Šta je novo?

*Supernova - kablovski distributer

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav kolege forumaši, od skoro sam korisnik sn interneta pa bi hteo bih da postavim neka pitanja.😄

Interesuje me kada uglavnom stiže račun/e- račun📩 i koji je krajnji rok za uplatu mesečne obaveze?
Da li uplatu mogu da izvršim u mts poslovnici ili moram preko pošte/banke?

Vidim da se dosta pisalo o problemima stavljanjem iza cgnata, ja tih problema nemam (seedovanje radi bez problema, IP kamere i klima rade savršeno na daljinu itd.) pritom nemam zakupljenu statičku IP adresu.
Sve u svemu net radi savršeno, bez problema, gotovo pune brzine. Primetio sam da mi je glavna IPV6 adresa prilikom posete sajtovima što je za pohvalu. To su za sada moji prvi utisci.

E račun stiže 4.tog u mesecu, plaćanje elektronski bez provizije na njihovom sajtu, pošta, banka, rok je do 15. u mesecu, ali tolerišu do 15.tog sledećeg meseca.

Pozdrav kolege forumaši, od skoro sam korisnik sn interneta pa bi hteo bih da postavim neka pitanja.😄

Interesuje me kada uglavnom stiže račun/e- račun📩 i koji je krajnji rok za uplatu mesečne obaveze?

Vidim da se dosta pisalo o problemima stavljanjem iza cgnata, ja tih problema nemam (seedovanje radi bez problema, IP kamere i klima rade savršeno na daljinu itd.) pritom nemam zakupljenu statičku IP adresu.
Sve u svemu net radi savršeno, bez problema, gotovo pune brzine. Primetio sam da mi je glavna IPV6 adresa prilikom posete sajtovima što je za pohvalu. To su za sada moji prvi utisci.
Pozdrav,
Što se tiče računa, ne može se uplatiti u mts poslovnici, već mora u pošti, banci, menjačnici ali ako imaš e-banking možeš ga platiti od kuće preko interneta, bez provizije. Račun se plaća do 20. u mesecu (za prethodni mesec). Kamere i klima ti rade zato što ti je glavna IP adresa iz IPV6 opsega, da je iz IPV4 bio bi natovan sigurno, jer ni jedna IPV4 adresa nije bez nat-a, osim statičke.

Zvali me danas, kaze vas stari paket od 2700 je sada 3050din, sve isto... :D A a sledeci bolji je 3350 valjda, net samo brzi, sa 80 na 150... TV ostao isti..
Reko imate nesto da mi ponudite, neku pogodnost, kaze ne, mozete samo e-racun, da vam umanji 100 din racun. :D :unsure:
Sta da radim, da prihvatam? :D Alternativu nemam haha..
Ako ti ističe ugovor, otiđi do najbliže poslovnice MTS/Supernova i podnesi zahtev za raskid pretplatničkog odnosa, već sutra će te zvati i ponuditi mnogo bolje uslove. Meni su ponudili 8 meseci 50% popusta.

Pozdrav svima,
Imam problem sa Supernovom, vec 10 dana nemam ni internet ni kablovsku i to nije prvi put. Svaki put kad ih pozovem oni obecavaju kako ce u najkracem roku resiti problem.
Da li neko zna moze li se raskinuti ugovor bez penala i placanja preostalih rata obzirom da mi vec 10 dana nema usluge?
Свакако да је то велики разлог за отказивање услуге, погледај уговор на шта се обавезују...

торенти користе ipv6 kolko mogu da primetim… racun stize do 5. u mesecu, a do kada treba da se plati, ne pise… pretpostavljam do pola meseca...

Ako ti ističe ugovor, otiđi do najbliže poslovnice MTS/Supernova i podnesi zahtev za raskid pretplatničkog odnosa, već sutra će te zvati i ponuditi mnogo bolje uslove. Meni su ponudili 8 meseci 50% popusta.
Pa da li moze da se raskine ako si jos dve nedelje pod ugovorom? Razmisljam se da im kazem kad me pozovu jer sam rekao da moram da razmislim, da cu preci u fazon Total TV, jer u gradu nemam SBB, samo MTS i Supernova, sto mu dodje na isto... Ali pitanje sta ce mi reci kad ima to kazem, da li ce ponuditi nesto.

30 dana pred istek ugovorne obaveze možeš podneti zahtev za raskid ugovora.

Da li se uz Super PLAN 3 L (Net200/400 + TV L + Omorika 25) 5800 rsd/mesečno može dodati i mobilni telefon Samsung A54 i kolika će rata biti za taj telefon? I da li onda i dalje važi paket 12 meseci za 1 dinar a da se plaća samo rata telefona za tih godinu dana?

Poziv za obnovu ugovora( 3 i po meseca pre isteka starog):
  • radili smo na povoljsanju mreze i sada cete imati 200mbps, umesto 120( Upload ne spominju). I 120HD kanala, umesto 100.
  • posto smo radili na poboljsanju mreze cene su se korigovale i sad je skuplje 250rsd mesecno nego sto ste dosad placali 😂
I to je to.

Vama bar rade na poboljšanju mreže, meni u Borči već 6 godina govore kako planiraju optiku. Pre dve godine su mi rekli da ih je korona omela, sad mi ponovo čovek priča da ih je korona omela. 😂 Ovde su brzine jad i beda jer, prosto, optike nema i ko zna kad će je biti.

Nemaš mesec dana plus, to su u stvari tih 30 dana otkaznog roka koje moraš ionako da platiš (po staroj ceni), zato i podnosiš zahtev 30 dana ranije.

Obračunaće ti se razlika pola po ugovoru (dve nedelje), ostatak po novom paketu ukoliko dođe do migracije kao prema obaveštenju po ceni bez ugovorne obaveze
Telekomova praksa posle isteka ugovorne obaveze je ranije bila da ne može istog momenta ugovor da se raskine, no mora da se sačeka 5-6 dana da prekinu pružanje usluga i tek onda razduži oprema, ali najverovatnije da u praksi ide primena otkaznog roka, bez obzira što ugovor ostaje na neodređeno.

Lagano su digli sa 3100 na 3350 😡

Meni ништа нису дигли, док траје уговор који сам скоро потписао, иде стара цена. Ваљда зато, ако дигну могу да тражим раскид?
Poskupljenja su samo za nove korisnike.

Telekom Srbija kontinuirano radi na unapređenju usluga i servisa u svojoj ponudi, prateći svetske trendove, kako bi izašla u susret potrebama svojih korisnika.
To je ujedno i prilika da pogledate našu novu ponudu i izaberete neki od atraktivnih Super PLAN paketa koji sadrže brojne pogodnosti i popuste. Na raspolaganju su vam Super PLAN 4 Plavi, Beli i Zlatni paket, zatim Super PLAN 3 i Super PLAN 2 paketi.

Pogledajte prilog Kako to lepo zvuci.mp4

Poziv za obnovu ugovora( 3 i po meseca pre isteka starog):
  • radili smo na povoljsanju mreze i sada cete imati 200mbps, umesto 120( Upload ne spominju). I 120HD kanala, umesto 100.
  • posto smo radili na poboljsanju mreze cene su se korigovale i sad je skuplje 250rsd mesecno nego sto ste dosad placali 😂
I to je to.
Ispravka, dadoh pogresan info.
Placao sam 3400rsd, po ovoj ponudi bih placao 3750rsd.
How yes no...

Sofija server za Geforce NOW ,kao blizu a ping ka Frankfurtu koji je na 1500 km manji nego do Sofije na 200km

Ko zna koje rute ovi sega mega experti koriste za izlaz na mrezu

Ne bi me cudilo da idu preko Norveske

Screenshot 2023-04-04 152219.png

Do Sofije uglavnom samo Vivacom ima dobar peering ka Srbiji - i A1 BG (ali samo iz A1 SRB mreže). Ostali uglavnom idu preko DE CIX-a pa nazad.

Loše je to podešeno jer sa SOX-a (Serbian Open Exchange) mogu direktno da stignu do BIX-a (Balkan Internet Exchange) u Sofiji. Ali očigledno da to nikome nije bilo preterano bitno.

Sofija server za Geforce NOW ,kao blizu a ping ka Frankfurtu koji je na 1500 km manji nego do Sofije na 200km

Ko zna koje rute ovi sega mega experti koriste za izlaz na mrezu

Ne bi me cudilo da idu preko Norveske

Pogledajte prilog 384163
Ne znam u cemu je problem, meni do sofije 14ms:
Screenshot 2023-04-05 at 01.53.11.png
jel ovo normalno ? https://www.speedtest.net/result/14570936138 paket je u pitanju SUPER Plan 2 XL ......
Naravno да није, вероватно имаш велики packet loss...

Plaćaš brzinu do 400 Mb/s a imaš 100x manje. Kako nije normalno, tu je negde...🙃
Za dan-dva izlazimo iz januara pa će i problem da se možda reši/otkravi.😁

Vama bar rade na poboljšanju mreže, meni u Borči već 6 godina govore kako planiraju optiku. Pre dve godine su mi rekli da ih je korona omela, sad mi ponovo čovek priča da ih je korona omela. 😂 Ovde su brzine jad i beda jer, prosto, optike nema i ko zna kad će je biti.
Počela je da se širi optička mreža u celu Srbiju... Jedva čekam da stigne i kod nas u Kušiljevo... https://www.tanjug.rs/srbija/drustv...-kod-topole-pusten-brzi-opticki-internet/vest

Da li neko zna kako android box računaju kao priključak ili kao mobilnu aplikaciju?

Nesto me zezalo tokom placanja i sad vidim da su mi prosle 2 uplate. Jel treba da se cimam da ih zovem ili ce mi samo sledeci racun stici 0 dinara?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno