Šta je novo?

EON Smart Box (SBB) (nije tema o EON aplikacijama - videti prvu poruku)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zvao sam sbb podrsku i ako vi verujete ni oni nemaju pojma o cemu se radi. Znaci uradili su mi sve sto sam ja vec juce odradio. Faktory reset su mi ponovo uradili i ako sam im rekao da sam vec to juce probao. Screen position su ulazili da probaju tu da nameste, naravno uzalud jer sam ja vec probao nekih 100 puta. Nisam valjda jedini kome se ovo desilo. Video sam negde komentar na 100-nekoj strani ovde da se desilo isto nekim ljudima. Ne mogu da verujem da sbb podrska ne zna o cemu se radi ovde a suocavali su se ocigledno par puta sa istim slucajem. Ako neki clan ovde ima resenje neka mi napise ako moze. Znaci slika tv kanala mi se smanji i ode u levi ugao gore. Sve ostalo mi radi u full screenu, yt, radio kanali takodje. Samo znaci slika tv kanala u levom gornjem uglu i nikako da se vrati u normalu. Svakako ce da posalju ekipu na teren ukoliko ovo danas ne rese. Ali bih bio zahvalan kada bi neko odavde znao o cemu se radi da se postedim cekanja.

Resetuj i tv, promeni hdmi port, kabel...

Zvao sam sbb podrsku i ako vi verujete ni oni nemaju pojma o cemu se radi. Znaci uradili su mi sve sto sam ja vec juce odradio. Faktory reset su mi ponovo uradili i ako sam im rekao da sam vec to juce probao. Screen position su ulazili da probaju tu da nameste, naravno uzalud jer sam ja vec probao nekih 100 puta. Nisam valjda jedini kome se ovo desilo. Video sam negde komentar na 100-nekoj strani ovde da se desilo isto nekim ljudima. Ne mogu da verujem da sbb podrska ne zna o cemu se radi ovde a suocavali su se ocigledno par puta sa istim slucajem. Ako neki clan ovde ima resenje neka mi napise ako moze. Znaci slika tv kanala mi se smanji i ode u levi ugao gore. Sve ostalo mi radi u full screenu, yt, radio kanali takodje. Samo znaci slika tv kanala u levom gornjem uglu i nikako da se vrati u normalu. Svakako ce da posalju ekipu na teren ukoliko ovo danas ne rese. Ali bih bio zahvalan kada bi neko odavde znao o cemu se radi da se postedim cekanja.
Koji tv, 4k ili 1080p?
Šta ti je podešeno kao rezolucija boksa? Koji boks?

Koji tv, 4k ili 1080p?
Šta ti je podešeno kao rezolucija boksa? Koji boks?
Vivax 1080p, rezolucija podesena na 1080p
Box se zove kstb6020
Trazi zamenu boxa
Pa zvacu ih ponovo sada pa cu zatraziti promenu uredjaja
Probao si na nekom drugom tv-u?
Ma jesam isto se desava, nesto je do boxa sigurno nije do tv-a. Imam i super novu i ona radi na tv-u normalno u full screenu

Ja koristim xplore aplikaciju. Instaliras i na fon i na box. Na fonu pokrenes wifi server u aplikaciji a na boxu odradis scan isto pod wifi server i sve sa fona ti bude dostupno. Mozes da kopiras na box ili da instaliraš direkno sa fona. Druga opcija je Send Files To TV aplikacija. Instalira se na oba utedjaja pa se salju fajlovi međusobno.

Možda glupo pitanje, kako da prebacim app na box? Ne dozvoljava usb
Send Files To TV - инсталираш и на бокс и на телефон (имаш у продавници)
Дозвољава са USB-a, само треба да се омогући инсталација.

Da li može LAN kabl u EON box a i iz njega drugi LAN u TV, da TV ne bude povezan preko wifi nego preko LAN-a?

Hvala, komplikacija u startu jer je ruter u drugoj sobi pa će tu kod TV-a doći wifi repeater koji ima samo 1 LAN port, mislio sam da prođem bez switcha. wifi repeater sa 2 LAN porta su retkost ili koštaju dosta skuplje

Vivax 1080p, rezolucija podesena na 1080p
Box se zove kstb6020

Pa zvacu ih ponovo sada pa cu zatraziti promenu uredjaja

Ma jesam isto se desava, nesto je do boxa sigurno nije do tv-a. Imam i super novu i ona radi na tv-u normalno u full screenu
probaj da na STB-u staviš rezoluciju na "manual" pa onda ispod toga izaberi 1080p50 ili 720p50, liči da ti se EDID sa TV-a "ne gađa" sa boxom.

Zdravo, imam SBB optiku i dobio sam Hybrid (Kaon) box, pa me interesuje da li on na optici radi samo u OTT režimu (u podešavanjima piše da je OTT režim iako priključim coax koji izlazi iz onog konvertera optika -> coax) ili postoji mogućnost da radi i u hybrid režimu?

Ako isključiš coax kabl da li ti radi uživo TV?

probaj da na STB-u staviš rezoluciju na "manual" pa onda ispod toga izaberi 1080p50 ili 720p50, liči da ti se EDID sa TV-a "ne gađa" sa boxom.

Taj problem se već par dana dešava za Telekomov im Skywort stb uredjajima. Problem je uglavnom kod Vivax, Fox i Vox smart televizora. Tamo je problem rešen što sa daljinskim od stb ukucaš kod da pristupiš podešavanjima za stb. Neophodno je sa se izabere 1080i 50hz. E sad ne znam koji kod za pristup kod eon uredjaja. Pozovi to da ih pitaš ili ako neko ovde zna. Ako uopšte ima ta mogućnost.

Taj problem se već par dana dešava za Telekomov im Skywort stb uredjajima. Problem je uglavnom kod Vivax, Fox i Vox smart televizora. Tamo je problem rešen što sa daljinskim od stb ukucaš kod da pristupiš podešavanjima za stb. Neophodno je sa se izabere 1080i 50hz. E sad ne znam koji kod za pristup kod eon uredjaja. Pozovi to da ih pitaš ili ako neko ovde zna. Ako uopšte ima ta mogućnost.
Нема еон код, идеш у андроид подешавање бока.

TV uživo radi uvek (preko LAN-a), a coax bilo da je uključen ili isključen EON ga uopšte ne prepoznaje (u podešavanjima stoji za DVB da je uvek 0)
Tako Kaon ne treba da se ponasa. Prioritet mu je dvb-c signal, i kad ga nema treba da izbaci poruku da nema signala, dovoljno je da stisnes na sekund premotavanje unazad ili pauzu i prebacuje se na OTT platformu

Jel postoji limit za rentu dodatnih boxeva ? Imam dva, uzeo bih jos jedan za deciju sobu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno