Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Nije problem dostupnost, imaji ga na stanju, vec hoce da mi ga prodaju po sadasnjoj ceni a ja platio avans po cenama iz preorder-a😅

Sta sad isapde ultra valja samo ako je 12/512 a 8/256 nije dobra ili?Msm citam sta se pise na orethodnim stranama pa nisam bas najbolje razumeo.

Takodje ove zalbe sa tw, u 90 posto recenzija koje sam video niko spomenuo problem sa baterijom i pregrevanja,cak sta vise svi hvale bateriju da je mnogo bolja nego na proslogodisnjim modelima.Ovo za pregrevanje nzm nisam video da je neko bas testirao zagrejanost posle nekog gejminga isl ali ono.
Takodje i ovaj wifi problem nisam nigde video da je neko napisao.
Budalaština uzmi 8/256 i uživaj. Nema nikakve razlike.

Da se prikljucim i ja diskusiji. Stigao mi je danas S23 Ultra 12GB/1TB i ja sam odusevljen za sada. Posle koriscenja Galaxy S8 od 2017. godine, ovaj prelazak meni predstavlja veliki skok. Tek treba da testiram kamere, jer obozavam da fotografisem, ali ono sto sam za sada video, svidja mi se. Jednu manu bih dao aplikaciji Smart Switch, od koje sam ocekivao da ce da mi prebaci sve naloge, iz svih aplikacija, ali to se nije desilo, pa sam morao skoro svuda ponovo da se logujem.

Jedna veoma bitna stvar kod smart switch-a je sto nece migrirati sadrzaj authenticator aplikacije (i treba tako da bude realno) i sto ako formatiras stari telefon bez da to prebacis naknadno obrao si bostan. Ja sam se tako mlatio 3 dana sa helpdeskom zbog posla, a izgubio pristup nekim aplikacima zauvek jer ne mogu da potvrdim da sam to ja pa da deaktiviram stari uredjaj....

Jedna veoma bitna stvar kod smart switch-a je sto nece migrirati sadrzaj authenticator aplikacije (i treba tako da bude realno) i sto ako formatiras stari telefon bez da to prebacis naknadno obrao si bostan. Ja sam se tako mlatio 3 dana sa helpdeskom zbog posla, a izgubio pristup nekim aplikacima zauvek jer ne mogu da potvrdim da sam to ja pa da deaktiviram stari uredjaj....
Preporuka za Authy koji ima online backup, pa je restore pesma.

Кад видим било који језик на телефону/компјутеру а да није енглески, добијем нагон за повраћањем 😂😂 не мислим само на српски, годинама сам имао на послу италијански, сад немачки, и опет ми је био мрак.
Вероватно тако неки добију исти нагон кад виде ћирилицу 😜

Narucio ja u preoderu preko MTS-a jos 06.02 S23 ultra 12/512. Prvo su mi pogresili mejl, zatim adresu, pa su mi obnovili narudzbinu 26.02 sa avansnom uplatom jer nisu mogli da me kontaktiraju njihovom greskom.
Isti mejl sam dobio, da isporuka ne zavisi od njih.
Pitao sam na Samsungsrbija instagramu, kada stizu a oni mi odgovorili da nemaju nista stim. Da se obratim svom prodavcu.
Deluje kao da ce preorder narudzbenice jos da cekaju. Ne znam kakva je situacija u ostalim mrezama sa 12/512 modelima?

Ja nisam naručuo u preorderu već 17.feb kontaktirao agenta A1 zaduženog za moju firmu i rekao da hoću da kupim S23 ultru 512GB. Odmah mi je rekao da nemaju. Sad u petak mi je javio da neće skoro biti u ponudi i ponudio mi da uzmem 256GB što sam prihvatio.

Ja sam hteo danas da probam izlozen s23 obican,da vidim kakav,ma jok,jos nije stiglo,sva 3 operatera ista stvar,jos im nije stiglo samsung s23 serija

Ja pikam jos jednu Ultricu preko firme, zelene boje. Konacno krsten Samsung.

Exynos je problem, Samsung je sam sebi pucao u glavu godinama😅 Inace ja i dalje cekam MTS, uplatio im avans a oni mute, zele da mi naplate po sadasnjim cenama Ultru, zato sam pokrenuo vansudski spor jer ima i gorih od A1 izgleda😅

Samsung uopšte nije napravio grešku zbog ugradnje Exynosa. Rešenje da ugrađuje sopstveni čip iz sopstvene proizvodnje na duže staze mu je doneo benefit u smislu pokrivanja troškova razvoja same tehnologije proizvodnje čipova. Sada kada već imaju rasprodatu proizvodnu liniju za druge kupce, mogu u svoje najbolje modele da stavljaju šta god hoće.

Po meni jedina greska je bilo insistiranje na guranju Exy u premium segment znajuci da nemaju proizvod koji to moze da opravda. Izuzev S21 koji je bio blizu i bez velikih problema, sve ostale serije su bile promasaj. Sa druge strane, sopstveni proizvodni proces za nizi segment (A serija) gde imaju brdo modela je odlican potez, imaju zaokruzenu proizvodnju i kontrolu proizvodnih troskova. A dodatak proizvodne linije za druge je cist dodatni dobitak.
Ova situacija sada je idealna, ali verujem da ce vec sledece godine naoraviti zaokret i ponovni fail, posebno sto se sada gura Fold kao top segment.

Da li je neko možda ustanovio kolika je normalna potrošnja baterije prij gledanju youtube klipova? Nekad mi deluje da drži dugo, a nekad da posrče samo tako.

Po meni jedina greska je bilo insistiranje na guranju Exy u premium segment znajuci da nemaju proizvod koji to moze da opravda. Izuzev S21 koji je bio blizu i bez velikih problema, sve ostale serije su bile promasaj. Sa druge strane, sopstveni proizvodni proces za nizi segment (A serija) gde imaju brdo modela je odlican potez, imaju zaokruzenu proizvodnju i kontrolu proizvodnih troskova. A dodatak proizvodne linije za druge je cist dodatni dobitak.
Ova situacija sada je idealna, ali verujem da ce vec sledece godine naoraviti zaokret i ponovni fail, posebno sto se sada gura Fold kao top segment.
Bukvalno ovo.

Nekad, kad su mogli da isprate, u davna vremena S3-S5 modela, je exynos uvek bio za neke stvari bolji i medju nekim korisnicima i trazeniji od SD modela, ali manje vise su bili egal. Zadnjih par godina su forsiranjem exynosa, za koji su znali da je debelo inferioran proizvod, dosta musterija van azije i usa izgubili, i ne mogu nikoga da krive osim samih sebe.

Po meni, ovaj chipset kao i SD845, i originalni SD800/801, su 'zlatne' serije, telefoni koji mogu da dugo dugo traju, i gde je samo baterija granica.

Кад видим било који језик на телефону/компјутеру а да није енглески, добијем нагон за повраћањем 😂😂 не мислим само на српски, годинама сам имао на послу италијански, сад немачки, и опет ми је био мрак.
Вероватно тако неки добију исти нагон кад виде ћирилицу 😜
Ja kad vidim da "neki" 🍏 u Srbiji prodaju uređaje bez srpskog jezika u meniju dođe mi 🤮🤮🤮 ... Bar poštujte državu ako vas već zabole .|. za kupce . Dajte izbor pa ko hoće neka i SWAHILI koristi na uređaju .

Ja kad vidim da "neki" 🍏 u Srbiji prodaju uređaje bez srpskog jezika u meniju dođe mi 🤮🤮🤮 ... Bar poštujte državu ako vas već zabole .|. za kupce . Dajte izbor pa ko hoće neka i SWAHILI koristi na uređaju .
Zasto kupci kupuju ako se ne osecaju postovano od strane kompanije? Apple uopste ne mari za nase podrucje, ali svako ima svoje misljenje, nekog za to nije briga i pored toga ce kupiti telefon.

A kad si koristio Samsung snapdragon N20U nije ti smetalo sto nema Srpski posto je za kinesko tržište telefon bio namenjen? Kod tebe je problem apple kao marka a ne da li ima Srpski ili ne.

Kad bi se bar koristio srpski jezik tamo gde treba i kako treba, a na tehnici može i da ostane engleski.

Не бих да правим даљи пожар, али ако ћемо поштено, српски на телефону подразумева првенствено (искључиво) ћирилицу :)
Ако се не варам, Гејтс је на свом производу још док сам ја био клинац (или мало касније) дао подршку за српски језик, са све ћириличним СТАРТ.

^ xiaomi ima na ćirilici dok Samsung nema.

@Arox , u potpunosti se slažem sa tvojom konstatacijom "Apple uopste ne mari za nase podrucje"

@Lemaja : na N20U imaš opciju u meniju da dodaš (download) srpski jezik a što se tiče 🍏 lepo reče @Arox .... A i to što do pre par meseci nije bilo ni YouTube na Srpskoj prodavnici pa 90% korisnika lažira adrese i prijavljuju svoju lokaciju u USA + ne mogu plaćati našim karticama već zaobilazno kupuju "vaučere" ... I tako . Lično neka koristi ko šta voli - nemam problem sa tim (izbor postoji)

@Gulftown , slažem se 👍 ... Ali zamisli da u Nemačkoj na uređaju ne postoji nemački jezik - zvuči nemoguće.

@ceftriaxone , ако ћемо поштено онда једино "Xiaomi" испуњава критеријуме ћирилица (има и латиница) у менију .... Мада су код нас у Србији равноправна оба писма .
-----------------------------
Meni lično nije problem koristiti engleski na uređaju (čitam,pišem i govorim engleski ) ali jednostavno stvar je poštovanja, principa i mogućnosti izbora za uređaje koje "papreno" plaćamo ... Korporativni profit je ovde očigledno u prednosti ispred svega navedenog.

Meni je veći problem što su odredjena dokumenta koja popunjavam ispunjena abecečedom umesto ćirilicom.
Ali dobro, na Apple nema naš jezik, a ima ga kod nas.

@Lemaja : na N20U imaš opciju u meniju da dodaš (download) srpski jezik
Skinuo si jezik pa ti u meniju piše ekran a kad udjes u opciju dalje je sve na engleskom. Tako da je prikaz menija na Srpskom dok ostatak engleski. Po tvojoj moralnoj odluci treba da koristiš xiaomi jer je kod nas oficijalno pismo ćirilica a ne latinica.

@Lemaja контра је. Подешавања су на Енглеском, остало је на српском, и има Српски(латиница), Босански, Хрватски итд... Иако није не за наш регион него није за наш континент телефон 😂.
Чекамо те да се вратиш у Самсунг(Андроид) секту, да те не искваре јабучари.

^ nije poenta mene i šta koristim. Imao sam S2, 3, 5, 6, S8+, N8, N9, S10 lite, S10+, N10+… kod iphone 7+, 8+, X, 13pm i sada 14pm. Koristim oba brenda dok @zoreli_ iskreno mrzi apple i stalno pljuje a nije probao telefon. Znaci kad bude koristio još nešto pored Samsunga neka pravi poređenje a ovako samo dobacuje a ne može iskreno da usporedi razlike.

^ samo bez uzbuđavanja 😊
... "Zoreli mrzi Apple" 😳🤣 .... To u životu nisam rekao ...
--------------------------------------------------
U Republici Srbiji u službenoj je upotrebi srpski jezik.
U Republici Srbiji u službenoj je upotrebi ćiriličko pismo, a latinično pismo na način utvrđen ovim zakonom. Ćirilično i latinično pismo su ravnopravni .
-----------------------------------------------------
И наравно опет користимо стране изразе :
Од француског "оффициел" службени, званични. У Правопису само официјелни .
------------------------------------------
... E i ti sad , koristiš iPhone 14PM pa sad ispada da masa ljudi koji koriste Xiaomi nisu .... Al ajde neću da palim vatru više , ovo je tema o S23 Ultra.
Trenutno najboljem Android telefonu 😊👍

^ čim pišeš takve postove vidi se iz daleka da ne podnosiš taj brend i pronalazis mane u jeziku koji ni Samsung nema. Kupis jedan iphone i koristiš 1god pa napravi poređenje, ovako nisi merodavan. Sto se tiče S23U brutalan telefon u svakom pogledu

Nazad
Vrh Dno