Šta je novo?

ATI Catalyst/AMD Crimson - diskusija, pitanja, linkovi

Nimez drajveri odlični i za RX5700. Konkretno 22.5.2 Nimez sa DX11 optimizacijom.

Primer. God of War (Lake of Nine, većina high, par stvari ultra, 1080p) sam imao 55-65fps dok se vesla jezerom. Sa Nimezovim drajverima lagano minimalno 70, dok vsync drži na 75fps skoro nonstop. Probao sam i dxvk pre Nimezovih drajvera i nisam dobio veće performanse, samo stabilniji frametime.

I generalno sama igra mnogo tečnije radi, sa manje mikrotrzaja. Šteta što AMD radi isto (za sada) što i nVidija; kulira iole išta starije od aktuelnih grafika.

Nimez drajveri odlični i za RX5700. Konkretno 22.5.2 Nimez sa DX11 optimizacijom.

Primer. God of War (Lake of Nine, većina high, par stvari ultra, 1080p) sam imao 55-65fps dok se vesla jezerom. Sa Nimezovim drajverima lagano minimalno 70, dok vsync drži na 75fps skoro nonstop. Probao sam i dxvk pre Nimezovih drajvera i nisam dobio veće performanse, samo stabilniji frametime.

I generalno sama igra mnogo tečnije radi, sa manje mikrotrzaja. Šteta što AMD radi isto (za sada) što i nVidija; kulira iole išta starije od aktuelnih grafika.
Gde ima verzija 22.5.2, nalazim 22.5.1? Da probam kako radi na rx570...

Ako si instalirao tamo iz opcije Polaris-Vega-Navi experimental dx11, trebalo bi da dobiješ makar nešto poboljšanja sa dx11-igrama. To je ono glavno što je (za sada) AMD uštekao samo za RDNA2 grafike. Za mene je nebo i zemlja razlika u God of War-u npr (sada kada sam igrao još malo i video kako bolje u celini radi igra).

Ne ...cak testiram u God of War, koji mi stoji instaliran. Sada cu ponovo vratiti ofic. drajvere da poverim FPS ponovo na njima...

Ako nema promene fps-a na bolje, onda je moguće da dx11 poboljšanja rade samo za Navi karte.

V5-22.6.1-UMD-PVN-WHQL-Nemesis-NimeZAdr-DCH

Imam ove drajvere,vidim da su danas apdejtovani,da li odraditi instal preko starih,clean instal nakon ddu ili nista ne dirati?
Na sliki su desno novi i ima izmena.

yoIRwIY.png

Poslednja izmena:

AMD Software: Adrenalin Edition 22.7.1 Release Notes​

Article Number
RN-RAD-WIN-22-7-1

Highlights​

• Swordsman™ Remake.
  • Radeon™ Boost using Variable Rate Shading with Elden Ring™, Resident Evil Village™ and VALORANT™.
  • Microsoft® Windows® 11 version 22H2.
  • Microsoft® Agility SDK Release 1.602 including new minor features.
  • Microsoft® Agility SDK Release 1.606 including Microsoft® Shader Model 6.7.
  • Additional Vulkan® extensions. Click here for more information.
  • AMD Noise Suppression
    • Our newest feature: AMD Noise Suppression reduces background audio noise from your surrounding environment using a real-time deep learning algorithm, providing greater clarity and improved concentration whether you are focused on an important meeting or staying locked-in on a competitive game. To learn more, check out our blog post HERE!.
  • OpenGL® Optimizations
    • Up to 79% increase in performance in Minecraft™ @ 4k Fabulous settings, using Radeon™ Software Adrenalin 22.7.1 on the Radeon™️ RX 6950XT, versus the previous software driver version 22.6.1 RS-491
    • Up to 75% increase in performance in Minecraft™ @ 4k Fabulous settings, using Radeon™ Software Adrenalin 22.7.1 on the Radeon™️ RX 6400, versus the previous software driver version 22.6.1 RS-495
  • Radeon™ Super Resolution
    • Expanded support for discrete Radeon™ RX 5000 and 6000 series GPUs on AMD Ryzen™ processor notebooks with hybrid graphics.
    • RSR has been improved to provide a more seamless experience in borderless fullscreen mode with a performance/quality slider to personalize your gaming experience.

Imam probleme sa nekim benchmark programima. Mora ću da udarim DDU.

OpenCL ne renderuje. Na W11 Insider Dev nema Radeon SW. Malo bolji 2D i 3D bench.

a rade li na 21H1 ? ta verzija je kod mene..

To je samo dodatna informacija, isti drajver radi i na W10. 22H2 izlazi uskoro a 22621.169 je insider verzija.

Da li to što je Win neaktiviran utiče na problem na relaciji win-drajveri-grafička?

U pitanju je Win10 i RX560 + adrenalin program. Dok žena nije instalirala i pokrenula igru nisam ni znao da negde zeza. Filmovi, YT i sve ostalo je radilo kako treba, igra secka.
Prilikom brisanja starih i instaliranja novih drajvera, odnosno Adrenalin programa izbacuje grešku da drajveri i program nisu u redu. Probani 22.05, 22.06. i sad ovi najnoviji 22.07. ali ista stvar.

Svež sistem, pa 22.06. i opet isto.

Kod mene sa RX570 sve šljaka. Dakako, WIn je aktiviran. Nije narodna verzija.

Aktivacija windowsa nikada niije bila prepreka drajverima ali problem može da nastane ako windows nisu ažurirani, specijalno .NET

Svakako sam planirao da stavim probam sa novom verzijom Win-a.
I da ga aktiviram takođe.

Ja sam imao taj problem na rx560 sa dodatnim napjanjem i problem je bio u samom pc napajanju,kupovinom novog sve radi ok,sad instalirani ovi nemez i ja sam zadovoljan kako radi.

@amdpower

Malo mi je čudno da napajanje pravi problem sa drajverima.
Dobro, postoji mogućnost da teraju grafu da vuče više struje(lupam, šta znam), ali zar se to ne bi nekako videlo prilikom standardnog korišćenja npr?

Ne sa samim drajverima, već celokupnom stabilnošću sistema (GPU) kad povuče opterećen veću snagu a ovaj da nestabilan napon! ;)
Meni je komp pucao sa MPC-HC + madVR sa zahtevnijim videom, kao i u igrama, a npr. prime95 prolazio; zato što je tu linearna potrošnja a ovde nije u tu se pokaže nestabilnost napajanja...

To nema veze sa drajverima, već ti je napajanje na granici upotrebljivosti.

Igrica vise trosi resursa od yt i filmova i tu se vidi i napajanje koliko je sposobno.

Sve je to u redu, ali meni pre pokretanja bilo kakvih igara, videa i ostalog izbacuje da Adrenalin program i drajveri instalirani u tom paketu nisu u ljubavi.

Imaš missmatch u tome šta se instalira sa neta (win update) i ti šta instaliraš sam. Izvadi mrežni kabl iz kompa, ddu iz safe moda (skloni drajvere skroz) i posle prethodno skinute adrenalin drajvere sa amd sajta instaliraj dok si još raskačen sa neta. Restartuj komp, ubaci lan kabl.

22.9.2 🧑‍🔧​

Nazad
Vrh Dno