Šta je novo?

KODI i addonovi za Kodi (za bildove postoji druga tema)

Da li neko moze da me uputi na to sta radim lose?
Na desktopu imam instaliran kodi verziju 20.0. Koji god addon da sam probao, a poslednji je bio FEN, jednostavno mi ne povlaci nijedan film sa real-debrid.com iako sam sve uredno autorizovao. Na tv-u mi za isti taj RD radi sve normalno "the crew" addon ali na desktopu na novijoj verziji kodija i povezanih addona jednostavno nijedan film/seriju nece da povuce.

Probaj da se izlogujes sa RD pa se uloguj opet.Tako sam ja rešio problem.

Probaj da se izlogujes sa RD pa se uloguj opet.Tako sam ja rešio problem.
Hvala na odgovoru ali nije mi pomoglo. Iskreno ne mogu reci da sam bas strucan za kodi a i vidim da je dosta gimnastike potrebno ali mi bas nije jasno sta radim pogresno

edit
Takodje mi nije jasno zasto mi na RD sajtu prikazuje kodi sa desktop-a kao unknown, moguce da tu lezi problem? Ova sto je prepoznata je sa TV-a kodi
1677602263333.png

Nema to veze ovako je kod mene, a svuda radi kao singerica.
SmartSelect_20230228_120557_Brave.jpg
Kako misliš nijedan film ne povlači sa RD.com? Misliš ne povlači sa torrent sajtova? Koje si sajtove podesio i FEN-u? Imaš neke filtere možda?

Mislim nijedan film ne povlaci kada ga pustam kroz FEN. Ne bi trebalo da imam nikakve filtere, tek sto sam instalirao FEN na desktop kodi

Čudno. Jesi probao Umbrellu ili Seren?

Fen settings - cocoscrapers pa enable all providers

Fen settings - cocoscrapers pa enable all providers
Probao ali zaboravio da napisem ,ne radi.
Čudno. Jesi probao Umbrellu ili Seren?
Sad cu da probam umbrellu, mislim da je do RD problem ili do nekih parametara na kompjuteru iako ne vidim sta bi moglo da ga blokira.
edit: ni umbrella mi ne nalazi linkove, znaci nesto je do RD i autorizacije

edit 2: iz nekog razloga mi je sad proradila umbrella a nista nisam uradio osim usao izasao iz kodija, sto sam danas milion puta uradio i za druge addone

Poslednja izmena:
Pa jel ti plaćen Real Debrid?

Kada ti istekne premium onda više ne vidiš linkove sa RD-a.

Probao ali zaboravio da napisem ,ne radi.

Sad cu da probam umbrellu, mislim da je do RD problem ili do nekih parametara na kompjuteru iako ne vidim sta bi moglo da ga blokira.
Probaj da obrises cache u fen addonu i restartuj kodi.
Tools - Clear Databases and Clean Settings Files - Clear All Cashe

Могло би да га блокира windows firewall коме треба дозволити саобраћај из кодија.

problem je kada udjem na neki film kroz vec postojecu listu u addonu, onda mi ne nalazi nista kada izaberem neki film sa tih lista. Ako udjem u search, sve radi normalno i na fen-u i na umbrelli

u svakom slucaju hvala svima na hintovima
1677613840648.png
EDIT Od jednom cak rade liste i sa ove slike iznad, nista nisam dirao samo od sebe je proradilo

Moze neko upustvo za Arctic Horizon 2 kako podesiti da to lepo izgleda kad se udje u Kodi?

Poslednja izmena:
Nov sam u svemu ovome..Gde mogu na Kodiju gledati sportklub 1 ?
Ono što sam učitao (na livetvserbia) je užasna rezolucija..

Lik iz drugog klipa je napravio odličan video tutorial za AH2, ali je toliko brzo šaltao da se jedva pohvata...

Bolje da je napravio laganih četiri videa od po 15-ak minuta, po segmentima, gde neće laserski da preleće preko opcija tako da mi koji gledamo i kopiramo moramo da pauziramo do besvesti. Salac, ako si video taj drugi klip, nemoj tako brzo u nekom tvom predstavljanju, kumim te :)

Nov sam u svemu ovome..Gde mogu na Kodiju gledati sportklub 1 ?
Ono što sam učitao (na livetvserbia) je užasna rezolucija..

Daddylive kodi addon ( IPTV addon)

Ima Live sports (razni sportovi uzivo). Live TV ( ima 308 kanala) od kojih Sport Klub 1-4 dobrog kvaliteta, Arena Sport Premium 1-3 solidnog kvaliteta, Arena sport SRB/HR 1-3 dobrog kvaliteta. Nisam nikad koristio iptv u nasim popularnim bildovima (Balkan Green, Robin hood) pa ne mogu uporediti kvalitet ovog addona sa njima. Ovo je solidno. Ali pod velikim je znakom pitanja kako ce da radi kada je neki bitniji stream ali za sada nema buferovanja.

Instalacija:
ili

@cyberoptika step by step: https://tutorials-iptv-xbmc.blogspot.com/2021/10/daddy-live-addon-kodi-repo-url.html

postoji cak i sajt https://www.daddylive.link/ gde za kanale imate i po nekoliko backup link-a.

Pogledajte prilog 373485Pogledajte prilog 373486Pogledajte prilog 373487Pogledajte prilog 373488Pogledajte prilog 373489Pogledajte prilog 373492Pogledajte prilog 373494Pogledajte prilog 373495Pogledajte prilog 373497Pogledajte prilog 373499
Novi repo Daddylive addona:

Da napraviš nalog na OMDb sajtu. Pa onda zatražiš API ključ, pa ako ga dobiješ (a mislim da bi trebalo) onda taj ključ ubaciš u opcijama u TMDb Helper gde treba.

Intaliran mu je već TMDb sa AH2. TMDb je integralni deo AH2 skina, isti su developeri pa je pretpostavljam bazirao skin i na TMDb.

Ja sam hteo da napišem tutorial kako namestiti Kodi sa AH2 skinom identično kako sam ga ja namestio, pa sam odustao jer iskreno mi malo više vremena oduzima a nikako da ga nađem, par sati je ipak potrebno da se sve lepo ispiše i objasni.

Uglavnom ako želite da vam Kodi baš baš bude ono na fazon nekog streaming servisa gde će se widgeti automatski menjati, osvežavati na osnovu onoga što gledate, da imate preporuke, da vam izlaze sami novi filmovi/serije ali za koje već postoje kvalitetni ripovi kao kad se ažuriraju widgeti sa zvaničnih streamig servisa, onda je potrebno i malo više od Kodija.

Imate:
-Naravno Trakt koji se povezuje sa addonom i služi da prati šta ste gledali kao i takođe da pamti gde ste stali recimo sa filmom ako ste ga prekinuli ili kod koje epizode serije ste stali.
-Couchmoney sajt koji se poveže sa Traktom. On ima dobre kategorije da vam preporuči nešto za gledanje na osnovu šta ste već gledali.
-Onda imate MDB List sajt uz pomoć koga možete da pravite automatske liste sa svim živim kategorijama. Ja sam napravio recimo tako da imam Top 10 Netflix i Top 10 HBO izdanja u sadašnjem trenutku. Menja se u zavosnosti koliko je i šta popularno. Takođe napravio sam i widget da mi izbacuje nove filmove ali samo za one koje imaju digitalno izdanje. Znači kod tih filmova je kvalitet slike zagarantovan.
-Onda je potreban i Autowidget addon za Kodi, sa kojim možete da miksujete koje želite kategorije. Npr. Kodi addonim tipa Seren, FEN, Umbrella itd. uglavnom ne dozvoljavaju da pravite widgete mešano filmovi sa serijama. E sa Autowidgetom možete da napravite taj miks i da pomešate i filmove i serije u jedan widget. Pa recimo kada napravite widget lupam "Popular on Kodi" onda vam izbaci šta je trenutno popularno i za filmove i serije.

Ima i jedna caka isto sa Autowidgetom da napravite nekoliko widgeta i da vam se naizmenično menjaju. Npr. Ja samo kod mene tako napravio jedan widget "Based Movies on True Story" i drugi "Based Movies on Books" i oni se menjaju naizmenično, a to je malo komplikovanije da se napravi jer je potrebno znati neke korake.
Prvo u addonu Autowidget ima opcija Tools pa Toggle Skin Debug. Ovo je bitno da biste videli broj kod widgeta koji želite da postavite u Cycle sa željenim drugim widgetom (da se menjanju naizmenično). Kada se uključi to onda vidite broj kod widgeta i zapišete. Nakon toga ide se na imenovanje widgeta u umesto ime widgeta kuca se (velika i mala slova obavezno) $INFO[Container(broj koji ste zapisali).ListItem.Property(autoLabel)] Nakon toga može isključiti Toggle Skin Debugging.

Poenta svega je da jeste skin bitan kako je odrađen da dočara neki od popularnih oficijalnih streaming servisa, ali nije samo skin bitan, već kako se i neke stvari pored samog skina podese. Ko želi baš pravo ono iskustvo nekog od oficijalnih streaming servisa mora malo da se pomuči dok ne namesti i i ispovezuje. :)

Fino napisano samo da se ima na umu da je broj listi u Trakt bez VIP 10 maks. Ima na youtube malo o autowidgets. Ja sam se igrao sa dotičnim ali mi sporije radilo od AH2 widgeta pa sam dezinstalirao.

Da, običan Trakt je 10 listi a običan MDB List je 4 liste. Jedino kod Trakta možete da lajkujete koliko želite listi valjda, za to nema limita, samo što vi lično nemate onda kontrolu nad tom listom.

Meni isto Autowidget kao i direktno sa FEN-a widgeti. E već sa Serenom je bilo povuci potegni bilo Autowidget ili direktno iz Serena :)

Trakt nema opcoju da preporuci na osnovu pregledanih filmova? E to bi bilo stvarno super, znqci mora taj couchmoney Ali da li I on vidi istoriju odgledanih filmova?

Da vidi. Ima dva tipa preporuka onako uopšteno i na osnovu 10 poslednjih pogledanih filmova.

Nazad
Vrh Dno