojoj ulici ako ne i šire. Što će reći da bi za rešavanje takve situacije iziskivalo dosta vremena i truda, verovatno kopanja i razvlačenja kilometara kablova. Naravno da im je lakše da krpe.
S njima nećete ništa postići, jedino da se skupite s peticijom ili tužbom pred regulatornim telom.

Iskreno se nadam da cu im uskoro videti ledja.
Godinu dana najlosijeg iskustva sa go=nima, ne znam kako drugacije da ih nazovem.

Da li je neko imao problem da mu se web stranice do pola ucitavaju ili da postoji lag od 3-6 sekundi da se web stranica pocne ucitavati? Razlicite web stranice su upitanju i ne desava uvek a kada se desava, ping recimo googla je ok, nema izgubljenih paketica i ping je manji od 20ms. Speed test pokazuje sve normalno tj brzinu koja bi trebala da bude, ali ponekad "Finding optimal server" bas traje ... pa moram da osvezim stranicu itd.

Zna li neko ocemu se radi?
Hvala.

Da li je neko imao problem da mu se web stranice do pola ucitavaju ili da postoji lag od 3-6 sekundi da se web stranica pocne ucitavati? Razlicite web stranice su upitanju i ne desava uvek a kada se desava, ping recimo googla je ok, nema izgubljenih paketica i ping je manji od 20ms. Speed test pokazuje sve normalno tj brzinu koja bi trebala da bude, ali ponekad "Finding optimal server" bas traje ... pa moram da osvezim stranicu itd.

Hvala.
Nikada.

Jel koristi neko mozda ovde uptobox? Imam problem sa supernova optickim netom na tom sajtu, imam exe par paket sa netom 150/60 (medjutim imam malo vecu brzinu oko 170/70) i kada radim upload sa premium nalogom na ovaj sajt brzina dosta varira (u jednom trenutku je 8mb/s sto je otprilike srazmerno ovoj brzini, u sledecem 3 npr, onda 4, onda 6 itd.) s ovime nisam imao problema sa jotel optickim netom, iako za oba koristim TP link 5ghz wifi karticu, no proverih i na telefonu, svakako je isti slucaj... Sa download briznom je sve okej. Ne znam zasto upload ovako varira... Na speedtestu naravno sve uredno.
Ja skoro, isto se tako ponasao ali ne uvek, zavisi od opterecenja sajta. Supernova net.

Pa to su sega mega kadrovi,nemaju veze,sve rade xxxxx podizvodjaci
Kako tuta iz Leskovca podesi mrezu tako je

Koristim Geforce now kod ovih sn stojsera

Ping ka serveu u Sofiji je 45 a ka Frankfurtu na 1500km 35

Sta to znaci,stojseri sav saobracaj rutiraju preko Nemacke pa se vraca gde treba

Tako tuta podesio,a podmazao nekog glavonju i svima lepo

Da li je neko imao problem da mu se web stranice do pola ucitavaju ili da postoji lag od 3-6 sekundi da se web stranica pocne ucitavati?

Hvala.
Ovo deluje kao MTU problem - na nekom linku je manji MTU od 1500 u kombinaciji sa blokiranim ICMP Fragmentation needed / ICMP packet too big. Da li imas IPv6 ili ne?

Ovo deluje kao MTU problem - na nekom linku je manji MTU od 1500 u kombinaciji sa blokiranim ICMP Fragmentation needed / ICMP packet too big. Da li imas IPv6 ili ne?
Imam IPv6 ali ga ne koristim, MTU nisam dirao na auto je.
Cini mi se da Technicolor pravi problem samo sa http/s komunikacijom jer ni njegovu web stanicu ne mogu da otvorim ili se do pola ucita a ping ide bez problema.
Resetovao sam ga, ponasa se isto ....

Kako imaš IPv6 a ne koristiš ga?

Kako imaš IPv6 a ne koristiš ga?
Pa jednostavno iskljucis u windows-u "Internet Protocol Version 6".

Imam i MTS VDSL 50/8 koji naravno nema IPv6 pa mi IPv6 smeta od Supernove ako koristim VDSL.
VDSL mi istice za koji dan i hocu da ga otkazem i da ostanem na Supernovi ali kao sto sam rekao Supernova bas i ne radi kako bi trebalo.
Http/s leti na VDSL-u za razliku od Supernove.

Ako si resetovao router na fabrička podešavanja onda si verovatno i izgubio setovanja za IPv6...!?
Ne, IPv6 radi, IP je prisutna na ruteru, sve je ok.

Treci poziv za obnovu ugovora u prethodnih 15ak dana. Svaki put ista ponuda:
  • 50% jedan mesec popusta;
  • povecanje DL sa 120/200 mbps(unapredjenje mreze).

Cena: sa 3400 na 3849rsd.
Agent sam spomenuo da su dva puta podizali cene, i to nakon toga sto sam rekao da nisam zainteresovan jer mi istice ugovor za malo preko tri meseca. Ne znam da li je time hteo da nagovesti da ce opet poskupeti.

nikako, u tom slučaju samo raskid pa onda nov ugovor ili ako imaš još neke operatere pa ih menjaš na svake dve godine

Trenutno ne radi kablovska televizija,fiksni i internet. Bivši Kopernikus Svilajnac (selo Kušiljevo).

Pozdrav,

Imam "Skymaster hd xc2 03" resiver, uredjaj mi je pao i ispala je cryptoguard kartica (Supernova) :/ .
Sada su mi svi kanali skremblovani odnosno zaključani (radio sam ponovnu pretragu, ali ništa). Ima neko rešenje?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno