Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ako hoces uzmi i EU, ali jedino ako znas tog coveka zbog kasnijih(ne daj Boze) popravki. Moze da se desi da ti ne treba, ali sta da uradis ako ti treba, a platio si tel dosta, jedino da platis dosta popravku ili da ga prodas za dz.
Popravku ti radi promobi, a vlasnika ugovora mozes da nadjes za 2min u poslovnici ako ne znas nista o njemu i resio si sve.
Edit: @nikornla od s21u je tako, svaki okrugli mesec je takav.

A sta znam. Vidim da se šare poklapaju. Tj onako kako vidim (koliko vec mogu da vidim), tako se i preslikalo. Doduse, jesam se začudio kako je lepo izoštrio sliku kad se fokusirao na mesec. Eto, naučih danas nesto novo.
Pitam se samo da li je neko pokusao da "fejkuje" mesec, pa da prevari telefon da prikaže mesec.

Popravku ti radi promobi, a vlasnika ugovora mozes da nadjes za 2min u poslovnici ako ne znas nista o njemu i resio si sve.
Nadjes vlasnika za 2 min, ali pitanje je koji je to probisvet kome treba prakticno brzi kes kredit, pristaje da placa visoke rate 24 meseca, da li ce takav profil coveka da pristane da se iscima da ti dobijes zamenu telefona. Legitimno moze da ode sa tobom da preda telefon, da ga podigne i uzme za sebe.

Mene zanima ako prestane da ga placa(kao sto cenim da vecina radi), ko je vlasnik tog telefona posto nije isplacen u celosti? I da li tom prilikom operater mora da izda novi telefon ili moze da kaze da uredjaj nije otplacen i sta se onda desava?

^ tu preuzima u vecini slučajeva sudski izvršitelji. Obično ide neka zaplena sto se prodaje, možda sednu na platu…. i operateru isplaćuje pare. Niko od njih neće polovan telefon nazad nego pare.

Ima tema ovde na forumu od pre par godina, kolegi je zaplenjen telefon ni krivom ni duznom, ali to je opet bas bas bas ekstremna situacija. Ja sam na tu foru uzeo S8, S10+, S21u i nikad nista nije bilo (na 2g menjam)

Nadjes vlasnika za 2 min, ali pitanje je koji je to probisvet kome treba prakticno brzi kes kredit, pristaje da placa visoke rate 24 meseca, da li ce takav profil coveka da pristane da se iscima da ti dobijes zamenu telefona. Legitimno moze da ode sa tobom da preda telefon, da ga podigne i uzme za sebe.
To si u pravu, svakakvih ljudi ima. Kad sam imao s8+ morao sam da zovem vlasnika zbog necega i potrefio sam na normalnog coveka i sve smo resili za 5min.
Do sada niko na forumu nije imao problema oko toga i zato uvek kazemo kad vec uzimas tel bolje sa garancijom.
A ovo ako prestane da placa, secam se da je jedan clan imao problema oko toga, da li je imao problem sa policijom ili sta vec.

Meni je tu najveci problem sto vecina uzme taj telefon i nema nikakav ugovor overen.
Ono sto je takodje legitimno je da on prijavi da mu je telefon ukraden i ti si zavrsio.

Garancija operatera 24 meseca ne znaci nista ako dodje do zamene uredjaja. Vi taj uredjaj ne mozete da preuzmete.
I u 90 posto slucajeva, ovi telefoni na oglasima si od preprodavaca, ne od ljudi koji su potpisali ugovor, tako da "stupanje u kontakt" otpada u vecini slucajeva.
Ako je u nekom slucaju i covek koji je vlasnik ugovora, treba sa njim da odete do notara i da napravite ugovor o prodaji i ovlascenje da vi mozete u njegovo ime da preuzmete uredjaj u slucaju kvara/zamene.
I takav papir ce opet osporiti u poslovnici, pozvace vlasnika ugovora ili ce odbiti da vam izdaju novi uredjaj, dok se " ne posavetuju, etc"
Uglavnom, ceka vas dosta nerviranja u svakom slucaju.

Obzirom da imam iskustvo od prošle godine mogu potvrditi, pro mobi popravljen telefon vraća onom koji ga je doneo a u slučaju potrebe za zamenom uređaja izdaju potvrdu sa kojom vlasnik ugovora podiže novi uređaj kod operatera.
Ako ste kupili telefon od nekoga ko je kupio od operatera a koji je kupljen nekim prevarnim radnjama (npr falsifikovana dokumentacija priložena operateru i sl.) velika je verovatnoća da će vam biti oduzet od strane policije kao predmet krivičnog dela i tu ne možete uglavnom ništa sem tužiti onog što vam je prodao ali i to je obično uzaludno jer su takvi već mnogima dužni.

Pisali ste o punjacima, imam Baseus GaN Pro 65W USB + Type-C Wall Charger QC4.0 PD3.0 punjac za telefon, puni S21 Ultra na superbzom punjenu (il kako se zove) ali samo sa usb-C konektora, drugi usb-A konektor daje samo obicno brzo punjenje.
Bitna razlika u brzini punjenja se primeti kad je telefon prazniji jer na 80% svi telefoni uspore sa punjenjem.

Kad sam vec kod ovog mog punjaca bacite pogled na specifikacije:

20220118_165318.jpg

20220118_165424.jpg

Zanima me kako nadmorska visina utice na rad punjača?
Nije mi najjasnije zasto ne treba ovaj Baseus GaN Pro 65W punjac koristiti na planini i nadmorskoj visini preko 2000m ?

Da li se isplati uzimati s23+ ili dodati jos 100+ evra za Ultra model?Ako se uzme u obzir da mi nije bitna olovka tj necu je koristiti,a ni kamere preterano. Vise mi je bitna autonomija baterije i da se ne greje mnogo tokom gejminga isl. Da li s23+ ima adaptivno osvezavanje ekrana?

Kažu trgovci (preprodavci) po oglasima da skoro niko neće da kupi verziju od 256 gb 😳 velikom većinom se prodaju verzije S23U 12/512 gb ... Valjda zbog male razlike u ceni 🤔
. Odgledao sam par YT recenzija i kažu da je verzija 8/256 u sintetičkim testovima slabija od 12/512 🤔🤔🤔!?!?
.... Inače su mi hit oglasi S23U vakum od operatera po 1.050€ do 1.150€ (8/256) i onda ljudi korištene 15-20 dana nude po istoj ili većoj ceni (kao = samo proban) ... HIT 🤣🤣🤣

Zavisi sa koje strane gledas i odakle krenes. Ja sam sebi uzeo 12/512 odmah cim je izasao, ali sam za zenu krenuo od S23 obicnog 8/256 za koji sam racunao oko 800 i stigao do 1100 za S23U 8/256. Ta mala razlika u ceni izmedju 8/256 i 12/512 nije znacila apsolutno ni malo da bi se u toj situaciji odlucio za veci, jedino da je razlika bila 20 EUR i to bez da se guraju :)

😳 znači ipak ima razlike 256 VS 512

Screenshot_20230305_145644_YouTube.jpg

Poslednja izmena:
Zanima me kako nadmorska visina utice na rad punjača?
Nije mi najjasnije zasto ne treba ovaj Baseus GaN Pro 65W punjac koristiti na planini i nadmorskoj visini preko 2000m ?

Sa Schneider Electic sajta:

Altitude derating​

Altitude does not significantly affect circuit breaker characteristics up to 2000m.
Above this altitude, it is necessary to take into account the decrease in the dielectric strength and cooling capacity of air.
The following table gives the corrections to be applied for altitudes above 2000 meters.the breaking capacities remain unchanged.

Telefon prepozna mesec i samo ubaci sliku meseca i odradi procesing. Nema to blage veze sa ultra mega giga 200mp kamerom, marketinška glupost koju je započeo Huawei.

Da je gimmick, jeste, ali ne ubacuju lažnu sliku, ima u tekstu i poređenja sa live fotkom sa Sony A7Riii i 200-600 objektivom i detalji meseca su isti na obe fotke, to jeste, nije random slika ubačena, nego tačan je položaj meseca u tom trenutku, a nigde u telefonu nije pronađena mapa meseca ili bilo šta slično.

Zanimljiv tekst svejedno. https://www.inverse.com/input/revie...hotos-investigation-super-resolution-analysis

Da je gimmick, jeste, ali ne ubacuju lažnu sliku, ima u tekstu i poređenja sa live fotkom sa Sony A7Riii i 200-600 objektivom i detalji meseca su isti na obe fotke, to jeste, nije random slika ubačena, nego tačan je položaj meseca u tom trenutku, a nigde u telefonu nije pronađena mapa meseca ili bilo šta slično.

Zanimljiv tekst svejedno. https://www.inverse.com/input/revie...hotos-investigation-super-resolution-analysis
Ja sinoc nasao sliku meseca sa drugacijom pozicijom detalja, otvorio sliku na drugom telefonu i odaljio koliko sam mogao, zumirao sa S23U, ali to sto je mogao da prepozna kao mesec i pregazi u istu sliku koju sam dobio slikajuci pravi mesec, ipak nije uradio. E sad, sigurno nije to bas to, jer slika meseca na drugom telefonu ne svetli kao pravi mesec, pa mozda nisam uspeo da laziram, ali eto nesto sto ima konture i zapravo jeste mesec (na slici) nije se promenilo na neku default isprocesuiranu sliku meseca.

Ne bih da ulazim dalje u problematiku, cisto hteo da podelim svoj mini "eksperiment".
Ovaj clanak deluje zanimljivo, ali cu morati da iscitam nekom drugom prilikom.

Ali ovaj levo je 8/256 a dobio je veci score.
Uzmi to sa dozom rezerve. Evo ja poterao GB6. Prozujao sam kroz video, nisam primetio da je radio uzastopno tri ili više testova da nađe prosečne vrednosti.

Prva dva su u light modu, treći u standardu.
Screenshot_20230305_170811_Geekbench 6.png

Screenshot_20230305_172342_Geekbench 6.png
Light mod ☝️
Standard mod 👇

Screenshot_20230305_173523_Geekbench 6.png

Poslednja izmena:
Ljudi imam S23 Ultra i imam problem sa Edge svetlecim obavestenjem.Tacnije uopste se ne prikazuje iako su sve opcije da bi funkcionisalo ukljucene i telefon je apdejtovan.Da li je neko od vas imao problem i ako je imao kako ga je resio? Takodje imam problem sa modom kamere od 50 i 200mpx. Kada uslikam fotografiju ona bude sasvim normalna kao sto je i prikazano kada je uslikano ,medjutim kada je otvaram telefon je obradi i ona postaje znatno tamnija sto uzasno kvari fotografiju ,pogotovo lica ljudi. Jel imao neko slicna iskustva sa ova 2 problema?

Nazad
Vrh Dno