Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

U poslednjem koraku, nakon CCleanera, kada sam pokrenuo instaliranje drivera prilikom raspakivanja izbacio mi je ovaj error
2.jpg

Imaš ti Win probleme (sa pravima i sl.) nevezane sa drajverima.

Jel koristis nasa slova (đ,š,ž...) u imenu Windows profila kojim slucajem?

• Like
Reagovanja: MDM
Win 10 Pro sam juce instalirao a pod Activation pise Windows is activated using your organizations activation service.
Cudi me da imam problem sa pravima jer je PC dosao kod mene zato sto je drugar naleteo na ovaj problem, sa ko zna kojim windowsom 10 instaliranim u tom trenutku. Probao sam da reinstaliram drivere medjutim nisam uspeo pa sam instalirao svoj win 10 obrisavsi sve sa SSD-a prilikom instalacije. I bas sam se zacudio kada je error opet iskocio na svezem windowsu(Mislim na 182 error ne na ovaj poslednji).

@danilo989 ne. Koristim Local Account kao Administrator. Takva je verzija Wina koju imam, ni ne nudi mi da se logujem sa nekim svojim podacima/nije mi nudio da se ulogujem pri instalaciji.

Poslednja izmena:
@danilo989 ne. Koristim Local Account kao Administrator. Takva je verzija Wina koju imam, ni ne nudi mi da se logujem sa nekim svojim podacima/nije mi nudio da se ulogujem pri instalaciji.
Ne, ne pita te za tip acount-a, već ima li naših slova u Imenu naloga (usera).
Jer tačno, to može biti uzrok MNOGIH zala!

Nema.
Obrisao sam folder od drivera u C:/AMD i uspeo je da ga raspakuje bez errora sa slike odozgo ali kada je krenuo instalaciju opet je izbacio 182 error...

Jedino sto mi pada na pamet je da probas sa Snappy Driver Installer Origin (jedna od retkih alatki za instalaciju drajvera koja nema bloatware/adware) https://www.glenn.delahoy.com/snappy-driver-installer-origin/
Ne bi trebalo da ima nekih posebnih podesavanja, SDIO skine index dostupnih drajvera sa neta, pogleda koji tebi nedostaju i skine (povece) arhive koje sadrze drajvere.
Mogao bi okaciti screenshot izvestaja da vidimo koje drajvere ti je ponudio za svaki slucaj.

Skini sa MS sajta svezu instalaciju WIn 10 pa napravi bootabilan usb pa pokreni taj win sto si napravio a taj sto ti imas moguce je da ima neki problem.

@danilo989 nadam se da je to to
20221206_133026.jpg20221206_133041.jpg20221206_133055.jpg20221206_133106.jpg
Sta da skinem od ovga?
Posto ne znam koja je tacno graficka iz 200 serije (r9) da li to moze da bude problem obzirom da je na sajtu ponudjeno da se selektuje specificna karta?

Poslednja izmena:
Cackao sam po programu i uspeo sam da nadjem drivere za gpu, skinuo je citav paket i instalirao nesto, dobio sam radeon software, imam ikonicu na toolbaru i u meniju na desni klik. Medjutim kada pokusam da ga pokrenem izbaci mi obavestenje da se software i driver verzije nepodudaraju.

Amernime drajveri,zna li neko koja je razlika?

Prilozi

• Screenshot 2022-12-06 at 16-40-27 Amernime Zone - Browse _Release Polaris-Vega-Navi at SourceF...png
    Screenshot 2022-12-06 at 16-40-27 Amernime Zone - Browse _Release Polaris-Vega-Navi at SourceF...png
    8.7 KB · Pregleda: 77
PC vise nije kod mene. Hvala svima na predlozima, dobicu info sta mu je bilo ako uspeju da ga srede.

e ovaj cu da probam.. ili da ne cackam mecku ? 🤔

321.jpg

But it's not just the GPU that has died, all 48 cards come with shorted SOC rail, shorted memory rail a shorted memory controller rail. Upon asking users what they were specifically doing with the cards, most of them responded differently. Some said they were gaming normally while others were watching YouTube or even had their PC on idle when the GPU died on them. But one thing that matched across all affected GPUs was the driver version. It is stated that all GPUs were using the latest drivers which launched last year in December aka Adrenalin 22.11.2 (WHQL).

Braco da li neko ima problema sa drajverima, naime, odradio sam sistem pre par dana, skinuo poslednje drivere(22.11.2) i odjednom problemi. Cesto imam neki freeze na par sec, imam neki stuttering prilikom skrolovanja na web stranicama. Moram da napomenem da nisam imao ovih problema pre reinstala sistema, ali nisam siguran koji su driveri tada bili.
GPU je 6800xt...

Braco da li neko ima problema sa drajverima, naime, odradio sam sistem pre par dana, skinuo poslednje drivere(22.11.2) i odjednom problemi. Cesto imam neki freeze na par sec, imam neki stuttering prilikom skrolovanja na web stranicama. Moram da napomenem da nisam imao ovih problema pre reinstala sistema, ali nisam siguran koji su driveri tada bili.
GPU je 6800xt...
Probaj ovo

1674596588238.png

Fixed Issues​

• Intermittent driver timeout may occur when applying Auto Overclock performance tuning.
  • While playing Valheim™ an app crash or driver timeout may occur using Vulkan® API.
  • While playing The Witcher® 3: Wild Hunt, an intermittent app crash or driver timeout may occur when Ray Tracing settings are enabled.
  • Minor performance degradation may be observed after applying a factory reset of settings.

Known Issues​

• High idle power has situationally been observed when using select high resolution and high refresh rate displays.
  • Intermittent app crashes or driver timeout may occur when using Radeon Super Resolution with some extended display configurations.
  • Video stuttering or performance drop may be observed during gameplay plus video playback with some extended display configurations.
  • Stuttering may be observed in UNCHARTED™ 4: A Thief’s End during the opening game sequence.
  • Some virtual reality games or apps may experience lower than expected performance.

2 meseca bez drajvera da li to ruse rekord :) ili vise ne izbacuju za rx570

Imam mali problemcic sa vjerujem driverima. 22.11.2. i 6700XT i monitor AOC q32e2n koji po spec ima adaptive sync. U driverima je ukljuceno adaptive sync compatible. Prije njega sam imao aoc 32 koji je po spec imao freesync i nisam imao ovaj problem. Kad monitor ode u sleep, gasi freesync i kada udjem u igru, stalno baca na crn ekran. Problem nestaje tako sto off on monitor. Slicno kao kod nvidia gsync karti na freesync monitorima. Jel imao neko slican problem i jel imaju neki driveri koji nemaju ovaj problem? Mijenjao sam i DP kabal, nov stavio, nije do kabla.

Poslednja izmena:
Koja je fora sa ovim?

Prilozi

• Untitled.jpg
    Untitled.jpg
    39.6 KB · Pregleda: 51
Sa ovim i prethodnim drajverima, zapravo od kad imam novu graficku, 6950xt (ranije imao rx580), prilikom svakog ponovnog ukljucivanja racunara, wattman mi resetuje undervolt na default.
Kad load-ujem moj profil, racunar moze da radi danima bez problema, sve igrice, nikad ne pucaju drajveri, ali kako ga iskljucim i ukljucim, tako se resetuje.
Koji mu je?

Vrh Dno